" Útra kél az úttörő szép tavasz ha ébred, téli alvó fák közé visszatér az élet... "
E csodaszép, a maga nemében mindenképpen üttörőnek tekinthető verset, dalt bizony sok mai kiscserkész örömmel szavalná-énekelné, ha tudná.
De hol vanak már azok a boldog szép napok.
Nagy Feró és a többi nagycserkész kiebrudalta az országból.
Pedig legalább énekelni megtanították azt a kisiskolást.
Üdvözlettel: opus tej
Na... mar filozofalgatunk is:)
A ki iteljen meg hasonlo kerdeseket nem lehet/nem tudom megvalaszolni.
Uzemeltetni kene, igen.
Ha jool tudom, az uttoroszovetsegnek ez az egyetlen vagyona van csak.
Ez a kérdés akkor dönthető el, ha alapvető dolgokat tisztázunk, különben csak körbe járunk. Ha én mondjuk adóm egy százalékát valamilyen célra juttatom, akkor mindenki megkérdezheti, hogy miért nem adok a másik szervezetnek is miért csak az egyiknek. Ha egy szervezetet az állam, vagy az egyház vagy akárki támogat, másikat meg nem, hogyan dönthető el egyértelműen, hogy melyiket mennyivel kéne? Ítéljük meg a szervezet tevékenységét? Na de ki "ítéljen"? Aki adja a pénzt, vagy aki kapja?
Amíg nincs konszenzus ezekben a kérdésekben, addig minden "elhanyagolt" azt fogja mondani, hogy többet érdemelne, akinél a pénz van az meg vagy semmit, vagy azt, hogy "nem jár több", "nincs rá keret", "nem a mi feladatunk", és végül "van egy másik szervezet, ami jobban megy és azt támogatjuk". Na bumm, most döntsd el kinek hiszel?
Amúgy úgy tudom, hogy az úttörőtábort tulajdonba kapta az úttörőszövetség. Ha most eladják, mit csinálnak vele? Építenek egy olcsóbbat valahol?
Nem lehetne valahogy mégis üzemeltetni?
Utána kéne nézni, hogy melyik szövetségnek milyen vagyona van és honnan.
Kicsit emlékezetet engem ez az eset a pártingatlanokra, ahol a "gonosz" kormány el akarja "orozni", a több száz ingatlan, ami pedig a Pártot jogosan megilleti. A többit nem illetné meg?
Tehat most mar nem fontos az ifjusag a politika szamara?
Vagy ugyanugy jar ez is, mint az egyhazalapitas... vissza lehet elni vele, tehat nem engedunk meg semmit. Marad az egyetlen szervezet: cserkeszek.
Pedig az uttorok mar nevezhetok lennenek "tortenelmi ifjusagi szervezet" -nek :)
Hát...
Lehet, hogy igazad van.
De hát nem lehet mindenkit egyformán támogatni.
Különben én is alpítanék egy szervezetet, aztán követelneém az egyenlő támogatást...
Vegre egy hozzaszolo :)
Lehet, hogy politika, mindenesetre jool meg lehet filozofalni nem?
Ha tamogatnak, biztos nem kene ertekesiteni. Az uttoro szovetseg mellett (mogott) nem allnak olyan penzszervezetek, mint az egyhazak....
A kerdesre nem valaszoltal...
Udv
kanka
Szia,
Lehet, hoyg eltévedtél? Ez nem a politika...
Biztos tájékozatlan vagyok, de itt mintha nem támogatásról, hanem értékesítésről lett volna a vita. Azzal mit nyernek a úttörők, ha eladják a tábort, a pénzt meg eltüntetik?
Nekem ugy tunik, ha egy szervezet ma nem vallasi alapon szervezodik es veletlenul koze volt a mult rendszerhez, akkor bunhodnie kell.
Abban a korban vagyunk, amikor az egyhazak (es gondolom a cserkeszek is) minden tamogatast megkapnak.
A kerdesem:
Vajon hogy jarna a csilleberci tabor, ha az mondjuk a cserkeszek kezeben lenne?
Szerintem kiraly elete lenne, dolne a penz.
Hat ennyi. Ez a tema is egy nagy 0 :)