Keresés

Részletes keresés

grin Creative Commons License 2000.03.07 0 0 13
Hello Mindegyki,

Mostantól meg lehet tekinteni a 2 hetes nem prioritásos domainek várakozó listáját is a http://www.domain.hu/ lapról nyíló

http://www.domain.hu/kethet/ linken.

(Kicsit úgy érzem lassan magam, mint a kisbírók.. :-))

grin Creative Commons License 2000.03.07 0 0 12
JohnZ: Lehet én vagyok a gyakorlatlan, de minek vannak itt témakörök, és minek van címük, ha bárhol bármit kérdezel? Ez a kérdésed szerintem pl nem ide passzolt... na mindegy:

Az időzítéssel: igazad van. Szerintem ennek kint kellett volna lenni péntek este. Erről nem szólnék többet, hiába szaporítjuk a szót, ez már így marad.

"Azt vettem ki, hogy te..." - nem, az, hogy én mit csinálnék, más, mint amit elmagyarázok, mint amikor valaki úgy vitatkozik, hogy ismeri a jelenlegi szabályzatot, de nem ÉRTI.
Én nem tudom, mit csinálnék; véleményem szerint nincs jó megoldás! Valakinek mindig fájni fog, és mindig vannak nagy hangúak. Amennyire én látom, az új rendszer alatt pont annyi nagy hangú van mint régen, tehát eszerint az új nme rosszabb, mint a régi. Viszont sokkal több elégedett emberrel találkoztam, és fogok is találkozni (rengeteg domain igény van nálam, és szinte egyik sem bróker! a cégek végre bejegyezhetik azt a nevet, amit szeretnének maguknak).
Így én úgy vélem, a jelenlegi rendszer jól kiegyensúlyozott: az egyértelmű esetekben gyors, és a többi esetben teljesen szabad: First Come - First Serve alapon megy: aki gyorsabb volt, az kapja, mint általában a szabadpiacon (akármi legyen is az :)).

A 'görény' szó nálam mást jelent, mint amire te gondoltál. Én ezt a domain brókerekre, a cybersquatterekre és a domain farmokra értem, amikor egy igénylő több tíz-száz olyan domaint foglal le, melyre nincs közvetlen szüksége; különösen akkor, ha ezek nyilvánvalóan mások érdekeit sértik. (Teljesen nyuilvánvalóan nem értek egyet azokkal, akik szerint tisztességes üzleti magatartás mások elől "ellopni" a neveket, de ez nyilván az én betegesen túlfejlett etikai érzékem miatt lehet.)
Tehát a csőszerelő, ha nem kért emellett 15 másik nevet, semmiképp sem nevezendő 'görénynek' az én olvasatomban.

(Volt nálam is igénylő, aki kért egy kurrens, értékes nevet. De csak egyet!! Szerintem ez egy tisztességes módszer. Lehet vitatkozni, de fölösleges - talán gyökeresen mások az elveink és nézőpontjaink.)

Előzmény: John Zero (11)
John Zero Creative Commons License 2000.03.07 0 0 11
grin:
Wow! Es tenyleg kinnt van a lista! Mar azt hittem, hogy minden on-line ujsag es szolgaltato megelozi az ISzT-t ;)

Amugy gondolkoztam a nezeteiden a domainekrol, es egyaltalan nem ertek vele egyet :)

Azt vettem ki, hogy te a cegeknek csak a sajat nevuket adnad oda domainnevkent, plusz az ujsagoknak a sajatjukat.

Igy ha egy Media Enterprises Magyarorszag Kft. akarna kulon egy aprohirdetes site-ot csinalni, akkor az a "mediaenterprisesmagyarorszag.hu/aprok" vagy "mem.hu/aprok" ala kerulhetne csak szerinted, egy uj domain, az "aprok.hu" ala nem.

Sot, barki barmit csinal, csak a sajat domainje alatt "uzemeltethetne". Arrol meg nem is beszelve, hogy ez esetenkent hulyen is adhatja magat, pl. www.elelmiszermagyarorszag.hu/csoszero

Aki pedig rahajt ilyen esetben a "csoszerelo"-re, az goreny.

Sot, talan mindenki goreny, aki olyan domainnevet jegyeztet be, amire te irigykedsz? Vagy pedig ez olyan, hogy te nem jegyeztetted be, mert szerinted mar a neve "elonyt adna", es ezzel rendes vagy, mas meg bunko, aki ezt megis bejegyezteti.

Előzmény: grin (10)
grin Creative Commons License 2000.03.07 0 0 10
Hello,

A végleges és emberi formájú lista megtekinthető a www.domain.hu-n:

http://www.domain.hu/sorbarendezes/eredmeny/

udv,
grin

ps: bocs, a flamefestre most nincs idom.

Secret Agent No9 Creative Commons License 2000.03.06 0 0 9
Azért érdekes, hogy elslattyog az ember az Elenderhez feb.28-án, kitölti a papírokat, megnyugtatják, és most kiderül, hogy MÉG MINDIG NEM REGISZTRÁLTÁK EGYETLENEGY IGÉNYEMET SEM!!!!

Félreértések elkerülése végett: olyan domaineket kértem, amelyek sem ezelőtt, sem most NEM lettek más által regisztrálva, és a tiltott listán sincsenek.

Még jó, hogy másnak nem jutott eszébe, de mi lett volna, ha mégis? Még a "sorsoláson" sincs esélyem, hiszen az igénylés odaáig el sem jutott!

Kapja be az Elender!

John Zero Creative Commons License 2000.03.06 0 0 8
grin:
Magyarorszagon szerintem barki dolgozik hetvegen, csak fizessek meg...
A kozjegyzo mar penteken lezarta a CD-t, adatokat, igy neki mar nem volt vele tobb dolga.

A tobbiek pedig valoszinuleg ravehetok lettek volna a hetvegi munkara, plane, hogy legalabb 5-15 millio Ft-nyi penz jar majd az ISZT-nek a bejegyzett domainekert.

Előzmény: grin (5)
John Zero Creative Commons License 2000.03.06 0 0 7
PTZ:
Igen, latom mar kiraktak "valamit".

Ismet gratulalni szeretnek az ISZT-nek, most pedig azert, mert ami adatot a sorbarendezes eredmenyerol kiraktak a site-ra, az emberi fogyasztasra (es on-line nezegetesre) tokeletesen alkalmatlan...

Nem mondom, hogy haszontalan ami kinnt van, sot, jo, de foldi halando eleg nehezen tud benne keresgelni, nezegetni.

(Ugylatszik a Netx, Prim, Index ugyesebben tudta feldolgozni es talalni az adatokat.)

Előzmény: PTZ (6)
PTZ Creative Commons License 2000.03.06 0 0 6
A domain.hu-n már fent van a hivatalos végeredmény.
Két .zip fájl
grin Creative Commons License 2000.03.05 0 0 5
tjman: en sem tudom, szerintem a kozjegyzo nem dolgozik hetvegen, vagy ellenorzik a listat kiadas elott. Lenyulni, filterezni? Erdekes lenne, mivel a lista nyilvanosan ki van teve, valamint a sorrend kepzesi algoritmus is...
A felhatalmazassal tevedsz: a .HU domainek kezelesevel az ICANN bizta meg az iszt-t.

kataca: az irc.hu es buli.hu mar elseje elott be lett jegyezve. Miert lenne a listan?

(Kataca az egyik toplistas domain broker. Na jo, vegulis csak a top50-ben van benne a maga szereny 50 domainjevel.)

Kataca Creative Commons License 2000.03.05 0 0 4
buli.hu, irc.hu-ra tobben is beadtak az igenyt, megsem latni a listan ...
tjman Creative Commons License 2000.03.04 0 0 3
Koszi megneztem
Tovabbra is fenntartom h nic.hu vmint iszt mocsok modon bezsebelte a zs-t de tajekoztatni baszott.
Nem ertem mi ez a hallgatas.
Most tunodnek h mit nyuljanak le ?
Megnezik a listat s filterezik ?
Van par nev amit megkaptam, van par nev amit mas kapott meg, viszont van jopar amit kertem, de nem szerepel a listan.
Furcsa . Ugyanaz a script generalta a regisztracios lapokat, tehat vagy az osszes szar , vagy az osszes jo. Ugyanaz a script generealta a primary es secondary zonafajlokat. Vagy az ossze s jo vagy az osszes szar. Magyarul vmit vagy lenyultak, vagy kupleraj van brutalis, de h a helyzet magaslatan nem allnak az tuti.

Senki nem hatalmazta fel iszt-t azzal h o regisztraljon .hu ala. IMHO vidaman lehetne oket perelni, penzeket visszakereni etc. Az tuti h semmilyen jogi alapjuk nincs .hu ala neveket osztani.

//tjman

Előzmény: John Zero (2)
John Zero Creative Commons License 2000.03.04 0 0 2
Emesztheto formaban a listak:

http://www.prim.hu/online/cikk.prm?id=8359

John Zero Creative Commons License 2000.03.04 0 0 1
tjman:
www.domain.hu alatt ott van a program, es az adatok, aminek segitsegevel (es a tegnapi Keno-szamok ismereteben) te is ki tudod szamolni, hogy ki kapta melyik domaint.
Előzmény: tjman (-)
tjman Creative Commons License 2000.03.04 0 0 topiknyitó
Tegnap (3.-an) elmeletileg kisorsoltak az elso adag szabadon regisztralt domainnevet.
Tud barki barmit az eredmenyekrol ?
Lehet jomagam vagyok birka, de sehol nem lelek hirt, nic.hu-n pedig csak a sorsolas technikai reszletei lelhetok, de sehol 1 arva utalas az eredmenyekre.

Persze lenyultak a jo neveket, bekaszaltak 1 halom zs-t a panikszeru rohamon, tajekoztatni viszont tisztara mintha basznanak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!