Keresés

Részletes keresés

gézakékazég Creative Commons License 2000.03.22 0 0 1
Sziasztok!

No hozzászólás??? Semmi vélemény?

vurugya Creative Commons License 2000.03.17 0 0 0
Nem nullázok akkor sem!
gézakékazég Creative Commons License 2000.03.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Olvastam a témában a topicokat, de erre a témára vonatkozóan nem találtam egy üzenetet sem. Szóval én azt kérdezném, hogy szerintetek hol a határ? Mit csinálhat meg egy a lehetőségeket kihasználó "domainbróker", hogy hasznot húzzon a valójában másokat illető domain névből??

Gondolok itt, pl: az adott márka rajongói klubjának létrehozása vagy egy az adott márkanévre alapuló, de mást jelentő mozaikszó megalkotására a kérdéses domain címen. Kinek milyen tapasztalatai vannak, esetleg ha van itt jogász (vagy jogész), várnék jogi jellegű hozzászólásokat is. Azt tudom, hogy védjegybitorlásnak minősül, ha üzleti haszonszerzés céljából jegyeztetem be a domaint, de pl. a mozaikszó esetében ez nem bizonyítható. (gondolok itt, pl. IBM: Interneten Böngésző Magyarok Klubja, vagy valami hasonló...) Ki mit tenne fel, hogy minél előbb, de nem perelhető módon szerezzen hasznot a már hamarosan őt illető névből???

Várom az anyázásokat, meg hogy ilyet nem erkölcsös csinálni, de az én felfogásom szerint ezt mindenki megtehette volna, s ha vannak itt hasonlóan leleményes emberek, szívesen cserélnék velül eszmét...

Na, ki nulláz, gyerekek???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!