Amennyiben nincs jelentkező, ajándékba fogom adni, és már tudom is, Kinek! Tudom, mert egy olyan Tavasról, Emberről beszélek, Aki felállt a legnagyobb mélyből is, és a tavait elnézve tudom, méltó helyre kerül ez a "vacak"-om is, lesz ott a "gazak közt" egy csobogó, tudom, tovább fog élni a tavasok szelleme, mert így érzem, én így érzem! Vera! privátban adj egy címet kérlek! :)
Aki a tavasok téli vegetációján elmélkedik, azonban feltett szándéka, hogy tavasszal folytatni kívánja ezen nemes feladatot, van egy ajánlatom, mivel én már nem tehetem, nem tudom megtenni! Eladóvá vált ez a csobogó szivattyú, idén májusban került a tóba, októberben jött ki a vízből, nem ment 20 üzemórát sem, működik, garanciás, kerámia tengelyes. Az új ára cirka 13 ezer volt, ha Valaki úgy érzi, csobogót építene, 1/3-ad áron oda adom, egy feltétellel, kérek képeket a csobogóról 😊 Paraméterek a képeken 😊
Nem szomszéd volt, egy idegen. Láttuk a kamerán:-) A rendőrök meglepően nagy ügyet csináltak belőle, szóltak a környékbeli színesfém-átvevőknek, hogy a cucc értékesebb annál a fél kg réznél, ami benne van, így már más kategóriába esik. (nem értek hozzá) A tesóm meg FB kampányt indított a keresésre. Fogalmunk sincs, végül miért, de pár nap múlva bedobtàk a kerítésen ugyanott, ahol elvittèk..
Az komoly... :D lehet valamelyik szomszéd vagy környékbeli volt,aztán megszólalt benne a lelkiismeret,még sem tudná "használni" lebukás mentesen :) így aztán szépített.
Igen. A régebbi topiclakók talán emlékeznek rá, már a beköltözés évében ellopták őket, aztán visszahozta a kedves tolvaj, a mai napig nem értjük, miért.. most lusta vagyok képet keresni, de ilyenek: http://kupferreich.com/vizkopomadarak.php . Berzenke és Ejnye.
OFF:
A rézf.szú bagoly máááás...biztos van eredete, de nekem két dologhoz kötődik :-D Az egyik a bezzeganya blog, amit naponta emlegetek, amikor az osztályfőnök ír vasárnap este egy litániát a heti teendőkről, beszerzendőkről, beküldendőkről.
A másik meg Hadházy előadása, amit múlt héten láttunk, ő is beszélt a rézf.szúról, más értelemben..zseniális volt :)
Az en halaim butak :))...de mikor tavaly egy ponyvat dobtam a tora - to szelere, ala mentek... a szegely melletti novenyzet nem volt eleg nekik... ugy latszik...
Úgy legyen,hogy elbújjanak az úszó sziget alá ha "vész" van.Nálunk az a szerencsés helyzet van,hogy a halak automatikusan óvatosak :) amióta nincs etetés,és a tó körül körbe mentünk,már az elég volt nekik,hogy lehúzódjanak a mélyvízbe,és ezt rendszeresen megcsinálták bármikor megközelítettük a tópartot,de nem is bánom,hogy ennyire óvatosak.
...uszo sziget... a noveny szapora, ezt tudtam, de biztos sok a tapanyag a toban, mert ekkora szaporodasra nem szamitottam par honap alatt...a novenyek sulya lehuzta - es behuzta az oldalat a szigetnek, ami meg jobb is, mert szepen hozzasimul a tobbihez a to szelen... ha a szelere jobban ra fog hajlani a gaz, nem lehet majd latni, hogy nem a tobbihez tartozik... persze ha igy marad is jo - foleg ha segit a halaknak elbujni a gem elol...
Talan a jovo heten leveszem a halot a to folul - ugy nez ki nincs tobb level... aztan figyelni fogom, hogy mennyire valt be az uszo sziget - remelem a halak el fognak bujni a gem elol...
Sokszor letortem az uj hajtast mikor probaltam letorni az elviragzott viragot - csak kivancsisagbol. Lehet, hogy nem olyan szep ha rajta marad, de nem lesz tole kevesebb hajtas, virag a kovetkezo evben.
Na meg... egy bizonyos mennyiseg felett lehetetlen... ez a sor csak egy kis resze a rohodendronjaimnak...
Felénk a lelkes fiatalok leszokták kotorni a havat,ha éppen megfelelő a jégvastagság,jéghokihoz,korizáshoz.Olyankor megy a család és mi is korcsolyázunk nagyokat kint a természetben,hát sajna mostanság elég kevés lehetőség van ehhez,kint természetes tavon.De jó tud lenni nagyon,friss levegő,mozgás...néha nagy esések a jégen,de ez így kerek :D Az ember akkor öregszik meg ha lemond az ilyesmiről :) mármint a korcsolyázásról.
Természetesen vicceltem, de én idehaza tördelem. Rodim nem sok van, inkább lombhullató azáleák, azoknál nem szükséges. Nem tudom megítélni, mennyi előny származik ebből. Az azáleákon észrevettem, hogy hoznak magokat, a rodikon eddig még nem találkoztam ilyennel.
...gondolod, hogy valaki teszi (jajj e remelem, hogy viceltel)? Nekem sok rhodom van - de... nem hianyzik a tordeles, csodalatosan viragoznak igy is...
Áááá...én nem igen iszom,nagy ritkán :) a fiam találta ki és nevezte el hólapátolós pálinkának.De remélhetőleg olyan nagy mennyiség nem lesz a jégen,hogy lapátolni kelljen,viszont a szaunázás hangulatosabb lesz akkor garantáltan.