Keresés

Részletes keresés

kchris12 Creative Commons License 2019.08.03 0 0 8667

van aki erzi mar a tuneteket?

P_Lilla24 Creative Commons License 2019.07.16 0 0 8666

Sziasztok!

Hónapok óta tartó torokfájásom, torokkaparásom van ami nem akar múlni.

Még 2018 szeptemberében betegedtem meg, akkor heteken keresztül gyötört a nátha és a köhögés, illetve lázam is volt. Kaptam rá antibiotikumot a házi orvostól. A láz és nátha elmúlt, azonban a torokfájás, kaparás azóta is megmaradt. Jártam már két alkalommal is fül-orr gégészeten két különböző orvosnál. Kimosták a fülem. Az egyik orvos gyomorsavra gyanakodott, írt is fel gyógyszert amit heteken keresztül szedtem de semmi változás. A másik orvosnál végeztek el baktériumtenyészetet (negatív lett), allergiavizsgálatot (1-2 nagyon minimális dolgot mutaott ki, de nagyrészt ez is negatív), illetve CT-n is voltam, ahol megállapították, hogy minimális orrsövény ferdülésem van, de nem vészes illetve azt a következtetést vonta le a doktor, hogy idült orrmelléküreg gyulladásom van ami még a tavaly őszi betegség után maradhatott fent. Kaptam rá orrcseppet amit azóta is rendszeresen használok, illetve napi szinte rendszeresen mosom az orrom sós vízzel. 1 hónapja használom ezt az orrcseppet de nem igazán érzek változást. Vannak napok amikor jobb, és vannak amikor rosszabb a torokfájás.

Segítséget szeretnék kérni, hogy hol induljak el ezek után? Már kifogytam az ötletekből, hogy mit lehetne még kivizsgáltatni.

 

ghepard Creative Commons License 2019.04.26 0 0 8665

Hát a saját fejem szerint próbálkoztam. Már kezdetben is belekomponáltam a rezgést - eleinte a hangrezgést, majd később mindenféle más saját testtel keltett rezgést, vibrációt. Ez adott annak egy másmilyen értéket - ugyanis úgy sokkal többre képes az ember. Mint írtam 2003 elején kezdtem véletlenül. Ez mindig belülről jött, mert meg akartam magam ismerni, a határokat - na és ha lehetséges, akkor ezeket kiterjeszteni. Ha elmész valamilyen tanfolyamra, akkor az inkább kényszerítésnek néz ki - hisz azt kell ott csinálnod, amit rád akarnak erőltetni - ott és akkor. Hiába mondod azt magadnak, hogy Te is azt akarod - az csak felszínes, nem vagy arról meggyőzve, mert nem tudod azt, nem ismered, nem tudtad elérni stb - ezért elmész, hogy beléd erőltessék. Na az minden csak nem belülről jövő erő - kívülről egy vadidegen ember próbál valamit rád erőltetni. Ha nincs meg Benned a meggyőződés, a testedben való hit - akkor járhatsz minden héten más más tanfolyamra - nem fogják tudni beléd verni. Ha meg megvan az Benned - akkor sehova se kell menned - minden ott van Benned, csak használnod kell minden igyekezeteddel.

 

A légzésről meg jógáról szóló könyveket csak pár éve töltöttem le és párat el is olvastam - de továbbra is a magam feje után megyek.  Sok hasznos infó van bennük - de van ott jópár olyan is, ami igen nyakatekert.

 

A cél az, hogy tudjak minél gyorsabban is lélegezni (akár 5-7 ciklus egyetlen mp alatt) és a fordítottját is - minél lassabban, mondjuk 70-80 másodperces ciklusokat. No és persze - ami kettő között van. S mindenbe belekomponálom a vibrációt. Mint írtam 2012-ben kezdtem gerelyezni - ott is vibráció alapú gyakorlatokat csinálok, elég nehezek, de ez az edzés csak 80-90 másodpercig tart. A nehézségét fokozza a gyakorlatoknak az - hogy a nehéz fizikai gyakorlatokat légzés nélkül próbálom kivitelezni. Hol úgy, hogy előtte teleszívom magam, vagy úgy - hogy eőtte szinte teljesen kifújom magam. Ezek vittek fel fokozatosan olyan magasságokba - melyekről álmodni se mertem. Már rég nem az a cél, hogy elérjem a korosztályom átszámított (helybőli dobásra) világcsúcsát - hanem az, hogy mennyivel tudom túlszárnyalni. Nekifutással kb 44%-al messzebbre lehet dobni, mint helyből. Már csak kevesebb mint 3 méter hiányzik, hogy helyből is sikerüljön a nekifutással elért világcsúcs. De persze nem biztos, hogy sikerül - mindenesetre tovább próbálkozom....

Előzmény: staiger (8664)
staiger Creative Commons License 2019.04.25 0 0 8664

de te ezt nem buteyko légzésgyakorlattal érted el hanem hasonló jóga légzéssel jól tudom? Vagy csak magadtól gyakoroltad a légzés visszatartást .

Előzmény: ghepard (8663)
ghepard Creative Commons License 2019.04.25 -1 0 8663

Meg van az a könyv, olvastam. Jókat ír, de ahogy haladtam az oldalakkal, egyre távolodott tőlem az írás és már csak úgy átfutottam. Szerintem nem olyan nehéz azt elérni, inkább azt lehetne mondani, hogy időigényes. Nincs benne semmi nehéz, gyakorolni kell minden nap és folyamatosan javulni. A test alkalmazkodik és javul - ugyanolyan nehéz (talán még könnyebb is) a 90 mp, mint az elején a 20 mp volt.  

 

Nem láttam azt a videót, én nem igen szoktam keresni a youtube-on. Igen, az legyen a cél, hogy ne görcsölj. Nyugodtan állj ezekhez, csituljon a tudatod, csak a légzés járjon a gondolataidban. Te is meg sokan itt a topikban, rá vagytok szinte görcsölve az allergiára - ez nem jó. Azon töprengeni, hogy mi lesz ekkor meg ekkor, milyen az aktuális pollentérkép, mit vegyek be, mit fújjak az orromba, meg ehhez hasonló dolgok - csak gyengítenek. Így állandóan valami ellen harcolsz és ezzel szinte magadhoz vonzod - s ez folyamatosan gyengít. Helyette inkább valamiért kell harcolni, küzdeni - azért hogy jobban légy. Jobb legyen a légzésed, emésztésed, mozgásod stb - ezen kell agyalni, ez erősíteni fog, jobbá fog tenni.

Ha van felesleges pénzed, akkor mehetsz bármilyen tanfolyamra. Három nap alatt kizárt, hogy belédverjék - talán 3 hónap is kellhet ahhoz, s magadnak kell magadba verned - más nem nagyon fogja, még ha azt hiszed is. De jól hangzik a 3 nap. Egyébként semmi újat nem fognak mondani, minden le van írva. Még ha nem is volna, akkor is megtanulhatod saját magadtól is (én mikor kezdtem véletlenül, semmit se tudtam, semmit se olvastam ezekről - csak próbálkoztam ezzel azzal, hogy jobb legyen, tovább bírjam stb. Tedd csak magad elé a célt, hogy javulni akarsz, javulni fogok stb - és javulni fogsz. Elemezd hogy mit csináltál, s ha nem jó az eredmény, akkor próbálkozz máshogy - rengeteg lehetőség vanb. Nem vagyunk egyformák - akkor érsz el legtöbbet, ha teljesen magadra szabod a mozgásaidat, légzésedet stb - a legjobb eredmény elérése érdekében.

Ha jön a probléma, akkor nem azon kell filózni, hogy most milyen a pollentérkép, mennyi ez az van a levegőben, mit vegyek be, mit fújjak az orromba - hanem inkább azon, hogyan nyugodjak le, hogyan lélegezzek hosszabban, elnyújtva a kilégzést, hogyan legyek úrrá a helyzeten - tehát felfogni valamiféle edzésnek. Ha minden nap kimegy az ember a jobb levegőre, akkor hozzászokik a változó körülményekhez - csak fejben kelll megfordítani bizonyos dolgokat. 

Előzmény: staiger (8662)
staiger Creative Commons License 2019.04.24 0 0 8662

na de  Komin Vladimir (légzéskontroll könyv)  azt mondja 60 sec nél már spirituális kisugárzása van az embernek meg képességei jönnek vagy jöhetnek elő amolyan nehezen elérhető szintnek írja le bár a buteyko-os beszámolók közt is van egy 90 sec ről beszélő volt COPD-és beteg. ez megnézhető a youtube-on. Tuti hogy már láttad is . Na de a talajon maradva egyenlőre azt látom nehézségnek hogy ne görcsöljek közben . Azt hiszem rendszeresen elméretezem a levegővételek nagyságát és a légzés szünet hosszát és enyhe "fulladozás" rekeszizom rángatózás és befeszülés jelentkezik. Na most van azért olyan állapot is kb 40 perc gyakorlás után amikor úgy ráérzek a dologra és beáll a helyes arány gondolom én mert elmúlik a görcsösség és pici lélegzet vételek mellett is ki tudok tartani 10 sec es szünteket is folyamatosan félórán keresztül is. és olyan kellemes nyugtató is ilyenkor a gyakorlat még élvezem is . De ide valahogy mindig át kell billenni a testemnek. Tuti hogy itt van a kulcsa a gyakorlatnak.  Még csak annyit vettem észre napközben amikor nyugalomban vagyok hogy azon veszem magam észre hogy alig lélegzek és megnövekedtek a lélegzet vételek közötti szünetek . Kontrolszünetet nem mérek legalább 1 hónapig még ,mert tudom hogy honnan indultam és kíváncsi vagyok 1 hónap múlva hová növekszik. Ha nem változik akkor megyek a hivatalos tanfolyamra . Állítólag ott a 3 nap alatt hülyebiztosan beleverik az emberbe a helyes gyakorlat végzését mivel egész nap gyakoroltatják velük. Ezt megint csak hallomásból tudom tehát nem tudom megerősíteni.

Előzmény: ghepard (8661)
ghepard Creative Commons License 2019.04.24 0 1 8661

A légzés kulcs lehet az allergia meg asztma ellen is. Mint írtam, nekem mindkettő meg volt. A jó légzés (főleg a rekeszizmos - e nagy izom mozgása miatt) nagyban javítja az emésztést is meg a felszívódást is. Így kevesebb táplálékkal is erős marad az ember. Ha a légzésnél is beéri kevesebbel, meg a kajánál is - akkor számottevő javulást lehet elérni. A kaja megemésztése sok energiába kerül, rendkívül fontos, hogy jól történjen meg - így a kinyerhető energia is sokkal több lesz. Ellenkező esetben a rosszul megemésztett kaja tovább terheli/mérgezi a testet. Tehát nem napi 6-7-szer kajálni, hanem inkább 2-szer, max 3-szor - és a napi összkaja valamivel kevesebb legyen, mint mondjuk eddig volt.

 

Az a napi 1 óra légzés gyakorlás nem is oilyan sok, lehet sokkal többet is - úgy menet közben, hogy észre se veszi az ember, hogy gyakorol valamit - gyakorlatilag mindig oda lehet figyelni a légzésre (persze alváson kívül). Az a 40 mp kontrollszünet szerintem csak a minimum, igyekezhetsz legalább 50 mp, vagy egészen 1 perc környkére feljutni. Én például simán elérem akár a 90 mp-s kontrolszünetet is. Simán el lehet érni akár 70-80 mp-s légzőciklusokat is. Emiatt az ember sokkal jobban kezeli a stresszt, számottevően erősödik az immunrendszere stb stb....

Előzmény: staiger (8659)
staiger Creative Commons License 2019.04.23 -1 0 8660

jó le van halva a fórum de nem gond majd augusztus vége felé jönnek a jajveszékelések  :)

staiger Creative Commons License 2019.04.23 0 0 8659

elkezdtem gyakorolni a buteyko légzést minden nap legalább 1 óra össz időben. Ha kitartok legalább 2 hónapig annak már lenni kell kézzelfogható eredménynek .ha nem is allergia szinten mert ott a kontrollszünetnek el kell érni a 40 sec -et. De érezni kell a hatását már akkor is ha az értékem még nem éri el ezt a szintet. és a drágának mondott tanfolyamot még nem végeztem el csak egy olcsóbbat(ahol erről a légzésről is van szó) és mellé olvastam még egyéb infókat. Tehát kísérletezésem nem minősíti  az eredeti 3 napos tanfolyamot (még lehet azt is elvégzem ). Számomra 85 ezer nem sok pénz ha egy egészségesebb életet élhetek.  gyógyszert pedig mellette is szedem amíg szükséges és addig kívánom fejleszteni magam amíg látom hogy ha lassan is de fejlődök. nem látok jelenleg más utat és nem is akarom összekeverni a dolgokat. Talán az immunterápia jöhet még szóba. Voltam már vegán meg próbáltam már elég sok csodaszert igen sok pénzért de egyik se váltotta be  100% osan az igéreteket sőt 50 % osan sem mert az már siker lett volna számomra. Ja és még a kinezológia és akupunktúra is hátravan.

staiger Creative Commons License 2019.04.02 0 0 8658

és sok természetgyógyász állítja hogy az allergia az bélgyulladás meg emésztés stb miatt van valójában. de fogalmam sincs azt milyen labor mutatná ki mert az általános laboromon nem látszik gyulladás. Amúgy még nem adtam fel ezt a témát mert azt észrevettem ha koplalok akkor kisebb az allergia . na most ez vagy tényleg valamirejtett emésztési dolog vagy egyszerűn amikor az ember koplal akkor erősödik az immunrendszere.( Kiszeretném próbálni a barnarizs kúrát is )

Előzmény: staiger (8657)
staiger Creative Commons License 2019.04.02 0 0 8657

mivel nincsenek heves gyorsan lejátszódó tüneteim ezért szándékosan választottam az intoleranciát hátha mélyen rejtőzködő probléma miatt vannak bőr és pollenallergiás nyavalyáim.  Amúgy úgy gondolom ha valamire allergiás lennék akkor az jelentkezne intoleranciában is még fordítva tudjuk hogy nem igaz.  Meg ugye állandóan azt olvasni hogy a tej az felerősíti a pollen allergiát is stb. Na ezért voltam kíváncsi

Előzmény: ndx (8656)
ndx Creative Commons License 2019.04.01 0 0 8656

Nem tűnik soknak a 46 étel.

Akkor ez IgG vizsgálat volt?

Tudtommal az csak azt vizsgálja, hogy emésztés során fellép e probléma.

Illetve tudtommal csak akkor mutatja ki, ha a vizsgálat előtti hónapokban érintkeztél az adott táplálékkal.

 

De a szó szoros értelmében vett allergiát nem vizsgál. Azt csak az IgE vizsgál, ami az immunrendszer antitest teremélést mutatja ki.

Táplálék allergia esetén viszont erősebb reakciót mutat a test, nem csak érzékenységet.

 

Remélem hamarosan megerősítik majd válaszokkal a kérdéseimet, mert ezeket csak netről szedtem össze.

Előzmény: staiger (8655)
staiger Creative Commons License 2019.03.30 0 0 8655

csak a múlthéten 46 paneles ételintolerancia labort. de mindenre negatív és a pollen allergiám továbbra is létező dolog. reménykedtem talán valamelyik ételt nem tolerálja a szervezetem és ebből van a pollenallergia vagy a szeborheás pattanásos arcbőröm és kiiktatom és kész. De nem , se tej se glutén se a többi 44 táplálék csoport. amúgy 30 körül  volt a vizsgálat ára

Előzmény: ndx (8654)
ndx Creative Commons License 2019.03.29 0 0 8654

csináltatott már valaki multiplex allergia vizsgálatot? (faber vagy alex)

 

Esetleg IGE, IGG, molekuláris allergén tesztet?

 

De az első kérdés jobban érdekelne és a teszt eredményének megbízhatósága.

kchris12 Creative Commons License 2018.10.02 0 0 8653

erdekes, meg most BPen is visszaemelkedett narancssarga szinre... azert ez a szint meg okozhat tuneteket sajnos.. be is veszek hebe hoba meg lendint.. a teljes kiurules meg tenyleg nehezen fog menni, lakasokbol meg textilekbol rendesen eltunik az is sok nap ha nem hetek alatt tortenik meg...

Előzmény: staiger (8652)
staiger Creative Commons License 2018.09.25 0 0 8652

ez így igaz de már most is olyan alacsony szintre esett hogy nem biztos hogy az gondot okoz minden allergiásnak . A hideg reggelek is nagyon lefojtják . De csak a fagytól lesz nulla szint

Előzmény: pitypangkirály (8649)
tux Creative Commons License 2018.09.24 0 0 8651

Köszönöm a válaszokat. Voltam szemésznél, Tobradex-et írt fel a az akut gyulladásra, (eddig egyszer csepegtettem és már látható, érezhető a hatása) és Opatanol-t az allerigiás tünetek enyhítésére.

pitypangkirály Creative Commons License 2018.09.23 0 0 8650

Így van, Opatanol van nekem is, és hiba nélkül működik, más kérdés, hogy hála Istennek, max 1-2-szer van szükségem rá évente.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8648)
pitypangkirály Creative Commons License 2018.09.23 0 0 8649

Tudtommal akkor lesz vége tutira végérvényesen a parlagfűszezonnak, amikor bejönnek az első mínuszok, ezt egy allergiadoki mondta nekem még évekkel ezelőtt.

Előzmény: lazy g. (8642)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2018.09.23 0 0 8648

Nekem az Opatanol vált be, ez egy antihisztaminos szemcsepp. Vényköteles.

Előzmény: tux (8645)
staiger Creative Commons License 2018.09.23 0 0 8647

a gyulladást bármelyik vény nélküli lentebb viszi de ha antihisztamint is akarsz mellé akkor allergodil szemcsepp . ha szűnik a viszketés kevesebbet fogod dörzsölni és már az jó hatással van a szemre mert többnyire ettől gyullad hogy nem bírod megállni a viszketést

Előzmény: tux (8645)
tux Creative Commons License 2018.09.22 0 0 8646

Kötőhártyára gondoltam :)

Előzmény: tux (8645)
tux Creative Commons License 2018.09.22 0 0 8645

Ilyenkor a parlagfű miatt be szokott gyulladni a szememen a nyálkahártya (a fehér rész), piros, duzzadt, fáj is. Ha van esetleg valakinek ugyan ilyen tünete és tud olyan szemcseppet ami bevált, örömmel venném, ha megosztaná velem.

lazy g. Creative Commons License 2018.09.19 0 0 8644

Ott, ahol a zöld folt van.. ;) Pontosan ott.
Hála a Magasságosnak..
Nektek is ilyen tünetmentes napokat kívánok!!!!!!!

Előzmény: staiger (8643)
staiger Creative Commons License 2018.09.19 0 0 8643

attól függ hol laksz .  https://www.idokep.hu/pollen/6

Előzmény: lazy g. (8642)
lazy g. Creative Commons License 2018.09.19 0 0 8642

Igen, sajna igazad van.

Majdnem így jártam én is. Jött ez az asztmás légzés, köhögtem, fulladoztam amikor tombolt a szezon.

Aztán azt kérdeztem magamtól amit  leírtál.
Most egy pár szem gyógyszer miatt szenvedjek? Készüljek ki? A nagy francokat.
Hála Istennek ezt a szezont megúsztam gyógyszer nélkül ugyan (itt Egerben semmi tünetem nem volt, alig van errefelé parlagfű... más magyarázatot nem tudok rá), de egy percig sem gondolkodnék, ha jönne a pokol. Aztán az 2-3 napig kitart, úgy van ahogy írtad, h nem is kell naponta szedni. Lehet, h mindenkinél másképp van, nekem egy szem gyógyszer elég volt 2-3 sőt 4 napig is.
Mit gondoltok, ennek a szezonnak vége van??? Én nem vagyok most ebben kompetens, mert itt -ahogy írtam is- nincsenek tüneteim.
Remélem mindenki jobban van!
Üdv! :)

 

Előzmény: pitypangkirály (8641)
pitypangkirály Creative Commons License 2018.09.18 0 0 8641

Figyi, én is gyógyszerellenes vagyok, kb 20 éve vagyok allergiás, és éveken át nem voltam hajlandó szedni semmit - vagy amit szedtem, nem ért francokat sem. Most ott tartok, hogy évente 3-4-5-ször rámjön az asztmatikus nehézlégzés a legdurvább pollenterheléskor, és ha nincs nálam Ventolin, rendesen megszenvedek minden levegővétellel, aludni pl csak ülve tudok úgy-ahogy. Azt mondom, ezt ne várja meg senki, mire ilyen szinten kikészül a tüdeje, ezen ne múljon pár szem gyógyszer az évek alatt baszki. Most ott tartok, ha nagyon rámtör az allergia, betolok 1 Lordestint meg fújok a Nasonex orrspray-vel, de egyáltalán nem napi szinten, csak ha durvulás van. Ja és a világon semmi mellékhatást nem érzékelek. Idén csak a Balatonnál voltam nagyon készen augusztus második felében, amióta hazajöttünk (Pest megye) abszolút semmi bajom ezzel a mondjuk három-négynaponta 1-1 bogyóval.

 

A lényeg, hogy inkább vmi hatásos gyógyszer néha, mint hogy egy életre taccsra vágja a szervezeted az allergia!

Előzmény: shadoe (8638)
staiger Creative Commons License 2018.09.11 0 0 8640

csak mert parlagfűre több mint az ország fele  zöldet mutat ami azt jelenti nagyon alacsony a terhelés de eső sem volt pl a mi környékünkön hogy kitisztuljon ilyen gyorsan és az antsz grafikon is mást mutatott a tegnapi eredmények alapján. Akkor vége van idénre hát nem hinném

Előzmény: hoppa_hoppa (8639)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2018.09.11 0 0 8639

Nem lehet nagyon téves, itt Nyíregyháza környékén hetek óta ma először éreztem úgy, hogy egész sűrűn kapok levegőt az orromon keresztül, most már értem, hogy miért.

Előzmény: staiger (8637)
shadoe Creative Commons License 2018.09.11 0 0 8638

Én ennyire, mint idén, még sose szenvedtem tőle. Pedig volt már jópár hasonló évem. Aug. közepétől kezdődött, ahogy kell, és most van a csúcs. Fél percet nem tudok úgy csinálni semmit, hogy ne kelljen orrot fújnom. Gyógyteázok, én is ilyen gyógyszer ellenes vagyok, nem kérek a mellékhatásokból. Amúgy valahol "érthető", a környékben nem irtják ezt a szemét növényt, méteresek vannak a tőlünk 50-100 méterre elterülő mezőn. Mint ahogy mindenhol. Az augusztus csontszáraz volt, eső, ha másfél hónapja egyszer esett, talán sokat is mondok. Eddig éjjel boldogított, most már napok óta egész nap.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!