Jártam már úgy, hogy eredetileg szombat reggel akartam tankolni, de aztán péntek este láttam a kútárat, és inkább teletöltöttem, az a biztos. Szombat reggel a kút mellett mentem el, és hétköznap reggeli magas ár volt kiírva.
Ez esetben külön érdekes, hogy vasárnap éjféltől (feltehetően, mert akkor épp nem voltam ott, mikor a kijelző átváltott) drágult, nem pedig olcsóbb lett. Ez majdnem 9 forint egy mezei hétvége két napja között, ilyenért a hazai hírportálokon "Pokolian ráfáznak az autósok, ha szombat helyett vasárnap tankolnak meg!'" és ehhez hasonló címekkel jelennének meg cikkek.
Naponta, délelőtt délután össze vissza változnak az árak, hétközben mondjuk péntekig inkább felfelé mozognak, hétvégén főleg vasárnap csökkennek, aztán jön a hétfő megint.
Ettől függetlenül pénteken vagy hosszú hétvége előtt minden kútnál sokan tankolnak, miért is nem várnak vasárnapig, miért nem igazodnak a hétvégi alacsonyabb árakhoz?:-)
Szvsz....5-8-10 cent plussz esetenként 30-40-50 liternél nem akkora tétel, hogy emiatt úgy alakítsák a tankolási szokásaikat, hogy az mindig hétvégére akár vasárnapra essen.
Napközben többször is változik az ár, hétvégén főleg vasárnap a "legolcsóbb", ünnepek hosszú hétvégék előtt pedig jól felemelik, ettől függetlenül akkor is tankolnak.
Német "benzinkutas trükkök" (írták mások is korábban, hogy Ausztriában, Németországban napszaktól vagy hétköznap-ünnepnap stb. függően is változnak az árak)
Münchenben voltam a hétvégén, pont a szálloda mellett volt egy ESSO kút, megtankoltam a kocsit, mielőtt becsekkoltam. A második kép éjfél után pár perccel készült, mikor (gyalog) visszaértem a dolgomról, ugyanaz a benya 1.689 helyett 1.709 volt ekkor már :)
(a kijelzőn a "Super" fantázianevű, 95-ös, de E5-ös)