Keresés

Részletes keresés

n0ri Creative Commons License 2001.05.18 0 0 41
ezt még én nyitottam hajdanán
Florance Creative Commons License 2001.01.26 0 0 40
a film teljesen jó! én 1.5 évig együtt laktam az egyik angol hegedűművészzel aki játszott a zenéjében.:)
Anthea Al-Nour Creative Commons License 2000.03.29 0 0 39
bocs, helyesen Almásy :-)))),

egyébként a Goethe Intézet megrendezésében 2 évvel ezelőtt volt egy vetítés az ELTE-n. Azt a 4 filmet vetítették le, amit Almásyék vettek fel az afrikai-expedició során.A film világpremier volt, talán 3 helyen mutatták be: London, NY, és Budapest. A film operatőre az az osztrák expedició tag volt, akinek a fia megtalálta a filmet a házuk pincéjében. CSak remélni lehet,hogy egyszer kopiát is készítenek róla.
Anthea

nori Creative Commons License 2000.03.29 0 0 38
Kösz, utánanézek
Előzmény: Anthea Al-Nour (37)
Anthea Al-Nour Creative Commons License 2000.03.29 0 0 37
Üdv:

és ez az igazgató írt tavalyelőtt egy dokumentum könyvet Almásysiról.......megjelent és nagyon jó

Anthea

Előzmény: nori (36)
nori Creative Commons License 2000.03.29 0 0 36
Erre nem igazán tudok mit mondani, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója írta a könyv előszavát. Ez a múzeum, mellesleg Érden található, elég rossz állapotban van, állítólag komoly anyaga van Almásyról, talán ők remélnek valamit....
Előzmény: Ha (35)
Ha Creative Commons License 2000.03.29 0 0 35
Semmi rosszra nem gondoltam az újra kiadással kapcsolatban. Nem hiszem, hogy egy Germanus Gyula kaliberű ember a nevét adta volna Almásy megvédéséhez, amennyiben kicsit is sáros lett volna.
Inkább valami olyasmire gondoltam, hogy van valami örököse, akinek valahogy eszébe jutott, hogy itt lenne az ideje pénzt keresni, vagy valami kerek évforduló van, stb.
Esetleg készül az Angol beteg II. :)))
Szerinted a film sikere után megjelent valahol külföldön is ez a könyv?
Előzmény: nori (34)
nori Creative Commons License 2000.03.29 0 0 34
Gondolom, igen, most lehet piaca a könyvnek. Más okot nem akarok keresni.
Előzmény: Ha (33)
Ha Creative Commons License 2000.03.29 0 0 33
Aha!
Én naív azt hittem, hogy régi példányt találtál, de ezek szerint kiadták újra a könyvet! Ebben nyilván nem kis szerepe van Frei Tamásnak és az általa keletkezett műbalhénak. Vagy szerinted valami más oka van az újrakiadásnak?
Előzmény: nori (32)
nori Creative Commons License 2000.03.29 0 0 32
Érden vettem a Ritmus áruház könyvesboltjában, de a Budai Skálában is láttam. Szerintem nem ok a perlésre, ahogy a könyv előszavában leírják, még a vádlók sem olvasták, mert indexen volt. Egyszerűen egy háborús könyv a saját katonák lelkesítésére, semmiféle utalás nincs háborús bűn elkövetésére. Végül ezért nem is ítélték el.
Előzmény: Ha (30)
Ha Creative Commons License 2000.03.29 0 0 31
Bocs!
háború utánt akartam írni.
Előzmény: Ha (30)
Ha Creative Commons License 2000.03.29 0 0 30
Kedves Nori!
Hol sikerült megvenned? És mennyiért?
Ha jól emlékszem, emiatt a könyv miatt fogták perbe a háború miatt Almásyt. Mai szemmel tartod annyira "durvának", hogy bepereld?

Előre is köszi a válaszokat!

Előzmény: nori (29)
nori Creative Commons License 2000.03.29 0 0 29
Képzeljétek, megvettem Almássy könyvét Rommel seregében a címe. Hát nem éppen romantikus!! Bizony, valójában a németeknek szakértett a háború alatt, és nagyon jó véleménnyel volt a német katonák bajtársiasságáról. A könyv szerint mind a két oldal felhasználta a sivatagkutatók tapasztalatait és tudását, ezt ő teljesen természetesnek veszi. Az angol bombázókat, foglyokat nem éppen rokonszenvesnek állítja be. A kommandósokról nagyon rossz véleménye van, szerinte azok nem katonák, hanem terroristák és az elnevezésük egy nyelvi félreértésen alapul
Tracy Mills Creative Commons License 2000.03.20 0 0 28
A film, amihez soha nem lesz idegem leülni és végignézni... Kiborít!!!!
mud Creative Commons License 2000.03.20 0 0 27
En egy enyhe majgyulladas gyanujaval neztem vegig, beismerem, ez befolyasolhatta romantikus hajlataimat...amibe meg a Sebestyen Marta sem ronditott bele. Nagyon.
Elotte viszont a vox nevu szuperadon ment egy vampiros film enyhe nemet Dial Aktus-sal, ahol egy taxisofornek alcazott verszopo garazdalkodott new york-i taxisofornek alcazva. Igen festoi volt. Ugy reggel 4 korul. Aztan jott Eza beteg angol...
cornelius Creative Commons License 2000.03.20 0 0 26
getom, és a Torrentét láttad? én tegnap láttam, mindenki mondta, milyen jó, úgyhogy egy nagy szarra számítottam, de tényleg jó, nézd meg a sógoroddal, legyen egy jó estétek.
Előzmény: getom (25)
getom Creative Commons License 2000.03.20 0 0 25
Ajijje, mud, ol' friend, asszem ezt a "Ti mind hujek vagytok"-ügyet már letárgyaltuk, ezt neked nem szabad mondanod; és ez a mondat csak úgy értelmes, ha rögtön utánna azzal folytatódik, hogy "és", és én csak 20 percig bírtam nézni eztet a filmet, mert a julitte binoche, az kérlek, nem kritérium, és utánna meg átkapcsoltam a drakula halott és élvezi-re, de azt meg csak 10 percig bírtam nézni, úgyhogy annál azért tényleg jobb.
Előzmény: mud (23)
nori Creative Commons License 2000.03.20 0 0 24
te mud, én akkor egy hüje vagyok mer vontatottnak találtam?? Nahát...
Nem vagy te egy icipicit romantikus lélek??
Előzmény: mud (23)
mud Creative Commons License 2000.03.20 0 0 23
Ti mind hujek vagytok. Ez egy egeszen jo kis film. Semmi kulonosebb. Baja. Aki meg nem olvasta el azt a zaroszoveget, amiben nyomatekosan leszogeztek, hogy ez fikcio es nem sok koze az igazsaghoz, az mijafasznak dumal bele???? Na...
getom Creative Commons License 2000.03.20 0 0 22
És összeégve. Szegény ...
Előzmény: Abmodgomba (17)
nori Creative Commons License 2000.03.20 0 0 21
Eztet a szfinxet nem értem
nori, a csekélyértelmű medve (de nem bocs)
Előzmény: cornelius (9)
nori Creative Commons License 2000.03.20 0 0 20
Már mér sértődtem volna meg? Igazán kedves volt a feltételezés, meg nem is vagyok sértődős ;-)))))
Előzmény: Darrow (19)
Darrow Creative Commons License 2000.03.18 0 0 19
Off

Kedves Nori!

Kár, mert Frei a valódi Almási útját járta végig,
megtaláltak olyan tárgyakat is, melyeket anno ő hagyott a sivatagban.

(Ha Pesty Lacira gondolsz, megnézném én is egy filmjüket-120 óra a hajdani kerekasztalról-csak egy kormány sem vetíti, mi lehet benne, csak nem alkudozások tömege a békésnek szánt átmenetről?)

P.s. Korral sosem foglalkoztam, megbántani téged végképp nem állt szándékomban. Ha mégis, sorry!

Darrow

Off

Előzmény: nori (8)
mud Creative Commons License 2000.03.16 0 0 18
Aaa...tevedsz, kedves If... a Ralph Fiennes egy egeszen jo kis szinesz. A Juliette Binoche kedveert meg barmilyen filmet hajlando vagyok megnezni.
Szal ki is veszem a helyi tékábol még ma. Es angolul. Igaz, igy nem irhatok a Leiter Jakab topikba rola, de majdcsak valahogy kiheverem...
Előzmény: Ha (16)
Abmodgomba Creative Commons License 2000.03.16 0 0 17
A regényt olvastam, a film pedig azt kiválóan visszatükrözi. Kár hogy Almássy valójában egyáltalán nem volt ennyire romantikus alkat és a filmbeli hőssel csak annyiban egyezett meg, hogy sivatagkutató volt és egy ideig a németeknek dolgozott.Öregen és magányosan halt meg.
Ha Creative Commons License 2000.03.16 0 0 16
Szerintem, a film tragikusan rossz volt, ráadásul nem csak a valódi történetet "gyilkolta meg", hanem egy egész jó regényt is.
a regényt olvasta valaki? Netán eredetiben? Ugyanis van néhány gyanús mondat a magyar fordításban, de azért a lényeg átjött.

Ralph Fiennes
Nekem az a benyomásom, hogy ő szinte nem is játszik a filmjeiben, hanem egyszerűen jelen van. Ettől viszont baromi unalmas, mert olyan mintha folyton ugyanazt a filmet nézném.

MarK Creative Commons License 2000.03.16 0 0 15
Nekem a film Ralph Fiennes alakítása miatt tetszett nagyon. Én még nem láttam őt rosszul játszani (Schindler, Sunshine).
:-)
Vajk Creative Commons License 2000.03.15 0 0 14
Ez egy nagyon nagyon szentimentalis hulladek volt.
Tipikusan az amerikai ertekrend szerinti Oscar: a vegen jot bogunk es akkor azt hisszuk jo film volt.
I. Blasius Creative Commons License 2000.03.15 0 0 13

Engem Az angol beteg, az Arábiai Lawrence című filmre emlékztetett, amiben Peter O'Toole játszott. Az volt ilyen vontatott, pedig abból is, meg ebből a filmből is ki lehetett volna hozni valami jobbat, ha jobban megvágják, úgy kb. háromnegyed órányival. Egyszerűen unalmas volt így a film, és SZVSZ egy sivatag látványa csak néhány percig érdekes, nem ugyanaz, mintha gyönyörű karibi tájakat mutogatnának, így nem köti le a nézőt sokáig.

Madrid Creative Commons License 2000.03.14 0 0 12
Vártam ezt a filmet, mert eleddig kimaradt az életemből de sajnos csalódnom kellett: unalmas volt, vontatott, kellemkedő.
Nagyon felesleges.

MaD

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!