Keresés

Részletes keresés

Olvasó oo Creative Commons License 2016.02.16 0 0 1164

Én azt gondolom hogy ez az ország európában van. És a középeurópai közigazgatási területen külömböző népek fiai és leányai élnek nemzedékről nemzedékre. Azt is gondolom hogy eddig mindenki  hajlandó a közöltekkel egyet érteni. Ám amig a határos országok népei  minden probléma nélkül beintregrálódtak a magyar kulturába.A cigányok integrációjával probléma van. Ám azt is látni kel hogy a probléma nem kulturális. H iszen a németek, a románok, csehek, osztrákok  mind használják a magyar nyelvet a közigazgatási intézményeket is. És a cigányok is ugyan igy. És ogyan ott. A felsorol nemzeteknek az országban  nezetiségi képviseletük van. A cigányoknak is. A külömbség abban van hogy milyen a felsorolt  nemztiségi lakoságnak a érdekérvényesitési adotsága. Hogyan értelmezem én az emliteteket? A rendszer változás óta sok korosztály kerültki az osztöndijakkal támogatot képzéseknek köszönhetően a cigány lakoság köréből. De méng mindig az mondható hogy a cigány népeség zömel alul képzet a munkaválalói  piac  kihivásaihoz .

 

Eből köetkezően kivan rekesztve a a munkával megszerezhető javakat iletően. Igy a  lakássaiknak felszerelése nem kielégitő szinvonalu a mai követelményekhez.A  közegészségügyi aktuális helyzet  már több éve romló,  romlik. A 3. évezred  magyar polgára aki cigány is  a társadalomban nagyon hátrányos helyzetben van a többi már megnevezet nemzetiségekhez képest .Az országban igen is jelenlévő  lokálpatriótizmus. Mostanában  nem segiti a felzárkózás folyamatát.Egy olyan közös hazában amelyben több nemzetiség álamalkotó tényező. Azzaz magyar. Ezek közöt a cigány is. A  roszindulatu szólamok és ideológiák károsak erre a kozösségre. Amit  magyar hazának neveznek közösen.  Én azt gondolom hogy

 

Az a meldöngetés hogy igy meg ugy ez a haza csak a mienk nem hiteles, Hiszen mondjuk a német nemzetiségnek ebben a közös hazában joga van ezt vitatni. És  a többi nemzetiségnek is adasség meg ez a jög.  Namármost ha ez igy van ,a dühöngő meldöngetőknek nem lehet igaza. Azért pedig ne alakitsanak egyesek pártokat azzal a célal hogy egy ilyen közösséget mely álamot alkot  fenyegessenek.

oregdezso50 Creative Commons License 2016.02.11 0 0 1163

Tisztelt   Indesz.  Mit  szabad  beirni   a   vélemény    medigszabad ,?

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1162
Vasárnap csak tulajok vannak a
boltba. Nekem nem az igazi
"online" pénztárgépbe ütik amit
veszek csak a másikba úgyse vagyok
apeh ellenőr!!!Szemmel láthatóan
cigány származású vagyok!!!
Várom az APEH állásajánlatait!!
egy-két próbavásárlás!?!?
öko-lóg Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1161

"Egyébként mi a bánat az az iskolalátogatási támogatás? Milyen jogon lehet azt felvenni, mi nem kaptunk olyat."

 

A családi pótlék eredetileg munkaviszonyhoz, havi 21 igazolt munkanaphoz volt kötve....,  most meg az isihez.

Előzmény: SzentEltvíz (1157)
otto16V1,6i Creative Commons License 2011.07.27 0 0 1158

Ezt a helyzetet én is így látom.

Előzmény: SzentEltvíz (1157)
SzentEltvíz Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1157

Nem liberális alapelv, hanem értelmiségi alapelv.

Tudniillik a szociológusok ezt tanulják az iskolában, így ezt adják vissza.

Az egész cigányügy el van rontva, már negyven éve: eddig mindenben előnyben részesítették őket mint olyanokat akik kiestek a szociális háló közül, azonban a saját felelősségüket senki sem vizsgálta. miért nem ment tanulni, miért nem végezte el az iskoláját?

 

A dolgot meg kell fordítani: a pozitív elbírálás helyett most már a számonkérést kell alkalmazni mindössze annyit kell követelni a politikától, hogy  egyenlő elbírálást alkalmazzanak a cigányokkal szemben, ugyanúgy ahogyan a többségi társadlommal, vagy a német, a szlovák, bulgár, ruszin, román vagy szerb kisebbséggel szemben.

 

Emlékszem hogy pár éve mutattak egy -ha jól emlékszem tanító-vagy tanár magyar családot, akik egy jurtában éltek, és gyermekeiket is ott nevelték.

A család a jurtától eltekintve normális, szeretetteljes  életet élt, és mivel a gyerekek nem jártak iskolába, az oktatást maguk végezték, volt füzet, házi feladat, minden.

A film lement, pár napra rá megjelent az magasságos hívatal és felszólította őket hogy írassák be iskolába, különben elveszik tőlük a gyerekeket.

 

Ugyanakkor a cigány gyerekeket csak pár napja próbálják iskolalátogatásra késztetni, azt is csak az iskolalátogatási támogatás elvonásaával.

 

Egyébként mi a bánat az az iskolalátogatási támogatás? Milyen jogon lehet azt felvenni, mi nem kaptunk olyat.

Előzmény: Bankersbox (1156)
Bankersbox Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1156
Liberalis alapelv, hogy ciganyokrol jot vagy semmit. Ez az oka, hogy ritkan, vagy csak az alternativ portalokon hallasz errol. A jelenleg evi mintegy 250-en sikeresen befejezett eletellenes cselekmeny elkovetoinek 2/3-a cigany. Figyelem. Egy 8%-nyi csoport adja a legsulyosabb buncselekmenyek elkovetoinek mintegy 60-70%-at!

Hivatalos statisztikakban a pontos szamokat sajnos nem fogod megtalalni, de beszelgess nehany rendorrel, ugyesszel, biroval. Bar az is lehet, hogy nagyobb szamokat hallasz. Az egyik biro ismerosom ugyei kozul az elmult nehany evben targyalt 8 gyilkossagi ugy elkovetoibol 7-ben voltak ciganyok. Persze ez meg onmagaban nem relevans mintavetelezes.
Előzmény: Belfegor987 (1154)
Belfegor987 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 1154
Nekem csak egy kérdésem lenne! Hogy van az ha egy cigányt megölnek az világfelháborodást vált ki de ha egy cigány megöl egy magyart arról nem is hallani??? A napokban Nyírbátorban 3 cigány megölt egy nyugdíjas tanárnénit (egy téglával szétverték a fejét a saját otthonában) és elloptak tőle egy ősrégi Nokiát meg 2 doboz cigit! A médiában "természetesen" szó sem esett az ügyről! Az én forrásom sem 100%-os de a gyilkosság és, hogy cigányok követték el az biztos! Hol van itt az igazság?
tiszta víz. Creative Commons License 2009.08.26 0 0 1153

Gratulálok!

Ez az igazság...

Csak még annyit fűznék hozzá, hogy a kormánnyal karöltve (hátérben, jó pénzért)a zsidóság tolja   maga előtt a cigányságot.

Jó volna, ha végre  valaki a parlamentben  nyilvánosságra hozná, hogy a cigányság az országnak mennyi pénzébe  kerül  évente , mert  sűrűn  hangoztatják,  hogy sokba kerülnek a  nyugdíjasok. Én még nemtalálkoztam adófizető cigánnyal !

Na, és ez a mondvacsinált letartóztatás, hányinger...

Előzmény: artcopy (1127)
Tucsi71 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 1152
Nagyon szépen összefoglaltad a lényeget!:)
Előzmény: artcopy (1127)
Tucsi71 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 1151
Majd ha iskolákat,óvodákat építenek az adóikból, üzleteket,kórházakat, akkor, de csak is akkor beszélhetünk komolyabban erről a cikkről.Én még nem találkoztam roma orvossal,ügyvéddel,tanárral. Bár hallottam hogy van,akár a fehér holló:)Nem esem hasra azok előtt a romák előtt akik hajlandóak dolgozni, tanulni,a nem romáknál ez nem dícséretes, hanem természetes.Miért nem az a romáknál is? Akkor most nem lenne miről beszélni, senki nem foglalkozna azzal ki roma,és ki nem az.
Előzmény: szisz09 (1100)
Balkanboy(ttoncsi) Creative Commons License 2009.08.06 0 0 1150
mindeközben pedig az igazi probléma a szittyabűnözés... nem szeretnék kirekesztőnek tűnni, de valamit kezdeni kellene már a szittyakérdéssel...
nyman Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1148
Csudi!N
Ezt irod a masik topikban.

"Es szin tiszta megalazas. Ezt kell nekik egesz nap elviselni minden nap, mindenkitol, mindenhol, csak azert mert romak. Annak is, aki makulatlan multtal rendelkezik. Mind annak a tobb szazezer embernek. Nem beszelve a gyerekeikrol, akik semmirol nem tehetnek. Szarmazas alapjan megkulonboztetni hatranyosan, bun, szemetseg es fasizmus. Ez a velemenyem, ez van."

Ezzel negativan nyilatkozol a tobbsegrol. Nem gondolod, hogy itt ellentmondasz sajat magadnak?

A masik, azzal, hogy aki alapitvanyi, fizetos suliba jaratja a gyerekeit, kicsit hiteltelenne valik a mondanivaloja, amikor az iskolai kirekesztettsegrol van szo.

A masik, hogy ebben a pillanatban szerintem sokkal tobb ember el, akiket a ciganyok tartanak terror alatt, akar rabszolgakent, ma Magyarorszagon, akar csak megfelemlitve, mint ahany ciganyt szarmazasuk miatt hatrany er.

A masik, hogy nem tudom, hogy vagy vele, de pl. latod, hogy az a media, amibol te is rendszeresen tajekozodsz peldaul mossa azt a szar tetves erdi, jogositvany nelkul vezeto, mas emberek eletet veszelyezteto gennyladat, csak azert, mert cigany.

Nekem ez nem tetszik es nem is fog. De a velemenyem az, hogy ezzel nehanyan uszitani szeretnenek.
nyman Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1147
Felbérelt provokátorok akarják lejáratni a szarvasi iskolát?

A tetvessegi tesztel kapcsolatban meg nem tudom mit kell obegatni. Kijelentheto, hogy a ciganyok eseteben sokkal nagyobb az esely, hogy tetvesek, vagy nem? Jaj tudom, megint egy olyan tenyt mondok, ami hatranyosan erheti az egyik csoportot. Amit pc miatt nem szabad.
nyman Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1146
"cigany ertelmisegi lenne, akkor belulrol oldanak meg a leszakadsagi problema"

Mar kozel egy evtizede irtam, hogy ezzel szemben a tobbseg nem tamaszt akadalyt. Tanulni lehet. Csak azt latjuk, hogy jellemzoen ciganyok azok, akik zomenek az iskolai vegzettsege megall a nyolc altalanos magassagaban.

Nem csak Mo-n, hanem mindenutt, ahol ott vannak. Ha valaki el kezdi feszegetni azt a teljesen nyilvanvalo tenyt, hogy ezt bizony az o (megorzendo?) kulturajuk a legnagyobb korlat.

Csudi! 3-4 generacioval ezelott a tarsadalom iskolai vegzettsege itt megallt, marmint 4-6 eleminel. Ok lemaratak. De nem csak Magyarorszagon, hanem mindenutt, ahol jelen vannak.

"Igen, ha csinalnal egy forditott alapitvanyt, akkor sikitanek."
Nem erzed a kettos mercet?

"egy mittomen 20%-os cigany ertelmisegi reteg"

Hat az eddigi diszcigany ertelmisegi maffiabol mondjuk en nem kerek. Horvath Aladar, Mohacsi Viktoria, Daroczi, meg a tobbi, folyamatosan konfliktust elezo uszito seggfej. Ezek az szdsz tamogatottsagat elvezik es szerencsere az a trend, hogy ez a part el fogg tunni elobb utobb a kozeletbolt, ezekkel a tetvekkel egyutt.

"Tehat ezt befektetesnek kell felfogni."
Nem en okozom a kart, nem en akarok erte fizetni. A ciganysagra minden lathato eredmeny nelkul, mar egy rakas penzt rakoltottek. Sajnos segiteni csak olyanon lehet, aki maga is akarja. Nekem az a velemenyem, hogy a ciganyok jelentos reszenek megfelel az az allapot, amiben van. Kulonben, ha tennenek azert, hogy onnan kilepjenek, ha masnem legalabb azzal, hogy iskolaba jarassak a csemeteiket.
Előzmény: csudi (1145)
csudi Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1145

Nem tudok mar tovabbervelni, mert a tyukot es a tojast kergetjuk. Szoval szerintem, ha tobb cigany ertelmisegi lenne, akkor belulrol oldanak meg a leszakadsagi problemat. Ezert tamogatja az allam, helyesen (elvileg) azokat a kiveteles ciganyokat, akik maguk belso kesztetesebol tanulni akarnak. Ugyanis nem allnak a szuleik mogottuk kulturalisan, szocialisan, mentalisan vagy csak nagyon ritkan. (A mostrol beszelek, mert a rendszervaltas elott azert zajlott a ciganyok kozott is retegzodes, felkapaszkodas, volt melojuk, bejartak feherek koze, lattak, hogy ugyis lehet, illetve nem voltak a falvak tokeletesen elvalasztva.)

 

Eppen ezert, igen, ez pozitiv diszkriminacio, de ertsd meg, hogy evente 3 embert erint, a tobbi ilyen forras kihasznalatlan, vagyis inkabb feherek hasznaljak ki jogtalanul.

 

Igen, ha csinalnal egy forditott alapitvanyt, akkor sikitanek.

 

Egyszoval, ha megindulna az a tarsadalmi folyamat, amelynek vegkicsengese termekekent lenne egy mittomen 20%-os cigany ertelmisegi reteg, akkor meg lehetne szuntetni ezeket a pozitiv diszkriminacios erofesziteseket.

 

Tehat ezt befektetesnek kell felfogni.

 

Előzmény: nyman (1144)
nyman Creative Commons License 2009.03.29 0 0 1144
A masik topikban erre a hozzaszolasra itt reagalnek, mert ott lehet, hogy tul off.

"Marpedig most is a penz dont. Ha peldaul pontszamaid alapja lecsuszol az allami finanszirozasrol, akkor mehetsz koltsegteritesesre, mar amennyiben megteheted. Ha szegeny vagy ES lecsusztal, akkor annyi. Ha meg gazdag vagy ES lusta, attol meg lehet diplomad. Szamomra ez az igazsagtalansag netovabbja."

Kiveve ha c. tipusu allampolgar vagy. Mert ott azutan mar altalanos iskolatol kezdve hemzsegnek az osztondijak, nem beszelve a felsooktatasrol. Na szamomra ez is az igazsagtalansag netovabbja. :)

<a href="http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/02f9929b0dc5a53bc1256b48004abbfa/c62a85dd05604af1c12574a2002876f9?OpenDocument" target="_blank">Ösztöndíj szakközépiskolába és gimnáziumba járó cigány tanulók részére</a>

Ez ugyan mar regi, <a href="http://www.mta.hu/index.php?id=1267&backPid=1264&begin_at=105&pS=1210427817&tt_news=1774&cHash=29d82219b3" target="_blank">Akadémiai Cigány Ösztöndíj</a>,de itt a szarmazas mellett, meg kor szerinti diszkriminacio is van. Vajon azert nincs frissebb, mert anno ezt sem hasznaltak ki elegen?

A googleben par kulcsszora rengeteg talalat van. Sajnos a kornyezetemben akad jonehany ember, aki a nehez anyagi helyzete ellenere kepzi magat. Ha mas lenne a szarmazasa, akkor konnyebb lenne. Ez is diszkriminacio es szerintem nem pozitiv.

Kivancsi lennek, ha kiiernek en egy ilyen osztondijat, de kizarnam pl. a jelentkezok kozul a ciganyokat, liberalis oldalrol mekkora visitozas lenne. Pedig ugy koltom el a penzemet es azt tamogatok, akit, akarok, nem igaz?
baudog Creative Commons License 2009.03.26 0 0 1143
De többnek érzi tudását és önmagát.
Előzmény: VT22 (1142)
VT22 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 1142
Attól, hogy szép nagy betűkkel kiemelve írod még nincs feltétlenül igazad.
Előzmény: davidbalazs (1138)
baudog Creative Commons License 2009.03.24 0 0 1141
Remélem választ kapunk arra is, hogy a kisebbségben élők miért nem érzik magukra kötelezőnek a Magyar törvényeket és miért élnek ma a XXI.sz. ban saját törvényeik szerint?

Miért olyan magas a roma bűnözés?

Miért van az? hogy egyes népcsoport nem veszi figyelembe a más tulajdonának sérthetetlenségét?

Először talán ideológiai váltásra lenne szükség azon népcsoportnak, hogy megbecsüléssel és kellő tisztelettel tudjunk azonosulni a problémákkal.

Egzakt módon meg kellene határozni, hogy a romák anyagi kultúrájában, megélhetési módjában hol, milyen módon vannak kódolva a beilleszkedést gátló, a periférikus szegénységkultúrát áthagyományozó mozzanatok.

Póczik Szilveszter. Az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) tudományos főmunkatársa emlékeztetett arra, hogy ezek a többségi társadalommal konfliktusokat gerjesztő problémák már a 15. században Európába érkező cigányok esetében is fennálltak, s ahogy akkor, úgy napjainkban is „lehetetlenné, vagy legalábbis igen nehézzé teszik a cigányság beilleszkedését”.

Ha idegen népcsoport követ el bűnöket és azt tiszta erkölcsű, érzésű emberek,személyek kritizálják, azt nem nevezném rasszizmusnak csak azért mert a bűn elkövetője kisebbségben él.

Igen! Minden bűnt meg kell torolni legyen az bármely oldalon!
Nevén kell nevezni a gyereket és nem a rasszizmus fogalom mögé bújva dobálódzni a szavakkal. Vagy elfogadom és magamévá teszem az adott ország törvényeit és ez szerint cselekszem, vagy a saját törvényeim szerint élek de akkor ne lepődjünk meg ha társadalom kivet magából.

Jó lenne tisztán látni a dolgokat és nem uszítani sem a kisebbségben élőket sem a többséget!
MD3029 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1140

Ezek a nemnormális politikusok találták ki, a pozitív diszkriminációt bizonyos problémás népcsoportok miatt! De ha alkalmazzuk ezt a pozitív túrót, akkor ne feledjük, hogy ez a másik számára negatív!!! Egyenjogúság, demokrácia? Egy nagy túró ez, nem más! Tudomásúl kell venni, hogy Magyar törvények vannak, amelyek "MINDENKIRE egyformán vonatkoznak"! Kivéve pl.: OLaszliszka ( Szőgi Lajos tanár Úr és stb.!

jani56 Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1139
Tisztelt Beleznay Úr! Élne köztük 3 napig, más lenne a véleménye. És ez azokra is vonatkozik akik a védelmükre tövényeket hoznak.
davidbalazs Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1138
 

A Kriminalitas nem egy ethnikum vagy egy nepcsoport kulturalis vagy genetikai tulajdonsaga, hanem a TARSADALMI KITASZITOTTSAG TUNETE.

 

Nem felismerni a problema igazi okat es a cigany ethnikumhoz valo tartozast jelolni meg a problema okanak – ez kerem alassan KRIMINALIS.

Magyarokrol es Ciganyokrol” beszelni megteveszto csupan CIGANY MAGYAROKROL ES NEMCIGANY MAGYAROKROL van szo. Ez nem csupan jogi hanem erkolcsi  kerdes is. Amig ezt a NEMZET nem tisztazza onmagaval addig nem lehet megolgast talalni ossztarsadalmi problemakra.

 

En bizom benne hogy a Magyar Tarsadalom ujra felfedezi majd igazi multi-ethnikumu Tortenelmi Kulturajat, felulkerekedik velt es valos kulonbsegeken hogy minden otthoni polgar buszken vallhassa magat Magyarnak ethnikumtol vallastol fuggetlenul es egyenlo eselyekkel elje eletet.

 

alaszolgaja

Beleznay Balazs David

Renrol Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1137

végigolvastam valamennyiőtök véleményét és iszonyuan sok az igazságtartalma mindegyik irásnak.Tisztelt "választott" vezetőink" cigányt" legfeljebb fényképen láttak,élőben semmiképpen! Azért annak örülök,hogy valószinű nem érem meg azt a 20-30 év múltán bekövetkező "szép jövőt",amikoris szerény "kissebbség" leszünk a cigányság rémuralma mellett!!

Mert hát számoljunk csak! Egy tisztes polgár bevállal max.1 vagy két gyereket, cigányék pedig szépen szaporodnak ,akár a nyúl. Elkezdenek szülni 13-14 évesen,és aztán, amig lehet,mi nt az orgonasip, vetik a kölyköket évente. Eltelik a követkző  generációjának ivarérése,  és HATVÁNYOZÓDIK a szaporulat. "Telik "  a nevelőintézet ,a fiatalkorúak börtöne. KÉNYSZER sterizilásás KELLENE, addig ,amig nem túl késő. Megengednék nekik 1 db utódot,ha ennek megad mindent,becsülettel neveli.esetleg még egyet, de többet  nem,büntetni kellene minden további gyereket (mint kinában), akkor van remény a "kissebbség" létszámának elviselhető szinten tartására.

A másik :börtöneink "gyalázatos" állapota! Szines TV, konditerem,SZEX szoba,merthát a beszélő állatnak is vannak "igényei"!! Kapnának száraz kenyeret ,meg vizet! lehet,hogy nem kivánkoznának bünözni, a legrémesebb esetekért pedig HALÁL büntetést visssza!!! Erre kéne népszavazni,nem a xaros 300ft-ra

Csillagház Creative Commons License 2008.11.06 0 0 1131
Két ember meghalt, mert lelőtték őket, Molotov koktélt dobtak a nyomorúságos viskójukra. Meghaltak, ez gyilkosság. Őszinte részvétem a családnak. De! Azonnal kiabál a hatalom, hogy rasszizmus, ki sem vizsgálnak semmit. Ez a legkönnyebb. Ma pedig kiderült, hogy akiket rabszolgaságba taszítottak az uzsorások, azok úgy vesznek át "kamatos pénzt", hogy papír nincs, semmi sincs. A pénz értéke ismeretlen a számukra és félig vagy egészen analfabéták. Ezért vannak ennyire súlyos helyzetben. Csak éppen akarnak ebből kitörni? Akarnak legalább 8 általánost végigjárni, tanulni, szakmát szerezni? Néhányan talán igen, de mi lesz a többiekkel? 16-17 évesen negyedik-ötödik osztályban fejezik be a tanulást. Mi hiányzik ezekből az emberekből? Az akaraterő, hogy előbbre jussanak? Ne húzza őket vissza a nyomorba a többségük? Mi lenne a megoldás? A legfontosabb: törvények! Legyen az UZSORA bűncselekmény, a büntetés legyen legkevesebb 10 év! És legyen ismét kötelező a becsületes munka. Milliárdos uzsorás miért kap segélyt? Nekem nem az a fontos, hogy roma vagy bármilyen náció. Rájuk is vonatkozzanak, ugyanakkor őket is védjék a törvények. Ez ma Magyarországon nincs így!
jani56 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1130

A minap egy kis vita során megkérdeztem a velem vitába álló roma "urat", hogy mi lenne akkor, ha fordítva lenne a helyzet, vagyis az ő befizetett adóikból mi kapnánk a segélyeket, a válasz röviden az volt: akkor éhen döglenétek.

Vagyis csak fizessünk, adjunk segélyeket, sajnáljuk őket, tenyésszük csak ki bátran azokat, akik előbb-utóbb  még keményebben fognak ellenünk fordulni.

Birka nép vagyunk, vajon hova fognak bennünket terelni? Mi lesz az unokáinkkal és az utánna jövő nemzedékkel????!! Nem kellene bizonyos dolgokat átgondolni?

Ezt a hazát nem Magyarországnak hívják? Szerintem a világon sehol sincsen a romáknak ilyen kiváltságai. Csak van egy olyan érzésem, hogy már késő, már nagyon a fejünkre nőttek, már nagyon mi vagyunk fenyegetett helyzetben!

Elzomorító! "Vezéreink" pedig adják alájuk a lovat, lassan már a paripát is.

Csak így tovább!

Agressor00000 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1129
Nincsennek szolnokiak akiknek lenne kedvük összegyűlni és egy picit rendet rakni?Vagy esetleg más városban?Szívesen indítanék egy ilyen bandát aztán majd kinőnénk magunkat!Fajin kis csapatot lehetne csinálni országszerte!Valaki nincs benne?:)
vasas5407 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1128

Hát ilyen nincs!

Gondolom én. Amit ma láttam a tv2-őn, egyszerüen elképesztő. Tanárverések, leköpések, beszólások természetesen cigányok. Patkányokkal kelnek fekszenek -www.boon.hu- természetesen cigányok. Sajóbábony! Embereket ölnek, kirabolnak megvernek elpusztítják a hétvégi házakat, portákat. És ami mindennek a teteje, kastélyban lakó mocsadék sorban áll a segélyért és az újságban bejárónőt keres. Ez ma Magyarország? Meddig lehet ezt tűrni?

artcopy Creative Commons License 2008.03.28 0 0 1127
Én már másodszor kapom meg ennek az állítólagos cigány értelmiséginek a böfögését. Csak azt tudom mondani, hogy álmodik a nyomor! Nem felháborító ez a buta írás, barátaim, hanem nevetséges. Én éveken keresztül tanítottam cigánygyerekeket, van elég tapasztalatom. Példák özönével tudnám illusztrálni a mentalitásukat, az életről való felfogásukat. Elszomorító, és csak a többségi nemzet kihasználásán alapul.
Véleményem szerint a politikus réteg önös érdekeket néző viselkedésén alapul a jelenlegi helyzet. A politikusok nem mernek a témához nyúlni, mert kell nekik az a néhány százezer szavazat, és úgy gondolják, így vagy úgy majd megoldódik minden. Addig is lubickolhatnak a zsíros javadalmaikban. Mit érdekli őket a faluk helyzete, a magyarok rossz közérzete, csak nekik meglegyen a betevő kaviárjuk.
Azt írja ez a főiskolára járó cigány, hogy hosszú időn keresztül kiközösítettük őket. Hát talán tetszett volna megpróbálni beilleszkedni! Egy populációban - legyen az állati, vagy emberi - mindig a kisebbség alkalmazkodik a többségi normákhoz. Ha nem, akkor kiközösítik, kiverik, de lagalább is elhatárolódnak tőlük. Ez természeti törvény. Hát itt is ez történt.
És papolhat bármit a liberális aljanép, ez nekünk nem tetszik. Az, hogy a mi pénzünkön élnek, s ezért még meg is vetnek, terrorizálnak bennünket. (Dolgozzanak a magyarok, mondta az egyik tanítványom)
Nem tudom miről beszél ez a főiskolás, hogy "mint látható, mi sokkal gyorsabban fejlődünk, mint a magyarok." Miből látható? És miféle fejlődésről beszél? Mert ebben az 1400 fős kis faluban, ahol most élek, már tíz év óta semmiféle fejlődés részükről nem tapasztalható. Ahhoz pedig, hogy többen legyenek nem 1-2 évtized, hanem 1-2 évszázad kell. Addig meg majdcsak megjön az esze a többségnek. (Mert mi tagadás, elég birkák vagyunk. Már Kossuth is megmondta, ha megdobnak kővel, dobd vissza mennykővel!)
Végezetül azzal a tapasztalatommal zárom, hogy a cigányság részéről semminemű együttműködési hajlamot, életviteli változást, a maguk felemelésre irányuló hajlandóságot nem tapasztalok. Magukért semmit nem tesznek, nem is akarnak, amíg az állam - vagyis mi - eltartja őket. Csak várják - s most már követelik is - a sült galambot, mindent, amiért más megdolgozik.
Azért még ideírom kanadai ismerősöm levelének egy részletét, amely arról szól, hogy többek között miért utasították ki a magyar cigányokat Kanadából. Tehát: kaptak lakást, segélyt, a gyerekeknek iskolát nyitottak. Néhány hét után mentek a polgármesterhez, hogy a kanadai gyerekek iskolájában úszómedence is van, az övékben miért nincs? Ez a tipikus cigány mentalitás, ha az ujjad nyújtod, az egész kezed kell. Valahogy mindig kipróbálják, meddig mehetnek el a lejmolásban.
Hát egyelőre ennyi.
tenniakaro Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1126

Szerintem köztudott hogy egyeseknek(politikai elit)az a céljuk hogy elüldözzék a

magyart a saját hazájából,ellehetetlenítsék,megfélemlítsék és távozásra bírják.

Aztán majd eltakarítják a deviáns népcsoportokat,de addig élő pajzsként használják őket.(lásd:gyülöletörvény,Magyar Gárda betíltás,leszállított gyermekpornográfiai korhatár,stb...)Nem tetszik az sem hogy"különleges kulturájú népcsoport"tagjaként

említik,mert cigány!Mindenhol a világon törvény bünteti a "különleges kulturát".

Egyébként ha meglenne a mindenkori kormányokban az akarat a probléma megoldáshoz(de nincs)akkor követendő lenne a székely minta.Pénzt nem,csak étkezési jegyet kapnak,meg tüzelőt télire,és ha pénz kell,elmegy napszámba.

Ha lop,este megkeresik és soha többé nem fog.

Itt pedig ingyen étkezés,iskola,vizitdíj,mégis pénztelenségre hivatkozva megerőszakolnak idős embereket,majd feltrancsirozzák.Ez állati!!!

Ez vért kíván!!!Eljön majd remélem az az idő,amikor ismeretlen emberek,gyorsreagálású hadtestként megbosszulják,felgyújtják a fertő fészket,

és az olaszországi lincselés babazsúrnak fog tünni. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!