Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 26
Magas a vérnyomásod? Akkor tényleg nem célszerű... Apámékat is hessegetem el a kotyogótól, mert már duplán főznek reggel is, azt meg azért mégse kéne.
Előzmény: gecko (13)
gabah Creative Commons License 2000.03.13 0 0 25
De jo! Egy KV-s topic!
Kostoljatok meg egyszer az ILLY nevezetu kavet! Fantasztikus! (Bar tudtommal csak Olaszorszagban kaphato.)
Egyebkent szia mindenkinek:)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 24
Átfutottam -- igényes. Voltál már náluk, vagy csak a neten találtad?
Előzmény: bakibebi (20)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 22
Mármint melyik változata hangzik jól? :) A kávés kólahab nem valami frenetikus, ezt előre megmondom... :) Végülis ásványvízzel is működött, kipróbáltuk, ettől persze nem lett jobb, sőt :), de a szénsav a lényeg, végig lehet próbáni a Fantától a tonikig, és ha netán kikombinálsz valami iható verziót, feltétlenül szólj! :)
Előzmény: Törölt nick (19)
Rzso Creative Commons License 2000.03.13 0 0 21
Én biztos nem próbálom ki.
Maradok a jó erős feketénél, egy kis fehérrel a tetején.
(egyébként szia!)
Előzmény: Törölt nick (19)
bakibebi Creative Commons License 2000.03.13 0 0 20
Érdemes megnézni !

http://www.extra.hu/kapucziner/

bakibebi

nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 18
:) Szia November, örülök, hogy örülsz.
Bagojj, akkor lebeszéltél. De olyat meg nem lehet külön, hogy gőzölőgép, igaz? :( Nekem viszont kéne cappuccino a kávéból...
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.13 0 0 17
Ahh, KVs topic!! :))))

Lételem, életem. Bagojj mondja: életnedv. Szívemből szólt.
KVt reggel, délben, este, s ha szomjas vagyok akkor is, főleg Nescafét, mert lusta dög vagyok, vagy a munkahelyemen a KVautomatából a híg löttyöt, de a legjobb a presszóban csücsülni és kavarni, kavarni, kavarni.

Huhh, most megyek és iszom 1 KVt

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.13 0 0 16
Annyit nem érnek meg azok. Vannak, amiknél egy bajonettzáras fedéllel ellátott alul kifolyós valami műanyagba kell betenni a kávét, és háromállású kapcsoló van rajtuk (fentről lefelé: Forralás, 0, kieresztés), ezek a forralás után kicentrifugázzák a kávét. Ezekkel jó kávét lehet csinálni, de amúgy nem érdemes elektronyosokkal még csak szóba állni sem. A kotyogó utolérhetetlen.
Előzmény: nemisbéka (15)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 1 15
:) Hajrá.

Bagojj, igazából nem ismerem annyira őket, nekünk otthon kotyogós van, csak megfordult a fejemben, hogy kéne valami csaláldi ünnepre olyan gépet venni, amivel lehet tejet is gőzölni, csak nem tudom, jobb-e a kis hagyományosnál a kávéfőző része. "Profi" alatt az elektromosokat értettem.

Előzmény: Bogumil (11)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.13 0 0 14
Hú, azt a Nescafé+Cola dolgot kipróbáltuk eccer egy vizsgaidőszakban, mondták, hogy attól fennakad a pilla rendesen. Na, az biztos, hogy enm aladtunk két napig, de hogy ritka sz*r kotyvalék volt, az is tutti. Kőkemény, leírthatatlan hab keletkezett, az íze pedig förtelem volt. Soha többé. Főleg, hogy édes.
Édesítők rákkeltő hatásáról regéltek, de nem foglalkoztam velük, odáig nem vetemedek, hogy olyat használjak. Cukrot is alig valamihez. Kávéhoz soha, teához is mellőzöm inkább.
Előzmény: nemisbéka (8)
gecko Creative Commons License 2000.03.13 0 0 13
hmm en nem iszom kavet mert nem szabad

de azert szoktam
:))))))

duck Creative Commons License 2000.03.13 0 0 12
Csao,

én a Mövenpicket kedvelem.

Bogumil Creative Commons License 2000.03.13 0 0 11
...na megyek, meglátogatom a földszinten a kávéautomatát! Kedvet kaptam! :o)))))......
Előzmény: nemisbéka (9)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.13 0 0 10
Attól függ, mit értesz profi gép alatt. Egész pontosan az elv a lényeges. Amelyik jól átnyomja a darált kávén a gőzt, az frankó, és az olyat főz, mint a kotyogó. Itt persze függ attól is, hogy hogyan tömöd meg a kávétartó tégelyt (nem szabad nagyon megnyomni, mert akkor a gőz fúr egy utat rajta, és azon átfut, és nem járja át rendesen az egész mennyiséget), stb.
Az átcsorgatós gépek csak híg vizeket tudnak készíteni, legyenek Bosch, vagy akármilyen masinák.
Előzmény: nemisbéka (6)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 9
Nekem is alacsony a vérnyomásom, napi kettő adag koffein kell. Orvost kérdeztem, hogy a gyógyszer (koffeintabletta) jobb-e, de azt mondta, tök mindegy. Akkor meg inkább a cappuccino :), az finom.
Valahol hallottam, ez is talán hülyeség, hogy az édesítő tablettáknak hosszútávon rákkeltő hatása is lehet. Igaz ez, tud valaki erről?
Előzmény: Törölt nick (7)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 8
Hm. Hát az attól függ, hol iszod :). Bolgároknál van egy spéci verziója: neszkávé porra kólát (!) öntenek. Komolyan! Akár vissza is térhetnél kedvenc italodhoz :), de nem ajánlanám, mert borzalmas. Látványnak mondjuk érdekes, a szénsavtól azonnal felhabzik egy magas pohár szájáig is a lé. A görögöknél lényegében kevés kávé sok tejjel, cukorral, jó két-három deci az egész és jégkockával lehűtik, ez így finom!
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.13 0 0 7
Kávé, az alapvető életnedv - mint minden alacsony vérnyomásúnak, így nekem is.
Reggel, ha van időm reggelizni, akkor a kétszemélyes kotyogómon lefőzök egyet, és azt megiszom jól. Completával, vagy ha van, akkor tejjel teszem ezt. Omnia kávém van, persze darált, mert lusta lennék még darálni is a kávét (pedig úgy lenne az igazi).
Bent cégnél valami pörgettyűs főző van, és szintén Omnia, így itt is nagyon finom kávét tudok inni.
Ha rákényszerülök, akkor vendéglátóipari objektumokban is iszom néha, de azért meg kell nézni, hogy milyen gépből. Ahol a termoszhoz nyúlnak, ott rögtön kajabálok, hogy nem kell. Az nem az iható kategória, egy kávé legyen frissen főzve. Vannak ezek a Saeco márkajelű masinák, na azokból jó kávé tud kijönni (relatíve, persze), ha tisztességgel csinálják. És vannak a marhadrága, ám tényleg nagyon jó kávék, mint pl. a Segafredo, aminek a minőségét -állítólag- rendszeresen ellenőrzik.

Amitől ki tudok borulni, az a tőlünk nyugatabbra szokásos híg, papírízű löttyedék, na attól csak vizelni lehet, de nagyon. Direkt valami hihetetlenül brutális presszókávét kell kieszközölni valahogy, ha jót akarsz inni (akkor sem biztos).

És még valami: Kávét kizárólag édesítés nélkül iszom. Még az édesített tejszínhabot sem viselem el benne. Úgy semmi értelme nincs, az édesítő elcseszi a kávé zamatát.

nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 6
:) Szia bakibébi, köszi! Őszintén szólva én inkább a cappuccinokban vagyok otthon, de reméljük majd betévednek a kávésok és megmondják az okosakat. Egy kérdés, lehet, hogy hülyeség, csak kíváncsi vagyok: van bármi különbség a kis kotyogók és a profi gépek által lefőzött kávék közt?
Előzmény: bakibebi (5)
bakibebi Creative Commons License 2000.03.13 0 0 5
nemisbéka ! mekkora ötlet :) nekem teccett.
Reggel egy dupla kávé. Általában Omnia v csibo, tejjel 2 cukorral.

Tényleg, szerintetek melyik kávét érdemes inni, megforditom melyiket biztos, hogy nem ???

bakibebi

nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 3
Sose késő :). A melegben a frappe is finom. A Nők Lapjában most jelent meg néhány kávéleírás, majd bemásolom ide.
Előzmény: Törölt nick (2)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 1
A cappuccino vagy a jeges kávé finomabb :).
Előzmény: Törölt nick (0)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 topiknyitó
Így enyhe kómában egy ellógott kriminológia óra idején koffeinre vágyom és eszembe jutott, hogy nincs kávés topic, legalábbis én nem láttam (teremtsetek le inkább, de nem vagyok hajlandó visszakeresni :)). Biztos sokan isszátok reggel-délben-este, kávé, cappuccino, meg ami belefér -- ki hogyan mikor mennyit milyet és főképp hol? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!