Keresés

Részletes keresés

kneissl Creative Commons License 3 órája 0 0 179451

Még annyit, hogy a nevezett gépnél bögrét is tudsz tenni a főzőkar alá, nem csak kupica-méretű csészéket.

Ez is szempont lehet.

Előzmény: kneissl (179449)
kneissl Creative Commons License 3 órája 0 0 179450

Miért baj az, ha valaki nem egy más által levetett, isten tudja kívül-belül mit látott cuccal akarja elkészíteni azt amit megiszik?

 

Arról nem is beszélve, hogy 5- 10 éves "felújított" cuccokra mennyi garanciát vállal az eladó?

Előzmény: ogrEicsab (179448)
kneissl Creative Commons License 3 órája 0 0 179449

Először is ezen a fórumon a Delonghi szitokszónak számít, úgyhogy ne is számíts semmi megértésre.

Másodszor: ha nem akarod egy átlagpolgár havi átlagfizetését egy tizenéves széttákolt, felújítottnak mondott, újszerű, "bejáratott" és mindenféle házibarkács megoldásokkal tuningoltnak mondott presszógépnek titulált fémhulladékkupacra költeni, akkor megintcsak nem számíthasz semmi jóra ebben a topicban.

 

Én speciel teljesen megértelek, hogy új gépet szeretnél. Én sem szeretnék belegondolni abba, hogy előttem ki, milyen érdekességeket készített azzal a géppel, amit most éppen én használok.

Az említett Delonghi egy teljesen vállalható gép háztáji használatra.

A bemutatott fotóval ne törődjél, azt a főzőkart valaki a bevágta a tábortűzbe, a parázs alá, és csak sokára sikerült kipiszkálni. Normál használat során soha nem lesz ilyen. 

Onnan tudom, hogy van ahol ilyen gépet használunk. A karon belül a terelő-járatok valóban műanyagból vannak kiképezve, de ninccs azzal semmi baj.

 

A gép egy nyomásfokozós cucc, (valamiért a Gaggiát sosem fikázzák azért, mert adnak hozzá nyomásfokozós betétet is) elő-főzést( áztatást) is csinál. 

Nyomásfokozás alatt azt értsed, hogy a kávépogácsa túloldalán egy kis lukon keresztül préseli át a vizet a szivattyú, ami miatt nagyobb nyomás keletkezik a főzőkar betétjében, és ez intenzívebben vonja ki az őrlemény-pogácsából az ami benne van. 

Emiatt a nagyon intenzív aromájú kávékból talán kicsit túl keserű lesz a főzet. De ha szereted az intenzív karcos kávét, vagy ha a világosabb pörkölésű lágyabb aromájú kávékat szereted, akkor ez teljesen beválhat nálad.

Lehet programozni rajta pár dolgot, amivel lehet kicsit játszani és személyre szabni. Szép, krémes kávét készít. Ha van olyan őrlőd, aminek a finomségét tudod állítani, akkor ott is tudsz az 

Sok tesztben szerepel ez a készülék, utána tudsz nézni a vélményeknek - többnyire angolul.

 

Úgyhogy szerintem ne hagyd magad túlságosan befolyásolni az ide írogató Michelin csillagos kávékat elemző gourmantoktól. Ráadásul sokszor a technikai bravúrok és acsillagászati vételár sem garantálnak semmit a baromi drága gépeknél, azzal is lehet borzalmas kávét csinálni.

 

Ha kicsit lejjebb olvasgatsz, ott valaki arról panaszkodik, hogy éppen egy 300ezer Ft os géppel nem sikerül neki normális kávét készítenie, pedig annak a szent grálnak is beillő 58mmes kosara van, ellentétben a Delonghi 51mm-es átmérőjével.

 

Nekem volt szerencsém Olaszországtól Finnországig jópár helyen innom jó kávékat, és ez alapján azt mondom, hogy az említett Delonghi masina frissen őrölt és közepes, vagy jobb minőségű (kb 4ezer/kiló árú szemeskávé) kvból jó italt készít.  

Persze nem én vagyok az Illynél a hat éves tréninget elvégzett keverék-készítő kóstoló mester, de azért észreveszem hogy mit iszom.

 

Alapvetően meg ízlés kérdése az egész, ha valakinek az anyukája szar kávét főzött, akkor a legfinomabb, világbajnok pultos ( bocsánat, barista) által készített kávé sem fog neki ízleni. 

Legegyszerűbb, ha keressel egy havert, ismerőst, akinek ilyen gépe van otthon, és kérjél tőle egy kávét.

 

Kis jutub:

https://www.youtube.com/watch?v=MiOpkuHkhU0

 

Amúgy meg ez már kb az a kategória, ahonnan fölfelé lépegetve kis minőségjavuláshoz az ár duplázódása tartozik.

A prémiumnak mondott kávégépek alja a Gaggia Classic kb 150K körül, és az alsó prémium kategória teteje 300K körül van. 

Szerintem ezekhez képest 50ért a Delonghi dedica nem rossz választás. Ha meg elkap a gépszíj, akkor később világ összes pénzét elköltheted presszógépekre és őrlőkre.

Előzmény: bizodani (179441)
ogrEicsab Creative Commons License 6 órája 0 0 179448

Komolyan nem értem ezt a “ kizárólag új főző játszik” dolgot! Veszel egy ilyen fost, ami tényleg egy ipari hulladék és kb 1-2 éven belül kidobhatod. Ahelyett, hogy vennél pl. egy 5-10 éves felújított Gaggia Classicot, ami még 10 évig biztosan gép, de ha vigyázol rá még tovább is. Nem mellesleg egy darálóval fényévekkel jobb kávét csinál, mint ezek a nyomásfokozós műanyag vackok.

Előzmény: bizodani (179441)
heted7 Creative Commons License 8 órája -2 0 179447

Illetve ott a Brikka. Az bőven 20.000 Ft alatt van, az őrlő sem annyira kritikus hozzá, bár abból is jobb egy jó allapotú régebbi használt, mint egy mostani.

Előzmény: heted7 (179446)
heted7 Creative Commons License 8 órája -1 0 179446

Felújított, használt, jó minőségű van olcsóbban, de az sem 50-60e Ft.

Előzmény: Giuseeppe (179443)
Giuseeppe Creative Commons License 8 órája 0 0 179445

Ez nem kapcsolódik az előző hozzászólásomhoz, de beleolvastam a PH kávés fórumba, és valaki linkelt egy új Silvia verziót. Itt már írnak is róla:

 

https://www.home-barista.com/espresso-machines/rancilio-silvia-pro-dual-boiler-pid-espresso-machine-t61126.html

 

Hogy kell ide szmájlikat berakni?

Nemethferii Creative Commons License 8 órája 0 0 179444

Annyit hozzatudok fűzni a Delonghi EC685-hoz, hogy volt nálam javítani egy ilyen. A belsejében a termoblokkon kívül talán minden műanyag,semmival sem másabb gép mint a többi olcsó masina. Van benne egy vibropumpa, ja meg egy ocsmány kár amiben van valami műanyag amit valójában nem is tudsz szetszedes nélkül takarítani. 

Előzmény: bizodani (179441)
Giuseeppe Creative Commons License 11 órája 0 0 179443

Sajnos az a helyzet, hogy ennyiért nem árulnak olyan új kávégépet, amit mi ajánlanánk. A legolcsóbb, amire azt mondhatjuk, hogy eszpresszógép, az a Lelit Anna, más néven Lelit pl 41 tem, illetve a 2018-as Gaggia Classic. Ezek 140-150-000 Ft-ért mennek. Ehhez kell még őrlőt venni, meg egyéb kiegészítőket.

 

A Delonghiról nem tudok mit mondani, talán lesz itt valaki, aki már próbálta.

Előzmény: bizodani (179441)
doc-holiday1977 Creative Commons License 14 órája 0 0 179442

Sziasztok!

Ha valakit esetleg érdekelne:

https://www.jofogas.hu/fejer/Rancilio_S27_96742604.htm

Üdv.: Zs.

bizodani Creative Commons License 15 órája 0 0 179441

Sziasztok! 

Egy kis segítséget, itánymutatást kérnék tőletek. Egy Nespresso gépet váltanék presszófőzőre, teljesen itthoni használatra. A kérdésem az lenne,  hogy kb. 50.000 ft-os értékben milyen gépet érdemes venni? Kizárólag új főző játszik,  később majd egy őrlőt is vennék hozzá. Esetleg a Delonghi EC685 mennyire vehető kategória? Bármilyen javaslat érdekel és mindet szívesen veszem. Előre is köszönöm a válaszokat. 

sleon Creative Commons License 16 órája 0 0 179440

Sziasztok! 

 

Igaz régen jártam már itt de néha olvasgatom a hozzászólásokat. Ismét lenne egy eladó masinám. Gaggia Classic 2012-es évjárat, nincs semmi módosítva rajta tehát gyári szűz. Rendszeresen karbantartott, főzi a finom kávékat minden nap. Nagyobbra, újabbra, automatábbra váltás miatt eladó. Érdeklődni a bakayd@gmail.com -on tudtok. A gépet a jófogáson is hírdetem.

 

Bocsi a forditott képekért de csak így teszi fel! 

 

Horyk777 Creative Commons License 23 órája 0 0 179439

Mármint takarítási célból nem látott mást.

Napi 4 adag kávé készül vele. 

 

 

Előzmény: Horyk777 (179438)
Horyk777 Creative Commons License 23 órája 0 0 179438

KB. másfél éves ez a szűrő de folyó vízen kívül mást nem látott. 

 

ogrEicsab Creative Commons License 1 napja 0 0 179437

Lehet azóta is Sándornak próbált e-mailt küldeni ?!🤣

Előzmény: Roland7777 (179435)
laca615 Creative Commons License 1 napja 0 0 179436

Kicsit off. Lehet, nem is eladó!? Csak....

Előzmény: ogrEicsab (179431)
Roland7777 Creative Commons License 1 napja 0 1 179435

9 éve járt itt utoljára, kitartás! :-)

Előzmény: ogrEicsab (179431)
Giuseeppe Creative Commons License 1 napja 0 0 179434

Nem állítom, hogy ki fogom próbálni, de izgalmasan hangzik:) Különben én is PulyCaffos vízben szoktam áztatni, de úgy sem jön ki mindig minden. Nem tudom, létezik-e általánosan működő módszer.

Előzmény: Darókakoma (179432)
Darókakoma Creative Commons License 1 napja 0 0 179433

vízlágyító párnát használok. 
Valóban nem mosom el minden használat után rögtön, inkább a köv használat előt... tehát van hogy áll benne  12 órát a zacc. 

Előzmény: Freedom of mind (179428)
Darókakoma Creative Commons License 1 napja 0 0 179432

Felétertottam a lángnak. Kitágol a lyuk, ki lehet rázni a cuccot :-) nekem meg ez a kiáztatás új, nekem eddig nem sikerült. Utánajárok ennek a kávézsír-oldónak. 

Előzmény: Giuseeppe (179426)
ogrEicsab Creative Commons License 1 napja 0 0 179431

Nekem 2 napja nem képes válaszolni...

Előzmény: laca615 (179430)
laca615 Creative Commons License 1 napja 0 0 179430

Szia!

Privi ment.

Előzmény: borovac11 (179422)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2 napja 0 0 179429

Sziasztok!
Nincs valakinek Szegeden, vagy környékén elfekvőben egy feleslegessé vált 58-as tampere? Picipézé átvenném. Csak szigorúan 58-as, nem 58,4, 58,5 meg ilyenek. Esetleg M5 mentén, M0 keleti szektor, Budakalász még szóba jöhet.

Előre is köszi.

Freedom of mind Creative Commons License 2 napja 0 0 179428

Az eltömődés két dologból adódhat. Egyrészt nem mosogatod el megfelelően használat után és a zsíros szenny gyűlik oda, vagy ha mégis, akkor a végén nem ütögeted ki a vizet belőle, nem törölgeted el és a lyukakban felhalmozódik idővel a vízkő. A kihevítéssel viszont elcseszed a szűrőt, mert kilágyul az anyaga az apró lyukak körül. Használt citromsavat vízkő, vagy tersonetet / zsíroldót kávéolajos szennyeződés esetén.

Előzmény: Darókakoma (179424)
ogrEicsab Creative Commons License 2 napja 0 0 179427

Kávézsír oldó ( Tersonet, Tersoclean, Pully Caf ), mint ami a visszaöblítéshez is kell.

Előzmény: Darókakoma (179424)
Giuseeppe Creative Commons License 2 napja 0 0 179426

Nekem el szokott tömődni, és eddig áztatással tisztítottam. Hogyan csináltad a kiégetést?

Előzmény: Darókakoma (179424)
Horyk777 Creative Commons License 2 napja 0 0 179425

Nem tudom milyen gépparkod van, de nekem nem tömődött még soha el a szűrő.

Amúgy zsíroldóba kell áztatni, kiégetni ? LOL!

Előzmény: Darókakoma (179424)
Darókakoma Creative Commons License 2 napja 0 0 179424

Ki hogyan takarítja a szűrőket? Bárhogy is, egy idő után nekem egy-egy, majd egyre több lyuk eltömődött. Eddig tűvel kitakarítottam egyenként de ma rájöttem a megoldásra- ki kell hevíteni. Jupiii! 

gytam Creative Commons License 3 napja 0 0 179423

Kapszulásban még talán a Lavazza espresso point rendszere hasonlít legjobban a kávéhoz.

Igaz elég drágák a főzők és a kapszulák is, tehát egyáltalán nem megérős kategória.

Előzmény: Katoczi (179415)
borovac11 Creative Commons License 3 napja 0 0 179422

Megválok Gaggia Classic főzőmtől és Mazzer Super Jolly darálómtól. A főzőt anno az ebay-en vettem, szét volt szedve teljesen, kitakarítva, tömítések, gőzcsap cserélve. A vízterítőt egy speciális fémből csináltattam, ami jól vezeti a hőt és nem vízkövesedik. PID-el felszerelt. Van hozzá két marzocco szűrő(egyes,kettes), hozzásjuk egy-egy tamper. Az eredeti szűrők, szűrőkar és gőzcső is meg van. A darálót szintés én újítottam fel.

Általában csak hétvégente, ketten iszunk kávét. Az ár 50e a daráló,40e a főző. Eygütt vagy külön is vihető. Elérhetőségem borova65kukacgmail.com

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!