Keresés

Részletes keresés

Jenne60 Creative Commons License 2025.04.06 0 0 183447

Sziasztok!

 

Van egy Krups Virtuoso XP442 karos gépünk. 2 éves a gép, nagyon szeretjük. Kérdésem az lenne, hogy Ti milyen szemcsefinomságú kávét használtok a karos 15 baros gépekhez? Mi az ideális?

Én Tchibo kézi kávéőrlőt használok, amikor vettem azon a beállításon is használom, az őrölt kávé szemcsemérete kábé akkora, mint a boltban kapható 1 kg-os búzadara mérete.

Feleségem pénteken járt a helyi Tchibó üzletben, hozott 125 gr Brasil kávét, kóstolónak, de darálva. Kérdezte az eladó, milyen kávéfőzőt használunk, mondta hogy karosat, erre ledarálta gyorsan, szólni sem tudott az asszony, hogy nem kell darálni. Nem akkora gond, hamar elfogy ez a 125 gr kávé, viszont nagyon finomra darálták, hasonló finom szemcseméret, mint a vákuumos 250grammos kávéké. Lassabban is és kevesebb kávé is jön le ebből, és sok víz megmarad a kávépogácsán is.

 

Mákosmalac Creative Commons License 2025.04.01 0 0 183446

Szia.

Neked is mint az előző kerdezőnek a prohardvert tudom javasolni. Ott van automatás topic. Általában itt legtöbbünknek karos gépek vannak.

https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/friss.html

Előzmény: brosy74 (183445)
brosy74 Creative Commons License 2025.04.01 0 0 183445

Sziasztok.

Adott egy Philips Latte Go (EP5446) kávégélp.

Következő a baj vele.

eldurrant az egyik mágnesszelep. Ki lett cserélve viszont most nem tudom bekapcsolni a gépet. Első hátsó panelen ki lett mérve minden és kap áramot mindenhol de máégsem kacsol be. Hátsó panelt sikerült szerezni azzal sem jó (kap róla áramot az első panel)

Mi lehet a gond ilyenkor ? Próbáljak szerezni egy első panelt is ?

Petrsen Creative Commons License 2025.03.28 0 0 183444

Köszönöm a gyors választ és a tippet! Megpróbálkozom ott is feltenni a kérdést. Köszönöm!

Előzmény: Mákosmalac (183443)
Mákosmalac Creative Commons License 2025.03.28 0 0 183443

Szia!

Nem tudok ehhez hozzászólni, Gaggiával tolom, de inkább próbáld meg feltenni a kérdést a prohardver oldalon az napi szinten pörög. 

https://prohardver.hu/tema/kave_kezdoknek_amator_koffeinistak_anonim_klubja/friss.html

 

Sok sikert, és sok finom kv-t.

Előzmény: Petrsen (183442)
Petrsen Creative Commons License 2025.03.27 0 0 183442

Sziasztok!

Olyan tiszteletteljes kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy nem régen vásárolt thermoblock fűtési rendszerű HiBREW H10A presszó kávéfőző gépem, rendelkezik vízhőfok szabályzási lehetőséggel. Azonban a maximálisan beállítható 95fokos értéken, a kilépő valós vízhőfok 89-90 fok. Ettől magasabb hőfokot sehogyan sem sikerül kicsikarni belőle. A regi De'Longhi kazános Bar12 gépem pár fokkal többet tud, és gyönyörű cremat tudok létrehozni vele. Az új géppel ezt sehogyan nem sikerült űberelni. Van crema de azért közel sem olyan.

Az lenne a kérdésem, van e valakinek ötlete, tapasztalata azzal kapcsolatban , hogy a thermoblock rendszerű gépek hőfoka, módosítható e szervizeléssel vagy bárhogy, vagy törődjek bele, ennyit tud..

Bevallom csalódott vagyok, mert a gép maga gyönyörű, a kiegészítők is teljesen rendben vannak, csak ez a fránya thermoblock... sajnos én voltam ezzel kapcsolatban figyelmetlen és nem jártam körül a témát vásárlás előtt.

Köszönöm ha bárkinek van hozzászólása ötlete.

lalooohun Creative Commons License 2025.03.05 0 0 183441

Üdv! 

 

Adott egy Delonghi Magnifica S (ecam.250.33TB) automata kávéfőző. 

Elkezdte produkálni azt, hogy miután bekapcsolom egy kávé lefőzése után minden további lefőzött kávét a csepptálcába enged. Egy másik vezérlőpanellel tesztelve lett, ugyan ezt produkálja.

Szeretnék segítséget kérni a hibával kapcs. Mit kellene cserélni?

 

Köszönöm!

Saughassy Creative Commons License 2025.02.24 0 0 183440

Orulok, ha sikerult megfejteni. En is kostoltam anno es nekem is kicsit savanyu volt, pedig elvileg ezt az olasz izek kedveloinek szanjak. Valahogy a La Pavonival nem akart jo lenni, a Gaggiam pedig eppen darabokban volt, igy vegul elengedtem.

Előzmény: levi97 (183431)
k_feri1215 Creative Commons License 2025.02.24 0 0 183439

Szia, engem érdekel a dolog, ha még aktuális.

Adsz kérlek elérhetőséget?

Köszi

Feri

Előzmény: blaze73 (183393)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.02.09 0 0 183438

Kipróbálom, köszönöm szépen!

Szabi32 Creative Commons License 2025.02.08 0 1 183437

A pumpa nem romolhatott el.=(..Jó.volt,,miellőtt rossz lett..!:-DD ) Csak egyszerűen beállt a vízkőtől! Szedd szét, és a szívóágnál egy injekciós fecskendővel pumpálj bele vízkőoldót, mialatt inditod a szívattyút (csapolást) , Pici, pár másodperc szüneteket iktass be..! Előbb-utóbb el

fog indulni a szívattyú a gépedben! Sok sikert kívánok!!

 

Előzmény: Makk Frigyes (183436)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.02.07 0 0 183436

Köszönöm a választ!
Úgy néz ki, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet. A pumpa meg sem nyekken a bekapcsolásra, akár csapolást indítok, akár a gőzcsapot fordítom el. Semmi reakció. Olyan, mintha biztosíték-probléma lenne.

Előzmény: kopiteki (183435)
kopiteki Creative Commons License 2025.02.07 0 0 183435

Ha jól emlékszem, valami golyó van benne, ami leragadhat. Én kicsit pofozgatni szoktam, de a gőzölő csavart is meg lehet engedni pár másodpercre, magához szokott térni. A szervízben is ez utóbbit javasolták

Előzmény: Makk Frigyes (183434)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.02.07 0 0 183434

Kedves Fórumozók!
Az alábbi problémám merült fel:
Egy egyszerű Saeco Via Venezia gép hibátlanul működik. Hosszabb időre kikerül a használatból, ezért teljes vízmentesítés történik. Végül kb. két hét után mégis bekapcsolom, és semmi nem történik, a szivattyú nem szívja fel a tartályból a vizet. Hogy lehet ezt megoldani? Csatlakozók és csövek a helyükön vannak, ez nem lehet probléma. A fűtés is hibátlan.

Arra gondolok (bár lehet, hogy hülyeség), hogy a szivattyúban nincs elég víz.

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:

Frigyes

 

heted7 Creative Commons License 2025.02.06 0 0 183433

Kávétól is függ ám.

Előzmény: levi97 (183432)
levi97 Creative Commons License 2025.02.06 0 0 183432

azóta megint savanyú😅😅

Előzmény: levi97 (183431)
levi97 Creative Commons License 2025.02.02 0 0 183431

valoban hohiany volt koszonom, vegre sikerult egy jo kavet csinalni:)

Előzmény: Saughassy (183424)
heted7 Creative Commons License 2025.02.01 0 0 183430

Köszi!

Előzmény: Saughassy (183427)
heted7 Creative Commons License 2025.02.01 0 0 183429

Szerintem nem sok. Nehéz ezeket szavakba önteni, mert nincsenek rá szavaink, de ha túl finom az őrlemény és nagyon csöpögve jön le, akkor ilyen "olajos" lesz az ital, ha meg túl durva, akkor gyorsan átszalad rajta a víz, és "szétesnek az ízek", én így hívom. Egyszerűen rossz :) De ezeket nagyon könnyű kipróbálni.

 

Ha tudsz hőmérsékletet állítani, az fontos lehet, ahogy Saughassy írta. Próbáld melegebb vízzel.

Előzmény: levi97 (183428)
levi97 Creative Commons License 2025.01.31 0 0 183428

Köszönöm ez jó ötlet. Esetleg a őrlés finomságának milyen irányban van köze a savanyúsághoz?

Előzmény: Saughassy (183427)
Saughassy Creative Commons License 2025.01.31 0 1 183427

Van még a "szalámizós" technika, (már ha csapolod a kávét és nem pour overt csinalsz) Ekkor keresheted ugy is a tutit, hogy elokeszited a normal mennyisegu daralt kavet, elinditod a csapolast, majd 10 masodperc utan beteszel egy uj cseszet. A kave folyik tovabb. Aztan 5 masodperc utan a kovetkezot. Es igy, csinalod kb 40 masodperces csapolasig. Nyilvan kiprobalhatod csak haromfele is venni, A lenyeg, hogy kepet kapsz rola, milyen izek dominalnak a kaveban a kioldodasi folyamat kulonbozo fazisaiban.

Előzmény: levi97 (183423)
Saughassy Creative Commons License 2025.01.31 0 0 183426

A két szám arányának csökkentését, vagyis decrease rational mondjuk 1:3 helyett 1:2-t probalj. 

Kávéra és vízre fordítva: 1 adag kávé 3 adag víz helyett, 1 adag kávé és 2 adag víz. A túlkivonatolt (overextracted) kávé jellemzően keserű, és mivel a víz az oldószerünk, csökkenteni kell a mennyiségét.

Előzmény: heted7 (183425)
heted7 Creative Commons License 2025.01.31 0 0 183425

Mit jelent a gyakorlatban az increase/decrease ratio? Vagyis az "arány" növelése/csökkentése?

Előzmény: Saughassy (183424)
Saughassy Creative Commons License 2025.01.31 0 1 183424

A legvaloszinubb a hohiany, plane, ha vilagos a kesz kave.

Aztan lehet, hogy a kioldodasi arany nem stimmel.
Vagy a tyukok fekete tojast tojtak. :)

Van erre egy klasszikus abra, ha tudsz angolul, sokat segit. A baj neha ott van, hogy a savanyut es a keserut nem is mindig olyan egyszeru megkulonboztetni a kezdeti fazisban.

Előzmény: levi97 (183423)
levi97 Creative Commons License 2025.01.31 0 0 183423

Sziasztok, miért lehet hogy túl savanyú a kávém? inpresso classic. miben próbáljak változtatni?

endrepp Creative Commons License 2025.01.26 0 0 183422

Hideg zsíroldóval pl. (Sósav nem jó választás erre, meg úgy általában semmire a kávéfőző környékén.)

Előzmény: tacsi69 (183417)
Eostamas Creative Commons License 2025.01.26 0 0 183421

Szia,  mi lett végül a megoldás?  Másik gép vagy javítás? 

Előzmény: Ruskizene (183212)
Giuseeppe Creative Commons License 2025.01.26 0 0 183420

Ha a szűrőkosár acél, akkor bátran áztasd be forró vízbe, amibe teszel pl Tersonet vagy Puly Caff tisztítószert. Ha még mindig marad eltömődött lyuk, akkor egy gombostű és sok türelem segíthet...

Előzmény: tacsi69 (183417)
kopiteki Creative Commons License 2025.01.25 0 0 183419

Bécsi út elején a kávégép szerviz 

Előzmény: halilali1 (183418)
halilali1 Creative Commons License 2025.01.25 0 0 183418

Sziasztok

Van egy Gaggia Classic-om. Valamikor évekkel ezelőtt még Simon Dávid rázta gatyába egy kicsit.

Már nagyon ráférne egy kis átnézés vagy lehet, hogy annál több is, mert néha már a tőlem kapott karbantartasa ellenére is nincs benne elég nyomás néha stb. Tudtok olyan lelkiismeretes szerelőt, szervizt ajánlani, akik nem húznak le és gatyába ráznák a kis gépemet. Nem tudom Dávid csinál e még ilyet. Köszi előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!