Keresés

Részletes keresés

Giuseeppe Creative Commons License 5 órája 0 0 182391

Minden hozzászólás csak közelebb vihet a megoldáshoz, úgyhogy köszi. Egyébként meg lebuktam, mert amíg használtam (kb 1-1,5 évig), addig én nem vízkőtelenítettem. Abban a hitben voltam, hogy a thermoblokkos gépek nem hajlamosak a vízkövesedésre, meg talán nem is csapvizet használtam, ezért csak zsíroldóval mostam át időnként. Persze kávégéphez valóval, emlékeim szerint Pulycaff volt otthon. Egy vízkőtelenítés nem árthat, azt megcsinálom a napokban. Még egyszer kösz.

Előzmény: Freedom of mind (182390)
Freedom of mind Creative Commons License 6 órája 0 0 182390

Nem akarok hülyeséget írni, de szerintem az egy légtelenítő nyílás. Az pedig akkor szokott ereszteni ha valami apró oldhatatlan szennyeződés kerül oda vagy egyszerűen csak vízköves. Mikor volt a gép legutóbb vízkőtlenítve?

Előzmény: Giuseeppe (182389)
Giuseeppe Creative Commons License 3 napja 0 0 182389

Update: úgy néz ki, negvan a hiba forrása: a pumpa hátsó részén található egy kis lyuk (gondolom, van valami funkciója), és akörül látom a szivárgást. Íme a képek, ha sikerül csatolnom.

 

Előzmény: Giuseeppe (182388)
Giuseeppe Creative Commons License 5 napja 0 0 182388

Nagyon köszönöm a választ, ezt ki fogom próbálni. Annyi már biztos, hogy használat után valahol szökik belőle a víz, és elég gyorsan, de levett burkolatokkal nem kapcsoltam még be, szóval nem láttam, hogy pontosan honnan.

Előzmény: Freedom of mind (182387)
Freedom of mind Creative Commons License 6 napja 0 0 182387

Ezeket a régi Quick Milleket pedig könnyű átlátni. Szedd le az alsó és felső burkolatot. Várj mondjuk egy napot. Ha nincs víz a gép alatt akkor indítsd el a szivattyút. Nézz körül. Ha nem látsz vizet sehol az első 5 percben, várj egy órát és nézd meg újra.
Hátha segít:
Volt egy régi masinám ami hasonlót művelt mert gyárilag nem volt rendesen rátekerve a szivattyú fejére a műanyag OPV. Nagyon sokáig nem találtam, hogy honnan jön a víz mert csak akkor csinálta miután csapoltam, utána viszont mindig elengedte a nyomást, de csak lassan, cseppenként. A meleg gépben pedig hamar elpárolgott az is. A gép alól meg nem folyt ki csak ha nagyon sok kávét csináltam egymás után.

Előzmény: Giuseeppe (182386)
Giuseeppe Creative Commons License 2021.07.22 0 0 182386

Automatikus fórumozóként válaszolok magamnak. Minden bátorságomat összeszedve megnéztem belülről a gépet, és nem láttam lyukas, vagy rosszul rögzített vízcsövet. Ezért újra feltöltöttem, ügyelve arra, hogy mindkét csővég a tartály fölött legyen. A szivattyú ismét működött. Kint hagytam a gépet a konyhapulton, és időnként alánéztem: lassan gyűlt a víz alatta. A rejtély tehát megoldódott, a probléma nem:)

Előzmény: Giuseeppe (182385)
Giuseeppe Creative Commons License 2021.07.21 0 0 182385

Sziasztok, valaki válallkozna egy távdiagnózisra?

 

Az alany egy Quick Mill 0650-es, ami tegnap került vissza hozzám hosszas üresen állás után. Este feltöltöttem a tartályt, és átfolyattam a gépen némi vizet. Ekkor bevallom, kicsit megkínoztam a szivattyút, mert csak egy idő után jutott eszembe, hogy a szívócsövet kicsit nyomkodjam, és a fecskendős trükk is csak akkor derengett fel, amikor már megindult a víz áramlása.

 

Az imént felfedeztem, hogy a gép alatt/mellett áll a víz. Az üvegtartály sértetlen, ott nem folyhatott el.

 

Mielőtt a turpisság kiderült, még készítettem egy kávét, tehát a szivattyú is működik (ha ennek van köze bármihez is).

 

Lehet valahol egy szivárágás? Esetleg az megeshet, hogy ha a leeresztőcső nincs teljesen a tartály felett, akkor azon keresztül orvul elfolyik a víz?

 

Rég éreztem magam ennyire hülyének.

 

 

 

 

 

 

bzsx Creative Commons License 2021.07.19 0 0 182384

Quick Mill 0820 R thermoblock-os espresso gép eladó. Újszerű, alig használt állapot, 1-2-es szűrőkosárral. 4-5 perc alatt üzemkész! Sajnos a gyári üveg víztartálya eltörött, helyettesítve egy műanyag tartállyal van. Átvétel csak személyesen!-Budapest-Tatabánya útvonalon rugalmas tudok lenni. 69.500,-

30hathuszonnyolc88ötvenkilenc

BF77 Creative Commons License 2021.07.15 0 0 182383

Szia :-) Nekem is van egy ilyen kávégépem, Ő is erősen felújítandó,  lennepár kérdésem vele kapcsolatban. A ferko.braun@gmail.com eemailcímre kérhetek egy kontaktot ? 

Előzmény: retrokávé (182090)
5 Star Creative Commons License 2021.07.12 0 0 182382

Üdv,

 

van néhány 10 kg Roen, Bendinelli 1kg -os kávém eladó. 100% Aramica 7000,- blend (70-30, 60-40, 40-60) 6000,-

mad_a Creative Commons License 2021.07.07 0 0 182381

Sziasztok,

 

Upgrade miatt megválnék szeretett szettemtől.

Gaggia Classic; PID-elve, réz felsőszűrőtartó. Tavaly cserélte a kazánt egy fórumtárs. sima, dupla szűrőkosarakkal, rugós tamperre, hozzá ipari daráló.

Egyben szeretném kizárólag eladni és nem postázom, mert 50 kg a kettő együtt..

 

130K lenne így a komplett ár.

Ludovicus Creative Commons License 2021.06.22 0 2 182380

Köszi, hogy megosztottad, már én is rá akartam kérdezni egy ideje.

Előzmény: Horyk1 (182379)
Horyk1 Creative Commons License 2021.06.21 -2 1 182379

Igazad van és itt szeretném kijavítani magam. 😔

A Kapucziner Velencei Gondolások kávé 70% arabika és 30% robusztát tartalmaz.

Ez mai friss adat.

Illetve ha valamit nem találtok az oldalon a +36306254256 telefonszámon lehet érdeklődni! 

Előzmény: Ludovicus (182378)
Ludovicus Creative Commons License 2021.06.21 0 1 182378

Ár-érték arányban az egyik legjobb blend a Velencei gondolások. A 20% robusta arányra rákérdeztél náluk? Mert a leírásában nincs benne.

Előzmény: Horyk1 (182375)
Cartman (ex Cartman) Creative Commons License 2021.06.17 0 0 182377

Tudom, hogy ezzel nem vagyok egy nagy gourmet, de nekem kell az espresso-ba az a 20-40%-nyi robusta. És - az én igényszintemen! - nem is döglik meg ennyi idő alatt. Ehhez hozzátartozik, hogy Garai-éktól rendszeresen tudtam rendelni kéthónapos pörkölésű kávékat. Ez most nem volt ennyire friss, de szép a lefolyása, crema is van, viszont savasabb az íze. (Csomagolást is váltottak, innen sejtem, hogy más a blend is.)

 

Én amúgy nem csinálok a tárolásból nagy ügyet. Van egy aránylag jó kamrám, ott tartom a kávékat. Ez az adagonként bezacskózva-fagyasztva tárolás pl. nekem már sok a jóból. :)

 

Kösz a tippet (Kapucziner, ahogy néztem), ki fogom próbálni! 

Előzmény: Horyk1 (182375)
Horyk1 Creative Commons License 2021.06.17 -3 2 182376

Hát valakinek lehet fel áll rá, nem tudni ki mire gerjed. 😆

 

Egyszer bekeveredtem a husz topikba, hát......... 

Előzmény: Cartman (ex Cartman) (182374)
Horyk1 Creative Commons License 2021.06.17 -2 1 182375

Földes íz ??? Uhh, gondolom akkor a robusta mocsár ízére gondolsz. Akkor nem lőttem mellé, hogy a növényeknek kínáltam. 😆🤭

 

Ezért nem szabad ilyen sok kávét egyszerre berendelni.

4-5 kiló kávé megdöglik mire a végére érsz.

Hogyan tárolod amúgy?

 

Próbáld ki a Velencei gondolások kávé keveréket.

Igaz hogy csak 20% robusta van benne, de az friss is és olcsó is. 😉

Előzmény: Cartman (ex Cartman) (182372)
Cartman (ex Cartman) Creative Commons License 2021.06.17 0 0 182374

Hát régen jártam itt, az biztos, de akkor - úgy rémlik - nem ment ez a dedós, l’art pour l’art mínuszolgatás.

 

Sic transit gloria mundi… :)

Előzmény: heted7 (182373)
heted7 Creative Commons License 2021.06.17 -5 4 182373

"A down-ok amúgy minek szólnak? Szerintem minden korrekt a hozzászólásomban…"

Ne foglalkozz vele! Ebben a topikban (és sok másikban) a mínuszoknak kevés köze van a hozzászólások korrektségéhez. Sőt ahhoz sem, hogy mennyire ért (az amúgy korrekt) hozzászólással együtt a többség.

Előzmény: Cartman (ex Cartman) (182372)
Cartman (ex Cartman) Creative Commons License 2021.06.17 -2 0 182372

Lehet, hogy van itt egy kis félreértés. Nem szar a kávé, csak épp nem az én ízvilágom. Mielőtt variáltak rajta, ez volt a kedvenc kávém, emiatt is van belőle három kilóm itthon (mert négy-öt kilókat rendeltem belőle egy menetben).

 

Én (pontosabban mi, a családdal) a földes-kakaós-mogyorós ízeket szeretjük a kávéban, ez meg (már) nem olyan. 

A down-ok amúgy minek szólnak? Szerintem minden korrekt a hozzászólásomban…

Előzmény: Horyk1 (182370)
bacsacsa Creative Commons License 2021.06.16 0 0 182371

Na most lett elhasználva az 1 kiló kávé. Kellett neki 5 hét. (Csak egyedül fogyasztom)

A keserű íztől a végén én is tartottam azt hívén hogy a nagyon száraz kávé porlik. Azt pedig már megtapasztaltam hogy a nagyon apróra őrölt kávé keserű lesz. De abban a pozitív élményben volt részem hogy nem volt keserű még véletlenül sem. Ennek persze lehet hogy inkább az volt az oka hogy az automata JURA gép olyan gyorsan ledarálja hogy az alatt a néhány másodperc alatt nem tudja apróra őrölni.....valószínű.

Ettől függetlenül nagyon macerásnak tartom a szóban forgó tárolást.....

Most inkább a vákumos tasakban (vákuumfóliázóval dupla varratos hegesztéssel) kb.10-12 dekás kiporciózással tárolom. Előtte kiveszem. Szekrényben hagyom kiengedni hogy felvegye a környezeti hőmérsékletet. Utána nyitom csak ki. Az elsőnél nem ment el a vákuum (érdekes módon) . A többinél már több tapasztalat lesz. De egy biztos a frissen betöltött kávé előtt pont egy utolsó adag volt (2 napos)  ....egyértelmű volt az íz javulás. Meg is ittam a frisset a régiből csak egy kortyot ittam a többit kiöntöttem.

 

Szóval ez lesz a végleges befutó nekem tárolásban. Az előző nagyon macerás volt. Így fogok több fajtát eltenni. Legalább tudom variálni 2-3 naponta őket.

Előzmény: Freedom of mind (182324)
Horyk1 Creative Commons License 2021.06.16 -4 2 182370

Daráld le, a növények meghálálják. ;-)

Előzmény: Cartman (ex Cartman) (182369)
Cartman (ex Cartman) Creative Commons License 2021.06.16 -3 2 182369

Sziasztok!

 

Van három kiló ilyen kávém eladó, ha valakit érdekel:

https://www.garaipiviz.hu/termekek/royalbar-szemes-kave-1kg-san-giusto-caffe/

 

07.09.22-i lejáratúak. Ha valaki elviszi mindet, 2800 Ft-ért adom darabját. Nincs semmi bajuk, csak szerintem variáltak valamit az összetételen a korábbihoz képest, így savasabb az ízvilága, mint a régi változatnak. 

 

A stansmith008@gmail.com-on vagyok elérhető.

La_zoltan Creative Commons License 2021.06.14 0 0 182368

A kettévágós módszer szerint 15 grammos a kosár.

 

Vettem Olaszországban Kimbo Espresso bart, mert kint is azt szeretem a kutakon, a Velencei Gondolásokat pedig félretettem és így már értékelhetőt tudok főzni. Ahogy látom, a sötét pörkölést kevesebben szeretik ezekben a körökben, én viszont kifejezetten.

 

Mindenhol azt olvastam és még a Kapucziner tulaja is azt javasolta, hogy töltsem fullra a kosarat, mert az őrleménynek közel el kell érnie a felsőszűrőt és az 22gr körül lenne, ez tévesztett meg.

Köszönöm nektek a segítséget!

Előzmény: dzsézön??? (182366)
szekelypeti Creative Commons License 2021.06.10 -1 0 182367

Eladó a képen látható olasz retró masina.

Mindene működik, esztétikailag is jópofa, ne hiányzik róla semmi.

Nem OPV-s, ha jól emlékszem rézkazános.

Price 28ezer forint.

Érdeklődni hetven, kettőnyolcvanhat, negyvenkettőhatvanhat vagy szekelypeti kukac yahoo.co.uk

 

dzsézön??? Creative Commons License 2021.06.10 0 0 182366

A kettévágós módszer:

Darálsz egy kupacot a kosárba,hogy jó csúcsos legyen,mondjuk 23-24 grammot,hogy a kosár pereme mentén körben még legyen egy kis üres hely.

Majd egy késsel mintha ketté akarnád vágni középen az őrleményt és a szűrőkosarat.Ahogy a kés elérte a kosarat,a kupac egyik felét (pl. bal) bal oldalra lehúzod egy edénybe vagy tálcára.Vissza a kés középre,és a másik oldalt szintén így.

Így elkerülhető hogy tömörítődjön is közben az őrlemény.Kaptál egy sík felületet a kosárban,és ami most benne van,az a max.töltőtömeg.Ettől csak kevesebbet kérhet.

Hogy ezt hogy számolod ki...

Én megmérném a kosárbanlévőt is,meg a lesepertet is,egyeznie kell a babok súlyával ha jól csináltad.

Előzmény: La_zoltan (182365)
La_zoltan Creative Commons License 2021.06.10 0 0 182365

Gyári kar, gyári kosárral, ugye eleve 51mm-es, a kosár magassága ha jól emlékszem 31mm.

 

Ha a perem passzol, talán jó hozzá a Lapavoni ims kosara (LP51-B602TH25), ami 25mm csak.

 

Mi ez a kettévágós módszer?

Előzmény: dzsézön??? (182364)
dzsézön??? Creative Commons License 2021.06.09 0 0 182364

Nekem az jött le,hogy nemrég vette a gépet,valószinűsítem hogy a gyári.

Igazad van egyébként,de azért hagytam ki ezt a lépést,mert szerintem nem fogja tudni beazonosítani.Amelyik kosárnak meg 21+g a töltőtömege,az szerintem csak a feneketlen karban fér el.Ezért javasoltam egyből a csökkentést.Meg a túltöltés a csatornásodás melegágya.Nekem a 18-as VST,és a 16/22 IMS is 19 grammot kér a velenceiből.

De a kettévágós módszerrel ki lehet deríteni a kb töltőtömeget.

Előzmény: Horyk1 (182363)
Horyk1 Creative Commons License 2021.06.09 -1 0 182363

Szerintem jó lenne tudni milyen kosara van! 

Előzmény: dzsézön??? (182361)
dzsézön??? Creative Commons License 2021.06.09 0 0 182362

Ja és a fogpiszkáló helyett használj valami vékonyabb drótdarabot.Nekem régebben szaloncukor akasztó működött.A fogpiszkáló vastag.

Előzmény: dzsézön??? (182359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!