A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Eladó egy tuning Gaggia Classic, minőségi SESTOS D1S PID-del, (hőfokszabályzó) beállított OPV-vel, hibátlan kazánnal és működéssel. A gép a "legjobb évjáratú" 2010-es, folyamatosan kevert vízzel volt itatva, csapvízet nem látott. A Sestos D1S PID 0,5 fokonként állítható, minőségi hőfokszabályzó. A gépet pár hónapja Caffee35 (Fragola/Lali) átnézte, kazánt szétszedte, OPV-t beállította és teljes karbantartást kapott! Gőz, gőzölés nem volt járatva a gépen, de kapott egy fém (gyári Gaggia) gőzkart.
Hibátlan működés,hibátlan kávé készíthető a géppel! A gép esztétikailag is kiváló, nulla rozsdásodás!!! A gép mellé adom : 1 db gyári Gaggia kar, 0 perces, kávét sosem látottdupla kifolyóval 2 db víztartályba való vízlágyító patron 1 db réz szűkítő1 db műanyag gőzkar 1 db műanyag kétoldalú Gaggia tamper 1 db műanyag Gaggia kávékanál 3 db szűrő
A gép helyileg Érden van, igény esetén ott nézhető meg+próbálható ki, de budapesti átadást is meg tudok oldani. (Dél-Budán,vagy akár Budaörs-Törökbálint-Tárnok-Diósd-Százhalombatta vonalon is)
Mivel nem ismerek esztergályost, kénytelen voltam magam megoldani. Vettem egy csavarkiszedő készletet (1000 Ft volt), fúróba tettem a legkisebb eszközt, és egy pillanat alatt kihajtottam a cső maradékát. Ma délután kaptam meg a pótalkatrészt (2 db-ot, biztos, ami biztos), persze a hagyományos réz csövet már nem lehet kapni, inox van helyette. Az egyiket becsavartam a régi cső helyére, aztán összeraktam a gépet. Holnap reggel kiderül, hogy működik-e. A másik csövet mintának akarom használni, ha sikerülne valami hasonló réz csövet találni, akkor próbálnék valami hozzáértővel menetet vágatni a végére.
Kedves Fórumozók! Egy Saeco réz bojlerrel van problémám. Szétszedtem a vízkőmentesítéshez. Sajnos a kazán alsó felében lévő leeresztő cső kissé lötyögött, majd le is tört. A pótalkatrész már érkezik :-) Az a kérdés, hogy hogy lehet kiszedni a régi cső csonkját, hogy az új csövet be tudjam csavarni? Előre is köszönöm a választ! Frigyes
Ez itt kicsit offtopik, de nincs nagy pörgés, válaszolok.
Nálunk a melóhelyen használt Jura van, valami F70 asszem. Mondjuk ez nem otthoni használat, napi sok-sok-sok adagot főznek vele. Ütik, vágják, karbantartás nulla, vagy minimális csak. Amikor végképp szétesik (volt, hogy konkrétan füstölt), elvisszük szervizbe. Nem így kéne használni, de ez van. A szervizben eddig 20-30 ezer forintért mindig megcsinálták, és olyan két évente kerül erre sor. Eleve használtan vettük. A kategóriájában tűrhető kávét főz, persze ritkán jut bele jó alapanyag. Nekünk nagyon megérte.
A Dedica ajánlott, az Arte a pro gozkarban tud tobbet. A regi is hasznalhato persze. Ha sok tejes italt csinalsz es erzed magadban a latte art bajnokot, akkor megerheti az Arte felara. Amugy jo a sima Dedica is.
Sziasztok! Kipróbálás céljából vettem az Expoly-ban egy vízlágyító patront. Van valami trükkje a "beüzemelésnek" vagy csak rádugom a szívócsőre, oszt' annyi...? Rancilio Nancy a gép. Köszönöm!
Köszi, végül még korábban belebotlottam egy aldilidl cuccba <8.000 Ft-ért, ha kibírja a 3 évet már jobb mint a korábbiak, ha nem bírja, akkor meg visszakapják és ingyen volt (mínusz infláció). Gondolom pont olyan szar mint az összes többi ami eddig volt (KRUPS meg mittomén), de ennél legalább nem kell a valós érték dupláját kifizetni a KRUPS feliratért.
Hozzájutottam egy hibás Saeco aroma ss (sin 015xn) kávéfőzőhöz, szerintetek érdemes vele foglalkozni, nem találtam használtan sem, hogy kb milyen árban lehet, ha finom kávét főz akkor esetleg megtarnám tartaléknak.
Darabja 200 Forint volt, egyben a 20 darabot 2.000 Forintért adom. Átvehető: Budapest XI-ik kerület vagy Érd-Diósd-Törökbálint-Budaörs zónában. Postázás is megoldható. (Packeta,FoxPost,MPL,PickPackPont)
Ha a fűtőszál tönkremegy, és nem akarom elhajítani a kazánt, akkor lehet valahogy bontani ezt a forrasztást? Elnézést, ha butaságot kérdezek, erősen laikus vagyok.
Üdvözletem! Lenne egy kérdésem, hátha tud válaszolni valaki... Nemrég szert tettem egy Saeco Genio/Poccino Linea Uno gépre. Elsősorban a réz kazán miatt vettem meg, egy másik gépbe akarom később beépíteni. Szétszedtem teljesen, hogy lássam, milyen állapotban van (az eladó jelezte, hogy a pumpa nem működik, de a gép bekapcsol, fűt). A kazánt is szétszedtem, nem látszott vészesnek belül, egy kis vízkőmentesítés ráfért, pipa. Viszont szerettem volna kiszedni a fűtőszálat is, hogy egészen alapos legyen a mentesítés, de nem tudtam megoldani sehogy sem, erőltetni meg nem akartam. A kérdés az, hogy létezik-e olyan, hogy a kazán felső része és a fűtőszál egyben van? Azért kérdezem, mert a szétszerelésnél nem találtam rajta menetet, sem anyát, sem tömítést, mint más Saeco-rendszerű kazánoknál. Belülről is úgy látszik, mintha a kazán és a fűtőszál egy darab anyagból lenne. Csatolom a képeket, amik a vízkőmentesítés után készültek.
Előre is köszönöm a válasz(oka)t! Üdvözlettel: Frigyes