Keresés

Részletes keresés

didikagusprastowo Creative Commons License 2010.07.20 0 0 69
Sziasztok Didi Vagyok,

Szeretem a kicsi kutyámat, de sajnos nincs aki vigyázna rá három hétig 2010 augusztusában amig haza utazom Indonéziaba. Nem szeretném őt Panzióban hagyni ilyen hosszú ideig, nagyon örülnék ha igazi kutyabarát vigyázna rá. Nagyon aranyos kutya, 3 éves, westhighland terrier, kan, barátságos, játekos. Kérlek ha sziveszen vigyzná ilyen kutyusra nyáron akkor irj. Augusztus 2-tól- 26ig.

:-)

Köszönöm,

Didi és Anoman (a kis kutyuskám)
Pokat Creative Commons License 2001.05.25 0 0 68
Sziasztok!

Nekünk is van egy 8 hetes német juhász kiskutyánk.
Emellett van egy szétrágott táskafül, egy eltűnt félpár papucs, egy megevett műcsont és két szétrágott gumilabda (ez 3 napos termék).
Emellett igértek egy kismacskát is.
Most költöztünk családi házba.

Tehát HELP!!!!

Gy_Rozi Creative Commons License 2001.05.08 0 0 67
Nagyon sajnálom :(
Előzmény: Csilla (66)
Csilla Creative Commons License 2001.05.08 0 0 66
Nagyon szomorú hírem van, tegnap este 8-kor meghalt szegény, miután vagy 5 órán keresztül szenvedett. Tegnap kapott kétszer perfuziót meg antibiotikumot is, és azt mondta a doki hogy már nincs kiszáradva csak a szervezete kellene legyőzze a virust. Az lehetett az a löty amiről te is írtál, azt kapta meg vizet óránként, meg melegben is tartottuk, betakartuk, a párom egész nap az ölében tartva vigasztalta és babusgatta mint egy pici babát. Ugy sírattuk egész este, nagyon hozzánk nőtt ez alatt az 5 nap alatt, ugy megszerettem. Ezt én most nagyon rosszul viselem mert ő volt a második szeretett személy az idén akit elvesztettem (az egyik az apukám volt). Meg tudnám folytani a tenyésztőt hogy nyereség vágyből a halálba kergette őt, mert ha az annya mellett letvolna valószinüleg átvészeli azt a betegséget. Mindjárt sírok annyira sajnálom, ezért be is fejezem. Köszi azért a tanácsokat.
Előzmény: Gy_Rozi (65)
Gy_Rozi Creative Commons License 2001.05.07 0 0 65
Sajnálom szegényt! Remélem segít az antibiotikum. Arra figyeljetek, hogy ne száradjon ki, mindig kapjon folyadékot. Van valami speciális oldat (vízben oldódó porban lehet kapni, ásványi sók, vitaminok vannak benne), lehet, hogy pont az, amit ti is adtok neki, ez sokat segíthet az erőnlétén, hogy átvészelje a betegséget. Próbáljátok először pépes dolgokkal etetni (pl. nem fűszeres kenőmájassal), egyszerre csak kevéssel, hogy ne nyomja meg kis gyomrát. Az lesz az első jó jel, ha már elfogadja az ételt.

Remélem meggyógyul, gondolok rátok!

üdv

Rozi

Előzmény: Csilla (64)
Csilla Creative Commons License 2001.05.07 0 0 64
Sziasztok!
Még új kutyás vagyok, de imádom a kis drágát. Ő egy uszkár toy és nagyon pici és beteg. Egy hete volt itt egy kutya kiállitás és ott valami barátaink vették őt, de nem tudták át vinni Németországba igy hozzánk került. Az a gond hogy túl hamar elvették a mamájától (ilyen az a tenyésztő akinek fontosabb a nyereség mint a kutya), szóval azt mondták hogy van 6 hetes de az állatorvos szerint is olyan 4 hetes lehet, ezért gyenge. Elkapott valami virusos vertőzést amitől hányik és megy a hasa. Tegnap kapot perfuziót és antibiotikumot, picit javult a helyzete, már nem hányik ugy. Meg kapta az első oltását a multhéten de állitólag az még nem fejtette ki a hatását. Lehet abból baj ha tul korán kapta meg az oltást? Mit tudunk mi tenni hogy jobban legyen? Van valami folyadék amit kap (állitólag vitaminok és jók hasmenés ellen), kap még hasmenésre tablettét és vizet adunk neki mert nem eszik. Segitsetek ha tudtok. szakad meg a szivem érte, olyan aranyos, ugy szeretném ha jobban lenne. Ma is vitte a párom a dokihoz, kap ma is perfuziót, kétfélét. Ja igen antibiotikumot is kapot tegnep, és estére már nem hányt ugy. Segitsetek egy kezdő kutyásnak. Köszike.
Gy_Rozi Creative Commons License 2001.02.04 0 0 63
Kedves Állatbarátok!

Csányi Vilmos etológus könyvében találkoztam egy kéréssel, amit ezúton szeretnék továbbítani Nektek:

„Kérés az Olvasóhoz!

Az Európai Unió állatvédelmi törvényei szerint a kóbor kutyákat és macskákat nem szabad állatkísérletekben felhasználni. A magyar állatvédelmi törvény, sajnos, erre nem nyújt biztosítékot.
Arra kérem a kedves olvasót, ha egyetért velem, küldje el a mellékelt levelezőlapot az ELTE Etológiai Tanszékének megcímzett borítékban.
Cím: ELTE Etológiai Tanszék. Göd, Jávorka Sándor u. 14. 2131.
A család és a baráti kör minden tagja külön-külön vagy együtt is írhat! Amint elegendő számú levél gyűlik össze, eljuttatjuk az Országgyűlés elnökének.
Kérjük, hogy az adatokat jól olvashatóan írja be!

Köszönettel
Csányi Vilmos”

A mellékelt levelezőlap tartalma:

„Igen Tisztelt Elnök Úr!

Kérem, hogy kezdeményezze a Magyar Állatvédelmi Törvény 7. paragrafusa 2. pontjának törlését, és helyette a következő szöveg beiktatását:

A háziasított állatok (kutyák, macskák) kóbor egyedeit ember- és állatgyógyászati kutatás, valamint felsőoktatási intézményben való kísérlet céljaira felhasználni tilos.

Ez a változtatás egyébként megegyezik az Európai Uniós jogszabályokkal is.
Levelünket nem szánjuk állampolgári kezdeményezésnek, de abban reménykedünk, hogy a nagy számú levélíró véleménye meggyőzi Önt, és kezdeményezi a törvény e szégyenletes szakaszának megváltoztatását.

dátum:...; név:...; lakcím:...”

Herceg Creative Commons License 2000.08.14 0 0 62
Sziasztok,

csak annyit, hogy belejöttünk a kutyatartásba, ugyhogy mától gyarapodott az állatfarm egy kb. 3 hónapos, vöröses színű németjuhász-mittudoménmi keverékkel, aki szintén talált kutya (harapás, műtét, miegymás). Őt Balmaznak nevezték el ismerőseink, akiktől elhoztuk, mivel nekik már van két kutyájuk, nekünk meg csak egy volt eddig, így most kiegyenlítődött a helyzet.
Ő viszont kan, szóval... :-))))) vagy inkább :-(((( ?

Üdv all!

Előzmény: Gy_Rozi (60)
IMRE vitéz Creative Commons License 2000.07.10 0 0 61
Hello mindenki

Nemrég indult egy kutyás honlap. Akit érdekel megnézheti a www.extra.hu/KUTYAVILAG cimen. Itt is vannak nevelési tanácsok, fotóalbum, forum, stb. Be lehet küldeni fotókat a kutyáinkról is és beteszik az albumba őket.

Gy_Rozi Creative Commons License 2000.07.05 0 0 60
:)))
Herceg Creative Commons License 2000.07.05 0 0 59
Kedves mindenki,

a helyzet, örömmel jelentem, sokat változott, többnyire jó irányba. Hosszú hallgatásom (-sunk) oka éppen a költözés, ami viszont Morellának jót tett, egész nap rohangál a kertben (naná), és már megugatja az utcán elhaladókat, persze farkcsóválva, de azért mégis.
A költözés inkább információtechnikaliag viselt meg, tudniillik net, az még nincs érden, így aztán nem oyan könnyű...
A szobatisztaság egyelőre nem kérdés, hiszen ott a kert, az is igaz viszont, hogy még nem volt alkalma bebizonyítani, hogy valóban szobatiszta, hiszen a házba nem igazán jár be.
Néhány napja eggyel több oka is van erre: vannak ugyanis kiscicáink is, két öthetes, szőrös kis csomag, akik szintén nagyon aranyosak, csak még kicsik, így aztán nemigazán tudják megvédeni magukat Morellától, aki már 15 kg.
Kalandos volt az elmúlt három nap, ugyanis a cicák is a teraszra költöztek, két, egymással szembefordított dobozba. Morellának megutattuk őket, szagolgatta a cicákat de keményen rászóltunk, ha mást is csinált volna (kedves kis pofozgatás, miegymás). Mire hazaértünk este, elég lehangoló látvány fogadott: a két doboz szétszórva akertben, az egyik cica sehol, a másik meg... hmmm... hát úgy nézett ki, mint akit kicentrifugáztak valami extra hosszú mosóprogram után.
Morella sejtette, hogy valami nem oké, mert kezemben a kiscicával ekezdetm vele üvöltözni, és erre nagyon gyorsan és nagyon laposkúszásban iszkolt befele a dobozába.Nemis szóltam hozzá másnap délig, és bevallom, este még enni sem kapott. Nagyon dühös voltam rá. A cica - mert a macskák már csak ilyenek - hosszú lét-nemlét vergődés után magához tért azért, teljesen össze volt karmolva a hasa, ragadta szőre, és igazán akkor vált hiperaktívvá, amikor visszahoztama szomszédból oda menekült testvérét. Együtt aztán elég ygorsan lábraálltak és ők máris, több-kevesebb következetlenség után, szobatiszták (nem is engedem ki őket eyg ideig).
(Hm.... ez a bekezdés nem is kutyáról szólt igazán....)
Mikro visszük sétálni, az utca összes kutyája tízszeres hangon ugat, de ez őt nem zavarja, és úgy húz, mintah legalább ötven kiló lenne. Nagyjából megszokta már, hogy egy oldalon menjen, a járdaszigeteknél (még nem magától, de) leül.
Nem fél a villámlástól és a dörgéstől - akkora vihar volt a minap, hogy az ablakok is remegtek, mégis, nyugodtan aluldt.
Hirtelen ezek a legfontosabbak, mostanában a kert különböző pontjairől gyűjtögetem az aknákat (asszem, ez egyelőre eghaladja a képességeimet, hogy a kertne is csak egy részét preferálja...).

Csók mindenkinek, megpróbálok sűrűbben írni... és __várom a kertes kutyás tapasztalatokat,___ amikről mindenképpen tudnom kell.

Üdv és köszi,

Herceg

Előzmény: Gy_Rozi (57)
DOGINFO Creative Commons License 2000.06.20 0 0 58
Helló Hercegék és ebük!
Becses személyem szerkeszti a www.doginfo.hu kizárólag kutyákkal és gazdáikkal foglalkozó portált. Két cikket is irtam a szobatisztaságról.Olvasd el és ha még érdekel vmi,irj a fórumunkba és megpróbálunk tanácsot adni, talán sikerül.
Üdv, Doginfo
Előzmény: Herceg (54)
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.06.14 0 0 57
Mi van veletek mostanában? Megszelídült a kutyus? Várjuk az élményeket!!!

Herceg Creative Commons License 2000.03.31 0 0 56
Köszi,

ez biztos?? Egyszerűen rosszalkodik?? Na, akkor nem lesz könnyű, mert már nem egy szobában alszunk vele... A lábharapás ügyében: rám már hallgat, de Hercegné hiába szól rá. Ez vajon mitől lehet?

Előzmény: Arax (55)
Arax Creative Commons License 2000.03.31 0 0 55
Szia Herceg,

ahogy eddig büntettétek (és bevált), úgy a lábharapásról is le tudjátok szoktatni.
Éjjel azért megy ott ki, ahol kedve van, mert nem látjátok és ezt pontosan tudja. Nekem ilyen gondom nem volt soha, úgyhogy ebben nem nagyon tudok mit ajánlani.

Előzmény: Herceg (54)
Herceg Creative Commons License 2000.03.31 0 0 54
Sziasztok,

kezdjuk kiismerni egymástMorellával. Éjszakánként egyre kevesebbszer kiabál, valószínűleg azért, meg visszatértünk arra, amit el akartunk hagyni, hogy későn is még egyszer kap enni. A napi ötszöri kajáról próbáltunk visszaállni négyszerre, nagyobb adagokkal, viszont akkor hajnaltólnyafogott már, gondoltuk éhes lehet, hát kap egy ötödiket is, és most úgy tűnik, nyugodtanvan éjjel.
Ami kicsit gáz, hogy sokszor próbálja elkapni a lábunkat, és bizony fáj, ha megharap, még ha csak játékból is. Ilyenkor mondjuk neki, hogy nem, meg azt is próbálgatjuk, hogy ha valami olyat rág, amit nem kellene, akkor kap valami olyan játékot, amit viszont rághat. Ez utóbbi bejönni látszik, a lábharapdálást viszont továbbrais nagyon szereti. Sokat játszunk vele, egész erős különben, néha már nehéz töle elvenni a paucsot, ha egyszer ráharapott...
Hihetetlen tempóban nő különben, lassantúllépjük a napi 1 konzerves átlagot és emelett még gyümölcsöt is eszik.
A szobtisztaság témában nagyon furcsán viselkedik: valahogy úgy, hogy amikor kedve van, akkor pontosan odamegy, ahovákellene, amikor viszont nincs, akkor nem. Még potosabban: mintha éjszaka elfelejtenéaszobatisztaságot,napközben már úgy-ahogy megy.
Elkezdtük pórázra szoktatni, naponta sétálunk már többször a körfolyosón (utcára az oltások hiányamiatt még nem mehet).

Szóval: lábharapás, szobatisztasági problémák. Mit jvasoltok??

Üdv!

PS.: a férehajtás már megvolt, 2x.
PS2.: Újabban egy kicsit már ugat is...

Epsilon Creative Commons License 2000.03.28 0 0 53
Na,
most olvastam végig az összes hozzászólást, hogy mielőtt én is írok valamit, lássam, nem írta-e már le valaki előttem. Nekem 2 dalmatám van (anya és lánya: Miss Kalóz Pepi és Madmaiselle Coco Channel azaz Pepi és Coco). Volt szerencsém Pepi 8 kölykének első 12 hetét végigélvezni :), ami csodálatos volt.
Ami Morella nyüszögését illete, lehet hogy férges. A féreghajtást nagyon komolyan kell venni. Kis korban 2 hetenként az állatorvos által javasolt különböző szereket kell neki adni, melyek különböző férgekre hatásosak (némelyik többre is).
Nem tudom, hogy a kertes házban Érden majd kint fog aludni? Mert ha igen, akkor gondot fog az jelenteni, hogy most egy szobában alszik veletek: nagyon meg fogja szokni ez alatt a 3 hónap alatt.
Ami a szobatisztaságot jelenti, nekem NAGYON hatásos volt az a módszer, hogy figyelni kell a kutyust, és amikor leguggol a dolgát végezni, azon nyomban fel kell kiáltani, hogy "Jujujujujujujjjj...!", felkapni, és vagy kivinni a fűre, vagy ha nincs, akkor az alomba, es mivel nem tudja már visszatartani, ott fogja befejezni, s amint végzett, megdicsérni, simogatni stb.. stb.. Ez nagyon egyértelmű a kutya részére. Ha hiszitek, ha nem, nekem csak 1x-2x kellett ezt csinálnom, és meg lettem értve (kivéve néhány "balesetet", ami eleinte még előfordul).
A veszélyes dolgok: pl. nekem nem volt fedél a konyhai kukán, és abban szeretnek turkálni. Innen esetleg kivehet műanyag parizervégeket, vagy keményebb kajacsomagolóanyagot, amit megesznek, mert kajaszaguk van. Erre nagyon ügyelni kell (később, sétáltatás közben is találhat ilyet). A vezeték ÉLŐ veszély. Az én Coco-m hál'Istennek "csak" a hangfal zsinórját vágta szét, amiben nem volt 220V. Na most mennem kell: sétáltatás :)) Majd még benézek. Addig is jó kutyázást mindenkinek... :)
Előzmény: Herceg (49)
Arax Creative Commons License 2000.03.28 0 0 52
Akkor tényleg a kivárás marad. (Az egyik ismerősöm kiskutyájának egy bocija (plüss) van, aki a társa. Mindig visz neki a kajájából is a kutya) A tiéteknek is hátha segít, de az is lehet, hogy felaprítja a plüssbarátját.
Több ötletem nincs, csak az, hogy ne figyeljetek oda (amennyire tudtok), hátha abbahagyja.
Előzmény: Herceg (51)
Herceg Creative Commons License 2000.03.28 0 0 51
Persze, naponta kap két pár (használt) zoknit eg egy pólót is... örül neki, megnyugtatja, de egy idő után csak elkezd unatkozni, és jön a nyüszögés. Nem baj, csak leszokik egy idő után róla...
Előzmény: Arax (50)
Arax Creative Commons License 2000.03.27 0 0 50
Szia Herceg,

polodat megkapta vagy azt még nem próbáltátok?

Előzmény: Herceg (49)
Herceg Creative Commons License 2000.03.27 0 0 49
Sziasztok,

kicsit sok minden történt az elmúlt héten, először is, a múlt hét végén nagyon beteg lett a kutya, nyilvánvalami már lappangott benne. Kiszáradt, hányt, nagyon rosszul nézett ki. Az állatorvostól olyan injekciót kapott, ami már helyből az ellenanyagot tartalmazta, annyira le vot gyengülve, meg nem volt biztos, hogy jól fog reagálni a legyengített kórokozókra. Aztán bazi nagy adag infúziók következtek, és két nap alatt, nagyon lassan, de lábra állt (közben fecskendővel etettük meg ittattuk).
Viszont mióta lábra állt, nagyon virgonc, a mindent szétrágást egyelőre elkerüljük azzal, hogy - amint javasoltátok - amikor olyatrág., amit nem kellene, kap valami mást, amit rághat. Most már "csak" négyszer kap enni naponta, zabál, mint a gép. A kajástálat nem nagyon kel kitörölni utána... :-))) Viszont a kanapéra felugrálás nagyon kedvence lett: ha rászólunk, hogy nem, abahagyja a próbálkozást, de aztán persze újra megpróbálja (mindegy, két hét múlva már úgyis fel fog tudni menni).
Most, hogy már két hete nálunk van, tényleg lazábbak lettünk azóta, kezdünk hozzászokni, és nem annyira félteni attól, ha leugrik a foteljáról (igen... van egy fotelja...), vagy ha valami szöszt megeszik a földről.
Viszont nyafog éjszaka, mikor egyedül van, de reméljük, leszokik róla, ha ilyenkor nem foglalkozunk vele, még azelőtt, hogy nyafogás helyett ugatna...
Megpróbáljuk nem elkényeztetni, de ez nehezen kivitelezhető. Annyira aranyos...

Üdv!

Herceg+né

Előzmény: Arax (47)
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 48
Kedves Kutyások!

Egy számomra nagyon fontos dologról érdekelne a véleményetek, bővebben a Meghalt a Kutyusok, éljen a Kutyusok! topicban.

Köszi

Arax Creative Commons License 2000.03.19 0 0 47
Szia Herceg,

a kanapéra fel fog menni, nem tudod leszoktatni róla. Abban Dictornak igaza van, hogy maximum ha ti nem vagytok otthon, akkor teszi meg. Ezért van az én kutyáimnak mindig valami felterítve a kanapéra, ha elmegyek itthonról.
A rendszeres etetés addig volt fontos, amíg szopott, de azt úgyis kikövetelte magának. Most még új neki a hely és a ti életritmusotokhoz se szokott hozzá. Hagyd egy ideig, hogy akkor egyen, amikor kér, de ne kapasd el nagyon. Inkább próbálkozz azzal, hogy amikor idő van, leraksz neki rendes kaját, amikor köztes időben akar enni, csak pár szem száraztápot egyen, hogy megnyugodjon. Ha nem válik be, később nehéz lesz leszoktatni erről. Az én kutyáimnak sincs böjtnapja, a napi kajamennyiség felét kapják meg reggel, a másik felét este joghurtban vagy kefírben. Nem szép látvány, de nagyon szeretik.
Fontos, hogy tejterméket kapjon, de mindig csak keveset, mert különben menni fog a hasa. A kutyák szervezete max. 1 dl tejet vagy ennek megfelelő túrót, joghurtot képes egyszerre feldolgozni. Ez általában igaz, de kivételek mindig vannak. Az én kutyáim amíg kicsik voltak, nagyon szerették a tejbe áztatott szárított búzacsírát vagy zabkorpát.
Ja, és ne tápláljátok egyoldalúan! Szoktassátok hozzá minél többfajta ételhez, mert a monodiétát minden kutya megunja ugyanúgy, ahogy az emberek. Egyen zöldséget, gyümölcsöt, ha akar, rízst, esetleg tésztát, száraztápot és konzervet. Úgysem fog sokat enni egyszerre. A másik ok, amiért sokfélét kellene ennie az az, hogy megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és nyomelem kerüljön a szervezetébe. Ne higgyjetek a reklámoknak, nincs minden tápban, amit hirdetnek megfelelő mennyiség ezekből! Viszont a későbbi erős csontozat és ízületek nagyon fontosak, amit most alapoztok meg az etetésével. Ha megkapja mindazt, amit írtam, nem kell neki külön kalciumot adni, az ételekben benne van.
A napi 4-5-szöri kaja max. 1/2 éves koráig OK, aztán jön a 3x-i, 1 éves korától pedig a napi 2x-i (elosztva a napi mennyiség) vagy egyszeri. Mindez akkor igaz, ha nagytestű lesz a kutyus, mert akkor 1 éves koráig kölyöknek számít. Ha kistestű, akkor ez az idő lerövidül.

Előzmény: Herceg (44)
Dictor Creative Commons License 2000.03.19 0 0 46
Sokan mondjak, hogy naponta x-szer kell egy kutyat etetni, meg bo:jtnap.
Szerintem to:k baromsag, en mindig kirakok neki egy csomo kajat, aztan
eszi, ahogy akarja (amig el nem fogy nincs masik). Van ugy, hogy egesz nap
hozza sem nyul.
A kanapera fel fog maszni a kutya, barmit csinalsz. Nekem annyit sikerult
elerni, hogy amikor otthon vagyok ne masszon fel. De ha egyedul van, felmaszik
(ezt onnan tudom, hogy hazatereskor egybol odamegyek a kanapehoz meg meleg).
A ragas a leggazosabb. A karlistam: a vadonat uj hifi taviranyitoja, nemi elolhagyott
keszpenz, az asztal es a szekek labai, elolhagyott piszkos zokni, tornacipo, fotel
sarka. A penz az asztalon volt, onnan lopta le (utana szo szerint a fejebe vertem, hogy
ezt nem szabad - felraktam a fejet az asztalra, majd kapott egy kocko'st).

Alapelv, hogy ha hibazik akkor azt egybol meg kell torolni (a vetseg es a buntetes
osszekapcsolodjon).
Nalam a fo alapelv, hogy ami nem tilos, az szabad - azaz nagyjabol azt csinal, amit akar
(se poraz, se szajkosar).

Előzmény: Herceg (44)
Herceg Creative Commons License 2000.03.19 0 0 45
... még annyit, hogy állati édes dolgokat csinál ár most... pl. elaludt az egik rongypapucs rágcsálása közben, aztán felébredt, nyuszített egyet, és bevonult a dobozába. Mert ott jobb aludni, gondolom. Kezd olyan igazi kutya-szaga lenni, gondolom, leginkább a húsevéstől.
Előzmény: Herceg (44)
Herceg Creative Commons License 2000.03.19 0 0 44
Sziasztok,

tegnap elmentünk bulizni néhány órára, a kutya azért nem volt egyedül a lakásban (anyám itthon volt, de ne abbana szobában, ahol ő). Hazajöttünk, ma Hercegné aludt külön (hogy ő is kialudja magát...) én meg a kutyával, és egész éjszaka semmi komoly hiszti nem volt, csak a szokásos pisi-kai, de nem sírt. Viszont iután felkeltem megetetni, és visszafeküdtem (azért mégis vasárnap van!!), márne lehetett bírni vele... addig nafogott, míg egy icsit nemjátszottam vele, most viszont ő aludt el, én meg itt ülök karikás szemekkel a gép előtt... Hihetetlen hagosan bír üvölteni, ha akar, nem is érte, egy ekora kutyába (most 35 cm és kb. 2,5 kg) hogy fér ennyi hang
Ekezdtem "átépíteni" a szobát (vezetékek felszögelése a falra, stb.) de két-három hét múlva attól tarok, márminden akadályt lefog küzdeni, ha be akar mászni pl. a számítógépaszatl mögé, vagyfel a kanapéra... ha most megszoktatuk, hogy a kanapéra nem mehet, akor későb sem akar majd felmenni? (Ez hiú ábránd, nem?)
Próbáljuk rendszeresen etetni, de van, hogy az etetés időpontja előtt előtt jóval már elkezd szaglászni meg rágni a kezünket, megtanultuk, ez nála azt jelenti, hogy éhes, ilyenor előb kap kaját zabál, mint a gép, aztán persze elalszik.
Érdemes nagyon következetesnek lenni etetési idő szempontjából, vagy ive még kicsi, lehet neki előbb is adni? (Most 4-5-ször kap naponta.)

Köszi, üdv!

Előzmény: Hercegné (40)
Arax Creative Commons License 2000.03.18 0 0 43
Sziasztok,

az én kutyáim nem lettek nyűgösebbek, amikor jött a foguk viszont mindent megrágtak. Ő még kicsi a fogazatcseréhez és amikor elkezdődik, látható jelei lesznek. Leginkább a kezeteken.
Persze, hogy hiányzik neki a mamája és szerintem azért sír éjjel, mert akkor foglalkoztok vele. Ha hiányzik neki Herceg, akkor adjátok neki az egyik poloját vagy valami olyan ruhadarabot, amin rajta van az illata és készek vagytok lemondani róla.
Hogy kihagyott két étkezést, az nem baj. Ösztönlény, tudja mi a jó neki. Lehet, hogy előtte túlette magát. Általában az emberek nem szokták bírni, ha a kutyus "éhezik".
Ha most alomba szoktatjátok, nehéz lesz róla leszoktatni később.
A férgekről annyit, hogy a tablettából 10 kg-ként kell 1 db, de ilyen kis kutyának nem lehet adni. Inkább pasztát adjatok neki, olyat, ami minden fajta férget kiirt. A féregtelenítést 2 hetente kell ismételni addig, amig van benne parazita.
Ja, és még valami. Szerintem egy kutyára (mint egy gyerekre) szóval kell hatni. Akkor van igazán tekintélyed a kutya előtt, ha elfogadja a szavadat és aszerint cselekszik anélkül, hogy bántanád. Felesleges megütni vagy leönteni (stb.), viszont rengeteg türelemmel kell ismételgetni azokat a szavakat, amit akarsz, hogy tudjon és mutasd meg neki, hogy melyik szóhoz mi tartozik. Mármint ha pl. azt akarod, hogy üljön le, nyomd le a fenekét és dícsérd meg, ha leül. Az a lényeg, hogy TUDJA, melyik szóhoz mi tartozik, mit vársz el tőle.
Telljen sok örömötök benne és türelmetek hozzá. Másként nem megy, de a végeredményre büszkék lehettek.

Minden jót

Arax

ugrifules Creative Commons License 2000.03.18 0 0 42
Off: tenyesztotol, vervonaltol fugg a kutyak ara, nagyon nagy szoras lehet. Ha nem akarja az ember versenyeztetni vagy tenyeszteni, akkor torzskonyv sem feltetlenul szukseges. A mi labradorunk ara papir nelkul 30, papirral 60K volt, mi donthettuk el, hogy melyik kutyat akarjuk es kerunk-e pedigret.
On
raba Creative Commons License 2000.03.18 0 0 41
Hercegné:
Van nekik egy hatalmas kenel, kifutóval.
Szukáimnak általában csak 2 évente van almuk, s vigyázunk is rá, hogy ne tudjanak a kanokkal kufircolni, mert egy terhesség, illetve a kiskutyák felnevelése (szoptatás), nagyon megviseli a szukákat.

Kutyus még fiatal, így természetes, hogy éjszakánként felsír, keresi az anyját, testvéreit, ez idővel kb. másfél-, kéthét múlva megnyugszik.

szerencsefel: itt is a pedeegrétől (szülők kiállítási eredményei) függ minden, de ha nem akarod, majd a kutyádat kiállításra vinni, nem feltétlenűl kell megvenni a legnagyobb tenyésztőktől, hiszen itt az áruk igen borsos lehet (törpe 50-150 ezer; közép 40-100 ezer forint). Ezek az árak csak tájékoztató jellegűek! De kaphatsz törzskönyvezet, szép uszkárokat 15-30 ezer forintért, de az lenne a legjobb, ha megvennéd a Kutya-újságot, abba rengeteg hírdatést találhatsz!

raba mester

Hercegné Creative Commons License 2000.03.18 0 0 40
Hát gyerekek ez nem semmi!!
Eddig is nyavajgott Morella éjszakánként, de amit ma csinált, az minden eddigit felülmúlt.
Mostanáig, ha szóltunk hozzá, felébredtünk, megsimogattuk abbahagyta, de most még akkor is csinálta, amikor az ölemben volt. Sőt most már kezd olyan hold-vonyítósan menyilvánulni.

Na most. Lehet olyan egy kiskutyánál, hogy próbálgatja a hangját. Vagy lehet, hogy azért csinálta ennyire, mert ma egyedül én aludtam vele és nem érezte Herceg szagát.
Vagy miért?

Olvastam, hogy amikor jön a rendes foga, akkor nyűgös lesz a kuty. De hát Ő még pici. Az később van, nem? Ráadásul egész éjszaka volt kint Neki kaja és nem ette meg, pedig már két kajálás ideje is megvolt.

Hercegné

Ui.: szerencsefel: fogalmam sincs.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!