Keresés

Részletes keresés

Katoczi Creative Commons License 4 órája 0 0 180269

Az ezüst általános "fertőtlenítő", meg lennék lepve ha nem lenne jó vírusra, gombára, bármire. De a gond egyébként sem a kancsós víz íze, hanem a végterméké, a gond gépen belül lesz valahol.

Előzmény: ton____jo (180268)
ton____jo Creative Commons License 11 órája 0 0 180268

Ennek az embernek viszont gombára szirénázott be a szaglóhámja.

Arra is jó az ezüst?

Valahol penész van a rendszerben.

 

Előzmény: Katoczi (180266)
ogrEicsab Creative Commons License 15 órája 0 0 180267

Ő Nordát szokott javasolni. Szerintem acél bojleres gépeket nem szokott szervizelni.

Itt találsz hozzá elérhetőséget: https://caffe35.webnode.hu/

Én is meguntam a Norda után való mászkálást, saját magamnak keverem a vizet DM-és deszt. vízből magnézium ( keserűsó) és szódabikarbóna hozzáadásával.

Előzmény: Doni Braszkó (180264)
Katoczi Creative Commons License 15 órája -1 0 180266

Nincs a vizes szűrővel semmi baj, ezüst tartalmú a gyanta, így a megadott ideig tuti nem szaporodnak el a bacik.

Előzmény: ton____jo (180265)
ton____jo Creative Commons License 16 órája 0 0 180265

:)

Szerinted mi mást mondana ? Az még is csak rosszul adná magát ha azt ìrná hogy nem jó a termékük.

Én vettem régen egy Laica kancsón.

Simán savanyú ìzű vizet csinált. Az egész család érezte.

Aztán az a szűrő ott hetekig vizes, ott mi lehet?

Előzmény: Adam.Clayton (180259)
Doni Braszkó Creative Commons License 16 órája 0 0 180264

Köszönöm! Végre tisztábban látok. Akkor kérdezném, hogy Lalinak mi a véleménye az acélkazán+BWT kancsó kombóról? Illetve, hogy milyen vízkezelés a célravezető szerinte? Bocs, hogy tőled, de sajnos nincs kontaktom Lalihoz. Ha publikus, akkor tőle is megkérdezem.

Előzmény: ogrEicsab (180263)
ogrEicsab Creative Commons License 16 órája 0 1 180263
Előzmény: Doni Braszkó (180261)
Doni Braszkó Creative Commons License 16 órája 0 0 180262

Külön kancsózás volt, nem megoldás.

Alu.

Előzmény: ton____jo (180260)
Doni Braszkó Creative Commons License 16 órája -1 0 180261

Pont ezzel van bajom, hogy nem ajánlja, meg nem szabad mert ph meg minden. Ezt több helyről is hallom, olvasom. Laikusként el is hinném, de soha, sehol nem láttam még ezeket alátámasztva tényekkel, fotókkal, hogy tessék ezt tette a kazánnal, ezért NE használjátok a kancsós vizet. Persze ha vannak erről adatok, képek stb. szívesen veszem a linkeket. 

Előzmény: Adam.Clayton (180259)
ton____jo Creative Commons License 17 órája 0 0 180260

Vagy külön kancsoból itatni. Egy próbát megér.

Akkor mindig friss vizet kapna, mondjuk forraltat.

A vizterìtője alu?

Előzmény: Doni Braszkó (180252)
Adam.Clayton Creative Commons License 17 órája -1 0 180259

ezt a "nem ajánlja" dolgot kifejtenéd jobban? valahol ez hivatalos verzióban elérhető? pont a bwt teljesen mást mond, pont hogy promózza hogy teához és kv-hz milyen jó ez

 

itt a link:

https://www.bwt.hu/hu/BWT/dijak-kituntetesek/vizszuro-kancso/Pages/default.aspx

 

idézem

 

BWT Mg2+ vízszűrő kancsó azért különleges, mert nem csupán szűri és lágyítja a csapvizet, hanem értékes magnéziumot is ad* a vízhez. Így kiteljesedhet a tea, a kávé és más forró italok zamata és aromája.

Előzmény: ogrEicsab (180255)
Doni Braszkó Creative Commons License 17 órája 0 0 180258

A BWT oldalán nincs ilyen(vagy nem találom), hogy nem ajánlják a kancsós vizet a kávégépbe.

Ellenben ez szerepel:

"Technikai információk

Szabadalmaztatott magnézium technológia
Eltávolítja a vízkövet és a klórt a csapvízből
A kalcium inokat kicseréli magnézium ionokra"

Előzmény: ogrEicsab (180255)
Doni Braszkó Creative Commons License 17 órája 0 0 180257

Sajna szűretlen csapvízzel nem tudom megoldani mert olyan kemény a vizünk, hogy gyakorlatilag folyékony szikla jön a csapból. 

Előzmény: mlas45 (180254)
dzsézön??? Creative Commons License 17 órája -1 0 180256

Egy tartály vízbe teszel 1-2 kanál ezüst kolloidot,és nincs se baci,se ragacs,se büdi csak ölöm ét bódottá.

Előzmény: Doni Braszkó (180252)
ogrEicsab Creative Commons License 18 órája 0 0 180255

A BWT kancsós víz egyenesen a “nem ajánlott” kategória kávéfőzőhöz! Nem biztos , hogy ez okozza a szagot, de hogy igen savas irányba eltolja a ph-t és hogy korróziót okoz ezáltal a kávéfőző belsejében, ezt már megállapították páran. Sőt, a BWT maga sem ajánlja a kancsós szűrt vizet kávéfőzőbe ( a párom ott dolgozik ).

Előzmény: Doni Braszkó (180247)
mlas45 Creative Commons License 18 órája -2 0 180254

...közben láttam, hogy acél... van itthon egy ilyen Gaggia, én nem szoktam átmosogatni, esetleg évente... normál csapvizet teszek bele, nem büdös.

https://edigital.hu/presszo-kavefozo/gaggia-espresso-pure-kavefozo-p80970 enyém ilyesmi.

Előzmény: Doni Braszkó (180252)
mlas45 Creative Commons License 18 órája -3 0 180253

Legelőször azt kéne tudni, miből van a bojler. Én sajna nem vágom évjáratra, melyik milyen... ha alu, akkor ne lágyítsd a vizet, mert jobban eszi az alut, meg vízkőtelenítés se mindegy, mivel. Inkább gyengébb szereket használj (citromsav)

Ha acél bojler, azt nem támadja meg semmi, meg kéne próbálni sima ásványvízzel, mert lehet, a vized rossz. Én a szűrőkancsóknak se vagyok híve, erről megoszlanak a vélemények.

Előzmény: Doni Braszkó (180241)
Doni Braszkó Creative Commons License 18 órája 0 0 180252

Nordával kezdtem én is, de elég nehéz a beszerezhetősége. Ezért váltottam. Meg persze a költséghatékonyság miatt is.

Akkor nem tudom, hogy mi lehet a megoldás... hetente vegyszeres átmosás?

Előzmény: Giuseeppe (180251)
Giuseeppe Creative Commons License 18 órája -1 1 180251

Ha acélbojleres, akkor az a 2015-2018 közötti modell, amiben nincs háromjáratú szelep. Emiatt nem lehet visszaöblíteni. Sokan használnak (én is) Norda ásványvizet, nem rémlik, hogy azzal kapcsolatban lenne ilyen panasz. Vagy csak nem szagolgatjuk:)

Előzmény: Doni Braszkó (180250)
Doni Braszkó Creative Commons License 19 órája 0 0 180250

A visszaöblítéssel az a gondom, hogy állítólag ennek a modellnek nincs háromutas szelepe (vagy valami ilyesmit mondtak, sajna nem értek hozzá). Megpróbáltam de levágta a kart a vakszűrővel. Többet nem is próbálkoztam. 

A vízzel kapcsolatban nem sok ötletem maradt, hogyan kéne lágyítani. Egyébként acélbojleres a gép.

Előzmény: Freedom of mind (180249)
Freedom of mind Creative Commons License 19 órája -1 2 180249

Kérdésem, hogy visszaöblítést mikor csináltál utoljára?  
Csak úgy megjegyzem, hogy ha valamit nem ajánl senki az a kancsós szűrők vize, alu bojlerhez meg aztán pláne.

Előzmény: Doni Braszkó (180247)
Janek__ Creative Commons License 19 órája 0 0 180248

Nem segitett.

sajnos.

 

bp környékén lenne valaki aki rendbeszedné?

Előzmény: ton____jo (180225)
Doni Braszkó Creative Commons License 22 órája 0 0 180247

Napi szinten.

Két bekapcsolás naponta.

Két doppio és két espresso/nap. 

Minden főzés után eltakarítom a kart, kosarat és a szűrőt is. 

BWT kancsó. OSCAR 60-as párnáról váltottam a kancsóra mert a párna használatakor egy idő után nyálkás learakódás keletkezett a tartály falán még úgy is, hogy külön edényben lágyítottam és onnan öntöttem át a vizet a tartályba. Ekkor éreztem először ezt az említett szagot. Gondoltam, ha szűrős kancsóra váltok megszűnik a szag. Az nem szűnt meg csak a nyálkázódás.

PH-ról nem tudok nyilatkozni.

 

Előzmény: ton____jo (180246)
ton____jo Creative Commons License 22 órája 0 0 180246

Milyen rendszeresen?

Napi szinten használod? Hányszor?

A kart leveszed főzés után....

Mennyi napig töltögeted (után)?

BWT ? kancsó?

Használtam ilyen valami kancsót,( 1 napig sem)de az eltolja a PH értéket......

 

 

Sok minden lehet...

 

Előzmény: Doni Braszkó (180243)
Doni Braszkó Creative Commons License 22 órája 0 0 180245

Nem cserélem, csak pótolom, de a tartályban lévő víznek nincsen szaga.

Előzmény: Horyk777 (180244)
Horyk777 Creative Commons License 22 órája 0 0 180244

Napi szinten cseréled a vizet?

Nálam ha reggel öntök bele vizet az estére behártyásodik.

Gondolom alga lehet, de nincs még szaga.

 

Előzmény: Doni Braszkó (180243)
Doni Braszkó Creative Commons License 24 órája 0 0 180243

Azt is tisztítom/zsíroldom rendszeresen.

ton____jo Creative Commons License 24 órája 0 0 180242

Felsőszűrő?

Előzmény: Doni Braszkó (180241)
Doni Braszkó Creative Commons License 24 órája 0 0 180241

Üdv Mindenkinek!

 

A következőben kérném a segítségeteket: használok egy kb. 8 hónapja, újként vásárolt Gaggia Calssic gépet. Rendszeresen, olyan 1.5 havonta tisztítom/vízkőtelenítem. A gondom, hogy a tisztítás után kb. egy, másfél héttel a víznek amit csak simán átengedek a fejen, határozottan földes/dohos szaga van. A tartályt is természetesen áttakarítom rendszeresen, bár ott nem érződik ez a szag. Létezik, hogy dohosodik (algásodik?) a víz a rendszerben?

Lágyított vizet használok. (BWT)

Előre is nagyon köszönöm a segítségeket, magyarázatokat, ötleteket!

ogrEicsab Creative Commons License 27 órája 0 0 180240

Nekem van is egy eladó ilyenem. Talán használva sem volt, 4e Ft az ára!

Előzmény: waxos73 (180239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!