Keresés

Részletes keresés

SGraun Creative Commons License 2000.03.27 0 0 15
Köszi avantage ! Egy megértő ember !
anyuxxx Creative Commons License 2000.03.25 0 0 14
Sehol. Csak német kocsit.

avantage Creative Commons License 2000.03.25 0 0 13
Sajna szerintem ez a magyarorszagi szinvonal. Az uzletkotok legtobbje nem erra a palyara valo. Addig amig el nem dontod megveszed-e, kedvesek, keszsegesek, utana oket mar nem erdekli a dolog. Ezt hivjak rovid tavu uzletpolitikanak. Pedig, ha kesobb is maradna a pozitiv hozzaallas, valoszinuleg visszatero vevo lennel, nem?
DENNIS OK Creative Commons License 2000.03.25 0 0 12
Hi!!!!!
Tavaly nyáron vásároltam egy autót a Peugeot City-nél Bp.-en, de nem kellett kifizetnem csak 100e ft. foglalót a kiválasztott autó megrendelésekor.
A vételár többi részét természetesen csak átvételkor fizettem, soha nem fizetnék ki 2-3 milliót egy nemlétező autóért.
Megrendeléskor a mo.-i készletek adatbázisából lehívják, hogy létezik-e ilyen színű, felszereltségű autó, és ebből kalkulálják ki a szállítási határidőt. Ott előttem léptek be a központi számítógépes rendszerbe, és mikor igent mondtam rá azonnal lefoglalták az autót részemre.
Gondolom, veletek is közölték, hogy az autót itthonról, vagy külföldről kell beszerezniük.
Az autó időben megérkezett (már mo.-on volt), és 8 hónapja vidáman használom.

Ezen tapasztalatok birtokában kicsit abszurdnak és hihetetlennek tűnik a történeted.

Kétségtelen léteznek idióta márkakereskedők, ezek általában, még az átkosban gazdagodott fényező vagy autószerelő műhelyek tulajdonosai, akik rendelkeztek megfelelő anyagiakkal az üzlet beindításához. Természetesen nem kell általánosítani, van aki halad a korral, és foglalkozik a belső marketingel, alkalmazottak képzésével, és rájött, hogy azt az autót(pld. itt Bp-en)5-6 km-el távolabb is meg tudom vásárolni, de ő csak akkor lát nyereséget, ha ott veszem meg.
Ez a természetes piaci kiválasztódás nem történik meg, ha monopol helyzetben van abban a körzetben.
Esetleg akkor tesz valamit, ha látja, hogy a Renault márkakereskedő magasabb házat épít mint az övé.

Okulásul néhány kereskedés amiket én NEM ajánlok:

FIAT (Rákóczi térnél)
FORD (Váci út-Dózsa Gy. út kereszteződés)
DAEWOO(Dózsa Gy. út) BORZALOM!!!!!!!!!!!!!!

tamagocsi szabadmadár Creative Commons License 2000.03.24 0 0 11
A német szalonokban mintha olajozottabban mennének a dolgok. Persze lehet, hogy mindez sztereotípia. A Toyotánál és a nIssannál azonban garantáltan semmi probléma, semmi előre nem kalkulált meglepetés.
gabek Creative Commons License 2000.03.24 0 0 10
T. SGraun Asztaltárs!

1.
Nem kell pereskedni... Az esetek legnagyobb részében elég egy szép, hivatalos, ügyvéd által írt levél a cégnek. A további herce-hurcát elkerülendő inkább engednek és nem fognak belemenni egy kétes, vagy eleve vesztes bírósági dologba... Sokszor még ennyi sem kell, csak erélyes fellépés, hogy lássák, nem érdemes játszani.

2.
Nem hülyéztelek le és nem hőzöngtem, de ha ilyen a stílusod, még megtehetem... Amúgy meg nem szoktam hagyni, hogy hülyének nézzenek. Nem most jöttem le a falvédőről.

3.
Jelen pillanatban egy elég nagy hazai cégnél dolgozom informatikusként. Ennek okán van némi fogalmam arról, hogyan működnek bizonyos dolgok és az internet sem annyit jelent számomra, hogy munka mellet írogatok az index-re.

4.
Ez az "elmondtam a véleményemet és nem érdekel mit mond más, csak az ami nekem tetszik" hozzáállás egy marha nagy strucc-politika... Csak nehogy egyszer nagyot csalódj.

GABEK

Előzmény: SGraun (7)
eksön_ Creative Commons License 2000.03.24 0 0 9
Te pereskedtél már? Ugyanis a fogyasztói panaszos ügyek 95%-a szinte soha nem jut ebbe a szakaszba, vagy azért mert a fogyasztó igaza nyilvánvaló (mint a mi esetünkben, hiszen nyilván volt határidő, és leírás arról, hogy mit rendelt), vagy mert általában a cég kötelessége a fogyasztó állításával szemben ellenbizonyítással élni, így a cégek inkább fizetnek, és főleg nagy összegű garanciális ügyek jutnak tárgyalási szakba.

A magyarországi jogrendszert ismerve sem sok utánajárásba sem idegeskedésbe nem kerül. Csak egy keresetlevelet kell összeütni (cirka két oldal, a bíróság ügyfélszolgálatán segítenek) aztán leginkább egy tárgyalás (kevesebb esetben kettő vagy több) és kész. Pénzbe az illeték kerül, de ha nyersz ezt a pervesztes viseli. Ez a Peugeot ügy nem egy válóper vagy baleseti kártérítés, ez tök egyszerű.

A magyarországi jogrendszert félreismerve már lehet azt hinni, amit írsz.

Egyébként én nem azt javaslom, hogy azonnal rohanjon ügyvédhez, hanem, hogy precíz, hivataloskodó formában követelje jussát a cégtől, bírósággal fenyegetve. Ez általában hat.

Egyébként ez a fajta bosszú visszaüthet, hiszen jóhírnév rontását, stb, stb, lehet ráhúzni, és nem biztos, hogy a bíró megengedné a valóság bizonyítását, hiszen a teljesítést elfogadta a fogyasztó, hivatalosan panasszal nem élt...

Előzmény: SGraun (7)
eksön_ Creative Commons License 2000.03.24 0 0 8
Szívemből beszélsz gabek. ebben az országban tömegek sírnak-rínak, hogy a rendőrsé-bíróság-jog-hatóságok-stb. nem orvosolják sérelmeiket, de amikor megkérdezed őket, hogy na és hol jelentetted be a panaszodat, a válasz: áááá, úgy sincs értelme.
Előzmény: gabek (5)
SGraun Creative Commons License 2000.03.24 0 0 7
Nem tudom Gabek, pereskedtél Te már ? Mert akkor bizonyára tudnád a Mo-i jogrendszert ismerve, hogy mivel jár ez. Nemcsak anyagilag, de a sok utánjárkálás, idegeskedés ...stb. Ezt senki nem tudná pénzzel megfizetni. Kíváncsi lennék, Te egyből futnál-e az ügyvédhez, vagy neked is csak itt nagy a szád. Mert "ki ha én nem" stílusban hőzöngeni, meg a másikat lehülyézni viszonylag egyszerű. De lehet, hogy Te leszel a következő, és akkor majd gondolj a jó öreg SGraunra.

Az internetes média hatásait viszont nem kellene ennyire lebecsülnöd. Tudod biztosan vannak emberek, akik tanulnak a más kárán. No, én hozzájuk szóltam. És ha csak néhányuk megfontolja az itt leírtakat, már megérte !

gabek Creative Commons License 2000.03.24 0 0 6
Bocs... Elnéztem... Eksön_ hozzászólására gondoltam. Reggel van még, fel kell ébredni... Szóval olvasd át az eksön_ asztaltárs által írottakat...

GABEK

gabek Creative Commons License 2000.03.24 0 0 5
Gratulálok... Ha a bosszú legegyszerűbb (SZVSZ leghatástalanabb) módja ez a fórum, akkor most nagyon kib...tál velük. Valószínűleg semmivel nem lett kevesebb a vásárlójuk. Attól, hogy itt háborogsz még semmi nem fog történni. Fontolod meg a Sgraun hozzászólásában írtakat. Ne dumálj, hanem lépj valamit. Továbbra is azt mondom, hogy abból csinálnak hülyét, aki hagyja...

GABEK

Előzmény: SGraun (3)
eksön_ Creative Commons License 2000.03.23 0 0 4
Ha a szállítási határidőt túllépték késedelmi kamat és az esetleges kár megtérítésére jogod van. Ha a kocsi amit elhoztál nem olyan mint amire szerződtél és kifizetted, akkor hibás teljesítésért kártérítés jár.
Az ügyvéddel nem fenyegetőzni kell, hanem otthon leülni a szmológéppel és kiszámolni a kamatot, (10 napra kb 3-4 milkóé se semmi), plusz a hiányzó fölszerelések árát és levelet írni a kereskedőnek, hogy legyen szíves fizetni. ha aztán a képedbe röhög, beperelni.
Ha meg nyúl vagy itt se sírj. A jogaidat érvényesíteni kell, ha beletipornak!
Előzmény: SGraun (3)
SGraun Creative Commons License 2000.03.23 0 0 3
Neked nem sok a 3 hét akkor, amikor 10 napot ígérnek ? Főleg, ha napi használatra kell a kocsi. Persze hogy megnéztük mi, hogy milyen dátum van leírva. De úgy látszik, hogy a vevőnek továbbra is csak kötelezettségei vannak, a jogait meg érvényesítse, ha tudja. Az adu (a kocsi) úgyis a kereskedőnél van. Fenyegetőzni ügyvéddel, meg fogyasztóvédelemmel persze lehet, de attól még nem lesz autód, legfeljebb ha vársz rá még pár hetet.
A bosszú legegyszerűbb módja ez a fórum. Remélem jó sokan olvassák!!!
Előzmény: gabek (2)
gabek Creative Commons License 2000.03.23 0 0 2
Hát tudod... Annak idején éveket kellett várni a Merkur-nál egy új autóra. Szerintem ahhoz képest a 3 hét nem egy nagy etwas... Ne tessék már ilyen türelmetlennek lenni. Egyébként ez manapság úgy néz ki, hogy ha megrendel valaki egy új autót, akkor kb. 12 hét, mire azt legyártják és kiszállítják. Ennek oka, hogy a leszállított autó teljes árát kb. 1 héten belül kell kifizetni a kereskedőnek a gyár fele és nem éri meg túl nagy raktárkészletet tartani.

Azt aláírom, hogy nem túl kellemes, ha hülyének nézik az embert, de általában ezt azzal tudják megtenni, aki hagyja...

A rendőrség és vámhivatal tényleg nagyon sokat tud szarozni. Az egyik nem hajlandó foglalkozni a dolgokkal addig, amíg a másiknak a papírjai nincsenek meg és egymásra mutogatnak. Ügyfélfogadás jó esetben egy héten kétszer, de inkább egyszer. Ha nagynehezen sikerül az egyiket elintézni, akkor még egy hét, mire a másikat is elintézed, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kereskedők számára egy héten, egy adott napon van vizsgáztatás. Akkor viszik oda egyszerre az összes vizsgára váró autójukat és nem darabonként rohangálnak velük.

Ha ezt józan ésszel végiggondolod, akkor viszont beláthatod, hogy nem is olyan sok a három hét. Azt pedig nem hagytam volna, hogy nem azt az autót adják át, amit kiválasztottam és kifizettem. Ilyenkor kell ügyvéddel, fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni, esetleg meg lehet említeni, hogy a hivatalos magyarországi importőrhöz fordultok. A kis szalonokat a legtöbb esetben vállalkozók üzemeltetik franchise rendszerben és így használhatják a máraknevet és az emblémát. Ha egy kereskedéssel túl sok gond van, akkor elvehetik ezeket a jogokat, sőt még a márkakereskedői jogát is felfüggeszthetik. Ezeket szem előtt tartva, kellő ordítozás után, általában kerítenek egy autót valahonnan egy másik kereskedésből, ha kell a föld alól is. Lehet, hogy pont ezért kellett a ti autótok is, mert valaki megrendelte 3 hónapja, közbejött valami, a határidő meg szorított és szükség volt egy ugyanolyanra. Azért nézd meg azt is, hogy a papírokon milyen szállítási határidőt írtatok alá.

Üdv:
GABEK

Csocsesz Creative Commons License 2000.03.23 0 0 1
Ez itt a (anti)reklám helye? :)))
Előzmény: SGraun (-)
Pinky and the Brain Creative Commons License 2000.03.23 0 0 0
0 darabot vegyetek
Előzmény: SGraun (-)
SGraun Creative Commons License 2000.03.22 0 0 topiknyitó
Apám három hete (!!!) fizette be, 10 nap pal későbbre ígérték, és csak most lett belőle valami. Amióta befizette a pénzt, tök flegmák voltak vele az ügyintézők, nem hívták vissza telefonon, és csak hitegették hogy talán majd holnap... És ez így ment már tíz napja.

Mellébeszélésből meg az ügyfél totál hülyének nézéséből kitűnőre vizsgáztak a győri Peugeot szalon ügyintézői, az már biztos. Adtak egy tök más kocsit, mint amit tíz nappal ezelőtt megmutattak. Persze elhoztuk, mert már untuk a cécót. De hogy az egész mizériát a rendőrségre, meg a vámhivatalra akarták kenni, az kész röhej. Közben meg eladták a kiválasztott kocsinkat valami protkós vagy csúszópénzes köcsögnek. Hát ezért tartott három hétig, amíg kocsihoz jutottunk. Közben meg vidáman használták a pénzünket. Vérlázító amit ezek művelnek!!!
Ezt csak tanulságképpen írtam le, szóval jól nézzétek meg, hol vesztek új autót!!!

SGraun

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!