A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
A kávépogácsa eltérő alakja miatt a széleken több víz megy át, míg a közepén kevesebb, ezért a kioldódás nem egyenletes. A szélek mentén ráadásul könnyebben is csatornásodik.
Az ezüst általános "fertőtlenítő", meg lennék lepve ha nem lenne jó vírusra, gombára, bármire. De a gond egyébként sem a kancsós víz íze, hanem a végterméké, a gond gépen belül lesz valahol.
Köszönöm! Végre tisztábban látok. Akkor kérdezném, hogy Lalinak mi a véleménye az acélkazán+BWT kancsó kombóról? Illetve, hogy milyen vízkezelés a célravezető szerinte? Bocs, hogy tőled, de sajnos nincs kontaktom Lalihoz. Ha publikus, akkor tőle is megkérdezem.
Pont ezzel van bajom, hogy nem ajánlja, meg nem szabad mert ph meg minden. Ezt több helyről is hallom, olvasom. Laikusként el is hinném, de soha, sehol nem láttam még ezeket alátámasztva tényekkel, fotókkal, hogy tessék ezt tette a kazánnal, ezért NE használjátok a kancsós vizet. Persze ha vannak erről adatok, képek stb. szívesen veszem a linkeket.
ezt a "nem ajánlja" dolgot kifejtenéd jobban? valahol ez hivatalos verzióban elérhető? pont a bwt teljesen mást mond, pont hogy promózza hogy teához és kv-hz milyen jó ez
A BWT Mg2+ vízszűrő kancsó azért különleges, mert nem csupán szűri és lágyítja a csapvizet, hanem értékes magnéziumot is ad* a vízhez. Így kiteljesedhet a tea, a kávé és más forró italok zamata és aromája.
A BWT kancsós víz egyenesen a “nem ajánlott” kategória kávéfőzőhöz! Nem biztos , hogy ez okozza a szagot, de hogy igen savas irányba eltolja a ph-t és hogy korróziót okoz ezáltal a kávéfőző belsejében, ezt már megállapították páran. Sőt, a BWT maga sem ajánlja a kancsós szűrt vizet kávéfőzőbe ( a párom ott dolgozik ).
Legelőször azt kéne tudni, miből van a bojler. Én sajna nem vágom évjáratra, melyik milyen... ha alu, akkor ne lágyítsd a vizet, mert jobban eszi az alut, meg vízkőtelenítés se mindegy, mivel. Inkább gyengébb szereket használj (citromsav)
Ha acél bojler, azt nem támadja meg semmi, meg kéne próbálni sima ásványvízzel, mert lehet, a vized rossz. Én a szűrőkancsóknak se vagyok híve, erről megoszlanak a vélemények.
Ha acélbojleres, akkor az a 2015-2018 közötti modell, amiben nincs háromjáratú szelep. Emiatt nem lehet visszaöblíteni. Sokan használnak (én is) Norda ásványvizet, nem rémlik, hogy azzal kapcsolatban lenne ilyen panasz. Vagy csak nem szagolgatjuk:)
A visszaöblítéssel az a gondom, hogy állítólag ennek a modellnek nincs háromutas szelepe (vagy valami ilyesmit mondtak, sajna nem értek hozzá). Megpróbáltam de levágta a kart a vakszűrővel. Többet nem is próbálkoztam.
A vízzel kapcsolatban nem sok ötletem maradt, hogyan kéne lágyítani. Egyébként acélbojleres a gép.
Kérdésem, hogy visszaöblítést mikor csináltál utoljára? Csak úgy megjegyzem, hogy ha valamit nem ajánl senki az a kancsós szűrők vize, alu bojlerhez meg aztán pláne.
Minden főzés után eltakarítom a kart, kosarat és a szűrőt is.
BWT kancsó. OSCAR 60-as párnáról váltottam a kancsóra mert a párna használatakor egy idő után nyálkás learakódás keletkezett a tartály falán még úgy is, hogy külön edényben lágyítottam és onnan öntöttem át a vizet a tartályba. Ekkor éreztem először ezt az említett szagot. Gondoltam, ha szűrős kancsóra váltok megszűnik a szag. Az nem szűnt meg csak a nyálkázódás.