Keresés

Részletes keresés

Almapaprika Creative Commons License 2000.10.25 0 0 22
Teljesen egyetértek. Nagyon is lehet lapszemlével provokálni. Azt különösen rühellem, hogy a lapszemlék nagyobb része olyan cikkekre hívja fel a figyelmet amelyben a FIDESZt negatív színben tüntetik fel. A ballib médiásoknak mindig ez a szenzáció.
Előzmény: riverain (21)
riverain Creative Commons License 2000.03.23 0 0 21
Hát egyre inkább kiderül, hogy lapszemlével lehet a leginkább provokálni. Minden provokáció, amit visszaidéznek obskurus nyelvekből, ha SZDSZ-töltelék a forrás.
Előzmény: medve (20)
medve Creative Commons License 2000.03.21 0 0 20
Zénó! Stahl Judit is összekeverte már a kettőt.
Előzmény: Zénó (14)
Tiborc Creative Commons License 2000.03.21 0 0 19

Kedves Werner Zsolt!

Provokálni lapszemlével?

Kissé elmaradtam, vagy három hete, mert nem megy a magyar archívum sem.
Lovas Jobbegyenese, a könyv utolsó előtti fejezete: "Népszabadság, : Érvek, vélemények – ki dögöljön meg?”
Nem találom az idézett Popper cikket!
Feladom. Segítsen más.

Tisztelettel
Tiborc

Előzmény: Werner Zsolt (17)
riverain Creative Commons License 2000.03.14 0 0 16
Figyeljetek, az én papír Demokratában Kosztolányi Dénes van.

Werner Zsolt:

Mivel a Trouw-ügy marhára érdekelt és nem hittem, hogy Lovas ekkora labdát ad fel, felhívtam egy haveromat, aki véletlenül könyvtáros Amszterdamban. A cikk megjelent a Trouw-ban ezzel a címmel: Hongaars extreem-rechts krijgt eigen radiostation. Nem tudok hollandul és ezért kérdeztem a haveromat, hogy benne van-e a lámpaernyő-mondat. Alá is húzta a faxon. Mivel hosszú a mondat, csask a végét írom ide annak, aki hollandul tud: "...om lampenkapjes te maken van het vel van een bepaalde linksliberale mediasocioloog".

Előzmény: Zénó (14)
Zénó Creative Commons License 2000.03.13 0 0 15
Vagy a folyami rákhoz hasonlóan van figu rák is :)))
Előzmény: Zénó (14)
Zénó Creative Commons License 2000.03.13 0 0 14
OFF
És még indiszponált is újabban... Öregszik, vagy mi..
No íme a bizonyság:
Lovas István: A führer-düh
2000. március 9.
"A napokban Forró Tamás - aki a leggyomorforgatóbb magyarországi média-összefonódásokat
szimbolizáló első öt figurák egyike - a Nap-keltében “kérdezte” Kosztolányi Dezsőt a
megfigyelési bizottság munkájáról."
Szegény Kosztolányi Dezső, foroghat a sírjában, ha élne, biztos eltiltaná Dinit a névhasználattól, vagy valami megkülönböztető jelzést hozzárakatna.

És mi az, hogy "első öt figurák"? Nekem nem kenyerem az írás, meg a magyar nyelvtan, de nem "első öt figura" a helyes? Vagy ez valami nép-nemzeti fordulat? Vagy Forró egymagában öt figura?

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.03.13 0 0 13
Mi van? Lovast hazugságon kapták?

Ja, már azt hittem, történt valami. :))

szalonna Creative Commons License 2000.03.13 0 0 12
Én sem találtam, mikor régebben kerestem, de mivel sem cim sem dátum nem volt a Lovas cikken, nem is nagyon kerestem tovább. Ugyanis lehet, hogy valamelyik egészen másról szóló cikkben van benne a dolog. Ujságcikkek keresésénél gyakran jár igy az ember... Üdv szalonna
Előzmény: Werner Zsolt (11)
picur Creative Commons License 2000.03.13 0 0 10
ja, meg egy url, vagy egy valmi pointer, mert elolvasnam :)
Előzmény: picur (9)
picur Creative Commons License 2000.03.13 0 0 9
OK, koszi.
Előzmény: daisy2 (5)
KAYA Ibrahim Creative Commons License 2000.03.13 0 0 7
trouw2 f, 1. hűség;te geoder ~ becsületében bízva, jóhiszemüleg;
de ~ aan het vaderland a hazához való hűség
2. házasság
Előzmény: Werner Zsolt (6)
daisy2 Creative Commons License 2000.03.13 0 0 5
Ameddig a dél-afrikai ismerősök keresik, addig - ha nem baj - megtaláltam: Growing threat of Haider spill in eastern Europe. Alcim: Far - right nationalists are seeking greater influence on governments, as is the case in Hungary. Adam LeBor reports from Budapest.
Előzmény: picur (2)
daisy2 Creative Commons License 2000.03.13 0 0 4
Zugor István, Holland-Magyar szótár 701. old.
trouw mn, hű(séges), megbízható.

Előzmény: Werner Zsolt (3)
picur Creative Commons License 2000.03.13 0 0 2
"A dél-afrikai lapban Adam LeBor Budapestről tudósít a Dunával Bécsből ideömlő antiszemita veszélyről. Cikkében kiemeli, hogy Csurka István, a MIÉP elnöke Rotschildot vádolta meg azzal, hogy ludas a Nagybányáról indult Tisza-szennyezésben. Ez kódolt antiszemitázás, írja LeBor."

Rakerdeztem DA-i ismerosoknel, ok nem olvastak ilyet. De meg keresik.
Pontosabb lapszam nincs?

Előzmény: emberhegy (-)
MGperY Creative Commons License 2000.03.13 0 0 1
egy ország nem lehet antiszemita.
a lapszemlébe is csak 2 csbetüs csávóról írnak, ebből egyről antiszemita vonatkozásban.
ügyetlenül hazudsz, vagy nem tudsz olvasni, vagy ném érted mi van odaírva.

vagy én nem értem ?

Előzmény: emberhegy (-)
MrWallace Creative Commons License 2000.03.13 0 0 0
Pr0v0kálni lapszemlével? Nem is tud0m.
emberhegy Creative Commons License 2000.03.13 0 0 topiknyitó
Egy "damil" nevű nickname azt írta, hogy Lovas néhány hete a Napi Maóban megjelenő nemzetközi lapszemléivel provokál. Példaként azt írta, hogy Lovas a zsidó kártérítési pénzek körüli marakodásról szóló Frankfurter Rundschau (német liberális lap) cikk után azzal kezdte egy kenyai lapból vett cimet, hogy Keselyűk marakodnak a marhatolvalyok ösvényei fölött. Ez eddig a legérdekesebb vád Lovas ellen: egyetlen szó saját kommentár nélkül képes provokálni. Idekopiztam a mai lapszemléjét. Ebből nagyon hasznos dolog tudható meg. Az is, hogy miként antiszemitázzák Magyarországot. Szerintetek van etikátlan lapszemle?

Napi lapszemle
- Lovas István összeállítása -
Felküldve:
2000. március 13. ( 6. oldal)
The Washington Post

A Wired magazin keddi számában megjelenő, 24 oldalas cikkről ír előzetesen az amerikai napilap. Ebben a Sun Microsystems vezető tudósa, az informatika jövőjéről korábban létrehozott amerikai elnöki bizottság első társelnöke, Bill Joy kijelenti, hogy egyetért Theodore Kaczynski - az őrült unabomber - elméletének alapjával, amely szerint a fejlett technológia az emberi faj pusztulásához vezet. Joy a Washington Postnak adott telefoninterjújában figyelmeztetésének súlyát Einstein híres, az atombomba potenciális lehetőségéről Franklikn Delano Roosevelthez 1939-ben írt leveléhez hasonlítja. Joy elmondta: eddigi hiedelme megdőlt, a szoftverek fejlődése nemhogy jobb világot hoz, hanem két nemzedéken belül az emberi faj teljes pusztulásához vezet. Ennek az oka az, hogy 2030-ra a számítógépek intelligensebbek lesznek az embernél és a robotok elkezdik önmagukat szaporítani, ami megállíthatatlan lesz.

El Tiempo

A legnagyobb példányszámú kolumbiai napilapban a híres perui író, Mario Vargas Llosa írt hosszú cikket térségünk azon országairól, ahol a múltat tisztára akarják mosni. A cikk főként Romániával és Magyarországgal foglalkozik. Írása utolsó mondatában Braham professzorra, a magyar holokauszt szakértőjének korábban a francia Les temps modernes c. folyóiratban megjelent cikkére utalva Csoóri Sándort említi, aki azzal vádolta a liberális magyar zsidó közösséget, hogy a saját képére formálja a magyarokat.

The Star

A dél-afrikai lapban Adam LeBor Budapestről tudósít a Dunával Bécsből ideömlő antiszemita veszélyről. Cikkében kiemeli, hogy Csurka István, a MIÉP elnöke Rotschildot vádolta meg azzal, hogy ludas a Nagybányáról indult Tisza-szennyezésben. Ez kódolt antiszemitázás, írja LeBor.

The New York Times

A vezető amerikai lap a svájci Luzern egy külvárosában a hét végén tartott népszavazás miatt aggódik. Emmenben 27 000 svájci szavazott arról, hogy a városukban élő 56 bevándorló kapjon-e állampolgárságot. A szavazók kis könyvecskét kaptak, amelyben a kérelmezők - akik a svájci állampolgárság törvényes követelményeinek megfelelnének - fényképe, adófizetési szokásai, munkanélküliségük története és a hobbijaikra vonatkozó adatok találhatók. Egyre több kantonban döntenek közösségek arról, hogy az övék legyen a végső szó az állampolgárság megadásában vagy elutasításában. Mindez a rasszizmus robbanásszerű növekedését vonhatja maga után, írja a New York-i liberális lap.

The Daily Yomiuri

Japán legkedveltebb napilapja, a 12 millió példányban megjelenő, jobbközép Jomiuri Simbun angol nyelvű kiadása Jesse Helms, rangidős amerikai szenátornak az ENSZ címére elhangzott fenyegetéséről tudósít. Helms figyelmeztette a világszervezetet: ha Amerika nem kap többet az ENSZ-be fektetett pénzéért, azt akár faképnél is hagyhatja. A lap tudósítója szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt beszélő Helmst egyetlen küldött sem vette komolyan.
Napi Magyarország hírlevél

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!