Valamint gyújtógyertyákat is, mert égéskimaradás volt tapasztalható a "3" -as hengernél.
Üzemanyag szűrő integrált nyomásszabályozóval "3BAR" cserélve volt.
A gyújtás kimaradás kivételével, a motorvezérlőben soha nem volt más jellegű hiba letárolva "természetesen a katalizátor hatásfoka alacsony hibaüzenetet leszámítva"
A C3-as olaj legfeljebb lassítja a katalizátor szennyeződését, de ha a motor olajat éget vagy rossz a keverékkép/gyújtás, a katalizátor akkor is tönkremegy, mert az ok nem az olaj szabványa.
Amúgy alapból, ha nem lenne ilyen probléma, az A3/B4-es olajok ideálisabbak lennének ebbe a motorba. A C3 itt kissé kompromisszumos választás, mivel nincs DPF/GPF, amit védeni kellene. Egészséges motor esetén pedig a katalizátor sem kerül ilyen terhelés alá.
Katalizátor csere után: mind a két lamda szonda cserélve lett "! " egy év múlva (6000Km után) ismételten katalizátor hibát P420: a katalizátor hatásfoka alacsony! hibát generál az autó...
Olajfogyasztás van! Eddig használt motorolaj: MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40 Nem C3-as olaj!
A gépjárműben elviekben 188314 KM futásteljesítmény van, Magyarországon újként üzembehelyezett gépjármű!
Gépi fékfolyadék csere alatt értjük azt a folyamatot amikor nem a féknyeregnél vákuummal, hanem a tartályra plussz nyomással mennek és az abs kinyitogatásával érik el a teljes avs kocka tisztítást?
Nekem itt az autósboltban posta nélkül 4600 a literes kanna sl6.
Brembo DOT4 LV-t is használnak, de csak olyan autókba ahol - bár ez már a ritkább-, ahol régi 2002 év előttiek és nincs bennük sem ABS sem más hasonló elektronikai.
Akkor valamit alaposan félreérthettek a srácok, mert az alacsony viszkozitás nem azt jelenti, hogy valami sűrű és nehezen folyik, hanem az ellenkezőjét - ezért szokták előírni ABS-es / ESP-s autóknál.
Sikerült annyit megtudnom, hogy az ATE SL.6 Kinetikai viszkozitása jobb, közel fele a másiknak, így gyorsabb ABS reakció meg hasonlók, mínusz 40 fokon már 700 mm2/s (SL 6 "csak" 1380 mm2/s) persze ez is jó érték, és kicsit jobb a nedves és a száraz forráspontja is.
Tudom, hogy az én autómba ez többek szerint túl jó, volt aki azt mondta, jó bele a Mannol is, de a kinetikai viszkozitása az ami miatt ezt SL.6-ot választottam és árban sem volt drágább mint a másik. Akkor meg már miért ne legyen a jobb minőségű az autóba. Postával az 1 literes fém kanna 4600 Ft volt és 2028. 01 hó lejárattal.
Pécsen a Farkasfilternél géppel cserélnek fékfolyadékot, ott kérdeztem rá és ezt az ATE DOT4 SL.6 minőséget teszik minden autóba, ahol a DOT4 az előírás. Viszont ez a gépi fékfolyadék csere 23.500 Ft lenne. Brembo DOT4 LV-t is használnak, de csak olyan autókba ahol - bár ez már a ritkább-, ahol régi 2002 év előttiek és nincs bennük sem ABS sem más hasonló elektronikai.
Remélem valaki tud segíteni...bár kicsit offos a kérdésem, ezért elnézést is kérek.
Az ATE DOT4 fékfolyadék flakonján az SL az mit jelent, minek a rövidítése? Hasonló lehet mint például a Brembo DOT4 LV-nél az LV (Low Viscosity) jelölés?
Boldog karácsonyt! Az egy plusszod én voltam, imádtam a "tót öcsi"-t :DDD Amúgy meg nem venném ezt az olajat, csak ahogy olvastam, megálltam 2 másodpercre, hogy de ismerős ez így, hogy tót öcsi, majd beugrott és szakadtam :DDD
Egyébként nem jól írtam, nem dobom ki én se, ha nem a következő évben megkapja, csak addig se akarom tárolgatni. Végső helyzetben megy a láncfűrészbe, bár oda a fáradtat szoktam használni.