Keresés

Részletes keresés

Hussain Creative Commons License 2000.06.11 0 0 30
Már megint a zsidók...:-)

A focimeccseken legalább annyira szidják a cigányokat, mint a zsidókat. Sőt, tapasztalatom szerint a zsidókat csak akkor szidják a meccseken, amikor valamilyen formában érintve vannak pl. MTK vagy Izrael meccs. Romákat viszont minden egyéb meccsen előveszik. Csak 1 példa. Szeptember 7., Magyarország-Azerbajdzsán focimeccs. Az azeri csapat bemegy a pályára. Valaki a tömegből elkiáltja magát: "Jé, ezek cigányok!" Utána az egész meccsen a cigányokat szidták, kivéve 1 esetet, akkor a románok talpának szőrössége volt a téma.
Ja, elfelejtettem, a cigányokat lehet utálni,azok nem emberek. Bocsi.

A cikkel kapcsolatban, tudtommal Krausz is kimegy minden MTK meccsre, sajna azt sosem fogjuk megtudni, hogy ő az MTK-sok szektorából miket szokott kiabálni...

csá

wizes Creative Commons License 2000.06.10 0 0 29
Hát ez a szöveg mi?
WG.
Dr. Stig Helmer Creative Commons License 2000.06.10 0 0 28
OFF
„Hát igen, kész csoda, hogy a Dózsa György utat még nem "keresztelték" át. Pedig mekkora nagy parasztvezér volt. :-)))”

Pedig igen csak időszerű lenne, hogy visszakapja az eredeti polgári nevét: Aréna út
1944-ben a nyilasok szorgalmazták Dózsa Gy.-ről utcát elnevezni, amit 1945-ben a kommunisták megvalósítottak…

Előzmény: rolling (23)
wizes Creative Commons License 2000.06.09 0 0 27
pici gyermek korom óta MTK szurkoló vagyok!
Akkor azért utálta minenki mert Vörös Lobogó!
DAFKE
Mint kisgyerek ezért szerettem meg mert -azt szeretem ami aki gyengébb-
Egyszerűen fel vagyok indulva mert ...

Székem van ott a stadionban, de ebben az évben nem mentem ki!
2x fizetném meg a széket ha egyszer béke lenne.
Hogy lehet ennyi barmot beengedni a foci-pályákra?!
Az MTK mindent megtesz azért, hogy ne legyen esemény.
Szeretem a Fradit /nana/ Újpestet, Vasast, Honvédot, ....
Drukkolok minden Magyar csapatnak de az ami itt folyik gusztutalan.
Az ifi és serdülő meccseken is zsidóznak a szülők. Ez a minta?
Dühös vagyok mert olyan magyar emberekkel nem akarok közösséget vállalni akik Zsidóznak és nem tudják mit mondanak?

Bibike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 26
Az elöző cikket az Új élet ujságból másoltam ide.
Gondolom ide illik a cikk.

Bibike

Bibike Creative Commons License 2000.06.09 0 0 25

Ria, Ria, Hungária?
Szurkolók "egymás közt"

A MEASZ Történész Klub legutóbbi összejövetele melyre Fodor István elnök invitálta a sajtó munkatársait "Labdarúgás-politika, örökrangadó" címmel érdekesnek ígérkezett.

Vitavezetőként Vargyai Gyula. előadóként. illetve vitaindítóként Krausz Tamás és Szepesi György neveit olvashattam a meghívón.

Nos, vita... az nem volt. Ugyanis ahhoz két, különböző nézetet valló fél szükségeltetett volna. Pedig a téma kapcsán antiszemitizmus, rasszizmus a sportrendezvényeken, különös tekintettel az MTK-ra igen jó lett volna néhány ferencvárosi. újpesti, debreceni (stb.) sport vezető-hangadó szurkoló szemébe nézni. Bele a szemé be, és megkérdezni: nem lehetett volna a szalaggal ékített libánál, a gá-gá-gázásnál megmaradni? Ugyan, ki hitte volna, hogy ezeket mára szinte nosztalgiázva emlegetjük majd?..

Ezen a délutánon, a tálcán felkínált. kiáltóan időszerű "vitára" sajnos csak a sértettek nevében felszólalók, a megoldást keresők polemizálhattak egymás között...

Vargyai Gyula álláspontja szerint egy ambiciózus országban tűrhetetlen az, hogy következmények nélkül. sorozatosan fordulhatnak elő olyan nyílt antiszemita megnyilvánulások - zsidózás, önkényuralmi jelképek (transzparensek, zászlók) , mint ahogyan az a legutóbbi, Debrecennel játszott mérkőzésen is történt.

Krausz Tamás professzor gondolatait vitaindítónak szánva kifejtette, hogy a ’80-as évek közepétől látható tudható viszony, kapcsolat jött létre politika és futball között.

Hazánkban bizonyos "konfliktusokat" beengednek a pályákra, mintegy. hadd éljék ki magukat a fiatalok... Azt hihetnénk, nem más ez, mint egyfajta spontán bunkóság.

Nem! Itt rendezett, szervezett csoportokról beszélhetünk, akik készülnek, felkészülnek, megtanulják a kántálandó rigmusokat. "fáradságos" munkával megtervezik, elkészítik a lengetnivalókat. Néhány politikus kifejezetten keresi kegyeiket!

Ahhoz, hogy Magyarország ne haiderizálódjon, feltétlenül cselekedni kell hangsúlyozta Krausz Tamás.

Szepesi György elmondta. hogy külföldön egy-egy futballmérkőzésen rangot jelent nézőként részt venni. jó légkörű meccseket láthatnak az emberek a pénzükért, mint ahogyan nálunk is sok évvel ezelőtt. Az a pár rendőr, aki a rendet hivatott biztosítani más dolga nem lé vén háborítatlanul kísérheti figyelemmel a mérkőzést...

A példaként említett MTK-Debrecen találkozó kapcsán Szepesi emlékeztetett, hogy a vendégcsapat 3 500 fős szurkolótábora jól előkészített provokációról lévén szó - már a hatodik percben zsidózott, és a holokauszt borzalmaira utaló, uszító transzparensekkel - "Indul a vonat Auschwitzba" - hívta fel magára a lelátók közönségének figyelmét. Le kellett volna fújni a mérkőzést! - summázta az elmondottakat Szepesi, majd hozzátette: A politikát annyiban és arra kellene felhasználni, hogy az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások ellen küzdő mozgalmak élére álljanak politikusok, ami közvéleményt is formálhatna és modellértékű lehetne...

Fenyvesi Máté (FTC) a labdarúgók felelősségét a közönséget lekötni képes játék szépségére egyszerűsítette le (ami nem is olyan egyszerű g. j.), javasolta, hogy ne hagyják elvonni figyelmüket a focitól, ugyanakkor a játékvezetők ítélkezéseinek megfontoltságát hangsúlyozta.

Az ORFK részéről Nagy Sándor alezredes, aki közel négy évtizede foglalkozik sportrendezvények biztosításával próbált magyarázatot keresni, megoldást javasolni.

Hangsúlyosnak ítélte, hogy Magyarországon ellen tétben több nyugat-európai országgal hiányoznak azok a technikai feltételek, amelyek segítségével a lelátókon pontosan behatárolhatóak lennének a hangadó rendbontók. Ugyanakkor mondotta egy-egy mozdulat, kiszólás a pályáról visszafordíthatatlan hangulatot tud teremteni (differenciált érzékenység g. j.).

Sajnos tette hozzá még nem jutottunk el odáig, hogy bűncselekménynek számítsanak ezek a megnyilvánulások, a bíróságok túlterheltsége okán pedig igen hosszú az eljárás, az ítélkezés... Fontos lenne, de ezt az adatvédelmi törvény nem teszi lehetővé a rendbontó személyek nyilvántartásba vétele. Az alezredes egyetértett azzal, hogy a politikát ki kell zárni a sportvilágból; politikusok ne vállalhassanak különféle funkciókat.

Célunk az, hogy biztonságos, jó légkörű mérkőzések ismét családokat vonzzanak a lelátókra.

A témához hozzászóltak még az MTK Baráti Körének vezető tisztségviselői is. Kósa György szerint Magyarország akkor lesz demokratikus ország, ha - többek között minden jóérzésű állampolgárát sérteni fogja az, ami az MTK pályán, illetve a lelátókon történik.

Moláth Ferenc javasolta, hogy a külföldi játékosok leigazolására szánt pénzösszeget technikai fejlesztésekre fordítsák.

A "vitán" szó esett a sajtó szerepéről is. Mit is mondhatnék zsidó újságíróként? Lehet. kell írni mindarról, ami történt, ami történik. Manapság viszont igencsak kérdéses az, hogy van-e értelme?!

Talán igen, hiszen úgy tűnik: itt már régen nem a sportról van szó!

Okos Mikulás Creative Commons License 2000.03.08 0 0 24
Hát a paranoia már csak ilyen.

Képzeld van Németországban egy színház, ahol a Kabarét játszották és kihúztak bazi nagy horogkeresztes zászlókat az utcára, amolyan reklámnak. A fél management a rendőrörsön töltötte az estét magyarázkodással. A paranoias mindenüket...

Inkább arról van szó a liláknál, hogy a fiatalabbak utálják a kommunistákat és ezt ki is fejezik.

Az idősebbek pedig megszokták. Hát lassan vissza lehete szokni. Nem?

Előzmény: picur (21)
rolling Creative Commons License 2000.03.08 0 0 23
Hát igen, kész csoda, hogy a Dózsa György utat még nem "keresztelték" át. Pedig mekkora nagy parasztvezér volt. :-)))
Előzmény: picur (21)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.03.08 0 0 22
Én mindig azon csodálkozom, hogy a mi "professzionális nemzeti bajnokságunk" miatt még van ember, aki idegeskedik. Jó, azokon kívül, akik lekaszálják a nagy lét. Mészöly is jobban tenné, ha befogná végre a nagy arcát. Ô "mindig is a magyar labdarúgásért élt és halt", akkor is, amikor bundázásért ítélték el, meg akkor is, amikor a magyar válogatott kispadjáról rohant el, mert egy valag pénzt kínáltak neki az arabok. Ott is maradhatott volna.

Ja, ma este a Barcelona 2:0-ra nyert Portoban.

Hannibal

picur Creative Commons License 2000.03.07 0 0 21
Ne viccelj, ezt csupan megszokas kerdese. A te tobbnyire jobboldali UTE drukker barataid szinten paranoiasak -- hasonloan a tobbi jobboldalihoz, akik pl egy piros csillagot formazo lufiban onkenyuralmi jelkepet latnak.

Nekem van meg Ujpesti Dozsas gombfoci csapatom. Ez van.

Előzmény: Okos Mikulás (19)
hools Creative Commons License 2000.03.07 0 0 20
Erre az egyik legjobb példa az volt, amikor Kozma éppen kijelentette valamelyik régebbi Híradóban, hogy beperli az UTE-t, mert már az éhenhalás szélére került, mindeközben pedig ott villogott a nyakán meg a kezén a kétujjnyi vastag aranylánc :)
Ennyit a szegény focistákról.
Előzmény: rolling (18)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.03.07 0 0 19
A fradisták valahogy nem hívják Kinizsinek a Fradit.

Akárhány Újpest-szurkolót ismerek, mind büszke az UTE névre és utálják amikor az ilyen Mészöly- félék Dózsázzák a csapatukat. Ők ugyanis többnyire jobboldaliak, akiknek a Dózsa név a kommunista BM csapatot juttatja eszébe. És ők nem szerették a kommunista BM-et. van aki nosztalgiázik.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

Előzmény: picur (16)
rolling Creative Commons License 2000.03.07 0 0 18
Azok a szegény, rossz idegállapotú játékosok... Hát persze, mennyi anyagi gonddal küszködhetnek, micsoda szellemi és fizikai terhelés nehezedik rájuk nap mint nap!
Pedig itt még nem is az ősi ellenségekkel kellett megküzdeni. Hát nem, az ami hiányzik a mai PNB focistáiból - tisztelet a kivételeknek - a játékos- és játékintelligencia. Ha lenne, akkor talán még örömet is okozna a foci.
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.07 0 0 17
GLászló NEM újságíró, kedves O.M.! (Hátrébb az agarakkal!)
Előzmény: Okos Mikulás (14)
picur Creative Commons License 2000.03.07 0 0 16
Tudod van, aki nem valtogatja a csapatat ugy, mint az alsonadragot. En is Dozsanak ismertem meg, en is Dozsanak hivom. Pedig csak oregedo vagyok (bar meg harmincon innen), raadasul meg a Nepszabiba sem irok.
Előzmény: Okos Mikulás (14)
GLászló Creative Commons License 2000.03.07 0 0 15
Nem hiszem, hogy erős kifejezés lenne, ugyanis én azt láttam, hogy a felfokozott idegi állapotot a bíró rossz reakciói idézték elő.
Ez semmiben és semennyire nem menti a futballisták felelősségét és az edzőét sem. Ám azt állítom, hogy ilyen idegállapot nem áll elő náluk, ha Bede jól vezet. De nem is a hibákat rovom fel, hibázni mindenki tud, és minden meccsen tucatszámra fordulnak elő téves ítéletek. Csak ilyenkor egy jó bíró - nekem Puhl ilyen volt - képes a kezében tartani az irányítást, Bede pedig úgy nyúl a dologhoz, hogy annak a vége nem is lehetett más.
Nem a futballisták védelmében de figyelmetekbe ajálom a minap vízilabda meccsen történteket. Pedig vizilabdában világszínvonalon vagyunk és mégis...
Vívóink is méretes hisztit csapnak, a jégkorongban pedig némi verekedés tök normális.
nem mintha ez szép lenne, de a fizikai teljesítmény mellé pszichikai terhelés is van a sportolókon.
Puhl Tóth Norbert (egyébként jogos) reklamálásáért nem adott volna sárgát,, utána nem Szlezákot büntette volna az ellene elkövetett megtorlatlan sportszerűtlenség irán érzett felháborodása miatt, ha a tizenegyest megadta volna (20 százalék az esély) biztosan nem adott volna második sárgát Szlezéknak. Tamásit muszáj volt kiállítani, de Kovács felháborodott megjehgyzését Puhl elengedte volna a füle mögött, vagy olyat mondott volna a fiatal dózsásnak (UTE), amitől az megszeppent volna. Várhiodit pedig hangos szavakkal leparancsolta volna a helyére és figyelmeztette volna.
Ez esetben nem repül be kő, mint ahogy emlékezetem szerint ez nem is történ meg még soha. És akkor nem kell joggal beszüntetni a meccset. Az ugyanis a nézőkért van.

Engem Bede háborít fel. Meggyőződésem, hogy alkalmatlan, tehetségtelen bíró - annak ellenére, hogy 3400 métert fut 12 perc alatt és fejből tudja a szabálykönyvet, valamint tévedéseinek száma átlagos. - És miközben a Dózsát joggal meszelik el, játékost, pályát egyaránt - az ügy legalább olyan mértékben főszereplőjét, a bírót mennybemenesztik.

Előzmény: batmanus (13)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.03.06 0 0 14
Hát ez jó. Ez nagyon jó.
:DDDD

Az öregedő ex-népszabi újságíró, aki DÓZSÁNAK hívja a UTE-t. A régi reflexek lacikám?
:DDDD

Hát ez nagyon jó. Tényleg az.
:DD

Előzmény: GLászló (9)
batmanus Creative Commons License 2000.03.06 0 0 13
Kedves GLaci!

"...azt állítom, hogy ezt a helyzetet Bede rossz bíráskodási felfogása, indulata(!) és rossz helyzetmegítélése idézte elő. ..."

Azert az eloidezes kicsit eros nem?
Esetleg elosegitette.

Felteszem, hogyha az ujpesti jatekosok "neman" viselik a tortenteket (merthogy egy focimeccsre mentek, nem egy pankrator kuzdelemre), akkor ez nem tortenik meg. Hisz azert kapjak a penzt, hogy focizzanak a biro iteleteitol fuggetlenul, nem azert hogy ide nem illo szavakkal rohanjanak orditva a biro fele, majdnem fellokve ot, mindekozben tudva tudvan, hogy ezzel hergelik a nezoteren levo nem eppen uri kozonseget.
Szoval a tortenetben a jatekosok legalabb olyan hibasak mint a biro.

Uram bocsa! Jomagam is sportolo leven (csak egy kicsit mas teruleten, ami nem csak a csukloizmok kocsmai mozgatasat jelenti :-)), mindig megbotrankozva tekintek az ilyen onmagat sportolonak nevezo "ember" fele.
Mielott megszolnatok, hogy vannak a fociban ez alol a viselkedes alol kivetelek is, le kell szogeznem, hogy valoban igy van es tisztelet nekik.
De tovabb fuzve, nalam az elkepzelhetetlen, hogy ilyen modon viselkednek egy esetlegesen altalam hibasnak velt biroi dontes miatt.

A nemtetszes kifejezesenek meg van a maga pontos formaja gondolom en, meg a fociban is. Es adott esetben azt kell alkalmazni, nem a nezoteren levo duhodt tomeget meg jobban hergelni.

batmanus

Előzmény: GLászló (9)
cirmos Creative Commons License 2000.03.06 0 0 12
És, ha lenne pénz akkoor jobban fociznának? Frászt. Egy fillért se a focira !
inverz Creative Commons License 2000.03.06 0 0 11
Az MTK, és a Vasas pálya is állami tulajdon. És az FTC kié? Na ugye. Mindenféle baromságra van pénz, de nincs melegvíz, szabályoknak megfelelő székek, a kultúrált szórakozás egyéb kellékeiről nem is beszélve. És most nem a foci színvonalára gondoltam. Persze nyomnak a pályákba pénzeket, sok-sok trükkel, de valahogy ez nem látszik meg rajtuk. Mármint a pályákon, mert bizonyos személyek életvitelén annál inkább. Ez persze nem csak a futbalpályákra, sőt nem csak a sportlétesítményekre -egészen a népstadion és intézményeiig- vonatkozik, hanem az egész gazdaságra...de ez már egy másik topoic.Bocs.
Előzmény: GLászló (9)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.06 0 0 10
Nem lenne jobb, ha ehelyett hetente, az Általad választott meccs időpontjában összejönnénk valahol focizni?

A) Sokkal szórakoztatóbb
B) Kisebb a társaság és jóval kulturáltabb
C) Csökken az "összes kormányzat" hivatkozási alapja arra, hogy továbbra is föléjük tartsák a bőséxarut: most úgymond azért teszik, mert Titeket, akik kijártok, ez "szórakoztat". Köszönöm, én már csaknem 20 éve abbahagytam...
D) Megismerhetnél személyemben egy egészen sajátos felfogású, előkészítő csatárt. Én vagyok a csapat szíve: egy helyben állok és dobogok.

Előzmény: GLászló (9)
GLászló Creative Commons License 2000.03.06 0 0 9
Nem, dehogyis, akkor sürgősen hozzá kell tennem valamit.
Csak a Jó Isten tudja, hogy miért járok ki meccsre még ma is. Elviselhetetlennek tartom a hangulatot, a rasszizmus folyamatos megnyilvánulását, a mocskolódást, az erőszakot. Semmi sem menti a Dózsa közönségét sem, undorító, amit művelnek.
Teljesen egyetértek azzal, hogy Bede lefújta a meccset, abban a helyzetben le is kellett fújni. Teljesen egyetértek azzal, hogy a Dunaferr kapja a három pontot és azzal is, hogy betiltsák a Dózsa-pályát. Ilyen pályán, ahol a kő szélfúvásra is az ülések alatt terem - nem szabad meccset rendezni. Ha egy akkora kő fejbe talál valakit ilyen hosszú repülés után, abból alighanem halál is lehet.
De azt állítom, hogy ezt a helyzetet Bede rossz bíráskodási felfogása, indulata(!) és rossz helyzetmegítélése idézte elő. Még akkor is, ha nem tévedett többet, mint egy átlagos bíró. nem a szakértelme, hanem alapvető képessége hiányzik: nem segíti a játékot, hanem bűnösök közt oszt ítéletet. Szerepel.

A magyarországi futballszurkolók viselkedése éppen olyan, mint más országokban volt, vagy van. Olaszországban ma is sok a probléma és Németország, Franciaország sem mentes ma sem ezektől a gondoktól. Nálunk azonban jószerével semmit sem tettek ezidáig olyat a hatalom (Összes kormány) részéről, ami ezt a kérdést segítette volna. Én például a költséges reklám helyett hozzájároultam voln a klubok nézőbeléptetési rendszeréhez. És az UTE-pálya pl. állami tulajdon....

Előzmény: rolling (8)
rolling Creative Commons License 2000.03.06 0 0 8
Nem lenne bölcs dolog vitatkozni Veled, aki a helyszínen voltál, míg én csak a TV-n keresztül érzékeltem a hangulatot, a történteket. Nem is teszem. (Én például 11-est sem adtam volna, mert noha a kezezés jól látható volt, de nem tűnt egyértelműen szándékosnak, inkább csak a fejelési kísérlet közben odacsapódott a labda. De ezt a bíró dönti el, joga volt így ítélni.) Egyébként is távol áll tőlem, hogy általában védjem a bírókat, ma nincs Magyarországon igazán jó focibíró. Az EB-re sem kapott meghívást egy sem, s noha ennek lehet több magyarázata is, a legkézenfekvőbb mégis a sok gyenge teljesítmény. Dehát nemzetközi szintű góllövőnk sincs... Most akkor mi a teendő?

Mióta világ a világ, és van foci, a játékvezetőket mindig is szidták. De a megnyilvánulás formái között óriásiak a különbségek (tudom, mert régebben sokat jártam meccsre). Egy bíró szerepelhet rosszul, de ez még nem jogosítja fel bármire a nézőket. Tehát, mindössze annyit akartam írni, hogy nem tartom továbbra sem helyesnek, ha ebben a megromlott fociháborús hangulatban valaki még lovat is ad a balhézni szeretők alá. Ha mondjuk egy politikus nekünk nem tetsző döntést hoz, dobáljuk meg kővel?

lovat ad alá

Előzmény: GLászló (3)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.06 0 0 7
Valóban. Az ultra: viola = növény.
Előzmény: GLászló (6)
GLászló Creative Commons License 2000.03.06 0 0 6
Igaz, magam is ezt szoktam mondani. Én is állatbarát vagyok. És inkább sertés, mint ultra.
Előzmény: Pásztörperc (5)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.06 0 0 5
Nem ismerek olyan állatot, amely megközelítőleg így viselkedne. Ez egy sértés: Ön egy sertés! :-)
Előzmény: GLászló (3)
GLászló Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4
bocs az ékezethibákért természetesen feliratú, és szurkolók, stb.
Előzmény: GLászló (3)
GLászló Creative Commons License 2000.03.06 0 0 3
Kinn voltam a meccsen és szerintem is Bede a hibás azért, hogy egy meglehetősen unalmas és izgalmak nélküli meccsen elszabadultak az indulatok. A magyar futball a béka feneke alatt van, ezt senki sem vitatja, de aki kijár a meccsekre, az tudja, hogy odáig (ti. a béka feneke) a magyar bírók ritkán nőnek fel manapság.

Még egy megjegyzés. A meccs előtt a 22 játékos ilyen "szurkolj, ne háborúzz" felíratú pólóban jelent meg, majd azokat a közönség közé hajigálták. Alattunk a szúrkolók egymás kezéből tépték ki a polókat. Aztán észrtevették, hogy mi van ráírva és onnantól kezdve egymásnak hajigálták, senkinek sem kellett...
Ettől függetlenül hasznos dolog egy ilyen kampány, de ennél jobb hatásfokú az, ha
- meccsre alkalmas pályák állnak rendelkezésre
- a rendezők képesek kiszuűrni az állatok viselkedését utánzó egyedeket a közönségből
- a bíró képes a meccset kiszolgálni és abban nem akar főszerepet játszani.
stb.

Előzmény: rolling (2)
rolling Creative Commons License 2000.03.06 0 0 2
Ez a kampány különösen akkor nem fogja a célját elérni, ha az olyan emberek, mint pl. Mészöly Kálmán, gyakorlatilag az ultrák mellé áll. Nem tudom, néztétek-e még a folytatást, amikor be lehetett telefonálni a "nézőknek" a stúdióba (hát ezek a nézők véletlenül Mészöly és Tornyi voltak).
Szerencsére Mészöly most nem eresztett el egy trágárságot sem, de olyan emelkedett hangon nyomta, hogy még Knézy sem tudott se nyelni, se köpni. Mondanivalójának az volt a lényege, hogy mindenről Bede, a bíró tehet!
Uraim, ha valaki számára eddig még nem lett volna világos, hogy a magyar foci miért tart ott, ahol tart, akkor most Mészöly végre eloszlatta a homályt.
Végre akad egy karakán játékvezető, aki csak alkalmazza a szabályokat, és már szinte halálra ítélik. Nem vagyok Újpest ellenes (régebben nagyon tudtak focizni, szívesen néztem a játékukat), de a közönség már a kiállítások előtt is csak a folyamatos "K... anyád", "B+ anyád" típúsú szurkolásra volt képes, a játékvezetőnek, ellenfélnek (ellenségnek?) szólóan egyaránt. Ami pedig utána következett, az megengedhetetlen.
Éppen ezért tartom egyszerűen tragikusnak, hogy ilyen emberek lehetnek a magyar labdarúgás bennfentesei között, akik az igenis vétkes játékosok, meg a háborúzók mellé állnak. Hát igen. Az, ami ma az itthoni labdarúgás területén történik, az szerintem az ország egészének, a társadalmi szemléletnek, a politikai irányításnak egyfajta "sikeres" leképezése. Pedig most már minden jó... Kovács Attilát sikerült félreállítani, most már fejlődhet a foci, most már rend lesz a pályák környékén, nem? Szóval igaz is, ha a jogot lehet így vagy úgy csűrni-csavarni, értelmezgetni, miért pont a fociszabályok legyenek kivételek? Azokat a drága gyerekeket pedig (pályán és lelátón egyformán) nem szabad bántani! :-((
Előzmény: rokakutya (-)
rokakutya Creative Commons License 2000.03.05 0 0 1
Sorry!
Akkor most 0-zam Én?! Vérciki.
Előzmény: inverz (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!