Keresés

Részletes keresés

Freedom of mind Creative Commons License 2021.04.19 0 0 182279

Ennél a sorozatnál, de más gépeknél is ez elég gyakori. A gőzcsap cseréjéhez ugyan miszlikre kell szedni a bojlert, de elsőre nem mennék ilyen messze. Ritkán járok errefelé, de ha a napokban jelzed itt, hogy még nem vitted szervizbe a gépet akkor leírom, hogy mit kell csinálni. Legtöbb esetben javítható a gőzcsap a bojler szétszedése nélkül is.

Előzmény: Palote326 (182268)
koszanova Creative Commons License 2021.04.18 0 0 182278

Furcsa, mégis sok helyen látom, hogy Fellow Atmost használnak. Én is most gondolkodom a beszerzésén. 

Előzmény: ogrEicsab (182275)
CZsolt_79 Creative Commons License 2021.04.18 0 0 182277

Ennyire tudományos megközelítést nem alkalmaztam, de a fény, pára és levegő kombo szabályozásával én is sikereket tudtam elérni. Korábban adagonként tároltam hűtőben, de 1-1,5 hét után már érezhető volt a romlás. Egy ideje aluminium vákum dobozban tárolom nem a hűtőben. Igaz naponta kibontom és kiveszek egy adagot, de utána egyből vissza is zárom. Eddig ez a módszer jobbnak tűnik, mint az előző adagonkénti hűtőzés. Adagonként nem vákumozva volt tárolva, így egyben viszont vákum alatt van mindig.

Előzmény: bacsacsa (182273)
svedmalac Creative Commons License 2021.04.17 0 1 182276

Azért tesztnek elég komoly és érdekes, kíváncsian várom...

ogrEicsab Creative Commons License 2021.04.17 0 1 182275

Azt olvastam több helyen, hogy a vákuum inkább árt, mint használ.

Előzmény: bacsacsa (182273)
ton____jo Creative Commons License 2021.04.17 0 0 182274

Meddig volt tárolva a kávé?

 

"egy hete a kávégépben lévő" ?

Előzmény: bacsacsa (182273)
bacsacsa Creative Commons License 2021.04.17 0 2 182273

Üdv!

 

Egy ideje kísérletezek a kávé "tökéleteshez közeli" tárolásával. 

 

Namármost.......el tudtam érni egy olyan állapotot (nem olyan vészesen nagy összegű beruházással) hogy vákuum alatt, 5 fokban, 0 lux fény mellett, mindössze 13!!! százalékos páratartalomban tárolom. Még nem bontottam fel a kávét.....holnap fogom. Kíváncsi leszek az előző --egy hete a kávégépben lévő ugyanolyan szemes kávé--és a tárolt frissen felbontott kávé közti különbségre. Ja....szemes kávéról van szó....ez fontos.

 

Annyit fogok tenni -- mielőtt felbontom a vákuumos dobozt --hogy kb. 4 - 5 órával a felbontás előtt a hűtőből való kivétel után szobahőmérsékleten hagyom akklimatizálódni. Ez alatt sem lehet páralecsapódás az extrém száraz környezet és a dobozban lévő szilikagél  folyamatos szárítóhazása miatt.

Itt mindjárt egy tudományos megjegyzés:  21 fokon 40%-os páratartalom mellett 5,2 fok a kondenzációs (párakicsapódás) hőmérséklet. Tehát a hűtőből kivéve már bizony enyhén száraz környezetben is kicsapódna a pára bizony. Azért veszem ki nyugodt szívvel mert garantáltan nem következhet ez be. Nem találtam olyan harmatpont táblázatot ami 13%-nál kiírta volna a párakicsapódás hőmérsékletét de szerintem valahol a 0 fokhoz közel lehet. Meg az is nagyon fontos hogy ilyenkor a környezet nedvessége csapódik ki a hideg felületeken nem pedig fordítva.

Az aklimatizálódás alatt szépen felmelegszik szobahőmérsékletre a sötét konyhaszekrényben. Azután már nem tud kicsapódni a pára mert már felmelegedett. Felbontás után természetesen a környezeti ártalmak azonnal "rárontanak" de hát ez van.  A vákuumot többször ellenőrzöm, tehát nem tud elmenni. A párát meg a dobozban lévő páramérő folyamatosan méri. Kívülről látszik mert átlátszó a doboz oldala.

Csak annyit veszek ki ami pár napra elég. Azután újra levákuumozom és megy be vissza a hűtőbe. A hűtőben aztán a pillanatnyi nedvességet meg (ami a lassú hűlés hatására bekövetkezNE ) a szilikagél szinte azonnal magába szívja. Tehát nincs ideje kicsapódni.

 

Így készítettem egyszer sajtcsipszet. Hűtőben való szárítással.....szenzációs lett. Jó kemény, száraz sajt. Egerek megőrülnének érte.

 

Kíváncsi lennék a szakértők véleményére ezzel kapcsolatban!

zsorzs1970 Creative Commons License 2021.04.11 0 0 182272

Eladó Barista Bezzera Unica PID karos kávégép . . érdeklődni telefonon . .

https://www.jofogas.hu/fejer/Bezzera_Unica_PID_karos_kavegep_kavefozo_117372344.htm

kage3540 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 182271

üdv,megvan még a Casino Mocca piros kávégép? Engem érdekelne. 

Előzmény: Attila0930 (178120)
szekelypeti Creative Commons License 2021.04.07 0 0 182270

Sziasztok!

Ilyen állító-gombot szeretnék venni Mahlkönig/Baratza Home Vario-ra MAGYARORSZÁGON.

Tud valaki segíteni?

Előre is hála!

Saughassy Creative Commons License 2021.04.07 -1 0 182269

Duplakat keszitek, 14-17 kozott, kavetol fuggoen. 

Előzmény: danidoki (182254)
Palote326 Creative Commons License 2021.04.07 0 0 182268

Sziasztok! 

 

Delonghi EC-155 karos gépem kávé funkcióban ill. felfűtés közben is adja a gőzt/vizet a gőzkimeneten. A gőzszelep el van zárva. Vízkőtlenítve volt. Leszedtem a tetejét és látszik hogy azon a réz szelepen át jön a víz hiába van zárva. Nem úgy tűnik hogy meg fogom tudni oldani egyedül...

 

Tudtok ajánlani szakembert vagy szervízt Debrecenben (vagy környékén)? Előre is köszönöm.

eszter.bncz Creative Commons License 2021.04.06 0 0 182267

Üdv! Egy régebbi típusú GAGGIA 87003 Espresso Deluxe géphez keresek levehető "fedelecskét". Mint abszolút laikus inkább csatolom,hogy miről beszélek. (ábra 5) Feltehetőleg nem élte túl a tavaszi nagytakarítást..Ha esetleg bárkinek van ilyen elfekvőben, ne tartsa magában! Köszönettel, E.

bzsx Creative Commons License 2021.04.03 0 0 182266

Előző bejegyzésemhez: 30/6288859

bzsx Creative Commons License 2021.04.03 0 0 182265

Sziasztok! Nincs valakinek bontásból elfekvőben gaggia espresso deluxhoz vízbetöltő fedele? Megvenném! Köszi!

heted7 Creative Commons License 2021.03.27 -3 1 182264

No, örülök. Azt azért kinyomoznám, hogy került oda a folyadék. Nem szabadna még egyszer megtörténni, mert egyrészt hazavághatja a kávéfőzőt, másrészt életveszélyes is lehet.

Előzmény: Vick7903 (182263)
Vick7903 Creative Commons License 2021.03.27 0 1 182263

Igazad lett! Úgy néz ki az történhetett amit írtál! A gép újra működik!

Előzmény: heted7 (182261)
dzsézön??? Creative Commons License 2021.03.24 0 1 182262

vargajanoelektrokuckokukacgémél.kom

 

Ő javít paneleket.

Előzmény: Vick7903 (182260)
heted7 Creative Commons License 2021.03.24 -5 1 182261

Hát, nem vagyok annyira otthon a témában, de mindenképp kikapnám a kapcsolót és ránéznék. Viszont jobban megnézve olyan, mint ha folyadék került volna rá, alul legalábbis úgy tűnik. Olyan, mintha a piros kör közepén a NYÁK-ra került folyadék átvezetett volna. Végig kell mérni, mert bármi más is lehet baj. Mindenesetre tartom, hogy valószínűleg javítható.

Előzmény: Vick7903 (182260)
Vick7903 Creative Commons License 2021.03.24 0 0 182260

A panel másik oldalán az égett résznél az alsó képen lévő főkapcsoló gomb van!

Előzmény: heted7 (182259)
heted7 Creative Commons License 2021.03.24 -3 0 182259

Mi van a panel másik oldalán az égett résznél? Szinte biztos, hogy javítható.

Előzmény: Vick7903 (182258)
Vick7903 Creative Commons License 2021.03.24 0 0 182258

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

 

Van egy Quick Mill OMRE Monza mod 0900 típusú gépem ami a mai napon pukkant egyet és azóta nem kap áramot!

 

Leszedtem a burkolatot és az alábbi látvány fogadott:

 


 

 

Érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy ez a panel javítható vagy az egész gép kuka? 

 

Esetleg titok olyan személyt/szervízt ajánlani aki orvosolná ezen problémát?

 

Segítő válaszaitokat előre is köszönöm!

 

Viktor

Ludovicus Creative Commons License 2021.03.24 0 0 182257

Még annyit tudsz tenni házilag az őrlő pontossága érdekében, hogy a felső késtartó menetét egyszer körbetekered tömítő szalaggal és kúposra fejűre cseréled a kések lefogató csavarjait (M5x12 méret).

Előzmény: danidoki (182250)
Erinaceus Creative Commons License 2021.03.22 0 0 182256

Még csak 3 hónapja, és napi 2 duplát főzők vele... eddig szuper... akár risztrettót is simán lefőzök vele...

vagyis mondjuk 17-18 gramm őrleményből 40 grammot 40 mp alatt...

Előzmény: macilaci_ (182247)
retrokávé Creative Commons License 2021.03.21 -1 0 182255

Sziasztok

Van egy régi Nockit Mokka Espresso Machine feliratós régi króm kávéfőzőm.Osztrák 700W.

Az volna a kérdésem hogy valaki ilyen gépet használt-e.

Az oldalán levő karral a vizet lehet a felső tartályból alulra engedni ahonnan a fejen keresztül jut a szűrőtartóba.

Mennyi vizet kell a felső részeb tölteni?Érdemes-e oda meleg vizet tenni?Mikor kell az oldalsó kart visszaengedni?Mennyi idő alatt készül el a kávé?Esetleg egyéb hasznos tapasztalat?Előre is köszi a segítséget.

danidoki Creative Commons License 2021.03.20 0 0 182254

Eddig szerencsésnek mondhatom magam, mert az örlő így úgy tűnik jó, most már egész jó finomségú örleményt darálok, a vízlágyítót most fogom megtudni, mennyi lágyít még, de majd egy regenerálást azért elvégzek. 

 

Az SM95-öm is eddig úgy néz ki jól működik, a darálék volt eddig túl dúrva, ezért gyors volt a lefolyás. A szűrőkben kell még eltalálnom az őrlemény megfelelő szintjét és az őrleményhez megfelelő nyomású tamperolást, a kis egérfarok lefolyás már egész jól alakul. Kávéban a Pall and Yotz irányába indulok el. 

 

Te egy presszót hány grammból főzől le? 

Előzmény: Saughassy (182253)
Saughassy Creative Commons License 2021.03.20 0 0 182253

Semmi baja nem lesz a ket kesnek ha osszeer, mert a talalkozo felulet sima. kozotte rágja a babot. :) Az SM90? Nem tudom most hol tart, nagyjabol 50-60 lehet szerintem, 100ert Mazzert SJt adnak, ami fokozatmentesen allithato. Ezzel egyutt szerintem nem indokolt akkora felar, de a piac fura dolog. 

Előzmény: danidoki (182252)
danidoki Creative Commons License 2021.03.20 0 0 182252

Köszi a segítséget!!!  igen, fogkefét is használtam. Vettem egy tömítéskiszedő készletet, kampós végűt, először azzal a menetet nagyjából ki tudtam tisztítani, aztán fogkefével. 

 

A késpár szerintem már volt cserélve, mert a csavar peremén látom, hogy már valaki ott járt. :) Az azért ijesztő, hogy a késpárok össze tudnak érni, elképzelni sem tudom, milyen hangot adna ki és károsodna a két késkészlet.... Egy ilyen jó darálónak egyébként mi a piaci ára? Én a KVfőzővel együtt vettem (SM 95-ös széria). 

Előzmény: Saughassy (182251)
Saughassy Creative Commons License 2021.03.20 0 0 182251

Jo, ennyit javasoltam volna. :) Szetszed, fogkefevel kitisztitod a menetet es visszacsavarod. Igen, vegallasban megszorul a kes, ez normalis. A szorulastol szamitott 2-3 centin (peremnel merve) oszlik el az eszpresszo finomsagtol az egeszen durva orlemeny allasig minden. Ez a resze nem tud elromlani. :) Ha evekre tervezel, erdemes lehet bele egy kespart venni, es akkor nem fog piszkalni a gondolat, hogy mi lenne, ha uj lenne. De valoszinuleg semmi baja a keseknek.

 

Előzmény: danidoki (182250)
danidoki Creative Commons License 2021.03.20 0 0 182250

Szia Saughassy,

 

 

Köszi a válaszod! Időközben letekertem a tetejét, és kitisztítottam a meneteket, mind a letekerhető résznek, mind a gépben lévő ellendarabnak a meneteit. Ragacsos dzsuva volt helyenként a menetekben, gondolom ezért szorult és nem is lehetett jól tekerni. Nem tudom, mennyivel tudom most jobban rátekerni, de most addig össze tudom tekerni, míg összeérnek a kések (természetesen itt nem indítom el :), a 11-es jelzés környékén érnek össze kések, visszatekertem, most 8-asra, ott mozog bent a forgórész, s most egész jól darál. Ennek így kell működnie? 

Előzmény: Saughassy (182249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!