Keresés

Részletes keresés

eilrahC1 Creative Commons License 2022.08.08 0 1 3259

Nyugodjál békében T.C.   

dr. Lópici Gáspár Creative Commons License 2022.08.08 0 3 3258

Ez az élet rendje, aki megszületik, az meg is hal.

Amúgy "csak" Roger E. Mosley halt meg, mert T.C. karaktere mindaddig élni fog, amíg van ember, aki nézi a sorozatot.

Én most épp az 5. évadot nézem, pont a minap értem az 5. részhez, amikor T.C. gépe lezuhan.

Annyira röhögtem, ahogy kijött a kómából a végén :D

Zeus SH Creative Commons License 2022.08.08 0 2 3257

És megint csak a rossz hírek...

Roger E. Mosley, alias T.C. is a mennyekbe költözött.

Autóbaleset.

Mérhetetlenül el vagyok szomorodva.

Pihenjen békében. :(

 

kritikatura Creative Commons License 2021.03.28 0 0 3256

https://youtu.be/c_aIvzjJlEE?t=123 Íme, 15 évvel később szembe jött ez a videó.

Előzmény: Zeus SH (1160)
saabee Creative Commons License 2020.08.18 0 1 3255
dr. Lópici Gáspár Creative Commons License 2020.05.28 0 0 3254

Mi is párommal mostanában napközben megnézünk 1-2 részt, szerencsére ő is rákapott. 3. évad végén járunk, és állandóan vigyorgunk közben. :)

Én nem emlékszem, mikor láttam először, nyilván amikor adták a tv-ben. :)

saabee Creative Commons License 2020.05.27 0 0 3253
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.25 0 0 3252

Nem is mondtátok hogy az atv spirit - en adják Magnumot. 

dreizwanzig Creative Commons License 2019.06.14 0 0 3251

Sziasztok!

 

Nekem bejön az új Magnum is. A hangulat, hogy átvették a szereplők karakterét... Persze nem úgy kell nézni, hogy ez majd a régi helyébe léphet az ember szívében, de szerintem ez egy szórakoztató sorozat, nem rossz. Nézni fogom.

 

Másik kérdés: járt már valaki Hawaii-n? Felmerült, mint idei úti cél. Vannak esetleg valami Magnummal kapcsolatos helyek ott? Úgy értem fan shop vagy bármi helye, ahol említést tesznek a sorozatról, hogy itt forgatták, stb?

Törölt nick Creative Commons License 2019.05.17 0 0 3250

A birtokról esetleg nincs valami friss infótok, fotótok, hogyan nézhet ki most?   Nem tudom ki töltötte fel a videára a sorozatot, de örök hála érte.  Minden este nézek egy részt.

Zeus SH Creative Commons License 2019.05.14 0 1 3249

Hát igen.
A ház elbontása hatalmas csalódás minden rajongónak.

Pedig nagyon reménykedtünk, hogy aki megveszi, fel fogja újítani, s úgy fogja használni.

És igen, én is álmodoztam róla, hogy elmegyek oda, s legalább a kerítésen belesve készítek pár fotót.

Nos, ennek annyi.

De ugyebár ettől függetlenül a filmen még megnézhetjük.

S hál'isten a parthoz és a Tidal Poolhoz sem nyúltak.

Oda még mindig ki lehet menni, leülni, úszni egyet.

 

A film... Nos, ha kicsit régebbre visszaolvasnátok a topicban, természetesen fellelhető a neten, de nem szertnék itt például torrentoldalakat reklámozni.

Szóval tessék egy kicsit kutatni utána. A békebeli SD minőségtől kezdve a bluray-ripig többféle verzióban megtalálható a sorozat a neten.

 

Az új Magnum pedig... Hátö... nem olyan, mint a régi. Ha a nevektől elvonatkoztatok, egy aránylag nézhető kis sorozat. Szerencsére bennem nagyon remekül kialakult egy "önvédelmi" ösztön, s ahogy nézem, nem hasonlítgatom az eredetihez, csak elvagyok vele. Hasonlítgatni hiba lenne, rettentő sokat ront rajta.  Őszintén megvallva nekem kellemes csalódás, sokkal rosszabbra számítottam. Nem, nem azt mondom hogy jó, legkevésbé sem úgy, annyira jó mint az eredeti, de nem annyira rossz, mint amekkora előítélet dolgozott bennem iránta. Kicsit olyan, mintha egy nagyon lelkes gyerekcsapat rózsaszín szemüvegen át megnézte volna az eredeti sorozatot, s most megpróbálnák "továbbjátszani".
Mindenesetre azt nagyon sajnálom benne, hogy leginkább a "turistacsapda" helyeken forgatnak, de remélem előbb-utóbb azért lesznek érdekesebb helyszínek is, mert a Diamond Head-es és Waikiki beach-es snittek bár gyönyörűek, én Hawaii többi részét is nagyon szeretem.

Dr.House. Creative Commons License 2019.05.10 0 0 3248

Sziasztok!

Én is először írok ide a fórumra, habár már régebb óta bele-bele olvastam a hozzászólásokba. Nekem is nagy álmom volt a filmben szereplő birtok élőben történő egyszeri meglátogatása és bizony nagyon szomorú voltam, amikor olvastam az elbontásáról szóló híreket. 

Imádtam a sorozatot régen is, amikor nézhető volt a tv-ben és most is, amikor az ATV-n volt látható. Nagyon sokáig furcsállottam, hogy egyik televíziós csatorna sem tűzte műsorára a sorozatot nagyon sokáig, de örültem neki, amikor láttam, hogy újra nézhető lesz a magyar tv-ben is. Mind Tom Selleck, mind a többi karakter kitalálása számomra hatalmas és nagyon jól összeillik, sokszor elgondolkodtat egy-egy sorozatnak a mélységi jelentése, mondanivalója...

Nekem máig a Magnum a sorozatok No.1-ja. A mostani új Magnum sorozatba egy párszor belenéztem, de számomra is borzalmas, semmi köze sincs a régi sorozathoz, bár tudom nem ez volt vele a cél, de szerintem teljesen méltatlan hozzá. Számomra a Magnum nem létezik Tom Selleck nélkül, aki zseniálisan alakította ezt a szerepet. :)

Törölt nick Creative Commons License 2019.05.05 0 0 3247

Sziasztok, most találtam rá a fórumrumra. Egy világ omlott össze bennem, mikor megtudtam hogy elbontották a Robin birtokot. Egy álmom volt, hogy elmegyek megnézem a birtokot élőben, de ez már sajnos szertefoszlott. Anno egy részt sem hagytam ki, amikor vetítették a tv2-n.  Ennek az új Magnumnak, számomra valahogy nincs olyan varázsa mint a réginek. Nem olyan jellegzetesek a szereplők benne, nem olyan szerethetők, mint a régiek. A szinkronhangok is olyan semmilyenek, és a női Higinst is fura, soha nem lesznek olyan jó kis csipkelődések benne, mint a régiben. Mint sorozat, amúgy nem rossz, nézhető.

Valahol meg lehet szerezni a teljes sorozatot, mert jó lenne újra nézni?  A videa-n van pár rész, azokat szoktam megnézni nosztalgiából, de ugyan úgy tetszik mint régen. Az utolsó évadok, már nem olyanok mint az elején, komolyabbak, de jó lett volna azért ha még tovább forgattak volna egy jó pár évet.

Zeus SH Creative Commons License 2019.05.04 0 0 3246

A hetedik évad jó.

Csak másként mint az eddigiek.

Sokkal megtervezettebb, sokkal profibb.

Ezek az epizódok az eredeti terv szerint már a sorozat végét jelentették.

Odatettek apait-anyait búcsúzóul, igazából nagyon jók.

Kétségkívül a harmadik-ötödik évad az, ami olyan nagyon igazi, nagyon "magnumos".

Az elején még keresik a szerepeket, a végére pedig már nagyon profivá válik mindenki. A rendezőtől kezdve a színészeken át a vágóig, operatőrig, iszonyú profik.

Közötte pedig van pár évad, amikor már minden szereplő megtalálta a karakterét, a stáb ráérzett hogy hogyan lehet megmutatni, s igazi "örömjáték" a sorozat.

Igazából mindenki a középső néhány évadot szereti tán legjobban, de "fel kell nőni" a többihez is.

Meglátni az első évadokban a szerepek szárnypróbálgatását, a lelkesedést, hogy nagyot alkossanak. A sorozat közepében azt, hogy "viszi" a színészeket, a stábot a sorozat, szinte magától gördül minden, egyszerűen hibátlanok a középső évadok. Aztán a sorozat vége felé, mikor rájönnek, hogy ők profik, s profin kell a sorozatot csinálni. S a végső, a nyolcadik évad, ami sajnos a végső búcsú, amin érezni, hogy csak a nézők nyomására készült, s bár lett volna még fantázia a sorozatban, a készítők bármennyire profik, lélekben már nem voltak ott a sorozatnál teljesen.

 

Előzmény: dreizwanzig (3244)
Ritchie87 Creative Commons License 2019.04.10 0 0 3245

Az új Magnum.... az nem tudom kinek szól, de nem a régi sorozat kedvelőinek az biztos.

A feleségem 2 hete letöltötte mind a 8 évadot, így akkor nézzük mikor kedvünk tartja. 

1 éve volt szerencsém vezetni egy 308gts-t ( nyitott targa mint a filmben) Hát szegény Selleck megszenvedhetett vele, mert a 178cm-el elég karcosan fértem el benne. Nem beszélve, hogy a pedálok a kerékdobtól bántóan jobbra vannak eltolva. A 928-as Porsche a szereplőnek biztosan kényelmesebb választás lett volna, ahogy az alkotók eredetileg elképzelték (fekete színben).

 

Előzmény: dreizwanzig (3244)
dreizwanzig Creative Commons License 2019.04.02 0 0 3244

Nem tudom melyik lehet a rosszabb: a hetedik évad, vagy az új magnum????

Magnumot csak akkor nézek, ha 100%-ig tudok rá koncentrálni, így viszonylag kevés időm jut rá. Még mindig a 7. évadnál tartok, de ez nagyon rossz. Ha ez valami más sorozat lenne, már letöröltem volna és mondtam volna, hogy innentől szar, nem érdekel... Nyugtassatok meg, hogy a 8. jobb lesz. Ha nem, akkor inkább nézem az 1-5 évadokat :D

https://www.youtube.com/watch?v=kVAHzCu3Svk

 

Na de hogy mondjak valami jót is. A fiam lassan matchboxozik és előkerestük a régi gyűjteményem. Éééés mit találtam??? Egy Ferrari 308gts-t, ami az első évadban volt. Nem is tudtam, hogy volt ilyenem. Valószínűleg már kicsit nagyobb koromban szerezhettem be, mert patika állapotban van. Egyébként nem matchbox, hanem Corgi, de sztem mindegy. Vettem egy Hughes 500d makettet ezen felbuzdulva. Remélem senkinek sincs kétsége arról, hogy vajon Island hoppers fényezést kap-e? A festék már megjött. Már csak idő kell :)

Előzmény: Inter30 (3242)
csepi0101 Creative Commons License 2019.01.01 0 0 3243

Most pár perce az ATV-n hang nélkül futott valamiféle előzetes a 2019-es évre és egy képkockányira bevillant a MagnumPI  is,nem volt rajta hang nem tudom mi volt ez de elképzelhetőnek tartom hogy leváltják a Columbo ismétléseket,az nagy szám volna

Inter30 Creative Commons License 2018.10.09 0 0 3242

A nevén kívül semmiben nem hasonlít az eredeti sorozatra a reboot. Nem érdemes vesztegetni rá az időt. Amikor összetörték a GTS-t (még ha csak retkes cgi volt is) azt hittem hogy elszakad egy ér az agyamba....Krva anyjukat. 

Amíg lesz aki csodálattal emlékszik a sorozatra és az alkotókra addig nem számít ki megy el és mit rombolnak le, azoknak mindig megmarad a bírtok is és minden egyes szeretni való szereplője.

Tomsz85 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 3241

Én most az 5. évadnál tartok, ennek az eleje valahogy nagyon lapos, első 8 részt néztem meg eddig. 

Előzmény: dreizwanzig (3232)
Tomsz85 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 3240

Áhh, szóra sem érdemes, förmedvény.

Előzmény: Lecso11 (3239)
Lecso11 Creative Commons License 2018.05.18 0 0 3239

https://www.youtube.com/watch?v=ADAeeJclFIU

 

Nem vagyok olyan, aki szerint "régen minden jobb volt", de ez. Ez undorító lesz szerintem.

 

Talán jobb is, hogy Higgy bébi és birtok ezt már nem érte meg.

Tomsz85 Creative Commons License 2018.04.15 0 0 3238

Én is láttam a videókat a bontásról! Valamelyik Magnumos facebook oldalon volt kirakva. 

Egyébként most végeztem a 2. évaddal. 

Előzmény: Zeus SH (3237)
Zeus SH Creative Commons License 2018.04.11 0 0 3237

Gyűlölöm a rossz híreket.

És azt is, hogy én vagyok szinte mindig a rossz hírek hozója ezen a fórumon.

Tudom, kevés itt mostanában a mozgás.

De ez...

Ez mellbe vágott.

Képtelen voltam végignézni.

Az első pár képkockát megnézve be kellett zárnom az ablakot.

Vége.

Ennyi.

Nem tudom nézni.

A Birtok nincs többé.

https://www.youtube.com/watch?v=vo3hAxYv3Fk

Tomsz85 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 3236

Arra felfigyeltem hogy Magnum Ferrarijának rendszáma az első részében még nem BOBIN 1, hanem 56E-478, ha jól olvastam le. Aztán a 3. részben, mikor a főcímben indít akkor ROBIN 1, utána megint nem. Mivel a főcím ezen része az első részből van kivágva, mikor ellopja a Ferrarit. Sajna elöl nincs rendszáma, ezért nehéz kifigyelni. Talán az 5.részben már a ROBIN 1 rendszám van a kocsin, azért csak talán mert rendesen nem látszanak a  karakterek, csak  az hogy az utolsó karakter előtt szóköz van. Most kezdtem el visszakeresni és nem néztem újra végig a részeket, csak beletekertem. 

És a "klasszikus" főcím is később jött be, az első 9-ben még másmilyen. 

Tomsz85 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 3235

Sikerült beregisztrálnom a sorozatbarát oldalra. Elméletileg fentvan a az egész, most kezdtem el a 2.évadot nézni ha van időm. Nem eg yHD minőség, de nézhető. Csak a sok hülye felugráló ablakkal kéne valamit csinálni. 

Előzmény: dreizwanzig (3234)
dreizwanzig Creative Commons License 2018.02.21 0 0 3234

Hello!


A magyar P2P oldalakon fent van az osszes resz.

En nem mondanam, hogy a sorozat elorehaladasaval meguntam volna es azert nem erzem mar olyannak. En minosegi romlast velek felfedezni.

Előzmény: Tomsz85 (3233)
Tomsz85 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 3233

Hello!

Én néztem mikor legelőször ment a magyar tv-n, legalábbis szerintem akkor mehetett először, nemtudom mennyi lehettem akkor, kb. 8. Most 32 vagyok. Nyilván nem minden egyes részt láthattam, de megmaradt sok momentum, az elsőt biztosan láttam, mikor lopja a Ferrarit. 

Aztán sokáig sehol nem adták, 2012-ben kezdte el ha jól emlékszem a Story4, akkor természetesen elkezdtem nézni. Végül abbamaradt, talán nemis alkalmas időben volt, meg szerintem abba is hagyták, én nem néztem végig az biztos. Amíg néztem azalatt azt én is észrevettem hogy idővel ellaposodott. 

Nyilván más szemmel nézte az ember 8-10-12 évesen, és máshogy 30 ként. 

Meg sajnos idővel minden sorozat ellaposodik, megszokottá válik, csak a megszokás, esetleg függőség miatt végignézi az ember. 

Viszont pár hete felfedeztem az indavideón, sajnos csak 9 részt, megnéztem őket, azok érdekesek voltak, épkézláb történettel. 

Szívesen nézném tovább. Valahogy közzétehetnéd őket.

 

Előzmény: dreizwanzig (3232)
dreizwanzig Creative Commons License 2018.01.27 0 0 3232

Szépen mondtad. Azt hiszem sokan kedvelték a Magnumot, sokan nézték gyerekkorukban (mint én), de csak kevesekben él ez ennyire élénken. Ha mondom, hogy én szoktam nézni a Magnumot, általában mindenki mondja, hogy hú az milyen jó volt, de senkinek nem jut eszébe újra nézni. Nekem viszont nagyon jól esik. Valahogy mindig a gyerekkoromra emlékeztet.

Az elmúlásról csak annyit, hogy hát megnéztem pár Jesse Stone részt... Túl azon, hogy ha nem T.S. lett volna benne, akkor már a 10. perc után kikapcsoltam volna, rossz nézni, hogy mennyire megöregedett. Persze lehet, hogy a Magnum befolyásol annyiban, hogy nem tudok elvonatkoztatni, nem tudok ezekre a filmekre úgy tekinteni, mintha ezek nem a Magnum folytatásai is lehetnének. Csak nagyon rossz nézni, hogy a hajdanán ragyogó, jókedvű bohókás karakterünk most egy lecsúszott, melankólikus, vén trotty... Lehet, hogy csak én látom így....

 

Másik:

Most már a 7. évadnál járok. Csak én érzem úgy, hogy ahogy halad előre a sorozat, egyre gyengébb? Egyre több baromság, földtől elrugaszkodott dolog van benne, sokszor kicsit béna, amit igazából az első évadokban én nem észleltem. A legtöbb részben vannak humoros dolgok, de ezek inkább már csak 1-1 helyzetben, beszólásban jönnek elő. Valahogyan már nem lengi át az egész sorozatot a bohókás hangulat. Vagy csak én változok? :D

 

Egyébként mikor ment először a TV-ben ez a sorozat Magyarországon?

 

Illetve kíváncsi lennék, hogy hány évesek itt a tagok. Aki akarja, írja be :) Én 30 vagyok, tehát amikor néztem a sorozatot (először) szerintem olyan 8 lehettem, ahogy én emlékszem, meg számolgattam....

Előzmény: Zeus SH (3230)
dr. Lópici Gáspár Creative Commons License 2017.11.10 0 0 3231

Szép gondolat

Előzmény: Zeus SH (3230)
Zeus SH Creative Commons License 2017.11.10 0 1 3230

Tudom, hogy kb így van.

Lassan kezdek a "már nem annyira fiatal" kategóriába esni, s ahogy végiggondolom az életem, nagyon sok mindennek örülök, hogy a részese lehettem, hogy ez az én életemben történt meg.

Ilyen ez a sorozat is.

Örülök hogy láthattam, életem egyik olyan sorozata, ami örök.

Csak az ember lelke mélyén úgy hiszi, ahogyan a celluloid, úgy a rajta szereplő ember is örök, s rossz szembesülni vele, hogy nem, nem így van, a hőseink, példaképeink, kedvenceink ugyanúgy halandóak, mint mindenki más ezen a világon.

Hogy kicsit ironikusan kívülállónak tettessem magam, úgy mondom, hogy "kicsit elrontja a mesét".

De nagyon nem.

Sőt hosszú távon egyáltalán nem.

Hisz Higgie úr ott lesz mindig a Birtokon, s mikor olyan a helyzet, a lovaglópálcával a csizmáján végigcsapva utasítja a fiúkat: "Zeus, Apollo, őrjárat!"

A dolgok egy része elmúlik, de más része örök.

És igazából ez így van jól.

 

Előzmény: dr. Lópici Gáspár (3229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!