Keresés

Részletes keresés

ckg471 Creative Commons License 2020.04.13 -1 2 4901

Sziasztok!

 

A közlekedési fórumcsoportból jöttem át kérdezni. Aki járt már itt onnan, és látta ezt a hozzászólást, azt biztosan egyet ért abban, hogy amióta a járvány miatt kijárási korlátozás van érvényben, nagyon durván elszaporodtak a trollok, valamint a fikanickek, aminek gazdáit nem tudják értelmesen elfoglalni magukat, hihetetlen modorban, hangnemben fórumoznak és soha nem látott mértékben rombolják majdnem az összes topikot. Valamint úgy sejtem, hogy nem csak ebben a fórumcsoportban jelentkezik a probléma, hanem máshol is. Ez nem csak a moderátorokra jelent plusz terhet, akik nem, vagy csak részlegesen tudják elvégezni feladatukat. hanem az értelmes, korrekt userekre, aminek következtében 10-15-20 éves veterán nickek garmadáját sikerült törölni egy elfajult, nem éppen szalonképes vita eredményeként, amiket pont a trollok és fikanickek indították el. Tudom, hogy aki nem száll be a szájkaratéba, nem fogja megütni a bokáját, azonban véleményem szerint ebben a helyzetben egy komoly tünet, amit kezelni kell, hiszen a netsztyeppe egész a közelmúltig békés, nyugodt vidék volt (nyilván a maga pozitív és negatív változásaival, tulajdonságaival).

Ezért az lenne a kérdésem, hogy nem lehetne ideiglenesen megszüntetni, vagy jelentősen korlátozni az Index fórumra való regisztrációt, vagy letiltani új nicknév rögzítését az Indapass regisztráción belül, vagy valami hasonló intézkedést eszközölni? Ezzel ki lehetne szűrni az újból és újból beregelő nickeket, akiktől örökre megválnánk.

Úgy gondolom, hogyha már a való életben felfordulás van, a virtuális életben lévő nyugalmat meg kellene őrizni. Mit gondoltok? Lenne akár jogi, akár technikai akadálya? Várom válaszotokat, és köszönöm a figyelmet. :)

hellsing Creative Commons License 2020.03.31 0 0 4900

A Fórum megjelenésének (és/vagy motorjának) frissítése várható valamikor? Egyre több weboldal elérhető dark bőrrel, még olyanok is, mint az őskövület Gugli és FB. Nekem ezek nagyon bejönnek, még a Windows, PS, MS Office, NetBeans is sötét módban van. Ha a nagyok meglépték, akkor tutira van rá igény.

 

phpBB Milk theme:

 

https://i.imgur.com/d90Z756.png

somytomy Creative Commons License 2020.02.26 0 0 4899

Ááááhhh, a topiknyitásnál a negyedórás visszaszámlálást lehetne engedékenyebbre venni. Most ette meg a hozzászólásom ez a vacak, mert lejárt az idő :-/

illetlenke Creative Commons License 2019.07.30 0 0 4898

Mivel az általad feltöltött képen, gyönyörűen látszik a törlő gomb, engedd meg, hogy nem értésünknek hangot adjunk.

Előzmény: Carina_S (4897)
Carina_S Creative Commons License 2019.07.30 0 0 4897

Egyrészt azért, mert mint utaltam rá, a sok-sok egyéb szoftveren keresztül én régesrég óta a formázandó objektumról jobb egérgombbal elérhető helyi buborékmenüből elérhető parancsok használatához vagyok hozzászokva. Így mivel itt a hsz.-t tekintettem az objektumnak, és a hsz.-fejlécben ott láttam azt a szürke kéthegyű "zászlócskát", ami kattintáskor bebarnul, a passziválásához is erre próbáltam meg rákattintani.

 

Másrészt, mert ha nem a topikfejléc alatti, hanem a 20-25-tel lejjebb lévő hsz. az érintett hozzászólás, akkor a topikfejlécet -- ideiglenesen ugyan, de -- nem is láthatom meg.

 

De leírtam hogy miért: (4895)

Előzmény: Csincka (4896)
Csincka Creative Commons License 2019.07.29 -1 0 4896

A könyvjelzőhöz ugráshoz oda kellett böknöd a topikcím alatti sorban az Ugrás a könyvjelzőhöz linkre, ugye.

Hogy nem verte ki a szemed közvetlenül mellette a Könyvjelző törlése gomb?

Én az ilyeneket nehezen fogom fel, de ez legyen az én szoc.problémám.:)

Előzmény: Carina_S (4895)
Carina_S Creative Commons License 2019.07.29 0 0 4895

Ja így már értem, köszönöm! :) 

 

Tehát a könyvjelzőt a hsz.-ra rátenni mindig a hsz.-fejlécben lehet, de levenni a hsz.-ról viszont meg már mindig a topikleírás linkje mellett legjobboldalt a könyvjelzőzés után automatikusan megjelenő "Könyvjelző törlése" linkkel lehet. Így már értem, köszi! ;-) 

 

(Én meg az a típus vagyok, aki mindig ott keresi a kikapcsolási lehetőséget, ahol az érintett funkció be lett kapcsolva. Így első nekifutásból azon a hsz.-on kerestem a megoldást, amelyikre a könyvjelzőt rátettem, mert én -- a jelek szerint ezúttal tévesen -- egy kétállapotú "Be/Ki" linkre gondoltam, mint ahogy az egyes szoftverekben vagy fórumelemekben is vannak kétállapotú Ki/Be gombok az egyes funkciók ki-bekapcsolásához, mint amilyen a fórum hozzászólás-szerkesztőjének vagy a MS Word vagy a WordPad szövegszerkesztők bármely verzióinak [B] [I] [U] szövegformázó gombjai, de akkor ez esetben ez a könyvjelzőzés itt kivételesen másképpen működik mert máshol kell be-, és megint máshol kell kikapcsolni ennek az aktív állapotát, és így én emiatt tévedtem, és következtettem rosszul a kikapcsolás módjára.)

Előzmény: illetlenke (4893)
Csincka Creative Commons License 2019.07.29 -1 0 4894

Magától értetődően csak olyan topikban jelenik meg ez az opció, amelyikben könyvjelzőt alkalmaztál.

Előzmény: Carina_S (4890)
illetlenke Creative Commons License 2019.07.29 0 0 4893

Előzmény: Carina_S (4891)
Csincka Creative Commons License 2019.07.29 0 0 4892

A topik címe alatti sorban az utolsó: Könyvjelző törlése.

Előzmény: Carina_S (4891)
Carina_S Creative Commons License 2019.07.29 0 0 4891

Erre a könyvjelző gombra gondoltam (kikapcsolva "könyvjelző hozzáadása", míg bekapcsolva "itt könvyjelző" lesz a buborékban látható neve), és ez egyszerre csak 1 db hsz.-ra lehet érvényesen rátehető:

--->

Előzmény: Carina_S (4890)
Carina_S Creative Commons License 2019.07.29 0 0 4890

Látom. E topik címe alatt van három link: [Kedvencekben]   [Kiveszem]   [Topikleírás]

 

Akkor ez alatt a "Kiveszem" linket érted, így van? Ha igen, akkor ez csak a teljes topikra vonatkozik, annak minden hsz.-ával együtt. Én viszont egy db hsz.-ról akarom levenni a könyvjelezőt, amikor előzőleg a hsz. fejlécében lévő könyvjelző gombra kattintottam rá, arra, amelyiknek két lefelé álló háromszögletes "szarva" van (éppúgy, mint a régi középkori két sarkukon elhegyesedő végű zászlóknak). Akkor is a "Kiveszem" link lesz a nyerő?

Előzmény: illetlenke (4889)
illetlenke Creative Commons License 2019.07.28 0 0 4889

Könyvjelző törlése szolgál erre, a topik címe alatt.

Előzmény: Carina_S (4888)
Carina_S Creative Commons License 2019.07.28 0 0 4888

Én is a könyvjelzőkről kérdezek, de csak egy rövidet.

 

Ha megkönyvjelzőzöm valamelyik hozzászólást annak "könyvjelző gombjára" rákattintva, de utána később mégis el akarom távolítani a könyvjelzőt, akkor azt hogyan kell leszedni a hozzászólásról? (A "könyvjelző gombra" való még egyszeri rákattintással ui. úgy látszik nem lehet leszedni a könyvjelzőzést, legalábbis én ezt nem tudom így megtenni.)

 

Mi az eltávolítás helyes módja?

Előzmény: illetlenke (4887)
illetlenke Creative Commons License 2019.03.13 0 0 4887

Az oldal címe végén van egy csillag.

Ha arra kattintasz, onnan tudod a kedvencek közé tenni.

Az így elmentett könyvjelzőidet, a címsor legvégén lévő ...-re kattintva tudod elérni.

És utána a fórumban is használhatod a kedvencek funkciót.

A topikcím alatt találod.

Előzmény: Bálint 2 (4886)
Bálint 2 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 4886

Én is gépről tolom a fórumot meg mindent,nincs okostelefonom,régi nyomógombos van. :D 

A böngésző és az eszközei eszembe se jutottak,de megnézem hátha segít. :)

 

Előzmény: illetlenke (4884)
illetlenke Creative Commons License 2019.03.13 0 0 4885

Még egyet megtehetsz, nem jelentkezz ki.

Akkor bárhonnak kattintasz a fórumra, azonnal bent vagy és feltehetően nem változik ez a beállítás se.

Én soha nem jelentkezem ki.

Előzmény: Bálint 2 (4883)
illetlenke Creative Commons License 2019.03.13 0 0 4884

Képtelen vagyok előidézni a helyzetet, amit írsz.

Szerintem nagyon kevesen lehetnek, akik így használnák a fórumot.

Mindenképp meg kell keresned azt a helyet, ahol elhagytad az adott topikot.

Meg kéne szoknod az ellenkező irányt, te járnál jobban, vagy marad az átállítás.

Én kizárólag gépről fórumozok, nem tudom, mi hogy működik androidos telefonon.

A böngésző eszközeit se tudod használni?

Be kéne tenned kedvencnek a főoldalt és akkor egy kattintással bejutnál.

Előzmény: Bálint 2 (4883)
Bálint 2 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 4883

Persze,hogy leokéztam,anélkül nem is vált át.Viszont elég érdekesen működik ez az egész,bár tegyük hozzá,hogy alapból az egész számítógépes és internetes dolgokhoz kb. annyira értek,mint a harangöntéshez.De.Kíváncsiságból én is megléptem még korábban azt,amit te,és érdekes módon nálam sem változott a beállítás.Google-ba beírtam,hogy "Index fórum",linkre katt,topikra katt,minden szép és jó.Viszont a korábban leírt "problémánál" a Google Chrome kis négyzetei közül kattintottam mindig az Index fórumra,onnan a topiklistára,és mindig csökkenőben nyitotta meg a kiválasztott topikot. De csak ezzel az egy beállítással volt gond,a többi maradt ahogy beállítottam.

Növekvőbe azért szoktam átállítani a hozzászólásokat,mert ha egy témával kapcsolatban olvasok egy topikot,az összes hozzászólás érdekel,nem csak a legújabb,és persze időrendi sorrendben,hiszen úgy van értelme a párbeszédeknek.(Persze ha már olvastam a topikot,és csak a legfrissebb hozzászólás érdekel,akkor más a helyzet.)És valamiért föntről lefelé könnyebbnek,kényelmesebbnek érzem az olvasást,,mint lentről felfelé.

Előzmény: illetlenke (4882)
illetlenke Creative Commons License 2019.03.13 0 0 4882

Átállításkor leokéztad?

Én a kedvedért kiléptem, leállítottam a gépet, majd vissza, és megmaradt a beállítás.

Sőt, minden topikban az lett az alapértelmezett.

Köszönöm, ma is tanultam valamit!

Már csak egy felesleges kérdésem maradt.

Miért akarod növekvőbe állítani a hozzászólásokat?

Előzmény: Bálint 2 (4881)
Bálint 2 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 4881

Igen,tudok róla,de valamilyen oknál fogva ezt az egy beállítást minden belépéskor újra módosítanom kell,ha növekvő sorrendben szeretném látni a hozzászólásokat.Ellentétben a többi beállítással,amik a "Beállítások"-on belül módosíthatók,nem máshol.Ráadásul egy kicsit ésszerűtlennek tűnik,hogy a topikok sorrendjének rendezése két helyen is lehetséges,de a hozzászólásoké csak egy helyen,és az sem a "Beállítások"-nál van.

Előzmény: illetlenke (4880)
illetlenke Creative Commons License 2019.03.12 0 0 4880

A hozzászólások sorrendje, most is állítható minden topikban.

Előzmény: Bálint 2 (4879)
Bálint 2 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 4879

Érdeklődnék,hogy nem lehetne-e egy olyan kis változtatást megejteni,hogy a "Beállítások" oldalon ne csak a topikok rendezését lehessen beállítani tetszés szerint csökkenő vagy növekvő sorrendbe,hanem a topikokon belüli  hozzászólásokét is.

á-m-2 Creative Commons License 2019.02.05 0 1 4878

Erre válaszoltam, de törölték.

 

Úgy látszik, még megvitatni se lehet. Csak azt nem értem, miért mondta Illetlenke, hogy ide írjam?

Előzmény: lizardman (4853)
illetlenke Creative Commons License 2019.02.04 0 0 4877

:))

Előzmény: ÁsítóSárkány (4876)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.02.04 0 0 4876

Nocsak, ezt egy böngészőkiegészítőm lenyelte. Jó tudni :)

Előzmény: illetlenke (4869)
illetlenke Creative Commons License 2019.02.03 0 0 4869

Nem, mert ott a vissza a topikba ikon, ami ahhoz hsz-hez visz vissza az adott topikba.

Előzmény: ÁsítóSárkány (4868)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.02.03 0 0 4868

És aztán kezdhetek lapozgatni, keresve a megadott számú hozzászólást, hogy arra tudjak válaszolni.

 

Pedig a topik száma meg a hozzászólás technikai sorszáma alighanem könnyedén hozzáférhető az előző nézetben is, nem lenne nagy ügy kirakni egy "válasz erre" linket.

Előzmény: illetlenke (4867)
illetlenke Creative Commons License 2019.02.03 0 0 4867

Na ezen tuti segít, ha az előzményre kattintasz.

Onnan vissza is tudsz lépni a teljes topikba, egy kattintással.

Előzmény: ÁsítóSárkány (4866)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.02.03 0 0 4866

Sőt... jó lenne ha lehetne válaszolni a válasz-hierarhiából akár bármelyik másik hozzászólásra.

Elég macerás sorszám alapján keresni. Különösen, ha néhány ritkán a fórumra vetődő ember válaszolgat egymásnak, és vagy 5-6 képernyőt kell lépni, hogy visszakeresse az ember a megfelelő hozzászólást.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (4862)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!