Keresés

Részletes keresés

mancskutya Creative Commons License 2001.03.18 0 0 27
Na ezt se tudtuk megoldani 1 év alatt
mika waltari Creative Commons License 2000.03.18 0 0 26

Ideje volna valami komolyabb diplomáciai lépést tenni.

Pl: Vízumkényszer , nagykövetvisszahívás, perek indítása , esetleg az ENSZ elé vinni a dolgot stb

Különben jobban járunk ha befedjük a Tiszát és szennyvízcsatornaként használjuk, vagy ásunk egy párhuzamos szennyvízcsatornát a befolyó összes folyónak + egy-egy derítőt, különben az életbe nem lesz itt rend.

Ukránok, Bolgárok mellettünk vannak őket is érinti a dolog, össze kéne fogni a románok ellen!

milyen szép lenne egy egységes határlezárás?!

Egyébként pedig a jó édes k. anyjukat az összes károkozónak és román politikusnak, külön kiemelve a román környeszetszennyezési minisztert!

Gixx-man Creative Commons License 2000.03.18 0 0 25
Szerintem a tobbseg nem azert mondja, hogy "vissza Erdelyt", mert most tenyleg talan okkal mondhatnank, hanem azert, mert az eddigi negy folyoszennyezeshez hasonloakat leggyorsabban es legegyszerubben ugy kerulhetjuk el, ha folyok forrasai mihozzank kerulnek. De belathatjuk, hogy ez csak egy gyenge urugy, de legalabb valami. Jobb ezt hangoztatni, mint olbetett kezzel varni, hogy a roman kormany bezarassa azokat a kornyezetveszeyes telepeket, amik ezeket a "baleseteket" okoztak.

Ha meg mi szennyezzuk a folyokat, akkor meg a mi kurva anyankat! Ennyire egyszeru...

Nem en mondom nekik, hogy ontsek azt a sok szarsagot a folyoba. Nekem elegem van az egeszbol, hogy a dusgazdag vallalkozopalantak (szerte a vilagon) keptelenek havi jovedelmuk toredeket is arra aldozni, hogy a ceguk ne artson a kornyezetnek! Ugy latszik ez Romaniaban is igy van, ahol az emberek, ha lehet, meg szegenyebbek, mint a hazai atlag, de nem is ok okozzak a bajt, hanem jelen esetben a "fourak" a bukaresti barsonyszekben, akik egy olyan ausztral cegnek adtak mukodesi engedelyt, melynek a mukodeset meg a sajat hazajukban, es Romaniat kiveve egesz Europaban betiltottak. Nalunk is kopogtattak, de elkuldtuk oket a busba. Nekem legalabbis ilyen ismereteim vannak a dolgokrol. Ha tevedenek, nyugodtan javitson ki barki es akkor elnezest kerek az irintettektol. Az az ausztral ceg biztos nem egy csod szelen allo valami lehet, hogy ha vilag masik vegerol idekoltozteti az egyig gyarat. De hiaba... amig a penz beszel es amig az emberek kapzsik, ne varjunk tul sok jot, vagy barminemu nemzetkozi megtorlast az uggyel kapcsolatban.

U.I.: szerintem ama cegeknek (mert tobbrol van itt szo), amik okoztak e "veletlen baleseteket", tobbe kerul megkenni a politikusokat, mint kerult volna megelozni ezt az egeszet.

Na mara ennyi, mert mar megint elszaladt velem a lo...

Gerike Creative Commons License 2000.03.17 0 0 24
Nem tudom, de szerintem a Románok semmi Xtrát nem csinálnak, csak egy snassz mezei Tavaszi Nagytakarítást!!! Csak azt nem mondták meg nekik, hogy nem jó helyre viszik a szarjaikat!!!! :((((((((
inabu Creative Commons License 2000.03.17 0 0 23
Hi!
Abszolut egyetértek OliAtNoway-jal.
1. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy Mo is rendelkezik hasonló méregtavakkal, és egyéb életveszélyes hulladékkal, amelyek nem szabályosan vannak kezelve. Az más kérdés, hogy azt nem dobáljuk át a szomszédba.
2. A csatoljuk vissza Erdélyt lemez elég régen lejárt már. A döntés, amely Romániához csatolta, valóban nevetséges, és nélkülözi a józan észt. De ez akkor is a múlt, és jó lenne, ha azon törné mindenki a fejét, hogy a szennyezést hogyan akadájozzuk meg, nem pedig azon, hogyan lehetne háborút kirobbantani.
3. Attól, hogy romániai vezetők alkalmatlanok a feladatuk ellátására, még nem a románokat kellen szidni, mert ez általánosítás. Én sem szeretném, ha egy lapon említenének pl. a foci-huligánokkal. Ugyanis ők is ebben az országban laknak.
4. Azok, akik nálunk arról kiabálnak, hogy "Erdélyt vissza", csak a tényekről terelik el a figyelmünket, vagyis a szennyezésről. Gondoljunk csak bele, ha visszakapnánk erdélyt, akkor legalább 10 évvel lemaradnánk az Eu csatlakozásról. És mivel előbb-utóbb ők is csatlakozni fognak, akkor csak oldja meg az a kormány, amelyik már kizsákmányolta azt a földet. Arról nem is beszélve, ha nagyon mutogatunk Romániára, esetleg észreveszik az Eu-ban, hogy itt is a béka segge alatt van a környezetvédelem, és akkor a csatlakozásnak ismét lőttek.
5. Aki pedig azt szeretné, ha nem csatlakoznánk az eu-hoz, az idióta. Nem azért kell csatlakozni, mert hirtelen annyira megszerettünk mindenkit a környéken, vagy, mert ők nem tudnak nélkülünk élni, hanem mert lehetetlen lesz gazdaságilag elszigetelődve élni.
happe Creative Commons License 2000.03.17 0 0 22
ezek a buzik megint beleengedtek ezt-azt a folyokba. most koolaj jon meg haztartasi hulladek.
dogoljenek meg. ez mar nem veletlen.
vigor Creative Commons License 2000.03.17 0 0 21
Apukám szokta mondani: ha a románok igazán ki akarnának cseszni a magyarokkal, visszaadnák Erdélyt :-)
fd Creative Commons License 2000.03.16 0 0 20
Szervusztok.
Más topicban is kifejtettem már, elmondom itt, is, nyugodtan lehet magánba elküldeni valamerre :-)
Ugye nem gondolja senki komolyan azt a butaságot, hogy akár Románia, akár a romániai emberek tudatosan és szándékosan szennyeznének _Magyarország ellen_ ?
Elég megnézni az érintett folyamkilométereket. A legerösebb szennyezés nyilván a forrásnál van. A 'levonuló' szennyezés viszont ugye a Tiszán keresztül a Dunába, és ott vissza Romániába jut...

Ki tud ma Magyarországon olyan konténert, ahova az elemeket szelektív gyüjtéssel lehet bedobni? És azt külön, a veszélyes hulladékra vonatkozó szabályok szerint dolgozzák is fel? Ki dobja oda?

Szóval, ez, ezek szerencsétlen esetek. De ha véletlen nálunk fordult volna elö, és mondjuk a jugók vagy a románok tiltakoznak, akkor mit mondanánk? Simán letagadnánk?? Vagy nálunk nem is áll fent a lehetöség??

Egyetértek azokkal, akik felhívják a figyelmet a 'saját házunk tájékára' is.

fd

Gixx-man Creative Commons License 2000.03.14 0 0 19
Stempi. Koszonom a helyesbitest, nagyon ramfer, nem ez az elso melleszolasom ebben a topickban. Ha maskor is irnek hulyesegeket csak nyugodtan helyesbitsetek ki.

Masreszrol a hozzaszolasod nekem nagyon tetszett.

stempi Creative Commons License 2000.03.14 0 0 18
semta=sema/model
Előzmény: stempi (17)
stempi Creative Commons License 2000.03.14 0 0 17
"elmúlt 50 évben a román vezetőség tökéletesen bebizonyította, hogy alkalmatlan Európa egyik legszebb tájának felelősségteljes gondozására. "

Tevedsz Gixx-mann: az elmult nyolcvan evben (Trianon ;( ) bizonyitotta a roman vezetsoeg az impotenciajat. Amugy a 200 eves tortenelmuk soran bebizonyitottak, hogy nem kepesek egy megbizhato vezetoi reteget kiizadni maguk kozul (ugy mint mi most). Azok a roman kormanyok akik helyt tudtak allni anno, mint "importalt" volt, es kulfoldi semta koppintottak le, azt vezettek be romanfoldon is.

A kolozsvari Szabadsag napilapbol szarmazik a forrasom..

"Mindenesetre odaát valamiért nagyon pikkelnek ránk, de legalább valami értelmes indokot mondanának és ne ezekkel a "Mi voltunk itt előbb!" tipusú (történelmileg bizonyítottan) hazugságokkal idegesítenének mindenkit. "
Ertelmes indokot akarsz? Segithetek, mert a roamnok ugy sem fogjak bevallani: egyszeruen galad modon jutottak azokhoz a foldreszekhez, es azota is eros kenyszeruk van, hogy bebizonyitsak (leginkabb onmaguknak), hogy jogosan kaptak, amiket kaptak. Ezek a balhek egy szunni nem akaro onigazolas, onamitas eszkoze. A nagyon roman (ertsd Erdelyen kivuli) iszonyatosan sotet, elso kurjantasra ugrik es nem gondolkodik. KOzben azt hiszi, hogy erdely a menyorszag. Es miert? Mert az Erdelybe telepult romanok is idokozben megtanultak dolgozni es annak ellenere, hogy a roman allam elszivja az osszes javaikat (erdelyieket), meg igy is! kepesek tobb hajszallal jobban elni, mint a Karpatokon tuliak. Na abbahagyom, mert belemelegszem es az nem lesz jo, mert ez a tema a vesszoparipam, nekem viszont mas dolgom is van :(.

Gixx-man Creative Commons License 2000.03.13 0 0 16
Hát igen. Lássuk be, hogy azért ez tényleg egy kissé vad ötlet volt, de ki az aki az adott helyzetben nem így érzett, vagy érez most is?
Hód mondta elöttem, hogy:
"...maradjunk meg európaiaknak, a románok pedig próbáljanak azzá válni..."
A kérdés csak az, hogy akarnak-e Európaivá válni most, hogy mi már szinte biztos, hogz megkapjuk az EU tagságot, vagy el akarják-e kerülni az ilyen és ehhez hasonló eseteket, mert az elmúlt évek nyilatkozatai nem ezt sugallják. Mindenesetre odaát valamiért nagyon pikkelnek ránk, de legalább valami értelmes indokot mondanának és ne ezekkel a "Mi voltunk itt előbb!" tipusú (történelmileg bizonyítottan) hazugságokkal idegesítenének mindenkit.
hód Creative Commons License 2000.03.13 0 0 15
A hadüzenet valóban nem volna értelmes dolog, de a diplomáciai tárgyalásokon sokkal keményebb hangnemet kellene velük megütni, érzékeltetve a katasztrófa valódi mértékét.
Sajnos a honi környezetvédelem állapota vetekszik a románéval, ami persze nem csoda, hiszen itt is, ott is a szovjet "szabvány" ment.
A lényeg az, hogy mi maradjunk meg európaiaknak, a románok pedig próbáljanak azzá válni, és úgy talán el lehetne kerülni a hasonló eseteket!
Előzmény: kaviat (9)
illus Creative Commons License 2000.03.13 0 0 14
Szerintem, azért azt is meg kellene vizsgálni, hogy nálunk miért nem tudott senki ezekről, mert a "hír"adók már arról szólnak, hogy sok olyan romániai cég van amelyik elavult technikával dolgozik. Már rég kiabálni kellett volna valakinek.

OliAtNoway Creative Commons License 2000.03.13 0 0 13
Szerintem itt tobb dolog egymasrahatasarol van szo.
Eloszor is adott az ausztral ceg, aki szeretne kinyerni a legnagyobb hasznot a vallalkozasbol. Eljon tehat Romaniaba es fillerekert rabszolgamunkat vegeztet az ottaniakkal. Igy piszok olcso munkaerot foglalkoztat.
A masik, hogy otthon ausztraliaban a kornyezetvedelmi eloirasok miatt ezt nem tudna megcsinalni, annyi penzt kene belefeccolnia a karos anyagok kozombositesebe, es a kornyvedelmi eloirasok megvalositasaba, hogy az mar neki nem erne meg ennyire.
Ez a masodik erv Romania mellett, mert ott gondolom a kornyved eloirasok korantsem olyan szigoruak, mint ausztraliaban, masreszt pedig bizonyos (rohadt keves) penzosszeg lerakasaval mindenki elnez mindent.
Azt, hogy a Magyarokkal mi van, az ausztralok olyan magasrol sz@rjak le, hogy fel se latunk odaig, a roman testvereink pedig meg magasabbrol. Gondoljak, ugyis atmegy minden a hulye Magyarokhoz, nekunk nem kell ilyesmivel torodni, mint a folyoszennyezes.
Arvizvedelmuk is azert nincs, mert ugyis atmegy minden az Alfoldre, aztan le van ejtve...
Egyszoval: Penz,erdek + igenytelenseg + nemtorodomseg + nagy rakas bunkosag = Szandekos folyoszennyezes.
Igen, SZANDEKOS! El sem er a cianfolt Szegedre, mar Vasarosnamenynel jon a nehezfem.
Legkozelebb mar az idojaras es vizallasjelentesben bent lesz az is, hogy Folyoszukulet, nehezfem es cianfoltok talalkozasa tilos.
Ez szerintem rendszeres es szandekos. Es ezt karteritessel helyrehozni nem lehet.
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.13 0 0 12
Mielőtt hagynátok magatokat bedőlni a provokációnak javasolnám, nézzünk körül: a mi házunk táján minden rendben van környezetszennyezésileg?

Egyéb román-magyar feszültségkeltő módszerek befuccsolni látszottak már. Ez a legújabb ötlet viszont már durva. Hadat azért ne üzenjetek és a kesztyűt se vegyétek fel, mert valaki pont ezt akarja elérni, és úgy látszik neki(k) semmi sem elég drága.

happe Creative Commons License 2000.03.13 0 0 11
szerintem egyszeruen csak bekaphatjak. undorito hogy ennyire leszarnak mindent azon kivul hogy a gyonyoru villajukat epitgetik. sok kis szemetlada.
petal Creative Commons License 2000.03.13 0 0 10
Egyetértek Hóddal, hogy inkább balkáni nemtőrődömségről van szó, mint szándékosságról, bár ez nem menti fel a dákokat a felelősség alól. Ha mindezt mi csináltuk volna sorozatban, már rég a világ vége lett volna szemükben és a propagandagépezetük teljes bedobással beindult volna ellenünk. Ezek a szőröstalpúak túl sokat megengednek maguknak.
kaviat Creative Commons License 2000.03.13 0 0 9
mindez biztos igaz, de akkor most mennyünk neki romániának ? így mint NATO tagország ?

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: hód (8)
hód Creative Commons License 2000.03.13 0 0 8
Erdély azért kapcsolódik a nehézfémekhez, mert a románok veszélyes és elavult technológiákkal mérgezik azt a gyönyörű vidéket, és így természetesen a jelenlegi Magyar területeket is, kipusztítva az élővilágot.
A románokról el lehet képzelni, hogy az uniós belépésünket akarják lassítani, de szerintem itt inkább a balkáni butasággal és nemtőrődömséggel állunk szemben.
És még valami: Erdélyt sokkal több dolog köti Magyarországhoz, de még Németországhoz is, mint romániához. Kérdezem: igazságos az, hogy a románok azért kapták meg Erdélyt, mert pár hónappal kevesebb ideig volt fasiszta kormányuk? Szerintem normális ember megérti a helyzet abszurditását.
Előzmény: kaviat (4)
Gixx-man Creative Commons License 2000.03.13 0 0 7
Naszóval. Azért szögesztem le, hogy semmi antiszemitizmus, mert távol álljon tőlem, hogy faji alapra helyezzem ezt a kérdést. Ez a topik nem fasisztáknak szól, úgyhogy ők itt nem is szívesen látott vendégek.
csn Creative Commons License 2000.03.13 0 0 6
Itt van március 15., ilyenkor mindig az átlagnál jobban "szerettek" bennünket a románok.

Egy olyan országban, ahol G. Funar és a hozzá hasonló férgek hivatalosan, kormányzati asszisztenciával szíthatják az ellentétet, legálisan csinálhat utolsó gané akciókat, nem csodalkoznék semmin sem.
Kíváncsi vagyok, mikor tisztul meg végre Románia az ilyen szeméteitől. Addig ne nagyon várják, hogy a Nato és az EU egyáltalán szóba álljon velük.

Gixx-man Creative Commons License 2000.03.13 0 0 5
Én se. :)

Az elmúlt 50 évben a román vezetőség tökéletesen bebizonyította, hogy alkalmatlan Európa egyik legszebb tájának felelősségteljes gondozására.

(Vajon mi alkalmasabbak vagyunk?)

kaviat Creative Commons License 2000.03.13 0 0 4
első olvasásra van egy két érdekes momentum a topicinditóban: hogy jön ide az antiszemitizmus, mi köze a vissza az erdélynek a nehézelemekhez ? esetleg akkor már idekeverhetnénk bácskát is meg a kanáriszigeteket, azokat is vissza kellene már csatolni...

.kav]4t r.e.b.

Pixell Creative Commons License 2000.03.13 0 0 3
Rendben, megertem. Senkit sem akartam megbantani.
Előzmény: Gixx-man (2)
Gixx-man Creative Commons License 2000.03.13 0 0 2
Tudom a hozzászólásom kicsit agressziv. Nem a román néppel van bajom, mert ő is áldozat, hanem a fejesekkel, akik ezt az egéeszet kiagyalták.
Előzmény: Pixell (1)
Pixell Creative Commons License 2000.03.13 0 0 1
Szalljatok egy kicsit magatokba es gondolkodjatok el. Mintha csak Funart hallanam...


(Egyebkent roman allampolgar is vagyok.)

Előzmény: Gixx-man (-)
jeegynullas Creative Commons License 2000.03.13 0 0 0
Hat igen, ez mar igazan durva ahogy ezek mar nem is csak SPAM-elnek, hanem egyben floodolnak is minket ...

Irredentizmus off.

Előzmény: Gixx-man (-)
Gixx-man Creative Commons License 2000.03.13 0 0 topiknyitó
A cián meg lehetett véletlen, de kétlem... A többi már egyértelműen szándékos. Rajtam kivül senki sem látja, hogy ezek az "urak" szándékosan mérgeznek minket, meg Erdélyt? Semmi antiszemitizmus, de már tűrhetetlen, amit a románok művelnek a mi földünkkel. Itt a diplomácia nem segít. Hogyan kaphatjuk vissza Erdélyt békésen?

Várom a hozzászólásokat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!