Keresés

Részletes keresés

Rsüni Creative Commons License 2000.03.27 0 0 229
Kedves purplerain11!

"Ezek után figyeld meg a nagyságos asszony kiegyensulyozott reakcióját. Adott esetben esetleg Téged nácinak is titulálhat felháborodásában."

Azért az nem ugyanaz a kategória, ha otthon elnácizgatunk békésen, mint az, ha egy közszereplő egy külföldi újságírónak egy konzervatív lapot náciz le, ami közvetve még a kormányra is rossz fényt vet, ráadásul haudik.

"Vagy nem szól hozzád egy hétig. A nők márcsak ilyenek."

Nekem mondod? :-)

Alfalfa kollega!

Nem tetszik tudni véletlenül, hogy hol vannak most a fő szoclib hírmagyarázók?


Előzmény: purplerain11 (228)
purplerain11 Creative Commons License 2000.03.27 0 0 228
Kedves Rsüni!

Mint a Napi Mao cikkből egyértelmüen kitünik, VM-t nem saját nézetei, tevékenysége, hanem apja és testvére miatt nevezte OKA krokodilarcbőrünek.

Ha nem is ismered a humor szót, mások esetleg ismerhetik.

Tehát a feleségednek nyugodtan modhatod a krokodilarcbőrt apjára és testvérére való hivatkozással, függetlenül a kedvesed valós bármilyen tevékenységétől. Ez az alapszituáció.

Ezek után figyeld meg a nagyságos asszony kiegyensulyozott reakcióját. Adott esetben esetleg Téged nácinak is titulálhat felháborodásában. Vagy nem szól hozzád egy hétig. A nők márcsak ilyenek.

Előzmény: Rsüni (227)
Rsüni Creative Commons License 2000.03.27 0 0 227

Mondom, hogy jön és felszólítgat.

"Ha ma hazamentek, mondjátok el feleségeteknek, hogy származása miatt igen vastag krokodilbőr van a képén, amiből jó cipőt lehetne csinálni (Mégjobb, ha ezt az apjára és a sogorotokra alapozzátok.)"

Sajnos ezt nem tehetem, mert nem adott rá okot. Vásárhelyit pedig nem a származása miatt krokodilbőrözték le tudomásom szerint, hanem azért, mert úgy tűnik, hogy az van neki.

Ha a feleség erre felháborodásában esetleg elmebetegnek titulál Titeket, akkor hivatkozzatok saját emberi méltóságotokhoz való jogotokra és kérdezzétek meg, miért nem kultúráltan beszélget Veletek.

Amennyiben mégis, és erre elmebetegnek nevez az rendben, de ha lenáciz, akkor én is fel lennék háborodva.

"Függetlenül mindenki politikai preferenciáitól, fiúk, tényleg próbáljátok átgondolni, hogy ez a szitu nem alkalmas arra, hogy a liberálisok nemzetellenességét bizonyítsátok"

Igazad van. Ez a szitu a liberálisok szemétségét bizonyítja, mert attól sem riadnak vissza hogy hazánkról negatív képet fessenek külföldön csak azért, hogy hatalmukat visszaszerezhessék.

Előzmény: purplerain11 (225)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.27 0 0 226
OFF

Gratulálok!

Hogy Neked mennyire igazad volt! Csak - megmagyarázhatatlak ok miatt a vártnál fél órával korábban érkezett. SzVSz a nyári időszámításra történő átállással lehet valami gondja.

ON

Előzmény: Rsüni (223)
purplerain11 Creative Commons License 2000.03.27 0 0 225
Itt vagyok.

Új információ a topicban sajnos nem jelent meg, tehát én sem tudok újat mondani.

.

OFF

Ha ma hazamentek, mondjátok el feleségeteknek, hogy származása miatt igen vastag krokodilbőr van a képén, amiből jó cipőt lehetne csinálni (Mégjobb, ha ezt az apjára és a sogorotokra alapozzátok.)
Ha a feleség erre felháborodásában esetleg elmebetegnek titulál Titeket, akkor hivatkozzatok saját emberi méltóságotokhoz való jogotokra és kérdezzétek meg, miért nem kultúráltan beszélget Veletek.

ON

Függetlenül mindenki politikai preferenciáitól, fiúk, tényleg próbáljátok átgondolni, hogy ez a szitu nem alkalmas arra, hogy a liberálisok nemzetellenességét bizonyítsátok. Lehet, hogy van erre más, egyértelmü példa, akkor azt kell használni. Jelen példátok az ok - okozati összefüggés miatt nem meggyőző, jóérzésü emberben - aki neveltetése miatt nem gyaláz nőket, esetleg visszatetszést kelt.

alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.27 0 0 224
"...mindjárt jön a 11-es puperlian, aztán felszólít..."

Hát igen. Érvek hiányában mi máshoz is folyamodhat egy elkötelezett baloldali, a Nyilánosság bajnoka...

:-(

Előzmény: Rsüni (223)
Rsüni Creative Commons License 2000.03.27 0 0 223

"Bocsánatkérésre azonban soha nincs késő."

Valószínüleg ezért halogatják más esetekben is.:-(

No de hagyjuk a témát, mert mindjárt jön a 11-es puperlian, aztán felszólít boldog-boldogtalant, hogy mit tegyen és mit ne.
:-)

Előzmény: alfalfa58 (222)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.27 0 0 222
SzVSz elkéstek a magyarázattal - de (remélem, rövidesen) meglátjuk mire képes a "damage control PR-team".

Vásárhelyi Mária hiteltelenné vált. Ha valakinek, neki igazán tudnia kellene, a Nyilvánosság tájékoztatásra is szolgál, nem csak arra, hogy ellenfeleinkre sarat szórjunk.

Bocsánatkérésre azonban soha nincs késő.

Előzmény: Rsüni (221)
Rsüni Creative Commons License 2000.03.27 0 0 221

Szvsz a cikk megjelenése óta azon melózik a szoclib PR, hogy magyarázatot találjon valahogy, amivel az úrhölgy a nyilvánosság elé léphet. Nehéz lesz. Mindenesetre van most munkájuk bőven. :-(
Előzmény: alfalfa58 (220)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.27 0 0 220
Elnézést a tájékozatlanságomért: nem tudom, a közszolgálati Kossuth Rádióban

1. Bolgár György "Beszéljük meg", c. műsora,

2. a "16 óra", vagy a

3. "Gondolat-jel" foglalkozott-e Vásárhelyi Mária "lámpabőrözésével",

4. netán a hölgy más módon Nyilvánosság elé lépett-e...

rezső Creative Commons License 2000.03.27 0 0 219
és te hogy lehetsz ennyire ordenáré?

amúgy meg arról beszélgetek, és azzal a személlyel akivel akarok. (és ha haggyák a cenzorok)

Előzmény: emberhegy (215)
HAME Creative Commons License 2000.03.27 0 0 218
Tudod kedves szalonna, engem nem is zavarna ez a szilárdulás, ha legalább a betonba szilárdulnának! Nekünk már másra sincs szükségünk mint erre.
Nem elég hogy déli szomszédaink szorgalmasan irtják egymást, amott meg egy fasisztoid-gyanús pártocska kerül a kormányba.
Csehországban (mintegy 64 m hosszú) betonkerítéssel körbebetonozzák a cigánygettót, Szlovákián kasztrálják a cigánylányokat, Magyarországon a kormánypárti frakció elnöke fasiszta beszédet tart a Parlamentben, ráadásul a "kormány újsága" cserzőműhelyt szervez liberális szociológusnők bőrének disztárgyá való kikészitésére.
Én mondom magának kedves szalonna, ezek ott a Lajtától keletre, mind ocsmány fasiszták. Ezeket kérem bunkóval kell a födbeverni, nem integrálni. Vízumkötelezettséget az egész mocskos bandának, nem ejrópaúnijót!
Előzmény: szalonna (216)
olhado Creative Commons License 2000.03.26 0 0 217
Dehogynem, ők ugyanis az antiszemitizmus ügyéért harcolnak, és tesznek is érte. Szükségük van rá.
Előzmény: szalonna (216)
szalonna Creative Commons License 2000.03.26 0 0 216
Persze, aki akarja, észreveheti, hogy a Herczog-Vásárhelyi duó egy kis elitcsoportot képvisel, amelyik ismét árnyékbokszolással igyekszik hatalmát megszilárdítani. Csak az ütések ismét azoknak az pofáján csattannak, akiket nem érint. Mire jó az, ha az én gyeyerekemtöl megkérdezik egy hollandiai úton, hogy mond csak, nálatok tényleg ez-és-ez van, a nagynéném olvasta az ujságban.

És hát az is egyre nyilvánvalóbb, hogy akik az antiszemitizmus elleni árnyékbokszszal próbálják pozicióikat erosíteni, tudomásom szerint nem tesznek sokat azért az ügyért, amelyért állítólag harcolnak.

Előzmény: Albibaba (214)
emberhegy Creative Commons License 2000.03.26 0 0 215
rezső, hogy lehetsz ilyen naivul hülye, hogy nem látod, ez a saját faszát is brüsszeli vert csipkével fogó europeer el akar téríteni az eredeti topictól? Hagyd a fenébe, hogy menjen a jó lila ködbe.
Előzmény: rezső (208)
Albibaba Creative Commons License 2000.03.26 0 0 214
Az szdsz "értelmiség" ezt pontosan tudja, éppúgy, mint ahogy annak idején tudtak bizonyos zsidó körök faj- és hittestvéreik szenvedéséről és fittyethánytak rá. Most sem érdekli őket más, mint a haszonszerzés, azzal a biztos tudattal, hogy igen erős hátországuk van, mig az egyszerű zsidó ezt nem biztos, hogy elmondhatja magáról. Nemcsak hazájukat árulják el - nem először - de saját fajtájukat is.

P.s.: méghogy "ételmiség"! Piha!

Előzmény: daisy2 (-)
Azazello Creative Commons License 2000.03.26 0 0 213
Khhhmmm...
V.M., mint virágárus lány?
Vagy új darabot írsz, My Unfair Lady címmel?
Előzmény: alfalfa58 (203)
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 212
(kezdunk eleg off lenni, talan menjel be a Globalizacio III. cimu topicba, ha van par megjegyzesed meg errol a kulturas dologrol, vagy a globalizaciorol)
Előzmény: europeer (211)
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 211
Csak miert gondolod, hogy a kulturak harca jelenti a multikulturat? Rasdi sem erre gondolt valoszinuleg, hanem arra, hogy van egy kultura, ami terjed az egesz vilagon, es mivel eleg jol ismerem a globalizaciorol alkotott velemenyet, igy tudom, hogy o az amerikai hamburgerzabalo csak a multik termekeit vasarlo kulturarol beszelt, ami terjed a vilagon. Szerintem o valami ilyesmire gondolhat, de majd bejon, es elmondja.

Udv.: euroPeeR

Esetleg egy teruletre lehet mondani, hogy multikulturalis, mert sok kultura kepviseli magat.

Előzmény: rezső (210)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 210
A többes számmal arra utaltam, hogy több embernek (nicknek) ez a nézete. Miután neked is, Te is közéjük tartozol. Mivel tegezzük egymást, többes szám második személyt használtam.

Pár éve feltűnő tanulmány jelent meg a kultúrák harcáról az USA-ban. Nem ismered? Például a muszlim és a keresztény kultúra egymás elleni világméretű, több történeti koron átívelő, és a jövőben i prognosztizálható harca. stb.

Előzmény: europeer (209)
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 209
teszitek ???

Kedves rezso!

Jo lenne ha mondanal par peldat arra, hogy ugyan mar mit ertesz azon, hogy multikultura. Elore is koszonom. euroPeeR

Előzmény: rezső (208)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 208
Kedeves europeer!

Az a tétel, hogy Magyarország Szent Koronája a királyságot jelképezi, az valamilyen vallási dogma arrafelé, hogy minden ellenkező bizonyíték dacára (lásd az erről szóló topicot) ragaszkodtok hozzá?

Szerintem pedig csak azért teszitek, hogy nemzeti jelkép jellegét diszkreditálhassátok a királyságra való hivatkozással. Nem valami korrekt dolog. Ha viszont udat alatti, akkor még rosszabb a helyzet.

Egyébként létezik olyan fogalom, hogy multikultúra.

Viszont rejtély számomra miért keverik össze egyesek a multikulturálist - ami a kultúrák harcát jelenti - az interkulturálissal, ami a kultúrák békés egymásra hatását jelenti.

Tehát előállt hazánkban az a helyzet, hogy sokan
dicsőítik a kultúrák harcát, követendő példaként beállítva. Többnyire a "nacionalizmus" ellenpéldájaként. Ez is szimptomatikus.

Előzmény: europeer (206)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 207
Hallgatóztál? Ma reggel arról beszéltem Lovassal, hogy el fogják hallgatni ezt is. Vagy "bebizonyítják", hogy a cipő kódoltan lámpa.

Amúgy Lovasra harxom. Az Antonieviczet "c"-vel olvata, pedig lengyelül a "cz"=cs.

Előzmény: emberhegy (204)
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 206
Kedves Rasdi!

Ne mondjal valotalant! Honnan tudod azt, hogy nekem mit jelent a magyar korona? Belelatsz a gondolataimba? Nem. Nem szalltam a szinvonalam ala, amikor azt irom, hogy napjaink Magyarorszaganak nem a legmegfelelobb jelkepe a korona, nem kiralysagban elunk, bar neha ugy tunik.
En nem ismerem azt a szot, hogy multikultura, ez nem letezo kifejezes. Ha csak arra gondolsz, hogy egy amerikai gyorsetterem, akkor az nem multikultura, hanem az amerikai kultura. Ha elmesz Szvazifoldre, es meglesed egy kulonleges etel kesziteset, akkor az amerikai es a szvaifoldi etel keszites kozott abbol a szempontbol nincs kulonbseg, hogy mindketto egy tarsadalom kulturajanak resze. Szoval minden valakinek a kulturaja, de olyan, hogy multikultura nem letezik.
Es latatlanban, ugy, hogy nem ismered, mivel foglalkozom, hol elek, mit csinalok, kerlek ne mond, hogy en nem akarom megismerni a sajat kulturamat, mert ekkor eppen nagyon messze jarsz az igazsagtol. Mellesleg nekem lehetosegem van arra, hogy a sajat, magyar kulturamat osszehasonlitsam a szvazifoldivel, es az osszehasonlitas mutatja meg igazan nekem azokat az ertekeket, amitol tudom, hogy magyar vagyok, es tudom, hogy europoai...es nem a Szent Korona.

Arrol meg nem tehetek, hogy amiert nem fogadod el az erveimet, mar azt gondolod, hogy nem is mondtam erveket.

udv.: euroPeeR

Előzmény: Rasdi (174)
speaker Creative Commons License 2000.03.26 0 0 205
LÁMPAERNYŐT CSINÁLOK A BŐRÖDBŐL!

Runa Heilinga egy személyben feleség, házi- és, üzletasszony, budapesti tudósító és a Magyarországi Nemzetközi Sajtótársaság, a HIPA elnöke.
Március 1-én száztízezer példányban megjelenő holland lapjában arról tudósította olvasóit, hogy az Országos Rádió és Televízió Testületből, vagyis az ORTT- ből már egy éve kizárták az ellenzéki pártok képviselőit.
Hogy valójában nem zárták ki őket és valójában a volt Horn-tanácsa, Révész T. Mihály vezette a testületet, nem zavarta Runa Heilingát. A hazudozással kezdődő cikk hazudozással folytatódott. Runa - a rövidség kedvéért nevezzük keresztnevén- rátért a magyarországi jobboldali médiára. Ami - írta - nem igen kell a hallgatóknak vagy az olvasóknak.
Hogy például ez a műsor, a Vasárnapi Újság, csupán határainkon belül is másfél millió embernek kell, az Runát nem zavarta. Németalföld küldött asszonya ezután rátért a Napi Magyarországra. Amely miért is kellene az olvasóknak, kérdezte? Hiszen a kormány kedvence egy évvel ezelőtt főszerkesztői cikkben arra bíztatott, hogy egy bizonyos balliberális médiaszociológus bőréből készítsenek lámpaenyőt. Ha ezt a mondatot nem jól hallották volna, netán közbeugatott a kutya, megismétlem. A holland újságírónő szerint a Napi Magyarország vezércikkében írta, hogy készítsenek lámpaernyőt egy baloldali médiaszociológusból. Vagyis a toleráns Németalföldön egy ottani lap, a Trouw - mely magyarul hűséget, igazságot, megbízhatóságot jelent - gyakorlatilag arról tájékoztatta olvasóit, hogy a kormány szócsöve szerkesztőségi állásfoglalásában karolja fel lámpaernyő készítését emberbőrből.
A Napi Magyarország ezután megkérdezte az újságírónőt, hogy ki volt a hír forrása? Vásárhelyi Mária, felelte. A Soros Alapítvány elnökének, a volt szabadnépes Vásárhelyi Miklósnak a lánya. Megszólalt Vásárhelyi Mária is. Elmondta, ő a lap egy korábbi cikkére utalt, amelyben az azóta elhunyt O. Kovács Attila ezt írta Vásárhelyi Máriára és testvérére utalva: idézőjel, "... ha az én tesóm játszotta volna át Máté Lászlóval közösen a Vasárnapi Híreket a VICO-birodalomba, akkor nem lennék úgynevezett független médiaszakértő, s nem írnék az Élet és Irodalomba kolumnákat e témákról ..... őszintén szólva lesülne a bőr a pofámról. Csakhogy a krokodilbőr bírja a kiképzést. Cipőt csinálnak belőle..." Idézet vége. Runa Heilinga a Napi Magyarországtól bocsánatot kért, amiért nem
ellenőrizte a Vásárhelyitől kapott információt.
Aki Heilinga asszonyra rákeres az interneten, láthatja, hogy cégük, az Antracit Kft. euróért és dollárért cserháti falvakban épült parasztházakat árul külföldieknek. Az interneten található még egy cikke is. Valamint feltette családfáját és látható az is, hogy a Szombat c. zsidó havilap vendégkönyvébe is beleírt.
1992-ben az Amerikai Zsidó Évkönyv a magyarországi antiszemitizmust taglaló részében szó szerint idézett egy nyilas provokációt. Csupán azt felejtette hozzátenni, hogy a nyilas szöveg szerzője a szélsőbalos kádárista, Antoniewicz Roland volt, akit a rendőrség egyébként már 1990-ben leleplezett. Amikor a csalásról a Pesti Hírlap hírt adott, az Amerikai Zsidó Évkönyv nem helyesbített, holott annak itteni informátorai a Pesti Hírlapot egy-egy nagyobb fogás reményében mikroszkóppal vizsgálták. De a Zsidó Évkönyv azóta sem helyesbített.
Kérdés, hogy a 2000. évet elemző, világszerte nagy figyelemmel kísért Amerikai Zsidó Évkönyv nem írja-e majd az Orbán kormányról, hogy az balliberális médiaszakemberekből lámpaernyőt akar készíteni? Merthogy ennek immár írásos bizonyítéka is van, hála Vásárhelyi Máriának és Runa Heilingának. No meg vagy fél tucat cikk jelent meg zsidó lapokban is szerte a világon, ahol Kövér Lászlónak emlékezetes, a Fidesz toleranciáját példázó mondatát tudatosan kiforgatva zsidózásnak állították be. Mely cikkekben az egyetlen idézett forrás Haraszti Miklós. Így alakul hírünk a világban. De hogy erről az országos botrányról miért hallgatnak a tévéállomások, a lapok és miért nem követeli az ország szélsőségekre amúgy máskor oly érzékeny média elitje kórusban, hogy Vásárhelyi Mária kérjen nyilvánosan bocsánatot mindattól, akit a legaljasabb módon becsapott, vagy neki hatalmas kárt okozott, és hogy kedvenc pártja határolódjon el tőle, arra csak egyetlen magyarázat adódik. Hogy Vásárhelyi Mária és Haraszti Miklós is közülük való. Ők a médiaelit és a médiaelit ők. Hírünket pedig így alakítják a világban.

emberhegy Creative Commons License 2000.03.26 0 0 204
V.M. helyett Lovas szólalt meg a Vasárnapi Újság végén. Vegyétek le a honlapjáról. Lesz miről hallgatnia a balliberális médiának, némi ideggörcsös hangulatban.
Előzmény: alfalfa58 (201)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.25 0 0 203
Just you wait, 'enry 'iggins, just you wait...
Azazello Creative Commons License 2000.03.24 0 0 202
Kedves (?) purplerain11,

Fűznél egy-két gondolatot a döbbenetes metamorfózishoz, amikor is a strapabíró krokodílbôrbôl készíthetô cipô baloldali médiaszociológus-bôrbôl kötelezôen készítendô lámpaernyôvé válik?

Előzmény: purplerain11 (200)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 201
Várjuk Vásárhelyi Mária úrnő megszólalását.

Helyette Mr. Flood és Ms. Off érkezik.

:-(

purplerain11 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 200
Szalonna szegény, eltévedtél.
Olvasd el a jelen topicot a kezdetektől és láthatod, hogy én voltam az egyetlen aki komolyan megvédett egy - valószínüsíthetően politíkai elveiért, de szöveg szerint családja cselekedeti miatt - gyalázott szociológusnőt, akit emiatt EMBERSÉGÉBEN sértegettek.
Rámutattam itt az ok-okozati összefüggésekre, vagyis, arra, hogy a hölgy SZEMÉLYÉBEN senkit sem támadott, de őt SZEMÉLYÉBEN gyalázták.

Ő elbeszélgetet egy holland újságírónővel, aki azt írt, amit akart.

Egyetértek Veled,Tényleg gyalázatos volt a NApi Mao cikke, és mély szégyent hozott az országra.
Tehát itt be is fejezhetjük.

A helyes másik topic, ahol ma komoly téma folyt, az nem ez, mert a 163. bejegyzésem óta itt csak unott mezőnyjáték folyik, hanem a Kövér féle és a Holland lapok.

Csak azért vagyok kénytelen itt válaszolni, mert ide tévedtél és még össze is tévesztettél a VM-t mocskolókkal.

De van azért VM-nak is valami vígasza.
Még a tulaj is ráunt a Napi MAo mocskolódó stílusára, és bejelentette, hogy megszünteti.
Ezzel tényleg előbbre léptünk az Európai Közösség felé vezető uton.
Ebben a topicban már többször nem fogok írni, kérlek, másutt válaszolj, ha van még mit.
Az idetévedőket a jövőben őszintén sajnálom.

[előzmény : szalonna, 2000.03.24 16:40]

purplerain11 válasz erre | adatok | e-mail 2000-03-24 16:51:44 (198)

EMBER KI ITT BELÉPSZ, HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL ÉS UGORJ A 163. HOZZÁSZÓLÁSRA


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!