Keresés

Részletes keresés

rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 208
Kedeves europeer!

Az a tétel, hogy Magyarország Szent Koronája a királyságot jelképezi, az valamilyen vallási dogma arrafelé, hogy minden ellenkező bizonyíték dacára (lásd az erről szóló topicot) ragaszkodtok hozzá?

Szerintem pedig csak azért teszitek, hogy nemzeti jelkép jellegét diszkreditálhassátok a királyságra való hivatkozással. Nem valami korrekt dolog. Ha viszont udat alatti, akkor még rosszabb a helyzet.

Egyébként létezik olyan fogalom, hogy multikultúra.

Viszont rejtély számomra miért keverik össze egyesek a multikulturálist - ami a kultúrák harcát jelenti - az interkulturálissal, ami a kultúrák békés egymásra hatását jelenti.

Tehát előállt hazánkban az a helyzet, hogy sokan
dicsőítik a kultúrák harcát, követendő példaként beállítva. Többnyire a "nacionalizmus" ellenpéldájaként. Ez is szimptomatikus.

Előzmény: europeer (206)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 207
Hallgatóztál? Ma reggel arról beszéltem Lovassal, hogy el fogják hallgatni ezt is. Vagy "bebizonyítják", hogy a cipő kódoltan lámpa.

Amúgy Lovasra harxom. Az Antonieviczet "c"-vel olvata, pedig lengyelül a "cz"=cs.

Előzmény: emberhegy (204)
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 206
Kedves Rasdi!

Ne mondjal valotalant! Honnan tudod azt, hogy nekem mit jelent a magyar korona? Belelatsz a gondolataimba? Nem. Nem szalltam a szinvonalam ala, amikor azt irom, hogy napjaink Magyarorszaganak nem a legmegfelelobb jelkepe a korona, nem kiralysagban elunk, bar neha ugy tunik.
En nem ismerem azt a szot, hogy multikultura, ez nem letezo kifejezes. Ha csak arra gondolsz, hogy egy amerikai gyorsetterem, akkor az nem multikultura, hanem az amerikai kultura. Ha elmesz Szvazifoldre, es meglesed egy kulonleges etel kesziteset, akkor az amerikai es a szvaifoldi etel keszites kozott abbol a szempontbol nincs kulonbseg, hogy mindketto egy tarsadalom kulturajanak resze. Szoval minden valakinek a kulturaja, de olyan, hogy multikultura nem letezik.
Es latatlanban, ugy, hogy nem ismered, mivel foglalkozom, hol elek, mit csinalok, kerlek ne mond, hogy en nem akarom megismerni a sajat kulturamat, mert ekkor eppen nagyon messze jarsz az igazsagtol. Mellesleg nekem lehetosegem van arra, hogy a sajat, magyar kulturamat osszehasonlitsam a szvazifoldivel, es az osszehasonlitas mutatja meg igazan nekem azokat az ertekeket, amitol tudom, hogy magyar vagyok, es tudom, hogy europoai...es nem a Szent Korona.

Arrol meg nem tehetek, hogy amiert nem fogadod el az erveimet, mar azt gondolod, hogy nem is mondtam erveket.

udv.: euroPeeR

Előzmény: Rasdi (174)
speaker Creative Commons License 2000.03.26 0 0 205
LÁMPAERNYŐT CSINÁLOK A BŐRÖDBŐL!

Runa Heilinga egy személyben feleség, házi- és, üzletasszony, budapesti tudósító és a Magyarországi Nemzetközi Sajtótársaság, a HIPA elnöke.
Március 1-én száztízezer példányban megjelenő holland lapjában arról tudósította olvasóit, hogy az Országos Rádió és Televízió Testületből, vagyis az ORTT- ből már egy éve kizárták az ellenzéki pártok képviselőit.
Hogy valójában nem zárták ki őket és valójában a volt Horn-tanácsa, Révész T. Mihály vezette a testületet, nem zavarta Runa Heilingát. A hazudozással kezdődő cikk hazudozással folytatódott. Runa - a rövidség kedvéért nevezzük keresztnevén- rátért a magyarországi jobboldali médiára. Ami - írta - nem igen kell a hallgatóknak vagy az olvasóknak.
Hogy például ez a műsor, a Vasárnapi Újság, csupán határainkon belül is másfél millió embernek kell, az Runát nem zavarta. Németalföld küldött asszonya ezután rátért a Napi Magyarországra. Amely miért is kellene az olvasóknak, kérdezte? Hiszen a kormány kedvence egy évvel ezelőtt főszerkesztői cikkben arra bíztatott, hogy egy bizonyos balliberális médiaszociológus bőréből készítsenek lámpaenyőt. Ha ezt a mondatot nem jól hallották volna, netán közbeugatott a kutya, megismétlem. A holland újságírónő szerint a Napi Magyarország vezércikkében írta, hogy készítsenek lámpaernyőt egy baloldali médiaszociológusból. Vagyis a toleráns Németalföldön egy ottani lap, a Trouw - mely magyarul hűséget, igazságot, megbízhatóságot jelent - gyakorlatilag arról tájékoztatta olvasóit, hogy a kormány szócsöve szerkesztőségi állásfoglalásában karolja fel lámpaernyő készítését emberbőrből.
A Napi Magyarország ezután megkérdezte az újságírónőt, hogy ki volt a hír forrása? Vásárhelyi Mária, felelte. A Soros Alapítvány elnökének, a volt szabadnépes Vásárhelyi Miklósnak a lánya. Megszólalt Vásárhelyi Mária is. Elmondta, ő a lap egy korábbi cikkére utalt, amelyben az azóta elhunyt O. Kovács Attila ezt írta Vásárhelyi Máriára és testvérére utalva: idézőjel, "... ha az én tesóm játszotta volna át Máté Lászlóval közösen a Vasárnapi Híreket a VICO-birodalomba, akkor nem lennék úgynevezett független médiaszakértő, s nem írnék az Élet és Irodalomba kolumnákat e témákról ..... őszintén szólva lesülne a bőr a pofámról. Csakhogy a krokodilbőr bírja a kiképzést. Cipőt csinálnak belőle..." Idézet vége. Runa Heilinga a Napi Magyarországtól bocsánatot kért, amiért nem
ellenőrizte a Vásárhelyitől kapott információt.
Aki Heilinga asszonyra rákeres az interneten, láthatja, hogy cégük, az Antracit Kft. euróért és dollárért cserháti falvakban épült parasztházakat árul külföldieknek. Az interneten található még egy cikke is. Valamint feltette családfáját és látható az is, hogy a Szombat c. zsidó havilap vendégkönyvébe is beleírt.
1992-ben az Amerikai Zsidó Évkönyv a magyarországi antiszemitizmust taglaló részében szó szerint idézett egy nyilas provokációt. Csupán azt felejtette hozzátenni, hogy a nyilas szöveg szerzője a szélsőbalos kádárista, Antoniewicz Roland volt, akit a rendőrség egyébként már 1990-ben leleplezett. Amikor a csalásról a Pesti Hírlap hírt adott, az Amerikai Zsidó Évkönyv nem helyesbített, holott annak itteni informátorai a Pesti Hírlapot egy-egy nagyobb fogás reményében mikroszkóppal vizsgálták. De a Zsidó Évkönyv azóta sem helyesbített.
Kérdés, hogy a 2000. évet elemző, világszerte nagy figyelemmel kísért Amerikai Zsidó Évkönyv nem írja-e majd az Orbán kormányról, hogy az balliberális médiaszakemberekből lámpaernyőt akar készíteni? Merthogy ennek immár írásos bizonyítéka is van, hála Vásárhelyi Máriának és Runa Heilingának. No meg vagy fél tucat cikk jelent meg zsidó lapokban is szerte a világon, ahol Kövér Lászlónak emlékezetes, a Fidesz toleranciáját példázó mondatát tudatosan kiforgatva zsidózásnak állították be. Mely cikkekben az egyetlen idézett forrás Haraszti Miklós. Így alakul hírünk a világban. De hogy erről az országos botrányról miért hallgatnak a tévéállomások, a lapok és miért nem követeli az ország szélsőségekre amúgy máskor oly érzékeny média elitje kórusban, hogy Vásárhelyi Mária kérjen nyilvánosan bocsánatot mindattól, akit a legaljasabb módon becsapott, vagy neki hatalmas kárt okozott, és hogy kedvenc pártja határolódjon el tőle, arra csak egyetlen magyarázat adódik. Hogy Vásárhelyi Mária és Haraszti Miklós is közülük való. Ők a médiaelit és a médiaelit ők. Hírünket pedig így alakítják a világban.

emberhegy Creative Commons License 2000.03.26 0 0 204
V.M. helyett Lovas szólalt meg a Vasárnapi Újság végén. Vegyétek le a honlapjáról. Lesz miről hallgatnia a balliberális médiának, némi ideggörcsös hangulatban.
Előzmény: alfalfa58 (201)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.25 0 0 203
Just you wait, 'enry 'iggins, just you wait...
Azazello Creative Commons License 2000.03.24 0 0 202
Kedves (?) purplerain11,

Fűznél egy-két gondolatot a döbbenetes metamorfózishoz, amikor is a strapabíró krokodílbôrbôl készíthetô cipô baloldali médiaszociológus-bôrbôl kötelezôen készítendô lámpaernyôvé válik?

Előzmény: purplerain11 (200)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 201
Várjuk Vásárhelyi Mária úrnő megszólalását.

Helyette Mr. Flood és Ms. Off érkezik.

:-(

purplerain11 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 200
Szalonna szegény, eltévedtél.
Olvasd el a jelen topicot a kezdetektől és láthatod, hogy én voltam az egyetlen aki komolyan megvédett egy - valószínüsíthetően politíkai elveiért, de szöveg szerint családja cselekedeti miatt - gyalázott szociológusnőt, akit emiatt EMBERSÉGÉBEN sértegettek.
Rámutattam itt az ok-okozati összefüggésekre, vagyis, arra, hogy a hölgy SZEMÉLYÉBEN senkit sem támadott, de őt SZEMÉLYÉBEN gyalázták.

Ő elbeszélgetet egy holland újságírónővel, aki azt írt, amit akart.

Egyetértek Veled,Tényleg gyalázatos volt a NApi Mao cikke, és mély szégyent hozott az országra.
Tehát itt be is fejezhetjük.

A helyes másik topic, ahol ma komoly téma folyt, az nem ez, mert a 163. bejegyzésem óta itt csak unott mezőnyjáték folyik, hanem a Kövér féle és a Holland lapok.

Csak azért vagyok kénytelen itt válaszolni, mert ide tévedtél és még össze is tévesztettél a VM-t mocskolókkal.

De van azért VM-nak is valami vígasza.
Még a tulaj is ráunt a Napi MAo mocskolódó stílusára, és bejelentette, hogy megszünteti.
Ezzel tényleg előbbre léptünk az Európai Közösség felé vezető uton.
Ebben a topicban már többször nem fogok írni, kérlek, másutt válaszolj, ha van még mit.
Az idetévedőket a jövőben őszintén sajnálom.

[előzmény : szalonna, 2000.03.24 16:40]

purplerain11 válasz erre | adatok | e-mail 2000-03-24 16:51:44 (198)

EMBER KI ITT BELÉPSZ, HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL ÉS UGORJ A 163. HOZZÁSZÓLÁSRA


Azazello Creative Commons License 2000.03.24 0 0 199
Mielôtt valakit még megtévesztenének purplerain sorai...
Részletek a Napi Mao cikkébôl:

+++...a Trouw cikke szerint a Napi Magyarországban egy évvel ezelőtt a következők jelentek meg egy szerkesztőségi (vezér)cikkben: "egy bizonyos baloldali médiaszociológusnak a bőréből lámpaernyőt kell készíteni".

Sajnos kitartó próbálkozásunkat nem koronázta siker: ehhez legalább hasonló mondatot sem találtunk. Sikerült viszont elérnünk Runa Hellingát, aki azon kérdésünkre, vajon hol olvasta ezeket a sorokat, annyit válaszolt: "hallotta egy ismerősétől". Az ismerősről később az újságírónő elárulta: nem más, mint Vásárhelyi Mária (Vásárhelyi Miklós, az egykori Szabad Nép "újságírójának" és a Soros Alapítvány jelenlegi magyarországi elnökének lánya, Vásárhelyi István, a főváros vagyonkezeléséért felelős egykori vezetőjének húga).

Vásárhelyi Mária a MAG érdeklődésére elmondta, hogy ő csupán O. Kovács Attila - tavaly elhunyt - főszerkesztő-helyettes egy korábbi cikkére utalt, amelyben ez áll: "...Ha az én tesóm játszotta volna át Máté Lászlóval közösen a Vasárnapi Híreket a VICO-birodalomba, akkor nem lennék úgynevezett független médiaszakértő, s nem írnék az Élet és Irodalomba kolumnákat e témáról, arra gondolnék, bárkitől hihető az, amit én írok, de tőlem nem, pontosan az apukám és a tesóm miatt, őszintén szólva lesülne a bőr a pofámról. Csakhogy a krokodilbőr bírja a kiképzést. Cipőt csinálnak belőle" (az idézet magáért beszél). Az idézett cikk Vásárhelyi Máriát - aki szerint a Napi Magyarország olvasótábora "a gyűlöleten szocializálódott" - valóban név szerint is említi.

Runa Hellinga - akiről nincs okunk feltételezni, hogy cikkének megszületését rossz szándék vezérelte volna - egyébként bocsánatot is kért, amikor megkérdeztük, miért nem ellenőrizte a Vásárhelyi Máriától kapott információt. Mint mondta, huzamosabb ideje dolgozik hazánkban: férjével együtt üzemeltetnek egy kft.-t, amely ingatlanközvetítéssel és -kereskedelemmel foglalkozik Magyarországon.

Az internetet is felhasználva cserháti falvakban épült házakat és kerteket árul külföldieknek, kizárólag euróért és dollárért egy három éve átvett és azóta Budapestről Legéndre áttelepült kft. nevében. Az Antracit Kft. német, angol és holland nyelvű internetes honlapján egyébként külön felhívják a figyelmet a külföldiek földvásárlására vonatkozó magyar jogszabályokra, és megtalálható egy, már-már sértően leegyszerűsítő országismertető is Magyarországról.

Ez azonban valószínűleg nem hátráltatja újságírói tevékenységét, hiszen - mint mondta - a munka nagy része férjére marad. Így maradéktalanul elláthatja tudósítói posztjából adódó kötelezettségeit, sőt még arra is marad ideje, hogy a külföldi tudósítók magyarországi ügyeit intézze: a hölgy ugyanis a Hungarian International Press Association (HIPA) elnöke. A szervezet a Magyarországra akkreditált külföldi tudósítók munkáját segíti.

A HIPA titkárától, Lapos Ágnestől kapott információ szerint tevékenységük elsősorban tolmácskeresést, valamint havi egyszeri sajtóreggelik szervezését jelenti. Ezen összejövetelekre neves közéleti személyiségeket hívnak meg, itt hallotta Hellinga Vásárhelyi Máriától a fent említett "idézetet".+++

Errôl a "csekélységrôl" szeretnénk hallani Vásárhelyi Mária véleményét.

Előzmény: purplerain11 (198)
purplerain11 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 198
Szalonna szegény, eltévedtél.
Olvasd el a jelen topicot a kezdetektől és láthatod, hogy én voltam az egyetlen aki komolyan megvédett egy - valószínüsíthetően politíkai elveiért, de szöveg szerint családja cselekedeti miatt - gyalázott szociológusnőt, akit emiatt EMBERSÉGÉBEN sértegettek.
Rámutattam itt az ok-okozati összefüggésekre, vagyis, arra, hogy a hölgy SZEMÉLYÉBEN senkit sem támadott, de őt SZEMÉLYÉBEN gyalázták.

Ő elbeszélgetet egy holland újságírónővel, aki azt írt, amit akart.

Egyetértek Veled,Tényleg gyalázatos volt a NApi Mao cikke, és mély szégyent hozott az országra.
Tehát itt be is fejezhetjük.

A helyes másik topic, ahol ma komoly téma folyt, az nem ez, mert a 163. bejegyzésem óta itt csak unott mezőnyjáték folyik, hanem a Kövér féle és a Holland lapok.

Csak azért vagyok kénytelen itt válaszolni, mert ide tévedtél és még össze is tévesztettél a VM-t mocskolókkal.

De van azért VM-nak is valami vígasza.
Még a tulaj is ráunt a Napi MAo mocskolódó stílusára, és bejelentette, hogy megszünteti.
Ezzel tényleg előbbre léptünk az Európai Közösség felé vezető uton.
Ebben a topicban már többször nem fogok írni, kérlek, másutt válaszolj, ha van még mit.
Az idetévedőket a jövőben őszintén sajnálom.

Előzmény: szalonna (195)
purplerain11 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 197
EMBER KI ITT BELÉPSZ, HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL ÉS UGORJ A 163. HOZZÁSZÓLÁSRA

Azazello Creative Commons License 2000.03.24 0 0 196
Ön olvas a gondolataimban.
:-)
Előzmény: alfalfa58 (194)
szalonna Creative Commons License 2000.03.24 0 0 195
Kedves purplerain11,

Ha a két topikbeli kedélyes viccelödésedben lett volna valami intellektuális erö, azt mondanám, jó munka volt. De csak a körmönfontságot és a tudatos mellébeszélést éreztem benne, mellyel még az emberbörböl készült lámpaernyö apologetikáját is becsempészted. Ez pedig véleményem szerint viszolyogatóan cinikus játék mások kegyeletérzésével.

Feltételezem, hogy a szövegelemzés mélységein kívül a kommunikáció-elmélet területén is vannak hiányaid, egyébként nem próbálnál vert helyzetben fölényeskedve gyözelmet hirdetve búcsútinteni. Az ugyanis nem stilus, kedves purplerain11, hogy nem válaszolsz érvekre, és hogy vita közben teljesen idétlen és kegyeletsérto hasonlatokat használsz. Meg lehetett volna ezt ugy is csinálni - sokkal érdekesebb lett volna - hogy közbe ne látsszál elvakult, érvelésre képtelen elmebetegnek, aki - miután többen megpróbálják óvatosan ésszretéríteni - búcsúzóul kijelenti, hogy csak viccelt? A lámpaernyö dolog mióta vicc? Nem vicc az kedves purplerain11, még ha élvezed is.

Tudod, vagyunk néhányan, akik ide a logikai játék, a játszma és a tanulás kedvéért járunk. Te ezt az elvet kikezded, és - mint azt a Mink topikban megbeszéltük - alapjában nem értesz egy két dolgot. Elfelejted, hogy itt minden kijelentés önmagában kell, hogy megálljon, és az iró személyére és szándékára nézve nem tehetünk feltételezést. Márpedig Te utolsó leveledben - igaz, kicsit mutálva és kicsit siros hangon - egy egész sereg ilyen feltételezést teszel.

Üdv

szalonna


Előzmény: purplerain11 (162)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 194
Az lesz az ÉS utolsó száma...

>:->

Előzmény: Azazello (193)
Azazello Creative Commons License 2000.03.24 0 0 193
16 óra?
Az ÉS utolsó számában darabokra szedik.
Előzmény: alfalfa58 (192)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 192
Olyan kiváncsi vagyok: Vásárhelyi Mária "lámpabőrözésével" vajh' mekkora terjedelemben foglalkozik majd a 16 óra... műsora

No, holnap kiderül.

Kisgazda Creative Commons License 2000.03.24 0 0 191
Nem semmi. A végén még úgy jön le egy holland lapban, hogy VM -t liberális politikai nézetei miatt pocskondiázták, egy vitafórumban. Te igen veszélyes vagy purplerain11.
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 190
Természetesen.

A hölgyet mindenféle mocskolódástól megvédjük - kivéve az önkezűség esetén fenn forgó önmocskolódás partikuláris esetét.

Akkor - a hölgy személyiségi és egyéb jogai miatt - tehetetlenségre vagyunk kárhoztatva.

Előzmény: Patmore (189)
Patmore Creative Commons License 2000.03.24 0 0 189
Szia alfalfa58!
Ugye mi megvédjük a hölgyet, ha politikai nézetei miatt vki mocskolni próbálná?
Előzmény: alfalfa58 (187)
Azazello Creative Commons License 2000.03.24 0 0 188
Loretta*, hogy adhatod fel - pont itt - a gyôzelem küszöbén? :-)

*Monty Python's Life of Brian

Előzmény: purplerain11 (185)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 187
:-DDD!
Előzmény: Patmore (186)
Patmore Creative Commons License 2000.03.24 0 0 186
Nohát.
Odaugrottam, mit látok?

KÉREK MINDENKIT, HOGY AKI EGY KICSIT IS AD ARRA, HOGY EGY HÖLGYET NEM LEHET POLITIKAI NÉZETEI MIATT SZEMÉLYÉBEN MOCSKOLNI, AZOK NE IRJANAK TÖBBET EBBE A TOPICBA

purplerain11, te itt mocskolod a hölgyet politikai nézetei miatt ????

Előzmény: purplerain11 (185)
purplerain11 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 185
EMBER KI ITT BELÉPSZ, HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL ÉS UGORJ A 163. HOZZÁSZÓLÁSRA
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 184
Jól tudom, hogy Vásárhelyi Mária még nem vállalta a Nyilvánosságot "lámpaernyőzése" ügyében?

Azazello Creative Commons License 2000.03.24 0 0 183
Hamu fejemre...
Meg nem értett szavak kisszótára
Előzmény: Azazello (160)
Azazello Creative Commons License 2000.03.23 0 0 182
Neked is!
Erre valóban kell egyet aludni. (Lsd. SL).
:-)
Előzmény: alfalfa58 (181)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.23 0 0 181
Hááááát - ezen még gondolkodnom kell.
------

Gotta go now. Have a nice evening.

Előzmény: Azazello (180)
Azazello Creative Commons License 2000.03.23 0 0 180
Errôl valamelyik német-alföldi miniatűr zsenit kéne megkérdezni.
Viszont ha jól rémlik, akkor arany háttérrel dolgoztak.
Ekkora áldozatra is hajlandó vagy?
:-)
Előzmény: alfalfa58 (179)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.23 0 0 179
Azazello!

Spekulálok, mekkora is lehet a legkisebb képméret, amellyel Vásárhelyi Mária (hitelképességével arányosan), ámde korrekt módon a nagy Nyilvánosság előtt reprezentálható?

Van olyan, hogy 0,1 pixel?

Előzmény: Azazello (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!