Sziasztok!
A népesedési adatok és bevándorlást szorgalmazó ötletek következményeként elképzelhető,hogy nyugdíjas koromra(most 26 éves vagyok) "indiai informatikusok" kölkeinek tömkelege fog körülöttem rohangálni?!Iszonyú kilátások.
meg egy, es befejezem. hat mar semmibol nem tanulunk? tortenelem soran egyetlen problemaja volt a magyarsagnak, amit nem volt kepess megoldani. bar leverte a felholdat es a voros csillagot (kicsit kar), masodjara a tatarokat is meegvertuk, a kisebbsegi kerdest mindez ideig nem sikerult megnyugtatoan rendezni. a bevandorlas a magyarsag lepfeneje, tuz es vas kell ellene.
teljesen mas az agyelszivas. de akkor sem az erdelyi es delvideki ertelmiseget kell attelepiteni, mert ez a kisebbsegi megmaradast veszelyeztetheti. sokkal inkabb roman, szlovak es kozel-keleti tudosokat, kepzett szakembereket kellene foglalkoztatni.
Mercurius! Mar reg akartam kerdezni. Hany eves (korul) vagy?
Akkor lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan. Úgy tudom, hogy az szerepelt benne, hogy bizonyos szakmák szerint kellene szervezni a bevándorlást, és a szabályokat esetlegesen könnyíteni.
Egyébként én láttam más nyilatkozatot is, amely nem beszélt előzetes munkaanyagról.
Ehhez képest viszont a TV-ben az egyik készitő azt mondta, hogy mindössze megvizsgáltak egy számitógépes módelt, amely szerint mennyire lehetne pótolni a lakósságot bevándorlással. A konkluzió negativ volt, igy csak az előzetes munkanayagban szerepelt. A mostanit lényegében nem meghaladó bevándorlási ütem továbbra is várható, ezt valamelyest szervezettebb formába kell terelni.
Ez azért érdekes, sőt furcsa, mert több lap is közölte ezt, igaz, nem egységesen. Az viszont valóban igaz, hogy nem a nyitott határokról van szó, hanem bizonyos bevándorlási kvóták növeléséről, a szabályok enyhítéséről.
"Ebben az is szerepel, hogy 2050-re már csak 8 millió magyar lesz, és a családtámogatás, az
egészséges életre való nevelés mellett a bevándorlás lehetne az egyik fő segítség ezt megelőzendő. "
A pontosság kedvéért a bevándorlást a tanulmány készitői rögtön másnap cáfolták. Ezt csak a közlő újság látta bele a tanulmányba.
A napokban került ki egy tanulmány, melyet a kormány felkérésére készített el az MTA, a KSH meg a Népességkutató. Ebben az is szerepel, hogy 2050-re már csak 8 millió magyar lesz, és a családtámogatás, az egészséges életre való nevelés mellett a bevándorlás lehetne az egyik fő segítség ezt megelőzendő.
Érdekel ez valakit, vagy lenullázzam magam, és süllyedjen el? :-)