Keresés

Részletes keresés

Bronzok08 Creative Commons License 2020.08.19 0 0 156

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni, vajon én is tudok-e állítani a garázs kapun…?

5 m-es elektromos garázskapuról van szó, az lenne a gondom, hogy az egyik oldalt nem engedi le teljesen. Marad egy 2 cm-es nyílás a baloldalon… Lehet amiatt, azért van mert múltkor megakasztotta az utánfutó Horga..? Lehet az állította el egy kicsit? Hogyan tudok esetleg én állítani rajta… Valamit ott tekergetni kell a rugóknál fent?Köszönöm szépen a tanácsot előre is!

Aramiz Creative Commons License 2020.07.01 0 0 155

Sziasztok!

 Új garázs építettem, és szekcionált  garázskaput szeretnék bele. Fa szerkezetű, osb lap borítású + 5cm szigetelés.

A szigetelés nincs még felrakva. A kapu nyílás mérete most 2600mm . Mivel befordul a szigetelés a nyílásba (5-5 cm) így úgy gondoltam, hogy a 2500mm széles kapu kell nekem. beszéltem még annó a kereskedővel, Ő azt mondta  így jó.

Most hogy  megrendelném a kaput, azt mondja, hogy nekem 2590mm széles kapu kell! Így most fogalmam sincs ,hogy mi van......

El nem magyarázta, hogy most miért kell a nagyobb, csak annyit, hogy ne foglalkozzak a szigeteléssel......

Valaki tudna segíteni, elmagyarázni, milyen méret kell így nekem??

Köszönöm

 

normen82 Creative Commons License 2020.05.03 0 0 154

Sziasztok!

Hörmann Rotamatic kertkapun szeretnék erőt és sebességet állítani.

A menüben melyik menüpont alatt tudom ezt megtenni?

Hoffman Csilla Creative Commons License 2020.03.17 0 0 153

Nem tudom aktuális-e még, de szerintem a Hörmann iszonyat drága.. én is kértem tőlük árajánlatot, aztán még 2 másik cégtől is. az eurokaputól például online is kérhetsz , csak ki kell tölteni egy formot:

 

https://www.eurogarazskapu.hu/

 

szerintem minőségben semmivel sem rosszabbak, mint a hörmann, viszont olcsóbbak. 

Előzmény: Bálint_H (147)
LukyZsolti Creative Commons License 2020.02.09 0 0 152

Sziasztok. Még mindig a régi probléma. ROLL 230-as vezérlésü tolókapu napközben kinyit. Már nem marad nyitva mert, fél perc után visszazárásra állítottam be. Szomszédban társasházak vannak, jónéhány távirányító van használatban. Pár perce pont kinyitt a kapu, gyorsan kinéztem. Akkor ment be egy autós, de nem volt időm elkapni, hogy megkérjem nézzük már meg, nem-e ő nyitogatja a kapumat. Egyik távirányítónkat újratanítottam pár hete, mert elfelejtette. Azóta kezdődtek a gondok. Elsőre akkor nem sikerült valamiért a hozzárendelés. Lehet hogy pont azért nem, mert ez az autós járt arra és pont akkor nyitott rá a saját kapura előttünk, amikor várt a vezérlő a jelre?!? Kitörölném a hozzárendelt távirányítókat, de sajnos a vezérlés nem reagál semmi menüpontra. Sem a darabszám lekérdezésre, sem az összes törlésre. Próbáltam többször is. Lehet valami meghalt rajta. Van-e más mód, hogy töröljem a hozzárendeléseket? Kártyát kivettem kis időre, de visszarakva ugyanúgy ment a két irányítónk.  Már gondolkodom rajta, hogy veszek egy másik vezérlőpanelt mert így nem tudom kilökni a nem saját távirányítókat, már amennyiben tényleg ez a baja... Köszi.

Trabusz1983 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 151

Jah, 3-as hibakódot jelez a motor.

Trabusz1983 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 150

Kedves Mindenki,

 

Van egy 1 éves 5m-es Sötétbarna Hörmann garázskapunk. Lecsukáskor a az utolsó 40-50 cm -nél megáll és egyből vissza húzza a motor a kaput és megáll kb a felénél. Többször próbáljuk lecsukni távirányítóval aztán a motoron lévő gombokkal de ugyan ez a jelenség, majd kioldom, kézzél föl le mozgatom majd vissza csatlakoztatom a motorhoz és utána működik. A szerelő cég akitől vettük és szerelte, többször kb 6-szor voltak ellenőrizni a görgőket, a rugót illetve újra programozták de továbbra is fennt áll a jelenség néha. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Valakinek van valamilyen ötlete?

 

Köszönöm

Üdv

Tamás

joci47 Creative Commons License 2019.11.26 0 0 149

Előzmény: joci47 (148)
joci47 Creative Commons License 2019.11.26 0 0 148

Sziasztok!

Találkozott e már valaki a képen látható jelenséggel, kling garázs motor és 3 vízszintes jel van a motoron és nem indul el,  köszönöm ha valaki tud segíteni ebben

Bálint_H Creative Commons License 2019.11.25 0 0 147

Szeretném a segítségeteket kérni. Jövőre szeretnénk kicseréltetni a garázskapunkat, mert már nagyon régi ami van és állandóan akadozik meg rozsdásodik. Szóval elkezdtem utána nézni, hogy melyik márka a legjobb. A Hörmann garázskapukat sokan dicsérték és találtam egy közeli céget, akik Hörmann garázskapukat kiviteleznek. Na szóval. Van, akinek van tapasztalata velük?

https://www.garazskapu-nograd.hu/aktualis

 

Köszönöm a válaszokat!

Lacika17645 Creative Commons License 2018.09.30 0 0 146

Üdvözlet mindenkinek! Egy fura jelenséget csinál az elektromos garázskapum. Nyáron minden a legnagyobb rendben megy vele. Viszont ahogy kb 5 fok alá esik a hőmérséklet, akkor 10-ből 6 alkalommal, ha lezárom, lemegy és vissza fel, és ha felmenés közben megállítom, és újra elindítom, akkor is csak felfelé megy. Amíg nem megy fel ütközésig, addig nem is engedi lefelé menni. Így mindig meg kell várnom, hogy mi fog történni a kapuval, nem tudok elindulni.

lyemese Creative Commons License 2018.09.20 0 0 145

Szép estét!

Normsthal szenkcionélt garázskapu programozásában, beállításában van valakinek tapasztalata.

Sajnos távirányító ráhangolásakor el lett nyomkodva.

Sehol nem találok útmutatót.

köszönöm!

neo1982 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 144

Sziasztok, érdekes hibával találkoztam a 3 éves aranytölgy kapum, idén tavasszal elkezdett foltosodni, sötétbarna foltok kezdtek megjelenni rajta, össze vissza kisebb/nagyobb területen. Nem tudom hogy mi lehet, olyan mintha a külső műanyag fólia bevonat foltosodna. Valaki találkozott a problémával? Van esetleg valami oldószer amivel ezt el lehet távolítani. Köszi a válaszaitokat.

barasanya Creative Commons License 2017.11.15 0 0 143

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy hörmann garázsnyitó motorom és egy lineamatic tolókapu motorom.Gyári távirányítóval használtam eddig mind a két kapumat /szürke szögletes ,kék nyomógombokkal 868,3 Mhz/tökéletesen működtek,soha semmi probléma nem volt velük.
Nem régen vettem 2 db HSE2 BS távirányítót és problémák léptek fel,de csak a lineamatic tolókapumotor távvezérlésével ,a garázskapu motornál semmi probléma ,rendesen működik.
Tapasztalatok:
1/kapunyitás vagy zárás gombnyomásra a motor elindul és kb 1 másodperc után megáll.
2/gombnyomásra nem indul a motor,a távirányítón gombnyomásra 1-et villan a piros led,aztán még 2-t villan a piros led és csak ezután indul el a motor,aztán vagy végig megy ,vagy pedig szintén megáll kb 1 másodperc múlva.
Ezeket a műveleteket teljesen kiszámíthatatlan időközönként csinálja,nem találtam benne rendszert.Van úgy hogy egymás után háromszor-négyszer is ,de van úgy is, hogy öt-hat helyes működés után csinálja.
A motor panelján lévő piros led nem jelzett hibakódot. A motort és a távirányítókat is többször reseteltem és ujratanítottam ,de semmi pozitív eredmény sa
jnos.A gyári távirányítókkal továbbra is hibátlanúl működik mind a két motor.
Le is videóztam a motor panelját ,illetve az azon lévő ledeket:Amikor nyomtam egy gombot :elindult a motor és kb 1 másodperc múlva megállt magátol :az történt ,hogy gombnyomáskor felvillant a piros led/ami így rendjén van/ és kb 1 másodperc múlva ,amikor megállt ,szintén felvillant a piros led.Olyan mintha kétszer küldte volna a jelet a távirányító.Még azt is próbáltam hogy közelről nyomkodtam a gombokat,de ekkor nem sikerült hibát produkálni,jól működött.Leginkább akkor van ez a hiba ,amikor az autóból próbálok nyitni/zárni..,de volt olyan is hogy a házból ablak mögűl próbáltam ..Lehet hogy az autó megzavarja a távvezérlést??Beszéltem egy Hörmannos forgalmazóval ,neki is elmeséltem a történetet ,de azt mondta hogy ilyen esettel még soha nem találkoztak.
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Üdv :Barasanya

521478963 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 142

A kérdést úgy értettem, hogy Magyarországon látott-e már valaki ilyet (netán ő maga csinált már ilyen felfelé nyíló kaput) ?

Előzmény: 521478963 (140)
csehzoo1978 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 141

Sziasztok, meglévő szekcionalt garázskapumba szeretnék utólag személybejárók beépíttérni, tudtok esetleg megbízható céget ajánlani aki foglalkozik ilyennel? Köszi 

521478963 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 140

https://www.youtube.com/watch?v=4j48bXvDDkA

 

Ilyesmi, felfelé nyíló kaput szeretnék. Látott már valaki ilyet?

Bilby Creative Commons License 2017.09.04 0 1 139

Kedves Mindenki!

Egy biztos, én az Eurokapu/Oktotrade céget senkinek nem ajánlom.
Hosszú lenne minden részletet leírni, de lassan egy év után sem képesek az általuk gyártott és szerelt kapunkat (300eFt) rendesen megcsinálni.
Hivatkoznak mindenre, mindent kidumálnak (a főnökség is), az ügyfélkezelésűk borzalmas, nem hívnak vissza, ígérgetnek, stb., ahelyett, hogy megcsinálnák jól.
A megrendeléskor is csúsztatások voltak, plusz költség amiről szóban nem volt szó.

Sajnos tipikus magyar hozzáállás.
Soha többé Eurókapu.

stevemegane Creative Commons License 2017.08.11 0 0 138

Sziasztok!

 

A múltkori nagy eső után azt vettem észre, hogy a szekcionált garázskapunk alatt a szél betolt egy kevés vizet. Megnéztem és nem zár teljesen jól a kapu alján lévő zárógumi. Éppen csak hozzáér a járólaphoz. Szerintem ha egy kicsit jobban rázárna a kapu, úgy hogy a gumi kicsit alakváltozzon, akkor már nem lenne többet probléma vele.

 

A kapunyitó motoron a véghelyzetet próbáltam állítani, de ezzel csak jobban rászorul az ajtónyílás síkjára a kapu, de lejjebb nem megy.

 

Tud valaki segíteni, hogy mit kell állítani a megvezető rendszeren, hogy néhány mm-rel lejjebb menjen a kapu záráskor?

 

Köszönöm..

tunair2 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 137

Sziasztok. Szekcionális garázskapuval kapcsolatba érdeklődnék hozzáértőtől. Hozzájutottam 2db használt szekcionális garázsajtóhoz. Nagyobb volt mint kellett volna és méretre vágtuk a torziós rugóból is csak 1et raktunk fel és így többször megáll a kapu mindkét irányba. Gondolom a torziós rugó nem jó. Most már annyit tekertünk rajta, hogy motor nélkül nem megy teljesen le és motor nélküli felnyitásnál pedig úgy feszalad hogy majd leszakad a helyéről. Valakinek lenne valami ötlete? Köszönöm.

Ferenc Lénárt Creative Commons License 2016.12.26 0 0 136

Sziasztok!

Úszókapuhoz szeretnék elektromos szettet venni és abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy melyik típusokat érdemes megvenni,ami megbízható de megfizethető?

Előre is köszi a segítséget!

originalqszi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 135

Csak trükközik:(((( Különben is ragaszkodni kell a közbeszerzéshez!!!!:))))

Előzmény: kkkaroly (134)
kkkaroly Creative Commons License 2016.11.29 0 0 134

Sziasztok!

 

Társasházban, garázsajtó mellett lakom, azonban a legutóbbi szervíz alkalmával valószínűleg belefúrtak az aljzatba, és rezonál a hálószoba. A közös képviselő szerint nem lehet semmilyen gumialátéttel operálni mert leszakad, az eddig ott járt fantomszerelők is állítólag ezt nyilatkozták... Hoztam sajátot, ők kínáltak megoldást, de ez a majom nem engedi őket szerelni, csak a saját brigádját. 

 

Legutóbb azt mondta, hogy speciális gumigörgők fognak kelleni, és azokat le kell gyártatni, viszont a gyártáshoz is külön célszerszám kell, és az is idő.

 

Kérdésem a következő: lehetséges ez? Egyedi görgők, vagy hazudik az illető?

 

 

Kovesik Creative Commons License 2016.11.04 0 0 133

Sziasztok!

 

Automata kaput szeretnék a mostani kézzel nyílós helyett, de sajnos a beálló az utcára nyílik. egymás mellett van 5 külön autóbeálló a sorházhoz, ahol lakok,  mindegyik nyitott és csak az utcáról lehet a kétszárnyú kapu kinyitásával az autóhoz jutni. 

Tehát ha indulok vagy ha érkezek, így is úgyis kintről nyitnám a kaput és látom, ha van ott valaki.

 

Hol érdeklődjek, hogy ez legálisan lehetséges-e? A helyi önkormányzatnál vagy hol? Valakinak van már ezzel tapasztalata, hogy mire számíthatok?

Csaba_F Creative Commons License 2016.10.16 0 0 132

Sziasztok!

 

Egy Normstahl Ultra S (C07271 15213) kapunyitó programozásában tudna valaki segíteni?

zoli812 Creative Commons License 2016.09.22 0 0 131

Sziasztok.Van egy Somfy RC vezérlőegységem,állitólag kb 15-20 éves,kifogástalanul müködik,van benne rádióvevő,és ehez szeretnék távirányitót beszerezni.Eredeti nem igen van hozzá,valami utángyártottat tunda ajánlani?

Gemini21 Creative Commons License 2016.04.24 0 0 130

Nézd meg a tengelyvég motorokat, kicsit drágább a láncosnál de komolyabb is.

Előzmény: Senior.Gonzales (128)
Martin Parragi Creative Commons License 2015.09.20 0 0 129

Helló egy kis segítsègèrt szeretnèk hozzátok fordulni, mègpedig hogy mi ez  a dolog ès nem tudom mi az. Megtudjátok mondani? Előre is köszi!

Senior.Gonzales Creative Commons License 2015.08.27 0 0 128

Sziasztok,

 

az alábbi problémával szeretnék szegitséget kérni:

van egy szekcionált garázskapum, amit motorizálni szeretnék -  de nem tudok mert, nem fér el a kapu fölé a menyezetre a vezetősin.

Láttam valahol régen egy olyan megoldást ahol az egyik oldalt volt egy motor + 1 sin a kapu sin alatt, éj ott mozgatta egy fogasléces mechanika a kaput.


Ilyen megoldásokat nem nagyon látok a webshopok kinálatában.

 

Van ötletetek?

 

köszi,

Speedy

centi79 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 126

Sziasztok!

Úgy látom elég régen járt itt valaki. De remélem azért tudtok segíteni. Van egy Hörmann ProMatic 2 garázs nyitó motorom. Az a problémám vele, hogy nyitáskor felvillan 6x a lámpa és csak aztán indul el a motor. Záráskor ugyan ez a jelenség! Próbáltam törölni és újra tanítani de sajnos nem változik semmi. Eddig nem  volt vele semmi probléma és már 6. éves! Mi lehet a baja esetleg valakinek volt már hasonló problémája?

 

Előre is köszi!

 

 

Ilyen belülről!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!