Keresés

Részletes keresés

öntőszacsa Creative Commons License 2009.08.29 0 0 7739

Jó szerencsét!

 

Meg lettem szólítva, így hozzászólok.

 

Nem az italozással van a baj, hanem, hogy nincs mellette egyéb teljesítmény.

 

Megalázzák az elsőst... blablabla liberalizmus (hamarosan beiktatják a balekombudsman-). Cefrééket csapágygolyóval lövöldözték a Firmáik, minket kihajtottak kedden délután kettőkor a főtérre strihelni, ha valami nem tetszett már kaptuk is a nyakast, olykor bányajáróval. Nem volt ezzel baj, mert mellette figyeltek ránk, segítettek a tanulásban, felkeltettek és berugdostak órákra, zéhákra, a vizsgák előtt/alatt/után velünk voltak.

Egyszóval közösséget vállaltak velünk, miközben a tradícionális nehézipari módszerekkel mutatták meg, ki az úr a háznál. ELfogadtuk, természetes volt, hogy a baleknak CSAK KÖTELESSÉGE VAN.

Manapság az a módi, hogy a baleknak vannak a jogai, majd a jogai, majd a jogai, utána a jogai, esetleg némi kötelessége is.

Aki megalázottnak érzi magát, az menjen a büdös francba, sírjon anyuci szoknyája mellett, HA A SELMECI DIÁKOK ELITKÉNT VISELKEDNEK! Persze azt is tisztázni kell, mitől lesz a selmeci diák elit...

Egy biztos, a részegen fetrengéstől, majd hőbörgéstől nem.

 

Mókás azt látni, hogy a mostani ifjoncfirmák azokat a viselkedési formákat csinálják, amelyeket néhány éve még kritizáltak. Ez is kettősmérce.

 

Egyértelműen tévúton vannak. Kinek a dolga megmutatni a helyes irányt? Hiszen önmaguktól nem tudják, látható. Ha tudnák, arra mennének.

 

Most, hogy Gólyatáborok/Balekhetek vannak újra felmerül a kérdés, kinek a dolga megmutatni a helyes, selmeci irányt? Egyáltalán kell-e a selmeci irány (számomra nem kérdés, hogy IGEN)? Vagy hagyjuk és végignézzük, hogy a selmeci gondolatok elvesznek a drogos/térdnélülepesnadrágos/csinoshajú/egytucatcsajospasis/globalizáltfosos masszában.

 

gyöpös

ZHmen Creative Commons License 2009.08.28 0 0 7738

Jó szerencsét!

 

Bár emlékeim már kicsit kopottak az eseményről, de a net előnye hogy minden megtalálható, így a veblen alapító okirata is. Olvasd el!

Használni valóban nem igen szokták, mint ahogy a fások se, de létezik és aki akar az csináltathat magának.

 

Üdv: Kun Imre a. Bástya

Előzmény: Petyuss (7733)
Antenna Creative Commons License 2009.08.28 0 0 7737
Jó szerencsét!

Az ivászattal nincs baj amíg nem azt a képet mutatjuk vele a külsősöknek hogy itt csak ez van.
Anno mikor tankört vezettem akkor mi is legurítottunk 1-2 sört, de soha nem voltunk talaj részegek. Amikor a tankört letettük, akkor persze lement a többi adag is de azt a nagyközönség már nem látta. :)
Illetve volt hogy 1-2 pogány arra tévedt és ők beleláttak a dologba, viszont másnap reggel talpon voltunk és csináltuk tovább amit vállaltunk.

Más idők...

Antenna
Előzmény: SzendGab (7736)
SzendGab Creative Commons License 2009.08.28 0 0 7736
Jó Szerencsét!

Sajnos én is látom, hogy az "oktatás" egyre inkább az ivászatról szól. (Mert feltételezem, hogy a balekoktatásról szól a beszámolód.) Mindenféle büntetés, próba, vizsga az ivászattal kapcsolatos. Pedig a hagyományainknak és a nevelésnek nem ez a lényege. Lehet jópofának lenni józanul.
A mi balekoktatásunkon az esti sörözés volt a jellemző. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy reggeli hajtás előtt nem húztuk meg a pálinkás butykost, de ez amúgy is hozzátartozik a vadászathoz. Az pedig, hogy egész nap megittunk 1-2 sört főleg a melegnek volt tudható. Ettől még nem lett egyikünk se "hót" részeg, de még csak kapatos se.
És az este se az ivásról szólt, hanem a nótatanulásról, amihez természetesen öblögetni is kell. És akár hiszitek, akár nem, de volt olyan is köztünk, aki kóla, narancs, stb. társaságában ülte végig az estét, de ezért senki nem tett neki szemrehányást. Tudomásul vettük, hogy nem iszik és örültünk, hogy a társaságunkban van.
Nagyon olyan érzésem van a mai diákok szakmai tudásával kapcsolatosan, amiről egyik oktatónk beszélt. "Aki az erdőn elveszíti a tekintélyét, az a kocsmában még visszaszerezheti." A mai diákok ezek szerint egyből ara készülnek, hogy szakmailag leszerepelnek, de mivel a kocsmában jól teljesítenek, ezért majd tisztelik őket? Ha ez így van, akkor az elég szomorú.

Üdv:

Pici
karrier Creative Commons License 2009.08.27 0 0 7735
Belső tartalom? Na ez már keményebb dió!

Vagy az én ingerküszöböm lett alacsonyabb, vagy "azénidőmben...", de azért néztem most nagyokat, hogy a Firmák mit meg nem engednek maguknak.
És még csodálkoznak is, hogy néhányan hazamennek. Ahelyett, hogy elgondolkodnának azon, hogy veszettünk néhány embert, aki lehet, hogy miattuk még az egyetemre sem jön vissza.
Elgondolkodtató, hogy hol van a megalázhatóság határa. Hogy meddig "jópofi" és játék, amibe még ismeretlenül is belemegy az ember, mégha megalázónak is tartja, és mikortól lesz kegyetlenkedés.
A létszám siralmas, csak közgáz adatot tudok mondani, 110ből 45 jött el.

Marci viszont tapsolt a nyakamban amikor bambapék módjára, a vágóhídi állatokként, fosrészegre leitatott pogányok és fosrészeg firmáik (kiseffel) bőgték a jóóószerencsétet. Nem tudom mit gondolhatott, de neki tetszett. Nekem nem. Azt hiszem öregszem. :) Kezdek olyan gyöpös lenni mint Szacsa. :D

És hát az adott szó ugye...
Ha egy csoportot személyesen jelentenek be a múzeumba úgy, hogy névvel telefonszámmal van beírva reggel 9 órára, akkor utána kár azt mondani, hogy mi nem mondtuk mert segget csinál az arcából, pláne, hogy egész délig vártuk őket. (hm... ...erdészek... ...hm). És megint általánosítottam, pedig azt ugye nem szabad.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: SzendGab (7734)
SzendGab Creative Commons License 2009.08.27 0 0 7734
Jó Szerencsét!

Szerintem a külsőségek helyett jó lenne a belső tartalommal foglalkozni. 20-25 évvel ezelőtt csak pár embernek volt sapkája. Nekem is volt, de elhagytam és azóta se csináltattam másikat. Akkor most az erdészek sapka nélkül járnak?
Azon kívül nekem van "szabályos" waldennadrágom is (fekete gabardin nadrág, zöld csíkkal az oldalán), de ez se jellemző mindenkire és én se hordom csak jeles alkalmakkor.
Szóval az ilyesmiből szerintem kár messzemenő következtetéseket levonni. A gruben, walden, veblen pedig számomra egy olyan "egyenruha", ami jelzi az összetartozást, de mégis egyedi és nincs belőle 2 egyforma. Pontosan mint a bennük levő emberek.

Üdv:

Pici
Petyuss Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7733
Jó szerencsét!

Így van, soproni közgazdászként remélem elég hiteles forrás vagyok:) A Veblen alapító okiratát sajnos én nem olvastam, de az biztos, hogy az elmúlt kb. 3 évben közgazdászon, közgazdász sapkát nem láttam. A emlékeim szerint az Egy balek tudnivalóiban van egy ilyen fél mondat, hogy a közgazdászok nem hordanak sapkát.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7730)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7732
Jó Szerencsét!


Valahol olvastam, hogy van rendszeresített sapkájuk, lehetséges hogy a veblen alapítóiratában.
karrier Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7731
Ez nem hitelesség kérdése.
Lehet hogy nem rendszeresítették náluk az egyenruhához a sapkát és én csak egy olyat láttam aki mégis csináltatott. Miért nem lehetne neki?
De ha ma találkozom eggyel akkor megkérdem. :)
Nekem is csak egy kohász sapkám van és azt hordom fásként. :) Sose akartam fásat.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7730)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7730
Jó Szerencsét!

Az előtted szóló, aki említette, hogy látott egyet egy soproni gazdász kobakján, történetesen egy fás Firma, nehezen találni nála hitelesebb forrást. Esetleg te soproni gazdász vagy? Abban az esetben dőlt minden.
Petyuss Creative Commons License 2009.08.25 0 0 7729
Jó szerencsét!

A soproni közgazdászoknak nincs sapkája, így meglepődnék, ha lenne róla kép:)

Pethő Bálint a. Közöm sincs a valósághoz
Előzmény: Tőr a Szívbe (7727)
karrier Creative Commons License 2009.08.25 0 0 7728
Én most feketefeketét láttam.
Egy gazdászon.

Képet nem tudtam róla csinálni.


AHH! újabb balekhét.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7727)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.24 0 0 7727
Jó Szerencsét!

Tudna nekem valaki képet küldeni, mutatni a soproni gazdászok sapkájáról?
karrier Creative Commons License 2009.08.11 0 0 7726
Inkább Száraz Miklós Györgytől olvasd el Az Ezüstmacska címűt, vagy a Lovak a ködben-t.

A Lovak a ködben a legjobb regény amit mostanában olvastam. És talán könyvtárban kikölcsönözhető. Nem olyan régen jelentek meg.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: perverz KirályLány-vagyok (7725)
perverz KirályLány-vagyok Creative Commons License 2009.08.11 0 0 7725

Köszönöm! :)

 

A pénzhamisítón már túlvagyok, de a másik kettőnek utánajárok, bízom benne, hogy meg tudom szerezni őket valahonnan.

 

KirályLány

Előzmény: karrier (7724)
karrier Creative Commons License 2009.08.11 0 0 7724
Dávid Béla költeményei.
Sajtó alá rendezte és kiadta Schauschek Gábor.
Selmecbánya, 1891. Joerges Ág. özv. és fia bizom.

Ostoros György: Az én világom
versek
Sopron, Főiskolai Kör, 1942.

Szombathy Viktor: A pénzhamisító (igaz ez nem diákos, hanem Rákóczi korabeli Selmeces)-fillérekért lehet kapni antikváriumokban.

A két verseskötet szinte ismeretlen, és ugyan hangulat kell hozzájuk, de azért jók.
Van még egy verseskötet Selmecről, de arról hivatalos bibliográfiai adatokat még nem tudok mondani, mert nem találok hozzá, csak tudom hogy létezett, de semmi nyoma.
Előzmény: perverz KirályLány-vagyok (7723)
perverz KirályLány-vagyok Creative Commons License 2009.08.07 0 0 7723

Addig kihúzom valahogy :D

 

Köszönöm!

 

KirályLány

Előzmény: karrier (7722)
karrier Creative Commons License 2009.08.07 0 0 7722
Hétfőre? :D
Most, hogy végre van könyvespolcunk, újra szól a hatlövetű.
Szóval immár ismét működik a "selmec helpdesk". A helyzet az, hogy nem gondoltam volna, ennyi "szar" összejött az évek alatt, és akkor még fénymásolatban meglevőkről nem is beszélek...

Na mindegy!

Szóval egy helyes kis csokrot összeállítok majd neked.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: perverz KirályLány-vagyok (7721)
perverz KirályLány-vagyok Creative Commons License 2009.08.06 0 0 7721

Jó Szerencsét!

 

Nemrég fejeztem be Szilvási Lajos Bujkál a hold és Egyszer-volt szerelem című könyveinek olvasását, és szeretnék segítséget kérni, hogy hasonló, Sopronban játszódó regény létezik-e még? Vagy bármilyen kevésbé közismert selmeci témájú könyv írója, címe is érdekelne.

 

Előre is köszönöm.

 

Jó Szerencsét!

 

Gurdon Bernadett a.: perverz KirályLány-vagyok

Antenna Creative Commons License 2009.07.03 0 0 7720
Jó szerencsét!

Neked egyenruha, téged sért. Neki egy kellék, egy ruha darab amit ráadtak.

Szerintem.

Antenna
Előzmény: ZE (7718)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.06.28 0 0 7719
Jó Szerencsét!

Jól látom, hogy egy ipari auf van rajta? 19 éves, akkor ez hogy van? Nem csak végzett mérnökök hordhatják?
ZE Creative Commons License 2009.06.27 0 0 7718
Jó szerencsét!

Igen, szép, aranyos, de az egyenruhát -legalábbis minket még úgy tanítottak- tisztelni kell, amit és ahogy visel a hölgyemény, az minden, csak nem az egyenruha tisztelete.

Zeller
Előzmény: Snakeins (7717)
Snakeins Creative Commons License 2009.06.27 0 0 7717
Miért durva?
Szerintem meglehetősen jó képek, és nagyon helyes a kislány.
Előzmény: ZE (7716)
ZE Creative Commons License 2009.06.27 0 0 7716
Jó Szerencsét!

Ez már azért nagyon durva...: Barbi (A fotók...)

Zeller



Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7715
Jó Szerencsét!

83. képen ott van a szomszédom. Valami részeg elkezdett kiabálni Patkó beszéde közben, alig bírták leállítani. Hát van akit nem tanítanak meg öltözködni. Picsaszoknyát a diszkóba.
ZE Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7714
Jó Szerencsét!

Cikk a miskolci szalamanderről, sok képpel. Sajnálom, hogy néhányan nem tudják, mit illik, és mit nem... (Pl. se@@ig érő szoknya az egyenruhához nem...)

Zeller
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.06.14 0 0 7713
Jó Szerencsét!

Antenna köszönöm szépen a daloskönyveket, igazán nagy kincs ez két olyan embernek, mint én meg a Firmám. Remélem, hogy mihamarabb találkozunk szakesten, vagy bármilyen egyéb rendezvényen.
karrier Creative Commons License 2009.06.11 0 0 7712
Ideiglenes és nem tudom meddig tart.

Múzeumok éjszakája programot pedig majd hétfőn rakok fel, ha lesz időm.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: Tőr a Szívbe (7711)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.06.11 0 0 7711
Látod milyen szolidárisak vagyunk, hogy ki ne maradj semmiből inkább nem is írunk a fórumra. Ha lesz egy kis időd, akkor megköszönném ha írnál egy rövid élménybeszámolót, ha már itt szívok a vizsgaidőszakkal. Tényleg a Selmec város kiállítás, az csak idényleges, vagy innentől bármikor megtekinthető?
Előzmény: karrier (7710)
karrier Creative Commons License 2009.06.03 0 0 7710
Sokkal többet én sem tudok a dologról. Az biztos, hogy nem "újkeletű", azaz az intézményesülés óta van ott hagyományőrzés. Volt korábban is már. És igen, a himnuszuk a Mindnyájan... . Ez van. :)
Mélyebben már egyszer belekontárkodtam, de már elmúlt, szóval elfelejtettem, hogy mikők-kikők és miért csinálják. És most elég sok meló van júniusra, jó ha olvasva követlek majd benneteket.

Jó szerencsét!

Karrier

És programajánló:
Előzmény: Tőr a Szívbe (7709)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!