Keresés

Részletes keresés

ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.25 0 0 181683

Elképzelhető, hogy a hosszú, akár 1 perces lefolyási idő miatt lejjebb kell vinni 1-1,5 fokkal, mintha normál lefolyási idővel készülne. Ezt ki kell tapasztalni.

Előzmény: Freedom of mind (181678)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.25 0 0 181682

Pides Gaggia Classic, a pid mutatja. Tokozatlan K hőelem a kazánban a termosztát helyén. A kifolyó vízhőmérséklet  megegyezik a pid által mért és mutatott értékkel ( szintén tokozatlan k hőelemes műszerrel ellenőrizve úgy, hogy a hőelem a vízterítő egyik kis fúratában, a víz útjába van téve). A mérés fél óra melegedés után történt. Mivel caffe35 féle rézbojler van a gépben rézcsőtuninggal, így rettentő hőstabil a gép, egy dupla csapolása alatt 0,3 fokot esik a hőmérséklet.

Előzmény: Saughassy (181681)
Saughassy Creative Commons License 2020.11.25 0 0 181681

Ezeket a hőfokokat hol, min és mivel méred?

Előzmény: ogrEicsab (181677)
djboriska Creative Commons License 2020.11.25 0 1 181680

Nem tudom, de ezt a cinnamon pörkölést az amcsiknál hallotta sokszor, meg a sweet marianál. De spec kávés körökben nem nagyon használja senki, de amúgy itthoni nem spec pörkölőknél is szonte senki. A spec  pörkölők nem feltételnül színre pörkölnek, a cél a maximális édesség, az origin karakter megtartása mellett, túlzott pörkölés izjegyek megjelenése nélkül, kellemes savassággal. Legalábbis ez lenne a cél. Pl, az említett Casino Mocca és Roastopus is erre törekszik ez egészen biztos.

Előzmény: Freedom of mind (181678)
Lamberd2011 Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181679

Sziasztok, 

 

Tudtok nekem ajánlani pár kávé fajtát, van egy saeco Granbaristo gépem és szeretnék másfajta kávékat is kiprobálni mint amit aldiba,  Auchan ba kapok. Lágy krémes kávékat keresek.

 

Üdv,  Lambi

Freedom of mind Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181678

Szépek. :) Szóval akkor nem a cinnamon és társai, akkor jó. Ezt a világot én is ismerem. (A Roastopus Starfish egyébként ebben az évben az egyik nagy kedvencem lett.) Az értelemszerű, hogy minél világosabb, annál magasabb hőmérséklet, csak az érdekelt volna, hogy a standard lefolyáshoz képest állítasz-e a PID-en amikor hosszabb lefolyással kísérletezel.

Előzmény: ogrEicsab (181677)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181677

 

 

A világos azt jelenti, hogy Casino Mocca, Roastopus, Pacific eszpresszó pörkölés. Szóval presszó viszonylatban világosnak mondanám.

Igen, világosabb pörköléshez magasabb hőmérséklet kell. 91-93 fok között, igazán extrém esetben 94, de az ritka.

Ilyenek születnek belőle:

Előzmény: Freedom of mind (181676)
Freedom of mind Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181676

Bocs a firtatásért, de nekem ez új terep. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor próbálkoztam igazán világos pörkölésű kávéval. Amikor próbáltam, nem volt rossz, de olyan testetlennek, hígnak éreztem.
Amikor hosszabbra engedtem akkor sem volt sokkal jobb. No és az a vékonyka crema a tetején...

Kérdéseim, hogy nálad mennyire világos az a világos? A hőmérsékleten is állítasz olyankor?
  

Előzmény: ogrEicsab (181669)
Sanyi800 Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181675

Köszönöm,akkor keresem tovább! :)

Előzmény: heted7 (181674)
heted7 Creative Commons License 2020.11.24 -2 0 181674

"Lehet rossz helyen járok,akkor elnézést."

Nem rossz ez a hely, csak más :) Nem itt fogsz kapszulás kávéfőző tippet kapni...

Előzmény: Sanyi800 (181673)
Sanyi800 Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181673

Sziasztok!

Lehet rossz helyen járok,akkor elnézést.

Barátnőmet szeretném meglepni egy kapszulás kávéfőzővel.

2 kiszemelt van:1Bosch Tassimo vivy,illetve Dolce gusto infinissima.Ki melyiket ajánlja?

Barátnőm napi 1,vagy 2 "tejes kávét" iszik.És nem tudom melyik legyen.

Segítséget előre is köszönöm!

CZsolt_79 Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181672

Azt hittem én vagyok rosszul bekötve, hogy a 25mp-es időt nem tudom ezeknél a kávéknál tartani, de most megnyugodtam, hogy másnál is hosszabb lefolyással finomabbak ezek a kávék.

Előzmény: ogrEicsab (181669)
fistic Creative Commons License 2020.11.24 0 0 181671

Legtöbbször nem a pompán múlik..

Előzmény: Nemethferii (181670)
Nemethferii Creative Commons License 2020.11.23 0 0 181670

Ma voltam egy leliteket is forgalmazó srácnal. Megneztem a Lelit mara X gépet. Amellett hogy nagyon jól néz ki, meg csendes is.

Rakerdeztem a pumpara ami benne van, hogy már lehet-e kapni mint alkatrészt. Meglepodve Hallom hogy csak 32 euró.

Szóval szerintem veszek egyet a scala butterfly omba. 

Jóval csendesebb mint ami most van benne. 

ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.23 0 0 181669

Kávéfüggő, de a világos pörköléseknél javarészt igen. Főleg az etiópoknál tapasztalom ezt, hosszú előáztatás, majd max. 5-7 barig fel, a pumpa indítástól számított akár 1 perces lefolyási idővel.

Bár most a Casino Mocca Keramo-ja erre rácáfol, mert ez úgy a legjobb, ha egyből megkapja a 9 bart.

 

Előzmény: Freedom of mind (181668)
Freedom of mind Creative Commons License 2020.11.22 0 0 181668

Maxwell téged is megnyert. Nem csodálom. :) És tényleg kiérződik, hogy édesebb, teltebb a kávé 6 Bar körül? 

Előzmény: ogrEicsab (181648)
CZsolt_79 Creative Commons License 2020.11.22 0 0 181667

Köszi, próbálkozom vele. 

Előzmény: ogrEicsab (181666)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.22 0 0 181666

Akkor azt elvileg csak meg kellene húzni ha esetleg kilazult. Ha nem az a baj, hogy kilazult akkor csak arra tudok gondolni, hogy a tefloncső elnyíródott... már feltéve ha 2015 előtti Classicról beszélünk és tefloncső van ott. 

Előzmény: CZsolt_79 (181665)
CZsolt_79 Creative Commons License 2020.11.22 0 0 181665

Nem pont így néz ki de inkább a 2:30asra hasonlít. 

Előzmény: ogrEicsab (181664)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.22 0 0 181664

Ott ereszt amit 2:30-nál leteker a fazon, vagy pedig ott, amit 6:50-nél kiteker a pumpából? 

https://www.youtube.com/watch?v=HTm6dwJdn_4

Előzmény: CZsolt_79 (181663)
CZsolt_79 Creative Commons License 2020.11.22 0 0 181663

Sziasztok,

 

Gaggia Classicban az ulka tetejére érkező cső ahol csatlakozik a szivattyúra egy kicsit ereszt. Amikor már a kávé is elkezd jönni, azaz nagyobb nyomás alatt jön elő ez a probléma. Lehet ott valami tömítést cserélni vagy hogyan lehet megoldani?

Köszi

bonyolult Creative Commons License 2020.11.21 0 0 181662

Csak azért írtam be ide, hogy ha valakit esetleg érdekelt volna a zőrlő,  akkor már ne érdekelje:) 

ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.21 0 0 181661

... és örvendtek vala! 😀

Előzmény: bonyolult (181658)
Giuseeppe Creative Commons License 2020.11.21 0 0 181660

Éljen!

Előzmény: bonyolult (181658)
bonyolult Creative Commons License 2020.11.21 0 3 181658

Csak hogy eltereljem a fókuszt:), a Rossi elkelt

Saughassy Creative Commons License 2020.11.20 0 0 181651

En anno innen rendeltem La Stradakat, most IMSt latok, 18 euroert.

 

https://www.cafe-kultur.com/products/ims-cim-gagg-competition-filter-o-70mm-standard-b68

 

Lehet en is rendelnek valamit, akkor baratibb lenne a posta is. (Anno negy kosarra 6eur volt) jo fej a tulaj, nezz korul.

Előzmény: enil (181649)
ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.20 0 0 181650

Nehéz lesz sztem.... ha jól tudom a LM Strada kosár ua., az van a coffeehit-en, csak hát mire ideér már ~20e Ft .

Előzmény: enil (181649)
enil Creative Commons License 2020.11.19 0 0 181649

Sziasztok, vst 7 gr-os szűrőre lenne szükségem. Írna valaki beszerzési forrást?

ogrEicsab Creative Commons License 2020.11.19 0 0 181648

Én 5 és 7 bar között szoktam készíteni a világos pörköléseket. Lassan megyek fel vele 7-ig aztán vissza engedem 5-re. Az olaszost elengedem 8-ig is általában.

Előzmény: Freedom of mind (181647)
Freedom of mind Creative Commons License 2020.11.19 0 0 181647

Mennyire világos pörkölésnél? Közepesen világosnál én még nem éreztem a hiányát, a cinnamon és társai meg már nem az én világom. Ha tényleg valami hosszú lefolyást akarsz, szivárgó előáztatással, arra jó lehet, de a nyomásprofilnak szerintem akkor van értelme, ha el is tudod menteni. Pl. Crem One. (nem is tudom, hogy mi lett velük. Megcsinálták azt a jó kis gépszériát, eladták, azóta sem lehet kapni.)


Erről a triakos szabályozóról az jutott eszembe, milyen népszerű volt anno a tirisztoros fordulatszám szabályozó. Amikor fiatal voltam, az volt a sláger meg a fényorgona, ja és ha nagyon ügyes voltál, akkor a Quad végfok. :)

A BAR-okról szólva, Győrben a Kávébajusz-os Ákos már évek óta 6 Bar-on nyomja eleve és mocskosul finomak a kávéi. Készültem állítani a saját gépemen is, de be volt ragasztva az OPV, aztán meg eladtam. Na de majd... :)
Kérdés, hogy van-e értelme ennek egy vibrációs pumpa esetében. Egyesek szerint semmi, de egy jó kis tesztet megérne. Vagy próbálta itt már valaki?

Előzmény: Katoczi (181638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!