Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2023.01.01 0 0 60

Buék.

:)))))))

szidori Creative Commons License 2006.12.10 0 0 59
szerencsére nem tegnap. most azt csinálja hova való. RTL Klub reggeli.
Agoo10 Creative Commons License 2006.12.10 0 0 58

Ide már rég nem írtak, én írok.

Kokó már visszavonult, mikor????????

Tuba Creative Commons License 2000.05.25 0 0 57
Az RTL boxos honlapján már kint van az összes "rekord" a 23-ával kapcsolatban.
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.05.17 0 0 56
Steve Robinson ideális ellenfél minden szempontból.

1. Van címe, amit el lehet nyerni. (Ha csak EBU-cím is.)
2. Van neve a profi világban, őt legyőzni már valami.
3. Nem kiemelkedően tehetséges ökölvívó, erős átlag csupán.

Jó a fizikuma, sokat gyúrhatott, az állóképessége is rendben van, sok 10-12 menetes csatája volt. Az ütőerejétől nem kell rettegni, kb. 50%-os a KO, TKO aránya, ami messze van a rettegett szinttől, ha persze létezik ilyen fogalom, hogy rettegett-szint...:). A komolyabb ellenfeleit nem tudta kiütni, sőt inkább kikapott tőlük. Kikre gondolok?
1989-től 1993-ig nevesincsek ellen bunyózva beszedett 8 pontozásos vereséget. Az első ismertebb név, akitől szintén kikapott, az algériai Mehdi Labdouni, aki európai szinten tisztességes bunyós. Rögtön ezután jött meg Robinson szerencséje, mert az akkor, 1993-ban harmatgyenge, senki szakértő által nem elismert WBO-címért mehetett, mint ürge, és győzött! Ezt jópárszor megvédte, majd jött egy ifjú, nagyképű gyerkőc, bizonyos Naseem Hamed, és az addig padlón sem volt bajnokot megalázta KO-vereséggel. Ettől kezdve lett rangja a WBO-címnek a pehelysúlyban.
Robinson az Európa-bajnoksággal (EBU=European Box Union) akart vigasztalódni, de a fehérbőrű, fantáziátlan, viszont kőtörő Billy Hardy 12 menetben legyőzte.

Tanulság:

Robinson inkább szogalmas, mint születetten tehetséges,
az igazán nagy ütéseket nem bírja, de ki üt még úgy (értsd erővel) ebben a súlycsoportban, mint Hamed? Kokó sajnos nem.
Egy daráló ellenfél (Labdouni, Hardy) is nyerhet ellene.

Hardy után az élet úgy hozta, hogy Hardy elveszítette a címét a szintén fehérbőrű, szintén rakkolós Paul Ingle ellen, (láthattuk őt most győztesként Junior Jones ellen az HBO-n, Lewis-ék előmeccsén) aki azonban Hameddal akarván meccselni, lemondott az EBU-címéről. A jó öreg Robinson beugrott, nyert egy spanyol ellen pntozással, s elkezdte védeni az EBU-címét. Kokó kihívása elől nemrég egy jelentéktelen szervezet nemzetközi bajnoki meccsébe "menekült bele", ahol egy igazi mexikói bunyós várta. Juan Carlos Ramirez sokáig ponthátrányban volt, de -mint azt az HBO-n láthattuk-, a 11. menetben leverte Robinsont. Talán, ha taktikusabb Robinson, nem megy bele egy adok-kapokba, amiben az igazán tökös mexikói legények jók. Most nem a Kokónak kiválasztott mexikóiaira gondoltam...:) Persze nem Kokó a béna, hogy nem hoz egy normálisabb ellenfelet saját magának...

Tanulság:
Robinson agyilag, azaz szakmailag sem kontrollálja mindig az adott helyzetet.

Kokót Robinson
-nem tudja kiütni,
-nem tudja kipontozni,
-nem tudja taktikailag túljátszani.

Ezenkívül Kokót erősítő tényezők még:
-itthon van a meccs,
-Kokónak nagyobb a sportdiplomáciai háttere,
-több benne az üzleti fantázia.

Mi kell még?

Pesze egy eltévedt pofon benne van mindig a pakliban, de az 1997-es amatőr vb-n is túlélte Kokó a orosz pofonját.

TiOLD Creative Commons License 2000.05.15 0 0 55
Nem figyeltél Rettegen!
KOKO-t már az "uborkajanik"
ellen is futtatják,ez mondjuk odaát egy esetleges Robinson elleni gyôzelem után(amit szívbôl kívánok) történhetne meg.Ott csak a bajnokok érdeklik a Piacot,s nem a volt amatôr tehetségek,a lehetséges bajnokok.Elôbb nyerj aztán reklámozz.Mi lesz akkor ha Hamed lekever egy irdatlan sallert,s a Kobra kifekszik?Összedôl a Mítosz,a nemzeti büszkeség.A média(RTLK) ahol most artikulátlanul végigüvölti a szpíker azt a másfél menetet, akkor majd elegánsan kihátrál.KOKO meg ott marad,s majd azt veszi észre hogy 154 centi,s mégsem lett a nemzet kalapácsa.
Bau Creative Commons License 2000.05.15 0 0 54
Mondjuk kb. 6-7 vereséget szenvedett el a karrierje elején a többit meg utána...
igaz kikapott Hamed -től is ami nem szégyen, de pl. Juan Ramirez nem hiszem hogy olyan kemény falat lett volna...
Előzmény: Tuba (53)
Tuba Creative Commons License 2000.05.13 0 0 53
Ez igaz. Viszont ha jobban megnézed, a vereségei jelentős részét a pályafutása elején szenvedte el, azaz rossz istálónál kezdhette fiatalon és valószínüleg nem készítették fel jól.
Előzmény: Bau (52)
Bau Creative Commons License 2000.05.13 0 0 52
köszi Tuba,

hát elnézve Robinson eredeményeit nem is tűnik olyan kemény ellenfélnek 32 győzelem 12 vereség 2 döntetlen... rutinja az biztos van de nem ellenfele a mi veretlen Kokónknak.....

Előzmény: Tuba (51)
Tuba Creative Commons License 2000.05.12 0 0 51
www.rtlklub.hu
benne Híradó, Sport, Kokó oldalak
Bau Creative Commons License 2000.05.12 0 0 50
Nem tudtok valami linket a net -en ahol utána lehetne olvasni ennek a Steve Robinson-nak? Kikkel harcolt eddig, mik az eredményei, stilusa, stb... Én még egy meccsét sem láttam, köszönhetően a magyar médiának.... :( De kiváncsi lennék kivel is fog harcolni Kokó!
rettegen Creative Commons License 2000.05.12 0 0 49
TiOLD
nem akarlak megbántani sem téged sem a többi Koko fikázót, DE Ti a földön éltek?
láttatok már szerényen nyilatkozó profi (!) boxolót?
erröl szól az egész, műsor, fenyegetőzés, önbizalomnövelő nyilatkozatok és oda-nyilatkozgatások...
Most mondjam?:
Michael Grant: -Leverem Lewist mint vak a poharát... meg ilyenek - oszt a második menetben már háromszor volt padlón. és az a röhej , hogy én hittem benne, hogy leveri a Lewist (akit én annyira nem csipázok, de nagyon jó boxoló)
szóval a hirverés miatt kell.
sokan is lesznek az Üllőin, pl. én is:-)

Koko igazán megérdemelné azt a tiszteletet amit kivivott magának az amatör évei alatt...
legalább addig ne fikázzátok mig nem kap ki.
Ha Robinsont leveri , akkor van keresnivalója mert azért Robinson nagyon jó bunyós.
Az más kérdés, hogy Hamed ellen mire lesz képes, mert el fog jutni odáig az zicher. és lefeküdni sem fog neki az is tuti.

egyébként most mondja azt a Koko: -Semmi esélyem, de megpróbálok 5 menetet kihúzni...

hülyén hangzik mi? ja , hogy viszont ha nyer az kellemes meglepetés? erre nem is gondoltam:-)

Előzmény: TiOLD (48)
TiOLD Creative Commons License 2000.05.12 0 0 48
Szerintem KOKO nagyon lejáratja magát a médiákban.A nagy boxolókat csak már király korukban nyomatják ezerrel,s nem akkor amikor VIII. kerületi riadt taxisoföröket püfölnek a ringben.KOKO amatörként nagy csaszi volt,de profiként még nem tett le semmit az asztalra.Mire eljut a címmérkôzésig már vissza is vonulhat.Ha más a véleményetek küldjetek akár mélt is szívesen vitatkoznék errôl.
HGyuri Creative Commons License 2000.05.11 0 0 47
Ez a meccs lesz most? Egy kicsit lemaradtam a hírekből :)
Előzmény: Mr. Professzor (46)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.05.11 0 0 46
Beszéljünk valamit a Kokó vs Steve Robinson meccsről!
Ne becsüljétek le Robinsont!
Bár Kokó jobb bokszoló nála.
A.kárki Creative Commons License 2000.04.02 0 0 45
"Hogy kikkel boxolt eddig ? Olcsó boxolókkal. Nem jókkal vagy gyengékkel, hanem olyanokkal akik kevés pénzért is kiálltak ellene. Szerintem a többi univerzumos bajnoknak is ilyen volt az első 15 meccse csak ők fiatalon kezdték el a profi boxot. Ezek a németek nem szórják a pénzt:)"
Tiszta sor, erről van szó. Akármit is ér el valaki amatőrként a profi világ teljesen más. Ezért kellenek a ráhangoló meccsek, szerény képességűek ellen. A problémám csak az, hogy túl messze menő következtetéseket vonnak le egyesek ezekből a meccsekből.
Előzmény: Egyorru (44)
Egyorru Creative Commons License 2000.03.29 0 0 44
Hogy kikkel boxolt eddig ? Olcsó boxolókkal. Nem jókkal vagy gyengékkel, hanem olyanokkal akik kevés pénzért is kiálltak ellene. Szerintem a többi univerzumos bajnoknak is ilyen volt az első 15 meccse csak ők fiatalon kezdték el a profi boxot. Ezek a németek nem szórják a pénzt:)
Az utolsó meccsről pedig annyit, hogy Koko volt szerintem a legjobban elkeseredve emiatt mexikói bácsi miatt, keményen sértette az önérzetét.
Gondoljátok végig, hogy hogy telt az utolsó fél éve. Tavaly nem tudott amerikában boxolni, mert eltört az orra. Pár hónap múlva elkezdett készülni Robinson ellen. Aztán Robinsonék tenyérbe mászó dumával kommentálva lemondták a meccset. Aztán az utolsó pillanatban sikerült az argentin Paredes-t rávenni, hogy kihívóként mérkőzzön meg a WBC Intercont. címért Kokóval.
Végül a meccs előtt két nappal Paredes sérülésre hivatkozva lemondja a meccset és beugrik helyette ez a "bajnok". Ti hogy éreznétek magatokat a helyében ? Fél évet készülni egy töltött zokni miatt ?
Ráadásul a meccsen folyamatosan idegesítette Kokót (igaz ez részéről a leglogikusabb taktika volt) ezért nem csodálom hogy így lecsapta. Kokó nem az a fajta, akit könnyen ki lehet hozni a sodrából, de ilyen dühösnek még soha sem láttam meccsen.
Előzmény: A.kárki (43)
A.kárki Creative Commons License 2000.03.29 0 0 43
Hello!
Olyan szörnyű, hogy egy magyar sportemberről kell egymással vérre menő vitákat folytatnunk. Ez valószínűleg azért van így, mert nem teljesen egyértelmű a helyzet, nem beszél önmagáért. Szép dolog, hogy a Koko kihívó, meg ilyen bajnok, olyan első, csak hát nézzük már végig, hogy kikkel is boxolt eddig! Bátran kijelentjük, hogy most hogy ilyen noname versenyzőket elvert, resszkessen a Hamed. Nézzétek már meg a súlycsoport többi részt vevőjét is, nem csak Hamed létezik. Nem úgy működik ez a dolog, hogy van a Hamed, meg a Koko, a többiek meg rettentő rosszak. Elég ha csak a Hamed, Bungu elötti 4 meccsét megnézzük, azért kiváncsi lettem volna arra, hogy velük mit játszik a Koko. Nem baj sokáig már nem lesznek eladhatóak ezek az edző meccsek, utána okosabbak leszünk. Bár az Univerzumot elnézve... Klicskoéknak is hozzák a szinvonaltalan ellenfelekt, utána meg dumálnak, hogy a Lennox Lewis meneküljön...
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.29 0 0 42
Szia Egyorrú!

Az adataid helyesek, legfeljebb annyiban módosítanám, hogy az EBU-nál már nem is ranglistavezető Kokó, hanem eggyel magasabban áll: hivatalos kihívó. A ranglistaelső a spanyol Manuel Calvo, s hogy a méltatlanul mellőzött, Kokó súlycsoportjában küzdő másik magyar profiról is szóljak: Bognár László a 6. a European Box Union-nál. Persze Kokó valóban jobb Bognárnál.

A bajom ezekkel a ranglistákkal az, hogy nem teljesen reálisak, mindig szerepet kap összeállításuknál az emberi tényező. Mire gondolok? Az illető bokszoló szakmai, anyagi hátterére, menedzsmentjének színvonalára, elismertségére. Kokó jó lóra tett az Universummal.:) Tehát a második mondatod első felével egyetértek:
"Ezeket a ranglistákat pedig nem az RTL Klub állítja össze, hanem a szövetségek...", de a második feléhez "...mégpedig az alapján, hogy kiket győzött le." hozzáteszem a fenti véleményemet.

A szövetségek ranglistáinak esetleges "elfogultságát" kiküszöbölendő a független szakértők (már ha léteznek ilyenek):) létrehoztak egy súlycsoportonkénti százas, szövetségektől mentes ranglistát, mely az eredményeket súlyozva veszi figyelembe. Az ürgék elleni győzelmekkel nem lehet labdába rúgni ezen a listán! Külön értékelik a címeccseket, a KO, TKO-k számát, plusz pontok járnak érte. A vereségnél figyelembe veszik, hogy pontozásos vagy kiütéses, illetve nevesincs verte meg az illetőt, vagy épp Hamed. Az is számít, ki hány menetes meccset bunyózott pályafutása során. Felvezető 4-8 menetek hidegen hagyják a függetlenranglista-készítőket. És persze havonként aktualizálják az állást.
Az egyik lehetséges cím (több helyről is el lehet érni): http://users.pandora.be/mrboxing/iwrb.htm
Ez felkínálja az összes súlycsoportot. Ha rögtön Kokó súlycsoportja érdekel valakit: ugyanez, csak az iwrb.htm helyett egyszerűen 126.HTM van.
Na, hányadik Kokó ezen a független listán?:) Szerintem alábecsülik, de hát egy külföldi csak a meglévő eredményekből indulhat ki, s ez még nem sok. Ez nem Kokó hibája!
Van pár igen színvonalas magazin is, amelyik önálló listát állít: pl. a Fightnews szerint a featherweight abszolút, szövetségtől független listája így néz ki:
az elvitathatatlan bajnok persze Naseem Hamed, a továbbiak:
1. Fred Norwood
2. Paul Ingle
3. Luisito Espinosa
4. Angel Vazquez
5. Juan M. Marquez
6. KoKo Kovacs
7. Antonio "Chelo" Diaz.
8. Tony Whebee
9. Augie Sanchez
10. Julio Pablo Chacon

Jó kis nevek, és Kokót igen magasra helyezte a Fightnews!
A másik kedvenc infó-lelőhelyem, a Boxingpress szerint:
Naseem Hamed a bajnok, utána
1. Freddie Norwood
2. Juan Manuel Marquez
3. Vuyani Bungu
4. Cesar Soto
5. Luisito Espinosa
6. Antonio Cermano
7. Cassius Baloyi
8. Paul Ingle
9. Junior Jones
10.Angel Vazquez
No, ennyit a ranglisták rejtelmeiről.

Előzmény: Egyorru (40)
Vajk Creative Commons License 2000.03.28 0 0 41
Nem ertem miert gondoljatok, hogy Koko nagykepu lenne.
Egyszeruen magabiztos, ami elengedhetetlen az o vilagaban(vo. csak a meccs elotti szemparbajt). Nem nagykepuseg ez, magabiztossag. Ami Vilag,- Europa es Olimpiai bajnoktol talan nem meglepo....
Amiert megszerettek az emberek, az a kedvessege es intelligenciaja. Mert o eladhato. Mert o a "nep fia". Mert egyszeru emberekkel sem beszel ugy, mint az NB 15-os cserekapus, hanem kozvetlen es emberi.

Ami nekem nem tetszik, az nem neki rohato fel, hanem a menedzsmentjenek, megpedig ezuek a noname mexikoi boxzsakok, akik edzopartnernek sem lennenek eleg jok Kokonak, nemhogy meccset jatszanak veluk. Valaki oriasi magabiztossaggal irta, hogy milyen csaloka a kep, hiszen zek a megvert sportolok sokkal jobbak am, mint amilyennek latszanak.
Pl a leguitobbi 37 eves, valamilyen bajnok emberke, aki a meccasei felet elvesztette. Lehet, 1972-ben ifi bajnok volt, de ez mar kopottas dicsoseg, nem?
Ha igy halad, Koko lassan a hontalanokat vero urigyerekekhez lesz hasonlo, annyi megmerettetes lesz a mecsceiben.
ELLENFELET NEKI ! Valos, igazi boxolot, nem nevenincs afrikai es mexikoi embrkeket, aki abbol el, hogy agyonvereti magat parszazezer markaert meccsenkent. Mint egyszer Klicsko ellen egy olaszos nevu amcsi boxolo allt ki, ami inkabb volt batorsagi proba neki, mint sportesemeny: hajas, fela olyan magas es ketszer annyi idos ember nem gondolhatta komolyan, hogy ellenfele lesz Klicskonak. Tipikusan az a kategoruia, akit meg edzeni sem vennenek fel Klicsko melle. Es o is beugrott valaki helyett.
Tehat remenykedjunk,hogy jobb napok es megjobb ellenfelek jonnek Kokonak, aki ezeket is ugyanilyen magabiztossaggal fogja legyozni.

Egyorru Creative Commons License 2000.03.28 0 0 40
Kokó a WBO és az EBU ranglistáját vezeti, a WBA és WBC ranglistáján a 6. ill. 7.
Ezeket a ranglistákat pedig nem az RTL Klub állítja össze, hanem a szövetségek, mégpedig az alapján hogy kiket győzött le.
Előzmény: Wazull (39)
Wazull Creative Commons License 2000.03.28 0 0 39
abcde,

"Szomorú ilyen sok ostobaságot olvasni, ebben a fontos témakörben, valószínüleg nem csekély értelmű hozzászólók tollából. Itt mindenki ért mindenhez: a boxhoz, a boxolókhoz, a sport-menedzsmenthez, a tévézéshez, és a pszichológiához."
Bocsi, hogy magamra veszem, amit irtal, de eppen a hozzaszolasom utan bokted be a tiedet, meg nehany dolgot nyilvan onnet citaltal...
Sok ostobasag: ez nezopont kerdese. Egy ilyen forumon mindenki szabadon leirja a velemenyet. Okos dolgokat, hulyesegeket, mindent. Azt hogy mi ostobasag, mi nem az igencsak relativ dolog ugye. Abszolut igazsagokat csak a Joisten tudhat. Ha Te lennel az, legy szives, tudasd mar velem, lenne nehany magan jellegu keresem Hozzad. Ha megsem Te lennel valami okbol kifolyolag, akkor meg miert biralod ily boszen szereny velemenyemet. Azt az elejen leirtam, hogy NEM ertek a boxhoz. Ezek szerint Te igen, mint ahogy a boxhoz, a boxolokhoz, a sportmenedzsmenthez, a tevezeshez, a pszichologiahoz. Is.
Fontos temakor: Kerlek, ne nevettesd ki magad, hiszen oly sok mindenhez ertesz...

"meg a Mancs is megmondta stb. A Para Kovács úr hozzátok hasonlóan, "mindenkinél mindent jobban tudok, és ezt azonnal mindenki tudomására hozom"
betegségben szenved, és hozzátok hasonlóan nem ért a bokszhoz. Hosszú évek tapasztalata kell ahhoz, hogy valaki mérvadó véleményt alkothasson egy boxolóról, és a meccseiről. Nem azért, mert ekkor van elég tekintélye, hanem mert ilyenkor lát bele a mozdulatok gyorsaságába, és a taktikák bonyolultságába. Ilyen tapasztalattal és képességekkel csak azok rendelkeznek, akik éveket boxoltak, vagy figyelték testközelből. TI NEM VAGYTOK ilyenek, ez kiderült az észrevételeitekből."
Ja, ezt ugye mar tobbszor leszogeztem. Egy egyeneset nem tudnek utni. A velemenyem ket forrasbol szarmazik.
Az egyik forrrasom: azok velemenye, akikrol azt hiszem, hogy jobban ertenek hozza mint en. Para-Kovacsekrol azt hiszem. Van egy masik noname alak, Fuzesy Tibornak hivjak az illetot. Ha olyan nagyon ertesz a box finomsagaihoz, akkor talan mond a neve szamodra valamit. Tehat a legutobbi Koko-gyozelem utan, amikor mindenki mar nagyon sajnalta Hamedet, akkor egy riport (egesz napom rament, de nem tudtam megtalalni. Harom helyen lehetett: Nemzeti Sport, Nepszabadsag, Index...) vegen, volt masfel sor, amit Fuzesy Tibor nyilatkozott, amikor Koko-Hamed ugyben kerdeztek. Nem szo szerint, de kb. ennyit: Nem akarom megbantani Kokot, de jelenleg Hamed jobb bokszolo nala...
Ha egy magyar bokszolo gyozelme utan egy magyar szakember (aki a legnagyobb profiboksz filmarchivummal rendelkezik Magyarorszagon, egesz eletet a boksszal kapcsolatban toltotte el, (erre ment ra az egyik szeme ugye), sokak szerint a boksz legnagyobb szakertoje kis hazankban) ilyet nyilatkozik orszag-vilag elott, akkor abban talan lehet valami...
A masik forras sajat szemem, mar irtam, lattam mindkettojuk nehany meccset. Noha tenyleg nem ertek a bokszhoz, azert annyit csak el tudok donteni, hogy a merkodzest nem Jimmy White, hanem Johnny Black fogja megnyerni. Merthogy olyan cuki kis piros nadragja van...

"Röviden:
- Kokó sokkal jobb boxoló, mintsem gondolnátok"
Ebben en is bizok...
" - az ellenfelei sokkal jobb boxolók voltak, mint hinnétek"
Ebben is szeretnek hinni. Ha ilyen nagyon ertesz a sporthoz, akkor tudod nyilvan, hogy eleg nehez felkerulni a csucsra, de ott maradni meg nehezebb. Ha te vagy a kiraly, mindenki veled akar utni ugye, hogy ezutan o legyen a kiraly. Vagy mi. Szoval nyomorult N. Hamedet talan kemenyebb gyerekek akartak megszorongatni eddig, mint akiket Koko menagerei eddig eloastak Koko reszere. De nyugodtan cafolj meg, ha nem igy van...

" - rossz boxoló nincs a profiknál, csak van néhány különleges tehetség"
Mivel mindenhol vannak koklerek, ebben azert nem hiszek... Jaj, erre mar elore latom a valaszod :-)))

" - Hamed különlegessége abban áll(ezért akad meg rajta a hozzá nem értő szemetek), hogy nem a klasszikus iskola szerint vív"
Ezt mindenki felgyagya tevekommentator elmondta eddig, hogy a hozza nem erto szemunk meg ne trefaljon bennunket...

" - Kokóé abban, hogy a klasszikus iskolát műveli mesterfokon"
Lsd. fent...

" - mivel mind a ketten kiemelkedőek, ezért lesznek esélyes ellnfelei EGYMÁSNAK, bárki nyerhet(de Kokó fog)"
Ha ennyibol a bokszhoz valo szakertelem, hogy ezt megmondja valaki, akkor modositanom kell azon velemenyemet, hogy nem ertenek a bokszhoz...

" - nem véletlenül vezeti Kokó a szövetség ranglistáját"
Te mint a bokszhoz erto egyen, ugyan terhelj mar meg bennunket egy kis adattal, melyik szovetseget? Ezeknek a listaknak ugye eleg sok osszetevoje van, ezt nyilvan Te mint verbeli szakember, nagyon jol tudod...

" - gondolkodjatok el azon, hogy miért nem volt eddig Kokónak nevesebb ellenfele, aki volt, az meg miért lépett vissza. A válasz a sportmenedzsment tudományának témakörében keresndő, és nem "az én általános műveltségem, és IQ-m kiterjed rá" dilettentizmusban"
Ominoze hozzaszolasomban valami ilyesmit probaltam pedzegetni, hogy menageles. Je, lehet, hogy tenyleg ertek a bokszhoz?


" - ez a sport közelebb áll a sakkhoz, mint a futáshoz, nem lehet numeralizált módon mérni az eredményeket, nem csak izom kell hozzá, nehéz előre megmondani, hogy ki nyer"
Hu, Te tenyleg tudsz valamit! Sakkhoz kozel all, kiraly uti sotet gyalog. Mindenki tudja....
A "numerizalt modon" osszetetelt szepen kerlek, magyarazd mar meg nekem, mert hianyos human muveltsegem nem ismeri ezt a kifejezest. Talan szamokban kifejezni? Az eredmenyeket? Mar hogy ne lehetne...

" -bárki nyerjen is a nagy meccsen, nem bizonyít semmit, de szerintem Kokó fog, mert"
Azt hogyan erted, hogy barki nyerjen is, az nem bizonyit semmit? Akkor en is lehetnek a vilag legjobb bokszoloja, ket sorrel, meg egy vodor chips-szel a TV elott ulve? Igaz, hogy az elso kezdo bokszolo lenyomna 2 masodperc (bocs, secundum...) alatt, dehat az nem bizonyit ugye semmit...

" - nem csak nagyszerű sportoló, de kiválló ember, és inteligens, sajnálom, hogy ezt a képet eltorzítja a fejetekben ostoba médiumok ostoba műsorvezetői, és újságírói"
Azt hiszem, itt (majdnem) mindenki azt irta, hogy Koko kivalo ember, es intelligens (a "kivalo"-t is csak egy l-vel irna szerintem...)
Hogy a kepet eltorzitjak buta kis fejunkben, errol irtam en is, ezert hoztam fel egy ellenvelemenyt megfogalmazo ujsagirot, de ezek szerint ez nem fer ossze a Te abszolut igazsagoddal...
Az igazsagnak sok oldala van. Ki allitja, hogy o ismerne az igazit? Na, jo, Te...

" - miután a meccsnek az ország számára nincs tétje, tehát senki nem veszít semmit, ha Kokó nem nyer, ezért függetlenül attól, hogy a jelek jelenleg mire mutatnak, nincs szükség arra, hogy bárki figyelmét fölhívjuk a csekély esélyü vereségre ezzel is gyengitve a hitet a gyözelemben. Aki mégis így cselekszik, az csupán merő önigazolásból teszi ezt, és az önkifejezésnek egy ostoba, öntelt formáját választja mint Para úr, és ti. Az országnak nagyon szüksége van dicsőségre, Kokó esélyes, hogy hozzon ilyet a házhoz."
Ne haragudj, ez kicsit zavaros nekem. Eloszor: az orszag szamara nincs tetje, aztan meg: az orszagnak nagyon szuksege van dicsosegre. Ez uti egymast rendesen. Ami kozte van, azt meg tenyleg nem ertem toporodott agyammal...

"Ha csak beszéltek, hogy beszélhessetek, "én jobban tudom, te hülye vagy, és azért sem jó amit csinálsz" stílusban"
Ezt eddig csak egy hozzaszolasban olvastam itt. A tiedben...

"és keresitek bármilyen jelenségben a negatívumot, merthogy mindegyikben van, annak semmi értelme, legfeljebb az ego lámpa villog."
Azt mar ovodas koraban megtanulja az ember, hogy a kritika nem azonos a masik hulyenek nezesevel, az csak segitseget ad annak, aki tud belole tanulni, ugye...

" Ajánlom magamat!"
Ez minden tekintetben melto zarasa volt hozzaszolasodnak. A magam reszerol koszonom, hogy vilagitod a homalyt a fejemben...

Előzmény: abcde (27)
HGyuri Creative Commons License 2000.03.27 0 0 38
Mondajatok egy focistát, aki szerény világklasszis, és itthon játszik. Ja és értelmes interjut képes adni...
Nem mondunk :)
Előzmény: skrisz (37)
skrisz Creative Commons License 2000.03.27 0 0 37
Aki világszínvonalon sportol - elsősorban küzdősportot - az tudja, hogy megfelelő magabiztosság nélkül, lehetetlen győzni. Lehet, hogy Koko nagyképűnek tűnik, de az ő munkájához ez a nagyfokú magabiztosság elengehetetlen.
Egyébként nem az olyan embereket kellen utálni, akik a saját erejükből lettek naggyá. (Koko-t nem a média fogja eljuttatni a csúcsra.)
Olyasvalakiket kellen megvetni, akik semmi komoly dolgot nem tudnak felmutatni, ennek ellenére alig fér be az arcuk az ajtón. (Nézd végig az embereket az utcán, vagy a munkahelyeden, gondolom eleget találsz)
Egyszer sikerült személyesen néhány szót váltanom Kokoval, roppant kedves és udvarias volt.
Nem csak a boxban, de sok más sportágban is ritka az ilyen teljesítményt nyújtó, intelligens sportember.
Mondajatok egy focistát, aki szerény világklasszis, és itthon játszik. Ja és értelmes interjut képes adni...
HGyuri Creative Commons License 2000.03.27 0 0 36
írhatodcsupakisbetűvelis. nem zavar. Azért a Kovács Istvánt Nagy Betűvel fogom írni, nehogy legközeleb én legyek a konc :)
Egyébként többek közt Rád gondoltam... Én mint laikus úgysem tudom eldönteni, ki ért hozzá, meg ki nem :)
Előzmény: Mr. Professzor (35)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.27 0 0 35
Bocs a névért: HGyuri!
Előzmény: Mr. Professzor (34)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.27 0 0 34
Hgyuri!
Kösz a dicséretet, legalábbis én magamra veszem szavaidat!:)
Ha szakmai irányt is vesz a topic, akkor szívesen jelentkezem, de ha az úgymond "őszinte" érzelmek, vélemények dominálnak , az sem baj, akkor sem menekülök el innen! Hangulati elemek, vagy szakszerűség: mindkettő élteti a topicot.
Előzmény: HGyuri (33)
HGyuri Creative Commons License 2000.03.27 0 0 33
Na, hát úgy látom mégiscsak megélénkült ez a topik. Erre vágytam, hogy egy-két hozzáértő is beszálljon, mert nekem, mint kívülálló tévénézőnek volt a lent kifejtett véleményem. Most már egy kissé másképp látom, és lehet, hogy ezek után kevésbé háborít fel, ha legközelebb egy elhízott, kiöregedett, újságárús bácsit dobnak oda koncnak bokszkiválóságunk elé.
Előzmény: Mr. Professzor (32)
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.03.27 0 0 32
Azért választottam hivatkozásul mcnab. írását, mert abban felfedeztem valami szakszerűséget.

Kokó komolyabb ellenfeleit keresvén arra juthatunk, hogy a ranglisták (WBC, WBO, WBA, IBF, bár ez utóbbinál nem nyomul, illetve nincs megemlítve Kokó) első 10 helyezett bokszolói jöhetnének számításba. De ezek miért is álljanak ki Kokó ellen? Csak címmeccsre lehet igazi ellenfelet kapni, felhozó-előkészületi találkozókra maradnak az ürgék.
Címmeccs viszont jelenleg, ahol Kokó a védő, csak a WBC interkontinentális bajnoki lehet, de ez nem annyira vonzó a komolyabb nevek (Espinoza, Angel Vasquez, Junior Jones, Manuel Medina stb.) számára. Igazán komoly ellenfél tehát majd az lesz, AKIT Kokó hív ki: pl. Steve Robinson az EBU-címért, vagy ugye Hamed a WBO-címért.

Kokó csak a WBO-nál ranglistavezető, de a többinél (WBC, WBA) is bent van az első 10-ben. Azaz potenciális résztvevője lehetne az éppen üres WBC-trónért majdan megrendezendő meccsnek, de elvileg, ha nagyon akarnák az Universumban, megcélozhatnák a WBA-bajnok Freddy Norwood trónját is.
DE!
Kokó menedzselése egyértelműen csakis a Hamed elleni meccsre van kihegyezve. Ez szerintem hiba, mert amíg most a kihívó levél elküldése után Hamed beleegyezésére várnak az Universumban, addig két-három igazi meccset lehetne Kokónak szervezni, amelyeken hírnevet szerezhetne nemcsak a WBO és WBC funkcionáriusainál, hanem az egyszerű bokszkedvelő amerikai, mexikói, angol stb. nézőnél.

Egyébként szigorúan szakmai szemmel nézve, jelenleg nem érzem, illetve nem tudom, Hamedet hogyan és mivel tudná legyõzni Kokó. Erről már elmélkedtem máshol, aki unná magát, ugorjon egyet, de felidézem mondandómat:)

"Erik Morales még talán gyõzhet a Herceg ellen a mexikóiakra jellemzõ hirigelésével, amely küzdõszellem nála technikával és álló- illetve ütésálló-képességgel is párosul (emellett Morales veretlen WBC-világbajnok egy súlycsoporttal lejjebb, mint Hamed, de nem kell híznia a pehelysúlyhoz, simán beleizmosodik az 57 kilóba).

De ezt a Morales típusú esélyt Kokónál nem látom: nem annyira hirigelõs, nincs akkora ütõereje. Amivel dicsérni szokták Kokót, hogy intelligens, senki nem tud többet nála a bokszról, csodálatos a lábmunkája, a reflexeire nyugodtan hagyatkozhat, technikailag magasan a legjobb stb., nos ezek hogyan mûködnének Hamed ellen?

Intelligens? Igen, de Hamed ezt nem akceptálja, gondolom. Ugyanez áll az elméleti tudásról: Hamed nem a megszokott elmélet mentén bokszol. A lábmunka viszont tényleg jól jöhet majd, bár ha elmozgással védekezik Kokó, melyikük fog akkor ütni a meccsen? Hamed persze néha megy elõre, de Bungu ellen is a kontrákból volt döntõen eredményes. Kokó reflexei tényleg csodásak, de 12 menet alatt egyszer biztos védtelen marad, és Hamed akkor üt:)
Azt is feloldhatatlan ellentétnek érzem, hogy Kokó nem tud igazán a saját, egykori, az amatõröknél bevált stílusával, technikai repertoárjával harcba menni Hamed ellen: nem fog leengedett karral cselezni, néha jelzésszerûen odaütni. Egyrészt nem erre tanítják most már két éve az Universumnál. Fritz Sdunek edzõ stílusa a német boksz, lásd Michalczewski, vagy Klicskó-fivérek: magasan fenntartott kezek, sok szurkákó balegyenes, biztos helyzetekben elengedett jobbegyenes. Horog, belharc szinte sehol, bár ez utóbbit se Hamed, se Kokó nem kultiválja, kedveli.
Tudom persze, hogy Kokót nem lehet az ilyen egysíkú boksz felé terelni, de másrészt õ maga nyilatkozta, hogy Hamed ellen oda kell figyelnie a zárt védekezésre, a 12 meneten át tartó állandó védekezésre, hogy elkerülje a szokatlan, lehetetlen, más bokszoló ellen nem várt helyzetekbõl jövõ Hamed-bombákat. Kokó, amint zártan védekezik, hát...

Egyszóval: Hamed utóbbi ellenfelei közül Bungunak nem jött be a zárt védekezés, hiába volt kettõs fedezékben, és hajolgatott a padlóig.:) A végsõkig eltökélt, kitartó Ingle-t is kiütötte a Herceg, (és itt sérült kézzel bokszolt jó pár menetet Hamed), McCollough és Soto is csak a pontozásos vereségre volt jó a tapadós, rakkolós stílussal, esélyük sem volt a gyõzelemre. Most ezekbõl a meccsekbõl, illetve tapasztalatokból, stílusokból mit vegyen át Kokó? Hogy persze gyõzzön is!
Ha pedig onnan közelítjük meg a kérdést, hogy ki szorította meg életében legjobban Hamedet, és õt állítsuk példának Kokó elé, akkor sem járunk jó úton. Ugyanis Kevin Kelly volt az, akinek utoljára reális esélye volt Hamed ellen, még 1997 decemberében. A mindössze 4 menetig tartó meccsen Hamedet háromszor leütötte, mintegy rámutatva Hamed védekezésének hiányosságaira.
DE!
Õt meg négyszer küldte padlóra a Herceg, mely leütésekbõl az utolsó végzetes volt Kelly számára. Kokó nem üt akkorát, mint Kelly, legalábbis eddigi meccsei ezt mutatják.

Egyébként én örülnék legjobban Kokó gyõzelmének!
De addig Kokó le akarja gyõzni az éppen most dicsõségének utolsó morzsáit is elvesztett Steve Robinsont, s ez bár kötelezõ házi feladatnak tûnik, lásd a mostani Ramirez-féle meccset, azért mégsem lesz könnyû menet. De persze Kokó tényleg jobb Steve Robinsonnál!"

Most gyorsan befejezem. Ki tudja, lehet, hogy nem is Kokóról, a profi bokszról szól ez a topic, hanem Kokó iránti ellenszenvem vagy éppen szimpátiám megnyilvánulásait várjátok.
A lényeg tehát: Hajrá Kokó!

Előzmény: mcnab. (18)
andzsin Creative Commons License 2000.03.27 0 0 31
1. Ezen a fokon mar lehet nagykepunek is lenni /de o nem az/. O kb. ott tart, ahol Spielberg, Bubka vagy a brazil valogatott. ha nagykepuek, hat istenem. A nagykepuseg azoknak faj, akik nem tudnak mire nagykepuskodni. Egy kis ontomjen sosem art. Egyebkent eleg megnezni egy Hamed meccset es a nagyarc elso szamu poetajat lathatjuk.
2. Hamed stilusa nagyon hasonlo Kokoehoz, igazi csemege lesz a meccsuk /hajra KOKO!/.
Meg megjosolni sem tudom ki fog nyerni. Azt hiszem, hogy a koncentracio meccse lesz ez.
3. Az, hogy agyutoltelekeket vonszolnak Koko ele, nem o tehet rola. Van neki egy menedzsere, aki hozza az ellenfeleket, jo paran lemondtak mar, akik meg nem, azok kikaptak.
A Robinsont is helybenhagyja, ez biztos. Ra kell dobbennie mindenkinek, hogy Kokonak ezidotajt egyetlen ellenfele van es az Hamed.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!