Keresés

Részletes keresés

boli77 Creative Commons License 2021.10.27 0 0 169

Keresek megvételre egy db Marantec M 868,3 MHz távirányítót . Ha valakinek lenne azt meg köszönöm. 

 

 

https://photos.app.goo.gl/zDpA78aPjZRZPQBh8

AteszX16SZR Creative Commons License 2021.09.13 0 0 168

Tisztelt Fórumtársak!

 

Egy barátomnak próbálok segíteni azzal, hogy megpróbálom kideríteni a mellékelt képek segítségével, hogy milyen "típusú, márkájú" garázskapuról van szó. A probléma az, hogy a zsanérok (biztosan) és talán a görgők megkoptak, ezért a kapu nem teljesen vízszintesen ereszkedik le, így a legvégén a földtől kb. 10 cm-re megszorul és nem záródik be. Régen szerelték nála és már nem emlékszik mi a kapu "márkája", így zsanérokat sem tud célirányosan keresni hozzá. Arra emlékszik, hogy valamilyen amerikai márka.

Aki a mellékelt képek alapján be tudná azonosítani a kaput, sokat segítene! Előre is köszönöm a válaszokat! 

SzuperBandee2 Creative Commons License 2021.09.13 0 0 167

Sziasztok!

 

Szeretném in a fórumban megkérdezni, hogy másnak is volt (van) problémája Hörmann Duragrain felülettel? Vagy csak én vagyok egyedül, olyan problémával amire nem találok választ, hogy hogyan keletkezett.

Hörmann Duragrain felületkezelt garázskaput vásároltam a Hörmanntól 2 éve. Akkor volt vele problémám mert az összes lamellán sérült volt a festés. Akkor kicserélték a lamellákat. Viszont amit küldtek helyette az egyik lamellán az élen szintén sérülés volt. Akkor már nem volt erőm ezzel foglalkozni, javítófestékkel lekezeltem (nem látni...).

Viszont most azt vettem észre, hogy itt ott pattog le a dekorfelület apróbb-nagyobb pontokban.  Vannak olyan helyek ahol kézzel nem is tapintható viszont látni az alatta lévő fehér alapozót. Vannak olyan nagyon pici foltok amik akkorák, mint a tűhegy vagy még akkora sem... Vannak nagyobbak is.. Alsó, középső és a felső felében is lamelláknak.

S nem tudom, hogy mitől.. egyik nap még nincs másik nap már találok... Bármilyen kerti munkánál, vagy amikor kertben vagyok a kapu felvan nyitva.. Tanultam anno a hibás lamellákból (mert kétszer fizettem ki a be és kiszerelést, ugye mert a hörmann nem állta ezeket a költségeket).

Szóval mindig nagyon vigyáztam a kapura, hogy véletlenül se sérüljön meg. 

Elvagyok keseredve, mert reklamáltam a hörmann felé és ők elutasították a reklamációmat, azzal az indokkal, hogy idézem:

"A kapu már be van építve. Ezért nem lehet utólag megállapítani, hogy ez (a sérülés) mikor és hogy keletkezett. 

Ami kijelenthető, hogy a Duragrain felületet nem tud csak úgy lepattanni/leválni. Mivel ez a felület egy UV-álló, átlátszó lakkal van bevonva. Így a felület csak mechanikai hatásra tud sérülni.

A reklamációt emiatt elutasítom. "

 

Dühös vagyok mert ez nem igaz! Dühös vagyok, mert az egyszerű emberen ebben az esetben ki segít?! Dühös vagyok, mert most mit kezdjek ezzel? Ahogy jöttek el kisebb nagyobb sérülések bárhogy is bábágattam a kaput így ezután mégtöbb jön majd elő.. Illetve a már meglévők mégnagyobbak lesznek. :(

 

El vagyok keseredve, hogy semmit nem tudok tenni ezzel s a méregdrága garázskapu szépen lassan néhány rövid év alatt tönkremegy :(. 

sipimici Creative Commons License 2021.06.13 0 0 166

Köszi, megtaláltam, de más néven:)

https://www.csillaggarazskapu.hu/modul/file_browser/upload/starset-s-programozas-pdf-ben.pdf

Ha valaki esetleg keresné!

Sziasztok

Előzmény: sipimici (165)
sipimici Creative Commons License 2021.06.11 0 0 165

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni abban hogy van egy "Eurokapu" tipúsú garázskapum.

A motor végén van a beállítási lehetőség.

Leírást keresek hozzá. Szeretnék több távirányítót hozzárendelni.

Köszi.

zsolt . Creative Commons License 2021.05.30 0 0 164

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni abban hogy van egy KLING tipúsú garázskapum időszakonként mindig ujra kell tanitanom mert a földtől 25-30 cm megál záráskor illetve a betanitást követően a bordás szíj mindig zárás után fellazul vagy egy kicsit lóg szükség van még valamilyen beállításra vagy kezd tönkremenni valami a készülékben.Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv: Zsolt

sand.elek Creative Commons License 2021.04.16 0 0 162

Sziasztok! 

Melyik garázskapu a legjobb, ha fontos számomra az, hogy megfelelő szigetelése legyen és emellett pénztárcabarát is? Melyik kapugyártó céget ajánljátok, illetve melyik fajta garázskaput?

t.marcell64 Creative Commons License 2021.04.08 0 0 161

Plusz egy szavazat az Eurokapura. Nagyon jó minőségű garázskaput gyártottak le és mindenben segítettek!

zolesz_licsak Creative Commons License 2021.02.24 0 0 160

Szép jó napot kívánok!

 

Mi nagyon sokat kerestünk a neten, mire megtaláltuk a számunkra árban és minőségben is megfelelő céget. Nekünk az Eurokapu/Oktotrade Kft ( https://eurokapu.hu/ ) most már a harmadik garázskapunkat készíti el.

 

Jó szívvel ajánlom őket, még a garázs beépítése után is, ha kérdésünk adódott, készséggel álltak a rendelkezésünkre. 

 

 

 

 

Előzmény: kis_peter_72 (159)
kis_peter_72 Creative Commons License 2021.02.17 0 0 159

 

Üdvözletem!

 

Érdeklődnék, hogy melyik céget ajánlanák nekem? Mik a tapasztalataik? Szeretnék egy jó garázskaput készíttetni, emberi áron, illetve igazi szakértőkkel. Válaszukat előre is köszönöm!

boli77 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 158

Kezem ügyébe esett egy Beninca ipari garázskapu nyitó motor +vezérlő . Esetleg nem érdekli valakit ? Működő  képes . Helyszínen ki lehet próbálni. Vész nyitó ami nem volt jó de már azt meg csináltam és oké az is. 

Andi850 Creative Commons License 2021.02.02 0 0 157

Szia, hívd az Eurokapu/Oktotrade céget, ők kb. az egyetlen normális akik értenek is hozzá. 

Előzmény: Bronzok08 (156)
Bronzok08 Creative Commons License 2020.08.19 0 1 156

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni, vajon én is tudok-e állítani a garázs kapun…?

5 m-es elektromos garázskapuról van szó, az lenne a gondom, hogy az egyik oldalt nem engedi le teljesen. Marad egy 2 cm-es nyílás a baloldalon… Lehet amiatt, azért van mert múltkor megakasztotta az utánfutó Horga..? Lehet az állította el egy kicsit? Hogyan tudok esetleg én állítani rajta… Valamit ott tekergetni kell a rugóknál fent?Köszönöm szépen a tanácsot előre is!

Aramiz Creative Commons License 2020.07.01 0 0 155

Sziasztok!

 Új garázs építettem, és szekcionált  garázskaput szeretnék bele. Fa szerkezetű, osb lap borítású + 5cm szigetelés.

A szigetelés nincs még felrakva. A kapu nyílás mérete most 2600mm . Mivel befordul a szigetelés a nyílásba (5-5 cm) így úgy gondoltam, hogy a 2500mm széles kapu kell nekem. beszéltem még annó a kereskedővel, Ő azt mondta  így jó.

Most hogy  megrendelném a kaput, azt mondja, hogy nekem 2590mm széles kapu kell! Így most fogalmam sincs ,hogy mi van......

El nem magyarázta, hogy most miért kell a nagyobb, csak annyit, hogy ne foglalkozzak a szigeteléssel......

Valaki tudna segíteni, elmagyarázni, milyen méret kell így nekem??

Köszönöm

 

normen82 Creative Commons License 2020.05.03 0 0 154

Sziasztok!

Hörmann Rotamatic kertkapun szeretnék erőt és sebességet állítani.

A menüben melyik menüpont alatt tudom ezt megtenni?

Hoffman Csilla Creative Commons License 2020.03.17 0 0 153

Nem tudom aktuális-e még, de szerintem a Hörmann iszonyat drága.. én is kértem tőlük árajánlatot, aztán még 2 másik cégtől is. az eurokaputól például online is kérhetsz , csak ki kell tölteni egy formot:

 

https://www.eurogarazskapu.hu/

 

szerintem minőségben semmivel sem rosszabbak, mint a hörmann, viszont olcsóbbak. 

Előzmény: Bálint_H (147)
LukyZsolti Creative Commons License 2020.02.09 0 0 152

Sziasztok. Még mindig a régi probléma. ROLL 230-as vezérlésü tolókapu napközben kinyit. Már nem marad nyitva mert, fél perc után visszazárásra állítottam be. Szomszédban társasházak vannak, jónéhány távirányító van használatban. Pár perce pont kinyitt a kapu, gyorsan kinéztem. Akkor ment be egy autós, de nem volt időm elkapni, hogy megkérjem nézzük már meg, nem-e ő nyitogatja a kapumat. Egyik távirányítónkat újratanítottam pár hete, mert elfelejtette. Azóta kezdődtek a gondok. Elsőre akkor nem sikerült valamiért a hozzárendelés. Lehet hogy pont azért nem, mert ez az autós járt arra és pont akkor nyitott rá a saját kapura előttünk, amikor várt a vezérlő a jelre?!? Kitörölném a hozzárendelt távirányítókat, de sajnos a vezérlés nem reagál semmi menüpontra. Sem a darabszám lekérdezésre, sem az összes törlésre. Próbáltam többször is. Lehet valami meghalt rajta. Van-e más mód, hogy töröljem a hozzárendeléseket? Kártyát kivettem kis időre, de visszarakva ugyanúgy ment a két irányítónk.  Már gondolkodom rajta, hogy veszek egy másik vezérlőpanelt mert így nem tudom kilökni a nem saját távirányítókat, már amennyiben tényleg ez a baja... Köszi.

Trabusz1983 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 151

Jah, 3-as hibakódot jelez a motor.

Trabusz1983 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 150

Kedves Mindenki,

 

Van egy 1 éves 5m-es Sötétbarna Hörmann garázskapunk. Lecsukáskor a az utolsó 40-50 cm -nél megáll és egyből vissza húzza a motor a kaput és megáll kb a felénél. Többször próbáljuk lecsukni távirányítóval aztán a motoron lévő gombokkal de ugyan ez a jelenség, majd kioldom, kézzél föl le mozgatom majd vissza csatlakoztatom a motorhoz és utána működik. A szerelő cég akitől vettük és szerelte, többször kb 6-szor voltak ellenőrizni a görgőket, a rugót illetve újra programozták de továbbra is fennt áll a jelenség néha. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Valakinek van valamilyen ötlete?

 

Köszönöm

Üdv

Tamás

joci47 Creative Commons License 2019.11.26 0 0 149

Előzmény: joci47 (148)
joci47 Creative Commons License 2019.11.26 0 0 148

Sziasztok!

Találkozott e már valaki a képen látható jelenséggel, kling garázs motor és 3 vízszintes jel van a motoron és nem indul el,  köszönöm ha valaki tud segíteni ebben

Lacika17645 Creative Commons License 2018.09.30 0 0 146

Üdvözlet mindenkinek! Egy fura jelenséget csinál az elektromos garázskapum. Nyáron minden a legnagyobb rendben megy vele. Viszont ahogy kb 5 fok alá esik a hőmérséklet, akkor 10-ből 6 alkalommal, ha lezárom, lemegy és vissza fel, és ha felmenés közben megállítom, és újra elindítom, akkor is csak felfelé megy. Amíg nem megy fel ütközésig, addig nem is engedi lefelé menni. Így mindig meg kell várnom, hogy mi fog történni a kapuval, nem tudok elindulni.

lyemese Creative Commons License 2018.09.20 0 0 145

Szép estét!

Normsthal szenkcionélt garázskapu programozásában, beállításában van valakinek tapasztalata.

Sajnos távirányító ráhangolásakor el lett nyomkodva.

Sehol nem találok útmutatót.

köszönöm!

neo1982 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 144

Sziasztok, érdekes hibával találkoztam a 3 éves aranytölgy kapum, idén tavasszal elkezdett foltosodni, sötétbarna foltok kezdtek megjelenni rajta, össze vissza kisebb/nagyobb területen. Nem tudom hogy mi lehet, olyan mintha a külső műanyag fólia bevonat foltosodna. Valaki találkozott a problémával? Van esetleg valami oldószer amivel ezt el lehet távolítani. Köszi a válaszaitokat.

barasanya Creative Commons License 2017.11.15 0 0 143

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy hörmann garázsnyitó motorom és egy lineamatic tolókapu motorom.Gyári távirányítóval használtam eddig mind a két kapumat /szürke szögletes ,kék nyomógombokkal 868,3 Mhz/tökéletesen működtek,soha semmi probléma nem volt velük.
Nem régen vettem 2 db HSE2 BS távirányítót és problémák léptek fel,de csak a lineamatic tolókapumotor távvezérlésével ,a garázskapu motornál semmi probléma ,rendesen működik.
Tapasztalatok:
1/kapunyitás vagy zárás gombnyomásra a motor elindul és kb 1 másodperc után megáll.
2/gombnyomásra nem indul a motor,a távirányítón gombnyomásra 1-et villan a piros led,aztán még 2-t villan a piros led és csak ezután indul el a motor,aztán vagy végig megy ,vagy pedig szintén megáll kb 1 másodperc múlva.
Ezeket a műveleteket teljesen kiszámíthatatlan időközönként csinálja,nem találtam benne rendszert.Van úgy hogy egymás után háromszor-négyszer is ,de van úgy is, hogy öt-hat helyes működés után csinálja.
A motor panelján lévő piros led nem jelzett hibakódot. A motort és a távirányítókat is többször reseteltem és ujratanítottam ,de semmi pozitív eredmény sa
jnos.A gyári távirányítókkal továbbra is hibátlanúl működik mind a két motor.
Le is videóztam a motor panelját ,illetve az azon lévő ledeket:Amikor nyomtam egy gombot :elindult a motor és kb 1 másodperc múlva megállt magátol :az történt ,hogy gombnyomáskor felvillant a piros led/ami így rendjén van/ és kb 1 másodperc múlva ,amikor megállt ,szintén felvillant a piros led.Olyan mintha kétszer küldte volna a jelet a távirányító.Még azt is próbáltam hogy közelről nyomkodtam a gombokat,de ekkor nem sikerült hibát produkálni,jól működött.Leginkább akkor van ez a hiba ,amikor az autóból próbálok nyitni/zárni..,de volt olyan is hogy a házból ablak mögűl próbáltam ..Lehet hogy az autó megzavarja a távvezérlést??Beszéltem egy Hörmannos forgalmazóval ,neki is elmeséltem a történetet ,de azt mondta hogy ilyen esettel még soha nem találkoztak.
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Üdv :Barasanya

521478963 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 142

A kérdést úgy értettem, hogy Magyarországon látott-e már valaki ilyet (netán ő maga csinált már ilyen felfelé nyíló kaput) ?

Előzmény: 521478963 (140)
csehzoo1978 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 141

Sziasztok, meglévő szekcionalt garázskapumba szeretnék utólag személybejárók beépíttérni, tudtok esetleg megbízható céget ajánlani aki foglalkozik ilyennel? Köszi 

521478963 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 140

https://www.youtube.com/watch?v=4j48bXvDDkA

 

Ilyesmi, felfelé nyíló kaput szeretnék. Látott már valaki ilyet?

Bilby Creative Commons License 2017.09.04 0 1 139

Kedves Mindenki!

Egy biztos, én az Eurokapu/Oktotrade céget senkinek nem ajánlom.
Hosszú lenne minden részletet leírni, de lassan egy év után sem képesek az általuk gyártott és szerelt kapunkat (300eFt) rendesen megcsinálni.
Hivatkoznak mindenre, mindent kidumálnak (a főnökség is), az ügyfélkezelésűk borzalmas, nem hívnak vissza, ígérgetnek, stb., ahelyett, hogy megcsinálnák jól.
A megrendeléskor is csúsztatások voltak, plusz költség amiről szóban nem volt szó.

Sajnos tipikus magyar hozzáállás.
Soha többé Eurókapu.

stevemegane Creative Commons License 2017.08.11 0 0 138

Sziasztok!

 

A múltkori nagy eső után azt vettem észre, hogy a szekcionált garázskapunk alatt a szél betolt egy kevés vizet. Megnéztem és nem zár teljesen jól a kapu alján lévő zárógumi. Éppen csak hozzáér a járólaphoz. Szerintem ha egy kicsit jobban rázárna a kapu, úgy hogy a gumi kicsit alakváltozzon, akkor már nem lenne többet probléma vele.

 

A kapunyitó motoron a véghelyzetet próbáltam állítani, de ezzel csak jobban rászorul az ajtónyílás síkjára a kapu, de lejjebb nem megy.

 

Tud valaki segíteni, hogy mit kell állítani a megvezető rendszeren, hogy néhány mm-rel lejjebb menjen a kapu záráskor?

 

Köszönöm..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!