Keresés

Részletes keresés

sas1 Creative Commons License 2001.12.28 0 0 74
"London, Párizs, New York báját az adja, hogy az egyik sarkon kínaiak, a másikon olaszok, a harmadikon írek, a
negyediken indiaiak és így tovább élnek - együtt."

Az olaszok és az írek szvsz. többnyire fehérek és keresztények...

Ki számit fehérnek? A szőkék és kék szeműek, vagy talán a vörös hajú, zöldszeműek is? A fekete hajú, barnaszeműek, a magyarok, cigányok, arabok, zsidók még fehérek, vagy már négerek, vagy kínaiak? Több variáció ugyanis nincs, vagy fehér, valaki, vagy fekete, vagy sárga!

Ki számít kereszténynek? A római katolikus, a karizmatikus neoprotestáns, netán a mormon, vagy a Jehova Tanúja?

Előzmény: rezső (-)
szalonna Creative Commons License 2000.03.12 0 0 73
"Ö volt a Magyar Hírlap, azután a Népszava belpolitikai rovatának vezetője lett. Állítólag valamilyen cionista lap állandó szerzője is, de azt nem ismerem. A Napkeltében gyakran láthatod kérdezőként."

Hát, akor a cinoistáknak sem lehet könnyü manapság... :-)

Előzmény: rezső (72)
rezső Creative Commons License 2000.03.12 0 0 72
Sajnos komoly.

Ö volt a Magyar Hírlap, azután a Népszava belpolitikai rovatának vezetője lett. Állítólag valamilyen cionista lap állandó szerzője is, de azt nem ismerem. A Napkeltében gyakran láthatod kérdezőként.

Előzmény: Medieval (71)
Medieval Creative Commons License 2000.03.12 0 0 71
Kedves rezső!

D. J. munkásságát, hál'istennek nekem sem volt szerencsém eddig ismerni, de én azt hittem, hogy ez az írás egy olyan ellentétes értelmű izé. Olyan irónikus, vagy az a talán p-vel kezdődő szó, ami nekem fél egykor már nem jut eszembe. Szóval ez itten komolyan van gondolva? Jézusmária!

Előzmény: rezső (70)
rezső Creative Commons License 2000.03.11 0 0 70

"Elöször is a topiknyito. Dési János munkásságát nincs szerencsém ismerni,"

Örüjl neki.

Ezek szerint a magyar hírlap és a népszava nem volt mindennapos olvasmányod.

Lehettek nyugodt napjaid.

Előzmény: szalonna (69)
szalonna Creative Commons License 2000.03.10 0 0 69
Kedves rezsö!

Elöször is a topiknyito. Dési János munkásságát nincs szerencsém ismerni, ez a cikke szerintem hülyeség. Hülyeséget ír a globalizációról, majd megpróbálja gleichschaltolni a fehér keresztény göggel - ö tudja miért, talán a legjobb a az ellenségképek egymásbaszeretnek és boldogan élnek, amig meg nem halnak. Így világos, hogy aki ellentmond az idegenek korlátnélküli beengedésének, az minimum Horthysta, akarom mondani Horthy-fasiszta. (Ezt nem mondom komolyan, de kb ennyire felidegesitett a hülye képzettársítás).

A cikknek föleg ez a kijelentése zavar

"Ha Magyarország elzárkózik a bevándorlók befogadása elől, akkor lehet, hogy
megmarad a "fehérek" országának, de kicsi, szegény és jelentéktelen lesz. Tessék választani."

Ugyanis a határok hermetikus lezárását szvsz senki sem követeli, de a bevándorlás kontrollálását igen. Dési tehát hamis alternatívát állit. De ha ma mindenki hirtelen ott teremhetne, ahol lenni szeretne, fél Afrika a Tafalgar Square-en ácsorogna, a másik fele a párizsi diadalív árnyékában szorongana. Ebben a helyzetben egyszerütlen idétlenség nem tudomást venni a problémáról, képzavarosan "fehér keresztény" jelzökkel dobálózni. Mert a jelenlegi lakosságmozgás már rég nem emigráció (vagy immigráció) hanem egyszerüen migráció, népvándorlás. Ez pedig szerintem (hogy klasszikusokat idézzek) mindenképp egy jelenség, olyan, mint a víz áradása. Az ügyes ember építi a gátakat és a csatornákat, és ha jól intézi a dolgát, még a tengertől is el tudja hódítani a földet. Magyarul: az árvizet megszüntetni nem lehet, de csatornázni lehet és kell. A legmaflább az az érvelés, amit most Dési használ, hogy ugyan, bontsuk már le a törvényes gátakat, mert itt az árvíz.

Szerintem egyébként a mai túlnépesedett világban nem lényeges, hogy 9 millió vagy 14 millió magyar lesz-e ötven év mulva. Azt tartanám fontosnak, hogy a magyarok mind ismerjék kultúrájukat és azonosuljanak vele. Azt kellene elérnünk, hogy a magyar állampolgárok minél nagyobb része élhessen a kultúra és civilizáció minél magasabb szintjein, ehhez pedig meg kell erosítenünk iskoláinkat és egyetemeinket. Szerintem ez a lényeg.

Magyarország legnagyobb értéke szerintem az egyedi magyar kultúra. Az ugyanis köztudott, hogy népünk genetikailag európai, tehát a honfogalók génjei már jószerivel lecserélodtek. Ugyanakkor kultúránk folyamatosan virágzik. Ez viszont azt jelenti, hogy a magyar kultúra eros, fennmaradásra képes, asszimilatív kultúra. Ápolni kell, mert a világ egy különös, egyedi jelensége.

A huszadik század végére ez a kultúra (ezalatt most életviteli szokásokat, társadalmi érintkezést stb.) szerintem eléggé megroggyant, de nam a nyugati urbaziációtól, hanem egészen más típusú okok miatt. Nehéz megjósolni, hogy képes-e, mennyire képes nagyszámú bevándorló befogadására. Én határozottan amellett vagyunk, hogy ne nagyon kisérletezzünk. Nem értjük annyira ezt a jelenséget, hogy modellezni tudnánk, számítógépben vagy kémcsöben. És egyetértek azokkal, akik a határontúli magyarokra gondolnak elöször.

Üdv

szalonna (bocs ha nyitott kapukat döngettem)

Előzmény: rezső (-)
MGperY Creative Commons License 2000.03.10 0 0 68
jelenleg a magyarok ugyan ojan elbánásban részesülnek, mint az álatalad ha jól értem nem kívánatos idegen muszlimok stb, mellesleg utóbbiaknak nem is vagyunk célország, csak elbuktak.
de a mindenfajta bevándorlók között magyarok, ha úgy teccik jugiszlávok is vannak ők is maradtak volna otthon ???

(jugoszlávok legalább akkora baromság mint a szovjet ember.)

ja részemről téma lezárva. hacsak ki nem derül h malájzia nem muszlim ország, hanem pl pravoszláv.

Előzmény: nevtelen (63)
MGperY Creative Commons License 2000.03.10 0 0 67
malájziát akartam írni, sajna nem voltam netközelben, a többi remélem stimmel.

a kínaiak csak egy példa volt, aránylag kevés cseh, ír, olasz , cigány, zsidó van ott, dehát utálni mindig van kit. ott őket: remélem most már érted. tvt alig nézek.

Előzmény: nevtelen (62)
pindiy Creative Commons License 2000.03.10 0 0 66
Kedves Pásztörperc
A Rió-i konferencia csődje úgy nagyjából egészéből nem igazán támaszt téged alá.
Majd várjuk meg a következöt, hátha sikeresebb lesz.
Még annyit, hogy nem értek egyet Fukujamával, abban, hogy vége a történelemnek és kedves Voltaire lehet, hogy ez a világok legjobbika, de egyszer ennek is vége lesz és kiváncsian várom, hogy mit tippelsz a következőre.
Sem repülőgép, sem kormány sem korszak nem maradt fenn idötlen időkig.
Előzmény: Pásztörperc (65)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.10 0 0 65
Kedves pindiy!

Elfogultságomat vállalom, a morális megfontolásokkal egyetértek. Az emberiségnek története során sok-sok, egész létét fenyegető kihívással (erdőpusztulás, jégkorszakok stb.) kellett szembenéznie — valamennyin úrrá lett. A mostani kihívásra adott, TERMÉSZETES válasz éppen a születési arányszám csökkenése.

A Te prognózisod (a periféria felfalja a centrumot) szerint a fejlődő rendszernek valóban össze kell omlania. A centrum — amelynek gazdasági ereje a priféria soxorosa — már csak puszta önzésből sem fog eltűnni: tehát bölcsebben fog gazdálkodni. Már megkezdte. Így pl a legfejlettebb országok energia-felhasználása már nem csak fajlagosan de absz. értékben is csökken. magától értetődő módon, ha az őrült, zöld környezetrombolóknak sikerül kierőszakolniuk az atomerőművek bezáratását és a fosszilis energiahordozók felprédálását, akkor mégiscsak baj lesz — de hát, aki hülye, haljon meg: egyes fajok nem bizonyulnak elég életképesnek, és kipusztulnak.

Előzmény: pindiy (64)
pindiy Creative Commons License 2000.03.10 0 0 64
Kedves Pásztörperc
Sajnos nagyon elhúz téged, az emberi nem iránti elfogultság.Irod, hogy "az adott mező korlátos számú nyulat képes eltartani. Ezzel szemben mi a mezőinket jelentősen fejlesztjük."
A mi fejlődésünk is nyilván korlátos, ráadásul ha igy folytatjuk többet rongálunk a mezőn mint az azt képes elviselni.
Amikor azt állítom, hogy egyenletes eloszlást várok majd valamikorra, abban inkább azt látom, hogy a jövőt nem a viszonylag fejlett, bár kislétszámú centrum fogja meghatározni, hanem a fejletlenek óriási tömege és azoknak a létért folyó harca.
Vagyis ebben a harcban eltünik a centrum.
Hogy ne igy legyen, ahhoz sokkal bölcsebben kéne gazdálkodni a Gaia erőforrásaival és egyen súlyi helyzetével.
És ehhez vedd hozzá, hogy minnél inkább nem centrum valami annál rosszabbul gazdálkodik vele, már a szegénység okán is, hagyja, hogy a centrum ott garázdálkodjon.
Lásd Tisza csak úgy példaként.
Előzmény: Pásztörperc (61)
nevtelen Creative Commons License 2000.03.10 0 0 63
MGperY!

"ja és a magyarországi magyar menekülttáborokban élő magyarokról továbbra is megfeletkezel."

Valóban "hüje" lehetek, mert nem igazán értem, mi közük a mohamedánokhoz, vagy az ortodox kereszténységhez? Arról én is tudok, hogy Titó alatt, (legalábbis amig jól ment a soruk) sok ottani magyar "jugoszlávnak" vallotta magát, de hogy muszlimnak, vagy pravoszlávnak is, arról én nemigen hallottam eddig.

Előzmény: MGperY (60)
nevtelen Creative Commons License 2000.03.10 0 0 62
MGperY!

"indonézia is erősen muszlim ország, és ott pl kurvára nem köveznek meg senkit (vö: fanatizmus)"
:-O

Hát én asszem inkább neked kellene utazni, vagy olvasni. Vagy néha TV-t nézni...

Egyébként a magyarok -nem úgy mint az indonézek- szerintem egyáltalán nem útálják az itt élő kinaiakat. Néha ki kellene menned az utcára és tapasztalhatnád magad is. És amennyire én tudom, más "fehér keresztény felsőbbrendű gőggel" megvert országokban se nagyon útálják őket. Nem úgy, mint a mohamedán Indonéziában.

Előzmény: MGperY (59)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.10 0 0 61
Kedves pindiy!

A félreértést beismerem, bár nem annyira, mint amennyire magyarázod. A lényegi különbség SZVSZ abban áll, hogy az alapmodell a mező szempontjából statikus: az adott mező korlátos számú nyulat képes eltartani. Ezzel szemben mi a mezőinket jelentősen fejlesztjük. Épp ennek következtében a népesség eloszlása nem lesz egyenletes — még totális globalizáció esetén sem: nem hiszem, hogy a centrum-periféria különbségek balátható időn belül mexűnnének.

Emellett továbbra is az a véleményem, hogy ha fogy a magyar, akkor nem "más lesz helyette", hanem ezt azért teszi, mert túl sok van belőle ennyi helyre.

(A nyugdíjkiegészítést a gyerekek jövedelme szerint adó rendszer pedig tipikusan a közös legelő csapdájába visz: az ilyen rendszernek össze kell omolnia.)

Előzmény: pindiy (49)
MGperY Creative Commons License 2000.03.10 0 0 60
ja és a magyarországi magyar menekülttáborokban élő magyarokról továbbra is megfeletkezel.
Előzmény: nevtelen (58)
MGperY Creative Commons License 2000.03.10 0 0 59
"faszkalap": nekem mind1, a dézsit kérdezd meg erről, de szerintem ta vagy direkt sarkítasz, vagy nagyon hüje vagy, gondolok itt az 1 millió magyarországi muszlimra, btw, indonézia is erősen muszlim ország, és ott pl kurvára nem köveznek meg senkit (vö: fanatizmus)

viszont utálják a kínaiakat, akik minden jó állást, gazdasági poziciót megszereznek, meg összetartanak, ismerős ugye, olvass könyvet, vagy utazz sokat: a svédek is külföldiek dániában.

M.

Előzmény: nevtelen (58)
nevtelen Creative Commons License 2000.03.10 0 0 58
MGpeY!

Felőlem ugyan jöhetnek mohamedánok is, meg pravoszlávok is. Én nem vagyok cionista, de tudtommal Dézsi az. Biztos tudja mit beszél, hiszen az ezeket a vallásokat követő népek köztudottan sokkal "toleránsabbak" a cionistákkal (meg a liberélisokkal is), mint a "xenofób" magyarok akár a keresztények/keresztyének, vagy akár az ateisták.
Azért szeretném megélni, hogy beteljesedjen a Dézsi gyerek óhaja. Emléxem, már attól is kisebb pánik tört ki nemrég bizonyos körökben, hogy 10-20 magyar cigány némi anyagiakért mohamedán hitre tért. Hát, majd gyakorolhatják a hires "toleranciájukat" 1 millió újmagyar muszlim fanatikussal szemben... Nekünk "idegengyűlölőknek" csak sikerül valahogy elviselni őket. Mi már 150 évet is kibirtunk velük. Meg később is, gondolj, Rákóczira, Kossuthra, Széchenyi pasára...

Talán el is kezdhetnénk a mohamedánok betelepitését a núbiai magyarábokkal... ;-)

u.i:
"mit várjak attól aki nem meri leírni a faszkalap szót."
Hát ezen ne múljon. Dézsi nem egy f@szkalap, hanem egy fAszkalap. Meg vagy elégedve?

Előzmény: MGperY (53)
decibel Creative Commons License 2000.03.10 0 0 57

Nem tudom mennyire lerágott csont, amit mondok, mindenesetre egyes demográfusok szerint az európai csökkent szaporodási kedv oka a kiválóan működő nyugdíjrendszer. A nyugdíjrendszer az öregkori biztonságnak az alapja, mint ilyen ellene dolgozik a gyerekgyártásnak. Az emberek ugyanis sokszor az öregkoruk biztonsága miatt vállalnak sok gyereket.

Egyes demográfusok az öregkori eltartás biztonsága teóriából és a nyugdíjrendszer kombinálásából olyan rendszert akarnak létrehozni, amely önös érdekkel készteti az embereket a gyerekvállalásra. A lényege az, hogy a nyugdíjas szülő a gyerekének személyi jövedelem adójának bizonyos százalékát megkapja. Ez max. 25 % is lehetne. Így a szülő a nyugdíja mellett gyakorlatilag még egy nyugdíjra tehet szert, ha elegendő dolgozó és szorgalmasan adózó gyereke van. Ezt az átutalást semmilyen szülő gyerek konfliktus nem zavarhatja meg, ez szülői jogon járna.

Ha utána gondolunk, ennek több következménye is lehet. Az emberek az öregkori biztonságra gondolva szívesebben vállalnák a gyerekneveléssel járó gondokat. Gyerekeiket úgy nevelnék, hogy minél több pénzt keressenek. És ami az állam szempontjából fontos lehet, mindezt legálisan, szorgalmasan adózva tegyék.

A teória szülői eleinte évi 1-2 %-os átutalásra gondolnak, majd az állam teherbírásának megfelelően ezt az értéket fokozatosan fel lehet növelni 25 %-ra. Kérdés, hogy Orbánék képesek-e bevezetni ezt a nem kis változtatást?

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.10 0 0 56
Ingyenes fogamzásgátlókat javasolnak a romáknak

A cigányok körében túlzottan nagy a szaporulat - véli a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási- és területpolitikai államtitkárságának vezetője. Szegvári Péter helyettes államtitkár kifogásolta, hogy az egészségügyi tárca "még érintőlegesen sem említi azt a kérdést, ami a cigányság - körülményeihez képest - túlzott szaporodását jelenti, nevezetesen, hogy a 6-8 gyerek mellett a saját nyomorát termeli újra, és a felemelkedésnek nincs megoldása". Szegvári szerint javasolni lehetne a cigányság ingyenes fogamzásgátlóval való ellátását. Megállapította: "a jelenlegi szaporodási ráta mellett a magyar költségvetés összes pénze jóformán hatékonytalan tevékenységgé degradálódik, mivel a hátrányos rétegek önmagukat taszítják vissza anyagilag és szellemileg". Farkas Flórián, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke egyrészt nem tartja szerencsésnek, hogy kívülről próbálnak beavatkozni egy népcsoport életébe, másrészt pedig nem érti, hogy miért pont ingyenes fogamzásgátló tabletták osztogatásával kívánja elérni az életkörülmények javítását a MeH államtitkársága. (Népszabadság 5. old.)

McNamee Creative Commons License 2000.03.10 0 0 55
Megpróbálom még egyszer, az elobb nem ment át. Szóval: a topic elég apokaliptikus, lehet, hogy a tárgya miatt van, de lehet, hogy a melegfront miatt.
Azt írod, iudex, hogy tolmács kell a kínai üzletekben. Nekem viszont volt egy élményem a Népszinház utcai kínai étteremben néhány évvel ezelott. Én voltam az egyetlen vendég, a tulajdonosi család értekezletet tartott. A téma a "manager" kislánya volt, amennyire kivettem, baj volt a kínaiság teljesítményével, mondhatni eltaknyult a gerince. A kislány, tündéri teremtés, hat-hét éves, a söntésnél keresett védelmet, vonogatta a vállát, és magyarul mondogatta: úgyse értem.
De egyébként nem hiszem, hogy szeretném, ha egész Peking ideköltözne.
Előzmény: iudex (44)
Medieval Creative Commons License 2000.03.10 0 0 54
Kedves Szaktársak!

Tényleg nem tudom, mit gondoljak erről. Egyszer egy biológusféle cimborám azt mondta, hogy ezzel a népsűrűséggel csak ártunk magunknak. Egymásba lóg a micsodánk, nincs elég szabad terünk, hogy elvonuljunk a világtól. Falun gyakori, hogy ha ismeretlen emberek találkoznak a mezőn munkába menet vagy jövet, köszönnek egymásnak. Ugyanis olyan ritkán találkoznak más emberekkel, hogy egy pici örömöt jelent a másik ember látványa. Itt, Budapesten egy "kicsit" más a helyztet. Az egész életünket más emberek közvetlen közelében éljük le, ismeretlennek köszönni eszünkbe sem jut, nincs is értelme. (Ajánlott "irodalom": Krokodil Dundee.) Ettől olyan stresszhelyzetek alakulnak ki, amelyek kezelésére magunk gyakran képtelenek vagyunk: eltartjuk hát a pszichiátereket és társaikat. Mentális szempontból tehát egy lazább, hálós szerkezetű település-struktúra kívánatosabb lenne. Csakhogy egy magyarországnyi területen ez kb. 3-4 millió emberrel működne (na jó: legyen 5). Most kinek higgyek?

Mondjátok meg!

Medieval

MGperY Creative Commons License 2000.03.09 0 0 53
"Mondja már meg valaki, hogy miért olyan kivánatos pont a Dézsinek, hogy ezek a népek hozzák ide magukkal a szokásaikat és a papjaikat??? "

biztos nincsennek fájin mohamedán papok maradék e hazában. pravoszláv papok pl vannak.

csodálkozom h a jugóháború elöl idemenekült vajdasági magyarok akik azóta is lágerben (na jó: menekült tábor) senyvednek kimaradtak a felsorolásodból.

pontosabban nem csodálkozom: mit várjak attól aki nem meri leírni a faszkalap szót.

Előzmény: nevtelen (41)
ilus Creative Commons License 2000.03.09 0 0 52
Ha jól emlékszem, a Római klub jelentése szerint ( bár utóbb kicsit pesszimistának tartották megállapításaikat ) a világ fosszilis energia tartaléka 120-150 évre elegendő.
Az ivóvíz készletek fogyását nagyobb problémának tartották, a következő háborúk közvetlen okának az ivóvíz hiányát jósolták. Valami rémlik, mintha Izrael és a szomszédai között ma is van már probléma a folyóvíz szétosztásával és Mexikóváros mai legnagyobb problémája is a vízhiány.
Így hát, kedves pindiy, a történeted szerinti róka valószínűleg szintén az ember lesz, a nagyon szomjas népek mennek majd ivóvizet keresni.

Derek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 51
"Ez pld. a kínaiakról nem mondható el. Ha változnak a gazdasági lehetőségek, rögtön továbbállnak."

Ha valtoznak a gazdasagi lehetosegek akkor nem csak a kinaiak allnak odebb, hanem mindenki aki teheti. A kinaiak egyebkent ha beken hagyjak oket nemigen szeretnek mozogni. Aztan meg aki mar MO-on szuletik az mar magyar anyanyelvu lesz es csak torni fogja a a mandarin , vagy a kantoni kinait es irni sosem tanul meg szinte kivetel nelkul. Latom itt az itt szuletett kinai diakokon, nemigen tudnak kinaiul. De ugyanez van a koreaiaknal es a vietnamiaknal is.Kb annyira beszelnek az anyanyelvukon, mint az itt szuletett magyarok. Torve, tisztelet a kivetelnek. Azok a kinaiak akik MO-on szuletnek abban a tajszolasban fogjak mondani,hogy ba+ , ahol eppen felnottek. Meg aztan a kinaiak a gyerekeiket tanittatjak, egyetemre kuldik, es itt is kivalo eredmenyeket ernek el. Miert baj nekunk ha egy szorgalmas nep tagjai MO-on szandekoznak letelepedni es tobbezer eves kulturalis orokseg egy reszet MO-on is elterjeszteni. Meg aztan mi is keletiek vagyunk. Belso Somogy-ban vagy a Kunsagban igazan nem hat idegennek a mandulavagasu szem.

Előzmény: jegec (47)
pindiy Creative Commons License 2000.03.09 0 0 50
Kedves Eto Demerzel
Kb ilyemiről is lehet szó, csak én nem vagyok ilyen lirai.
Előzmény: Eto Demerzel (23)
pindiy Creative Commons License 2000.03.09 0 0 49
Kedves Pásztörperc
Igen szomorúan vettem észre, hogy nem figyelted meg az állítást.
Nevezetesen itt arról van szó, hogy a nyulak száma nem tart sem a végtelenhez sem a nullához, hanem egy adott állandó közelébe oszcillál.
Semmi más célom nem volt a Volterra dologgal, csak annyi, hogy megmutassam, hogy fognak létezni rókák, a jövőben is amelyek a minden határon túli növekedést megállítják (és ez persze lehet maga az ember is a saját cselekedeteivel) és nem lesz minden határon túli csökkenés, hanem a Földön élők száma valamilyen érték körül stabilizálódik.
Ezt már viszont én teszem hozzá, ha a stabilitás létrejön, valamilyen szám környékén ez magával fogja gozni, hogy az élhető területeken az emberek eloszlása valószinüleg egyenletes lesz.
Valszeg félreérted a tápláléklánc szerepét, amely itt tényleg félreérthető lehet, de e primitv modellben is, ha ember szerepel akkor a mező, a nyulak és a rókák szerepét erössen absztraktnak kell tekinteni.
A dolog lényege, ha fogy a magyar akkor e területen lesz valszeg helyette más.
És ez természetesnek tünik.
Ha nem igazán akarjuk, hogy legyen helyette más akkor a fogyást kell gátolni.
És ez is természetesnek tünik.
Egyébként, hogy miért került éppen elő most a téma a cimoldalakra, számomra igen csak tüntetés szagú, és gyanum szerint inkább Hajderi ellenpontozást szimatolok mögötte.

Előzmény: Pásztörperc (32)
iudex Creative Commons License 2000.03.09 0 0 48
Így igaz. Erre mondtam magam is, hogy asszimiláló megtermékenyítés folyt az elmúlt századokban, ma viszont más a helyzet. Ezért nem tiltanám a bevándorlást - elvileg. Szigorúan csak elvileg.
Előzmény: jegec (47)
jegec Creative Commons License 2000.03.09 0 0 47
Az elmúlt évszázadokban idetelepült németek, szlovákok, szerbek, svábok, rácok, stb., és egy idő múlva a zsidók, saját hazájuknak tekintették szinte kezdettől fogva Magyarországot.

Ez pld. a kínaiakról nem mondható el. Ha változnak a gazdasági lehetőségek, rögtön továbbállnak.

Előzmény: iudex (44)
iudex Creative Commons License 2000.03.09 0 0 46
Az nagyon heles.
Előzmény: Okos Mikulás (45)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.03.09 0 0 45
Kedves iudex!

Jól érted. Dolgozom az ügyön. :))

O.M.

Előzmény: iudex (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!