A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
ezt a "nem ajánlja" dolgot kifejtenéd jobban? valahol ez hivatalos verzióban elérhető? pont a bwt teljesen mást mond, pont hogy promózza hogy teához és kv-hz milyen jó ez
A BWT Mg2+ vízszűrő kancsó azért különleges, mert nem csupán szűri és lágyítja a csapvizet, hanem értékes magnéziumot is ad* a vízhez. Így kiteljesedhet a tea, a kávé és más forró italok zamata és aromája.
A BWT kancsós víz egyenesen a “nem ajánlott” kategória kávéfőzőhöz! Nem biztos , hogy ez okozza a szagot, de hogy igen savas irányba eltolja a ph-t és hogy korróziót okoz ezáltal a kávéfőző belsejében, ezt már megállapították páran. Sőt, a BWT maga sem ajánlja a kancsós szűrt vizet kávéfőzőbe ( a párom ott dolgozik ).
Legelőször azt kéne tudni, miből van a bojler. Én sajna nem vágom évjáratra, melyik milyen... ha alu, akkor ne lágyítsd a vizet, mert jobban eszi az alut, meg vízkőtelenítés se mindegy, mivel. Inkább gyengébb szereket használj (citromsav)
Ha acél bojler, azt nem támadja meg semmi, meg kéne próbálni sima ásványvízzel, mert lehet, a vized rossz. Én a szűrőkancsóknak se vagyok híve, erről megoszlanak a vélemények.
Ha acélbojleres, akkor az a 2015-2018 közötti modell, amiben nincs háromjáratú szelep. Emiatt nem lehet visszaöblíteni. Sokan használnak (én is) Norda ásványvizet, nem rémlik, hogy azzal kapcsolatban lenne ilyen panasz. Vagy csak nem szagolgatjuk:)
A visszaöblítéssel az a gondom, hogy állítólag ennek a modellnek nincs háromutas szelepe (vagy valami ilyesmit mondtak, sajna nem értek hozzá). Megpróbáltam de levágta a kart a vakszűrővel. Többet nem is próbálkoztam.
A vízzel kapcsolatban nem sok ötletem maradt, hogyan kéne lágyítani. Egyébként acélbojleres a gép.
Kérdésem, hogy visszaöblítést mikor csináltál utoljára? Csak úgy megjegyzem, hogy ha valamit nem ajánl senki az a kancsós szűrők vize, alu bojlerhez meg aztán pláne.
Minden főzés után eltakarítom a kart, kosarat és a szűrőt is.
BWT kancsó. OSCAR 60-as párnáról váltottam a kancsóra mert a párna használatakor egy idő után nyálkás learakódás keletkezett a tartály falán még úgy is, hogy külön edényben lágyítottam és onnan öntöttem át a vizet a tartályba. Ekkor éreztem először ezt az említett szagot. Gondoltam, ha szűrős kancsóra váltok megszűnik a szag. Az nem szűnt meg csak a nyálkázódás.
A következőben kérném a segítségeteket: használok egy kb. 8 hónapja, újként vásárolt Gaggia Calssic gépet. Rendszeresen, olyan 1.5 havonta tisztítom/vízkőtelenítem. A gondom, hogy a tisztítás után kb. egy, másfél héttel a víznek amit csak simán átengedek a fejen, határozottan földes/dohos szaga van. A tartályt is természetesen áttakarítom rendszeresen, bár ott nem érződik ez a szag. Létezik, hogy dohosodik (algásodik?) a víz a rendszerben?
Lágyított vizet használok. (BWT)
Előre is nagyon köszönöm a segítségeket, magyarázatokat, ötleteket!