1.Garatulálok, hogy megusztad élve! 2.Munkahelyeddel mi lett? Megmaradt? 3.Látod politikusainknak -mindegy bal, vagy jobb- kell a cigányszavazat. Most ők olyanok mint a Szent Korona. Mindegy mit csinálnak, hozzájuk érni tilos! Te mint magyar 2. rendű állampolgár vagy. Téged kinyirhatnak, de anyád, apád aztán ne merje mondani hogy cigányok nyírtak ki. A feleségednek is kuss legyen. Támogatást a gyereked felneveléséhez úgysem fog kapni, mert a támogatás kell ezeknek a hátrányos helyzetűeknek. HÁT EZ NEM AMERIKA. ITT IS VISSZA KELLENE ÁLLÍTANI A HALÁLBÜNTETÉST, NEM PEDIG SZOTT ÜDÜLŐKBE NYARALTATNI HÍZLALNI ŐKET MÉG HARMADOLÁS UTÁN ÚJRA AKCIÓSZÍNHELYRE BOCSÁTJÉK KI ŐKET. Tisztelt politikusainkat nem zavarja két okból sem. 1. Ott vannak a saját fogdmegjeik, no meg ők aluljáróba nem közlekednek. 2. Az ilyen mostanába kiadott nyilatkozatok miatt szeretik őket a cigányok!!! A j krv nnykt mindegyiknek! A rendőrök meg tudathasadásosak lesznek, s nemcsak a veszélyesebb munkakör miatt halnak hamarabb meg, de méginkább az így rájuk kényszerített stressz miatt! A valaha bennük volt erkölcs a bűnüldözést részesítené előnybe, de ha cigányról van szó meg kell gondolni mit csinálnak még akkor is ha a túlerő a rendőr oldalán van és ha a cigány természetesen kapna jogszerű intézkedést is.....Szerencsére a magyar sztutykok ellen ilyen korlátozás nincs, de akkor felmerülhet bennük, hogy akkor se intézkedjenek. Minek? Amiatt a jól kitalált alkotmány miatt mindenki egyenlő, akkor meg milyen alapon tegyenek különbséget két állampolgár között! Csoda, hogy selejt rendőrök száma egyre nagyobb? Csoda, hogy az állampolgárt még a saját házatáján sem védi meg a törvény? Mi lesz akkor, ha egyszer az állampolgárok -nem úgy mint az a vézna mittom én milyen nevű felszínes feketeruhás szinházi politikusoknak bábtársulatot jelentő gyülekezet- összebeszélnek és megunják, és az összes olyanfajta horváth bánt felhuzzák aki megérdemli, függetlenül attól, hogy keletfele, közápre, vagy balra tekinget? 4. EBBEN AZ ORSZÁGBAN A VÉTLEN LASSAN TÖBBSZÖR KAP BÜNTETÉST MINT A VÉTKES. HÁNY VÉTLEN SZENVEDETT EZEKTŐL AZ EMBEREKTŐL? EGYIK SEM EGYSZER TETTE AMIT TETT. MIT GONDOLNAK MEGVÁLTOZIK MAJD HA KIENGEDIK.CSAK AZÉRT KELL TŰRNI mert a jogkövető állapolgár fél attól, hogy elveszti szeplőtlen multjával kivívott előnyeit?!! De kérdem én, sokak -nem magamró beszélek- számára hol vannak már ezek az előnyök? Sokan nem tudják elkerülni, hogy ne konfrontállódjanak, mert olyan területen élnek, bocsánat éltek, ma már csak léteznek az ilyenek miatt, mert elköltözni nem tudnak, hiszen nincs annyi pénzük mint a törvényalkotó Jó Uraknak. A BIRKÁK IS MEGVADULNAK A KERGEKÓRTÓL, BÁRMILYEN BIRKÁK IS VOLTAK ELŐTTE. S ha a lúd disznót győz, a birka mire lesz képes? 5. Én Veszprémben tanultama 70-es években. A dózsavárosi cigányok már akkor is szívesebben rabolták ki a kollégiumba parkon áthaladó diákokat. Ha nem fizettél, jó megvertek. Magam láttam, hogy vertek meg egy Jablonkai nevű alust. Én az engem lejmoló kiscigányt keményen hasbarugtam -nem voltunk mi sem eleresztve annyira pénzzel, hogy nekiadjam, utána, meg én ne egyek-, s nem vártam meg még a távolabbi padon ülő nagyobb cigányok felpattanva elkpjanak. Uzsgyi a kolesz. ILYENEKET MÉRNEM VISZNEK MUNKATÁBORBA? AKKOR SEM LEHETETT DOLGOZNI, MIKOR KÖZVESZÉLYES MUNKAKERÜLŐI CÍMET IS ELL LEHETETT ÉRNI. Állítom, hogy ezek azt a címet akkor sem kapták meg, csak a magyarok.
6. NEM VAGYOK FAJGYŰLŐLŐ. VOLTAK CIGÁNY ISMERŐSEIM, VOLT, HOGY MÉG SÖRÖZTEM IS VELÜK. DE AZOK DOLGOZTAK!!!!!!!!!!!!!!!! MOST SEM VAGYOK AZ, BECSÜLÖM A DOLGOZÓ CIGÁNYOKAT, JOBBAN MINT A MAGYAROKAT. Miért lett ilyen a helyzet? A. 60-as évek 200 000 cigány, nincs családipótlék (anyám sem kapott), családipótlék, cigány önkormányzat, szavazók kellenek, nincs cigány oktatás, nem követeljük meg az ingyen házak fejébe ALKALMAZKODJANAK a társadalmunkhoz, csak támogatjuk őket. TESSÉK MEGNÉZNI A POLITUKASAINK EZIDŐTÁJT TETT KIJELENTÉSEIT BÁRMELY TV-BEN. B. A politukusok törvényalkotók ha megölték a gyerekedet, elvertek, ellopták a zöldésged, fádat neked mondják, hogy rasszista vagy ha csak a szavadat is felemeled ezek után. Ha bántod őket legalább kétszer annyi bütetést rónak ki rád, mintha a cigány ölt volna meg téged mert éppen arra jártál. Ő ugyanis nem rasszizmusból tette. C. Mindenki kívánja azt, s akkor talán teljesül, hogy a politikusok, s az arra rászolgált ügyvédek gyerekeit, hozzátartozóit öljék meg ezek a bűnözők, legyenek akár magyarok, külföldiek, vagy cigányok. Ne egyét, mindegyikét, akkor talán változna a véleményük, s a TETTEL ARÁNYOS BÜNTETÉS KIROVÁSÁRA IS ESÉLY NYÍLHATNA. Mindezidáig csak egy dolgozó paraszt vagy, ha elveszel nem sír érted egyik sem. Érted sem sírtak volna, sem a barátaidért. Legfeljebb azt mondták volna, hogy az elkövetőket elfogták (egyet, kettőt a 15-ből, pedig TUDJA MINDENKI, HOGY JELLEMTELEN BESZARI ALAKOK, SOHA NEM TÁMADNAK, HA NINCSENEK ERŐFÖLÉNYBE) vizsgálják az ügyet. Még azt se tudná senki, hogy minden ok nélkül nyírtak ki, hiszen aból is csak probléma származna. KI IS AKKOR AZ ÁLDOZAT? TE... KONKLÚZIÓ, JAVASLAT: 1. 3 GYEREK FELETT NINCS SZOCPÓL, CSALÁDI PÓTLÉK. CSALÁDI PÓTLÉKOT SÁVOSAN CSÖKKENTI 3 GYEREKIG (Földünk túlnépesült -csak még nem vallották be-, nyersanyagaink fogynak, köenyezetünk tönkremegy, életterünk szűkül ennyi emberre szükség). (2. A Globalizáló uraknak csak aktív emberekre van szükség, nyugdíj egyre kevésbé lesz, csak az lesz amit 50-60 éves korodig összehordtál.) 3. Támogatást olyan cigányoknak adni, akik a gyerekeiket rendesen iskolába járatják és a gyerek tanul is (Erre a családokat oktatni, kényszeríteni). Ezeknek többet is. 4. Cigányok általában nincsenek a hontalanok között. Aluljáróba nem nagyon látni ilyeneket. Erre a cigányvezetők azt mondják, hogy azért van, mert a cigánytársadalom összetartó! Tudjuk azért vagyunk itt. Viszont ahelyett, hogy a kiutat keresnék, csak a támogatásra utaznak. A másikfajta cigány már rég kiemelkedett, s nem szorul támogatásra. Az utcámba több cigánycsalád is van. Az egyik a semmiből kezdte, kis dugadült házuk volt, szülei iskolázatlanok. Mára már egész szép ez a ház, emeletes lett, mindketten dolgoznak, három gyereket nevelnek, és becsületes munkából élnek!!!!! A másik -sajnos szomszédom- segélyből. Egyik lánya mellette van öt gyerekkel, s ebből éldegélnek. A fia munkanélküli lett, a felesége állítólag beteg, s azért nem megy el dolgozni, mert ápolni kell. Az egyik ismerősömnek mégis mondta, hogy szerezzen neki munkát. Megkérdezte mihez ért. Vagyönőri vizsgája van. Ismerősöm azt mondta neki, hogy akkor elmehet a TESCO-ba vagy akár hova, mert mindig keresnek újakat. Azt mondta, hogy ilyen helyre Ő nem fog kiállni, hogy őt nézegessék. Ismerős ujabb javaslata, akkor a munkaügyi valamilyen ingynes szakmátadó továbbképzésen kéne résztvenni. Oda én nem megyek ilyen öreg fejjel-volt rá a válasz. kb. 42 éves. Na ezeket támogasd. 5. A gyilkosokat fel kellene akasztani. Mindegy miféle, kiféle. Egy börtöntöltelékre kb. kétszer annyit költ az állam, mint egy nemjólfizető minimálbéres állásban, olykor 10-12 órát dolgozó emberre a munkáltató. MERT TISZTELT POLITIKUSOK MÉG A MULTIKNÁL IS SOK EMBERT ALKALMAZNAK MINIMÁLBÉREN PAPÍRON, s a plusz órákért pedig zsebbe, adómentesen fizetnek. A földön kéne járni.
MIT AKARUNK: Cselekvéssel arányos büntetésvégrehajtást. Halálbüntetés visszaállítását. Miért lehetetlen itt, s lehetséges az USA-ban? Mi demokratikusabbak vagyunk?
Kívánom ne érjük meg, hogy Kossuth után valaki más is átvigye tengerentúlra a magyar Koronát!
Rendőröknek ha nem állítják vissza a becsületüket, hiába a sok pénz....
Nem részletezem tovább, ugyanis feleslegesnek tartom az egészet!!
Barátnõmmel és két barátommal a Nyugati mellett, a Patkó sörözõben beszélgettünk, majd éjfél körül indultunk bulizni a Bahnhof-ba, ami a pályaudvar másik oldalán van. Idõközben barátnõm valami csajtól kapott, félreérthetõ SMS-en megsértõdött, bevágta a néma durcát, amire útközben valahol a Nyugati aluljáróban ráuntam, és közöltem, hogy akkor én elmegyek haza. Elköszöntem tõle és a két havertól, majd elidultam fölfelé a lépcsõn. Mire fölértem, már csöngött is a mobilom, haverom hívott, hogy ne legyek már ilyen, beszéljük inkább meg, és menjek bulizni, stb. Végül is elindultam visszafelé. Leértem a lépcsõn, indultam keresztül az aluljárón. Õk valahol a legvégén, a lépcsõk aljánál jártak már, míg én az aluljáró közepén elhaladtam egy kb. 15 fõs cigánybanda mellett. Azok elkezdtek méregetni, majd kötekedni kezdtek. Elõször a szokásos "mit nézel köcsög, gyere ide szétbaszlak" kategóriájú beszólogatások mentek, aztán elkezdtek keménykedni. Én hátranéztem, mire hárman-négyen utánam eredtek. Egyikük ledobta a dzsekijét és kést vett elõ. Haverjaim látták, hogy balhé van, egybõl indultak vissza, hogy mellém álljanak, mégse legyek teljesen egyedül 15 cigánnyal szemben. Amelyik elõször megindult, újból fenyegetõzött valamit, de ekkor már az egész banda jött felém. Éreztem, hogy itt most kurva nagy balhé lesz, elkerülni már nem tudom, úgyhogy gondoltam, ideje kicsit kiegyenlíteni az erõviszonyokat. Engedéllyel tartott fegyver elõ, csõre húztam, és közöltem, hogy nem akarok balhét, úgyhogy ne jöjjenek közelebb. Hátra arc, és felejtsük el egymást. Elõször megijedtek talán, vagy legalábbis megtorpantak, gondolom, nincsenek hozzászokva, hogy akibe belekötnek, fegyvert fogjon rájuk. Valóban nem akartam balhét, így elkezdtem hátrálni, közben rájuk tarva a fegyvert. Barátaim látták hogy ez már nem egy hétköznapi balhé, amikor meglátták a pisztolyt a kezemben, érezték, hogy itt õk már nem sokat nyomnak a latban, vagy vissza tudom tartani õket és lelépünk, vagy nem, de akkor végünk. Barátnõmnek közben sikerült elmenekülnie, így hárman maradtunk. Hirtelen megint felbátorodtak a cigányok, látván, hogy tényleg nem akarok lõni, újra megindultak felénk. Azt hitték nem merek lõni, a legnagyobb hangú - mint késõbb megtudtam, a neve Puporka Richárd - folyamatosan óbégatott:
- Na mi van, geci, há' ilyen kemény csávó vagy, há' lõjé' le, gyere, lõjé' le, te köcsög, szétbasszuk a fejedet is, te buzi, ide, ide lõjé' bazmeg! - és hasonlók.
Ekkor már tudtam, hogy puszta fenyegetéssel nem tudom megállítani õket. Már vagy harminc métert hátráltam, õk meg követtek, próbáltak cigánymódra körbevenni. Utoljára szóltam, hogy álljanak meg, mire az egyik, aki a legközelebb volt, hirtelen felém rontott. Abban a pillanatban lõttem. A csávó kb. két métert repült, összeesett. Ebben a pillanatban az egész banda egyszerre rontott nekem. Kettõt még sikerült leszednem, de kiürült a tár. Eldobtam a pisztolyt, és próbáltam még védeni magam. Az egyiket még sikerült alaposan megrúgni, de többre már nem volt lehetõségem, csak azt éreztem, hogy nincs már alattam a lábam. A földre kerültem, tudtam hogy esélytelen már a küzdelem. A fejemet próbáltam védeni, mint a képeken is látszik, nem túl sok sikerrel.
A földön fekve kb nyolcan rugdostak össze, többször fejbe illetve bordán rúgtak, vascsõvel ütöttek, lényegében ahol értek. Ez szerencsére nem tartott sokáig, csak amíg barátaim oda nem értek, õk szedték le rólam a cigányokat. A rugdosás közben kicsúszott a farzsebembõl a szolgálati igazolványom, és a fényképes felülettel, jelvénnyel fölfelé nyitva esett a földre. Ekkor hirtelen meghátráltak a romák, elkezdtek óbégatni, hogy "Rendõr vagy te geci? Há' mocskos zsaru vagy te köcsög?" Míg a saját sérültjeikre figyeltek, én föltápászkodtam, közben ketten újra nekem támadtak, de két barátom közénk állt, és elkezdtek rángatni, hogy addig tûnjünk el innen, amíg lehet. A pillanatnyi esélyt kihasználva megléptünk az aluljáróból. A pályaudvar mögé érve próbáltuk felfogni, hogy mi is történt, de tudtuk, hogy ezek pillanatokon belül itt lesznek fönt, és akkor nekünk végünk van.
Épp akkor fordult be a sarkon egy rendõrautó, azt hittük, hozzánk jön. De nem. Elmentek mellettünk. Mondtam a srácoknak, nem tudom mi lesz, de bármi legyen is, én szólok a rendõröknek, mielõtt még ezek fölérnek. El is indultam a járõrkocsi felé, ami közben alaposan eltávolodott tõlünk. De már nem volt idõm elérni, jöttek fölfelé a cigányok. Kurva sokan! Na, mondom, itt most végünk van, itt döglünk meg mindhárman... Odaálltam haverjaim mellé, most már jöjjön, aminek jönnie kell. 10-15 cigánnyal szemben nem sok esélyünk van, de legalább felvesszük a kesztyût. Vártuk, hogy nekünk jönnek. És nem! Megálltak. Nem értettük mi van, amikor egyszerre kilépett közülük és elindult felénk három férfi. Az lepett meg, hogy ezeket még lent nem láttam, nem is cigányok voltak. Kiderült, hogy civil ruhás rendõrök, akik épp erre jártak. Hallották a lövéseket, és azért rohantak oda. Megkezdõdött az intézkedés, elõkerült a járõrautó, megjöttek az akciósok is, a banda és közénk álltak, a civil ruhások pedig elkezdték kérdezgetni, hogy mi is történt tulajdonképpen. Mi próbáltuk elmondani a történteket. Amikor megkérdezték, hogy hol a fegyverem, mondtam, hogy nem tudom, amikor kiürült, a földre dobtam, azóta nem láttam, nem tudom hová lett. Ezt csak az hallotta, akivel beszélgettem, akik a bandára figyeltek, nem.
Egyszer csak rohant föl az aluljáróból két cigány, akik addig még lent voltak, és az egyiknek ott a kezében a pisztolyom! A rendõrök nem tudták, hogy milyen fegyver az, kié, töltve van-e, stb, egyszerre kaptak mind a fegyvereik után, csõre rántották, és üvöltöttek a cigányra, hogy azonnal dobja el. Na, az persze megijedt, hogy ezek menten lelövik, el is dobta a pisztolyt nagy méltatlankodva. Rohantak oda a rendõrök, hogy elfogják õket, mire az egyik, már lefogott haverjuk egyszerre a köztünk álló rendõröknek rontott, alig tudták lefogni. Ekkor mondták a zsaruk, hogy így nem igazán tudjuk tisztázni a helyzetet, úgyhogy majd bent, az örsön folytatjuk. Minket az egyik irányba, a bandát a másik irányba vezették el, majd a Nyugati rendõrörsön lettünk elõállítva. Mi hárman, a 15 cigányból pedig érdekes módon csak ketten... A nyomozók megkérdezték a Westend biztonsági õreit is, akik alig ötven méterre voltak, hogy mit láttak, mire azok elmondták, hogy semmit, csak valami durrogást hallottak, de nem is figyeltek rá.
Bent kikérdeztek minket, hogy mi is történt az aluljáróban. Felvették az adatokat, majd közölték, hogy hívnak hozzám egy mentõt, mert meg kell nézetni a fejemet, elég szarul nézek ki. Hamarosan meg is jött. Engem bilincsbe verve, vezetõszíjon, rendõri kisérettel vittek be a Balesetibe, ahol megcsinálták a vizsgálatokat, leápolták az arcomat, megröntgenezték a fejemet, aztán megállapították, hogy élek... Az orvosok elmondták, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert már több fiatalt hoztak be hozzájuk, akiket ez a banda megtámadott, egyikük például hetekig lebegett élet és halál között az intenzív osztályon, úgy összeszurkálták. Végül megállapították, hogy nagyon súlyos bajom nincsen, de a jobb szemem látóidege megsérült, és ez valószínûleg örök életemre így marad. Ha még egyszer megütik ezt a szemem, meg is vakulhatok.
Barátaimat már hajnalban kiengedték, õket tanúként hallgatták ki, engem pedig gyanúsítottként, rabszállítóval, megbilincselve vittek be a VI. kerületi kapitányságra, ahol csoportosan elkövetett garázdaság, testi sértés és fegyverrel való visszaélés megalapozott gyanújával vettek elõzetes letartóztatásba. A cigányok ellen pusztán garázdaság gyanúja miatt indul eljárás, még könnyû testi sértés miatt sem, ugyanis a szétrúgott arcomra, bevérzett szememre közölték, hogy 8 napon belül gyógyuló sérülés... Csoportosan elkövetett gyilkossági kísérlet? Ugyan...
Az éjszaka további részét az elõállítóban töltöttem, egy széken ülve, bár a rendõrök mind baromi rendesek voltak, miután megtudták mi történt, egy emberként álltak ki mellettem. Sajnos õk nem sokat tehettek az érdekemben, de jó volt tudni, hogy legalább hisznek nekünk. Másnap 10 óra körül került sor a kihallgatásra.
Vallomástételemet követõen rabosításra vittek, tenyér- és ujjlenyomatot vettek, majd fényképes nyilvántartásba kerültem rabszámmal a nyakamban, mint valami köztörvényes bûnözõ. Ezt követõen aláíratták velem a jegyzõkönyvet és a lefoglalási határozatot, miszerint tudomásul veszem, hogy a vizsgálati idõszakra a a fegyveremet és a helyszínelés során az aluljáróban talált töltényhüvelyeket bizonyítékként lefoglalják, és szinte mellékesen jegyezték meg, hogy mivel gyanúsított vagyok, az ügyben, az adataimat "sajnos" nem tudják zártan kezelni. Így a nevemtõl kezdve a címemen át az összes adatomhoz hozzáférhetnek az ügy többi szereplõi, és azok ügyvédjei. Vagyis magyarán menjek haza nyugodtan fegyver nélkül, és bízzak benne, hogy álmomban nem vágják át a torkomat, de csak azért mert az "ritkán fordul elõ."
Végül, miután mindenen túlvoltunk, 24 órás elõzetes letartóztatás után kiengedtek, érdekes módon egyszerre a két letartóztatott cigánnyal, akiket már a kapitányság elõtt várt a fél banda, akiket azóta sem tudom, miért nem állítottak elõ velünk együtt. Még idõben jeleztem a rendõröknek, hogy egyáltalán semmi garanciát nem látok rá, hogy ha egyszerre engednek ki minket a két kapun, nem fog megismétlõdni az egész a rendõrség elõtt is, úgyhogy végül kaptam magam mellé egy rendõrt, aki kikisért az épületbõl, hátha így nem lesz balhé. Ennyit tudtak tenni a béke érdekében, köszönjük. A 15 fõs banda, amely ránk támadt, azóta is szabadlábon van, ott dekkolnak a Nyugati aluljáróban, és nyilván továbbra sem fogják vissza magukat, pedig a rendõrök elmondása alapján lopástól a testi sértésen át a rablásig minden miatt voltak már elõállítva. De hát ez Magyarország, ahol nem õk a bûnözõk, hanem én és a barátaim, akiknek volt pofájuk megvédeni magukat 15 cigánnyal szemben. Az ügy érdekessége, hogy a cigányok kihallgatásuk során említettek azt hazudták, hogy õk a sértettek, akikre én ok nélkül fegyverrel rájuk támadtam, miközben azt kiabáltam, hogy "meghaltok büdös cigányok". Így az ügyet a továbbiakban rasszista indokkal elkövetett fegyveres támadásként kezelik. A konzekvenciát szerintem mindenki vonja le maga: ez Budapest, ez Magyarország, ez a jogrendszerünk, ebben élünk.
Mivel az ügy sajtónyilvánosság elé kerülésére gyakorlatilag semmi esély, kérem a kedves Olvasókat, terjesszék ezt a cikket e-mailben és online fórumokon. A Nyugati aluljáróban pedig csak páncélautóval közlekedjetek sötétedés után, mert a jelek szerint már a fegyver, a küzdõsportos múlt és a polgárõr-igazolvány sem nyújt elég védelmet, ha néhány szegény, kirekesztett cigányember nekikeseredik a sorsnak
Elnézésedet kérem durva példáért, de nem hiszem, hogy ha a bicska a Te pocidat vágja fel, akkor is így vélekedsz. Vagy úgy gondolod, hogy Te valamilyen oknál fogva védett vagy? Ha igen, akkor áruld már el légy szíves a titkot, hogy miért van az, hogy mindig csak én találkozok - a világváros építése során - az általam vázolt ügyekkel? Az viszont elsötétítés - valamilyen oknál fogva - mára megszűnt. Nem tudod véletlenül, egyezkednek a fiúk?
Egyre bátrabb és határozottabb vagy Black, lassan lassan kibujik a szög a zsákból a szellem a palackból.
A piti kis zsebtolvajból, pár hét alatt kegyetlen orvgyilkost varázsoltál.
Nem akarom untatni a közönséget, de az elsötétítés választókörzetünkben folyamatos.
Tudom, tudom, a világvárost építjük, és időnként kiürül a kassza. Meg hát ugye a bérgyilkosok is nagyobb biztonságban vannak így.
Csak hát ők sem mindig ofék. Mint néhány sarokkal odébb, az ügyvéd esetében. Merthogy a környéken az a szóbeszéd járja, hogy a Bajcsy 27-ben bizony három cigány igyekezett lebérgyilkolni az ügyvédet. Az persze nem tudom, hogy közölték-e az áldozattal a szurkálás előtt, hogy "Nem vagyok cigány!", de hogy tudták, hogy nem a házmesterbe kell belevágni a bugylit, az biztos.
Ilyen előzmények és utózmányok alapján már értem a témával kapcsolatos teljes érdektelenséget. Mert hát mi is történik? A zsebtolvajok este lopnak, a rendőrőrök nappal szívatnat, a cigányok pedig megpróbálnak bérgyilkolni. Itt a világváros "fényeinél". A teljes sötétségben.
A világváros építésének útjára lépett a városvezetés tegnap este teljes elsötétítést rendelt el a lomtalanítási körzetben. A fekete utcán csak az akcióban résztvevő "hasznosítók" csákányainak zaját hallottuk. Csörömpöltek a kihajított befőttes üvegek, recsegve szakadt a régi dívány huzata. Repültek a fél pár cipők a kapualjakba.
Emberek mászkáltak a szeméthegy tetején. Időnként elmerültek, de azután újra előkapaszkodnak. Zseblámpák villogtak. Folyt a kutatás. Az értéktelen árut az utca közepén kerülgették az erre tévedt gyanútlanok, gyalog, vagy valamilyen járművel. A térségbe "beosztottak" pedig az ideges autók néha felvillanó reflektorának fényében kötözték össze az elszállítandó árut. A holmira elegáns kombik várakoztak. Ezeket pedig sürgölődve pakolták meg.
A világváros vezetése így biztosítja a teljes arcnélküliséget. Senki sem volt felismerhető. Még azok a rendőrök sem, akik nappal az utca elején szívatják az ide bekanyarodókat. Pedig bőszen folyt a tolatás az egyirányú utcában. Ki éri el hamarább a szajrét? De azt hiszem, hogy a sötétségben a rendőrök is felszívódtak. Hiába, lomtalanításkor mások "bizniszelnek". Övék a terep. És bárki mondhatta: "Nem vagyok cigány!". A feketeségből a sötét ábrázatok nem tűntek elő.
De hajnalra már csak a zúzóberendezések dübörögtek. Mostanra pedig visszaállt a régi rend. Így a rendőrök is előkerültek, és egymás után kapcsolják le az utcába kanyarodó autókat. Hiába, ez a dolguk. Ők nappal vannak szolgálatban.
Nem hiszed el, hogy többször beleszaggattak a telefonvonalamba? Vagy mi van? Black csak csűri-csavarja, de akárhogy kavarja, csak-csak cigányozik. Le se szarja, hogy közben meghazudtol embereket. De téged Ix, most nem értettelek meg. Bár minden szavad magyar nyelven íródott, de annyira sorok közé tetted mondanivalódat, hogy elillant. Persze értem én, úgy vélem, itt a cenzorok anyázása riaszt meg, nem?...:))
jómagam is csak azt teszem, mint a csuda tudja hányan errefelé: lököm, ami a bögyömben van. Ha ebből össze tudsz rakni egy mesekönyvet, hát örülök, hogy az abból származó tiszteletdíjjal hozzájárulhattam a srácok amerikai tartózkodásához :). Most éppen az volt a bögyömben, hogyaszongya vagyok én, aki agyon akarom verni a paraszt/cigány szülőt, ha ..., meg van a jelenlegi szitu, amikor jól le van szarva minden, de ha nem, akkor a tanár, vagy egyből az egész társadalom hibás. Reméltem, hogy van még ötleted. Kiderült, hogy nincs, csak nagy szereteted. Az is valami.
lx
PS: ja és tessék engem szentté avatni: a múltkor xyz a zámolyi álrobbantós topicban azt állította, hogy valaki kavarja. Pár nappal később meg egy másik topicban elárultad, hogy trágyát hordtál. Jól leránthattam volna a leplet. :)
Auróra most telibe talált. Nem hiába irányítja lövegeit nagy durrantással a Téli Palotára. Bevallom, sokkal többet jártam belföldön, mint külföldön. De azért emlékezetes, hogy Velence előtt egy nagyon öreg parkolóőr színtiszta magyarsággal mondta, hogy merre menjek tovább a látnivalók felé. Amikor ezen látta meglepődésemet, azt mondta, "Igen, magyar vagyok."
És csak azért gondoltam, hogy a tolvaj előbb-utóbb bejelentkezik itt, mivel nélküle nem tudom bizonyítani a történteket. És ennek megfelelően nem csupán a pénztárcámat lopták el, hanem mint ahogy itt történt, a szavahihetőségemet, sőt egyenesen a józan eszemet is megkérdőjelezik. Fel sem tételezik, hogy esetleg nekem is igazam lehet, hiszen kizárólag a bűnözőt pártolják a tisztelt olvtársak. Csodálják az illető szakértelmét, engem meg kedvesen "leáldanak".
És most jön a frissebb történet. Amikor ma este hazafelé sétáltam, egy fiatalember kért tüzet, közel az ominózus helyhez. Mondtam neki, hogy szívesen adok, de azt is mondtam, hogy legutoljára egy ilyen tűzkérés alkalmával még a pénztárcámat is ellopták. A fiatalember - olaszos fazonnal - amikor meghallotta amit mondtam, nagyon nekilódult, majdnem átment a piroson. Valójában megsajnáltam és utána szóltam, hogy azért nem kell ennyire pánikolni. Azt már nem tudtam megkérdezni tőle, hogy cigány, vagy sem.
Így azután egyre nehezebben tudom elképzelni, hogy előbb-utóbb azt tűzzük a zászlóra, hogy "Szeressük a cigányokat". Hiszen még az olvtársak által itt pártolt tolvaj is elhatárolja magát a cigányoktól.
Lehet, hogy az illető valóban olyan nagy szakértő, mint Atyuska állítja? Olyan szakértő, aki jól ismeri a "viszonyokat", és "olyan" dolgokat, amit szerinte a cigányok csinálnak, azért ő nem csinál? És talán ezért állítja magáról, hogy "Nem vagyok cigány!"?
Most működik újra, rohadt görény aki beavatkozik, és nem engedi szegény embert megnyílvánulni, hülye buzi, aki belebarkácsol a telefonba, meg az Indexbe.
atyus
off
Nálam borok vannak. Azt meg nem tudom örülne-e feleségem, még félreértene valamit...:)
Írtam én ide tücsköt bogarat, meg ki is radíroztam. Visszatérünk erre.
Én már rajta vagyok névvel címmel is, ha hiszed, ha nem. És Te? Ezt überold. Na, ez off volt az offon belül.
Jól értem, megkeressük Black-et és szívességre kérjük?....:) Most aztán azt sem tudom, hogy virtuálisak, vagy valódiak vagyunk? 20 percre le voltam tiltódva, vagy mifene, újra kezdtem a telefonszámlát, elég jól állok. Maradj ébren, valahol tárgyaljuk eztetetet ki.!
on
Atyuskám, nem kell ahhoz az
Iszolda. Hívj meg a nyáron egy
pohár fincsi....hmmm sörre?:)
Komolyan!! Én meg visszahívlak.
Aztán jól berúgunk. És ha elfogyott
a pénzünk azt mondjuk egymásnak:
nem vagyok cigány!:)
Black, ne haragudj de Te már bediliztél.:(
Ezenkívül szerintem keveset voltál
külföldön, ahol ugyanezek a jelenségek
megtalálhatók. Most nem mondom, hogy
menj el egy bádogvárosba, vagy Indiába...de
világvárosok közepén, szélén detto ugyanez.
Fosztottak már ki a szemem előtt túristákat
jól öltözött suhancok, fosztottak már ki engem
is, mondtak már olyat is hogy nem vagyok ez,
meg olyat is hogy ez vagyok. De mit vársz
ettől a topiktól. Szervezzünk munkásőrséget?
Reformáljuk meg a rendőrséget? Egyébként
költözz a 8.-ik kerületbe, az most be van kamerázva
+ mindig megjelenik az újságban, hogy hol van
lomtalanítás (ami szintén nem Budapest specifikus dolog)
és akkor menj másfelé. Ez hasonlít arra, amikor a sziget
miatt örjöngenek egy hétig az óbudaiak. Bírják ki azt
a hetet, Te is emészd már meg ezt az ügyet.
Egyébként ami a vágyadat illeti, hogy idejön és bevallja:
akkor gondoltam elöször, hogy megzakkantál.
De nincs harag ugye?
üdv.
Aurora
P.S. de hogy mégkonstruktívabb legyek: van világvárost építünk topic, ott kifejtheted, hogy miként szűnjön meg a lomtalanítás.
Jól van. Kis genyó látta rajtad, hogy Te jólelkű cigányokat szerető ember vagy, és Ő mint román, székely, vagy zsidó, vagy miket írtál még(?) simán levett. Ez lehet a szakértelme, tudja, hogy kell megvezetni a hozzád hasonló "jóindulatú" áldozatokat.
Elnézést, de ha nem lenne világos, akkor a zsebtolvaj lehetett cigány is, zsidó is, magyar is, román is, török is, de akár olasz, sőt még spanyol is, azaz nem volt az a kifejezett nordikus típus. Tehát ez a nézőpont teljesen indifferens a Marx téren.
Az viszont egyre jobban meglep, hogy itt senkit sem érdekel maga a probléma, azaz a hangsúly egyre inkább az én "szándékomra" fókuszál. Mert hát ugye milyen sunyi rasszista szándékkal lopatom el a pénztárcámat? Sőt, ezzel miért az un. cigánymentesítők számára adom fel a labdát?
Bármennyire is meglepő, a cigányt éppen úgy embernek tekintem, mint a zsebtolvajt. Az persze nem mindegy, hogy milyen embernek. Az egyikkel esetleg lehet egymás mellett élni, a másikkal semmiképpen.
Az persze elképzelhető, hogy a Marx téren már messziről lerítt rólam, hogy nem szeretem a "világváros" olyan megalázását, ami egy ilyen un. lomtalanítás során következik be. Hiszen ilyenkor ordítva tépik ki egymás kezéből a rongyos szvettereket, és úgy hadonásznak a szétporladó ócska komóddal, mint egy szakadó, fekete-fehér neorealista film torzszülöttei.
Az meg aztán végképp nehezen tudom elhinni, amit székkutas olvtárs hipotetizál, miszerint a zsebtolvaj egyenesen misszionárius lenne. Tehát miközben lop, missziót teljesít a cigányság érdekében. Ezek szerint a zsebtolvaj a cigányság a cigányság küldötte lenne? Így akar híveket szerezni a cigányság ügyének? No ezt nem hiszem. De ha mégis folytatom ezt a sületlenséget, akkor talán a latrokat majd szentté avatjuk? A lányok és az asszonyok pedig majd a türelmi zónában üzletelnek, mint a liberális társadalomszemlélet legújabb vívmánya?
Kedves Black!
Van egy másik lehetőség is. A hozzáértő hozzászólók ezt a variációt erősítik, hogy az illető Neked, a fehér embernek, (akiről messziről lerítt,hogy nem szereti a cigányokat) fontosnak tartotta kijelenteni, mielőtt elemelte a pénztárcádat, hogy "nem vagyok cigány!" Mert, abból, hogy valaki tolvaj, még nem következik, hogy nem szereti a cigányokat. (mint ahogy az is előfordulhat, hogy valaki nem tolvaj és mégsem szereti a cigányokat.)
Igy, miközben lopott, mentve a cigányok becsületét, missziót teljesített. Világosan és érthetően tudomásodra hozta, hogy ehhez az akcióhoz a cigányoknak semmi köze! Hidd el, kétségeid eloszlatandó, ez az igazság!
Nyugtalanságodból ítélve ezek szerint valóban nem volt cigány a kis genyó? Tilos félreérteni! Értem, hogy a szituáció nyugtalanított, nem az, hogy nem volt cigány, OK?...
Nem gyűjtöm semmilyen szándékkal cigányemberek címét, fölösleges lenne beírnod.
Az előre köszönésed a topic nyitás idején nem jelezted, a téma felvetésed módja, szándékod felismerhetetlensége, majd a cigánymentesítők hőzöngésének szó nélkül hagyása, olykor enyhe erősítése volt az, amiért "megkaptad a magadét"....:((
Tessék, már megint idézőjel, - dohogok itt magamban.
A köszönésből jól következtetek, a cigányt is embernek tartod?
Amikor a nickemet regisztráltam az olyan régen volt, hogy már nem is emlékszem.
Egyébként engem is ez a bizonyos "elhatárolódás" nyugtalanít, ha nem lett volna eddig világos a dolog. Bár mint sunyi rasszista fasisztapalánta még persze arra gondolhatok, amire akarok. Szerintem a helyzet sokkal rosszabbnak tűnik, mint ahogy itt az "autentikus" személyek és orgánumok előadják. Mondhatnám azt is, hogy itt igazán azon igyekeznek, hogy a szőnyeg alá rugdalják az önmagában is elég nehéz bűnözési és etnikai kérdéskomplexumot. És ha már ezt a bűnözők is észreveszik (hogy világos legyen, nem hiszem azt, hogy minden cigány bűnöző, bár azt hipotézisként el tudom képzelni, hogy a cigányok között - az asszimilációs nehézségek miatt - az átlagosnál több a "deviáns"), akkor már nagyon összetett helyzet kialakulására számíthatunk.
Itt a házban is él egy cigány család. 5 évig köszöntem előre anélkül, hogy a családfő visszaköszönt volna.
Az elmúlt 3 évbenviszont már visszaköszön. Ennyit az én rasszista fasisztapalántaságomról. De ha gondolod, megadom az úr címét. Most nyugdíjas zenész.
Az idézőjelek az idézett helyről származnak. Tudod volt egy on-line topic hétfőn 14-16 óra között. Onnan származik az idézet. Ha el is olvasod, látod, ott a beírás sorszáma.
Amikor regisztráltad nickedet, kellett, hogy kapjál az általad megjelölt emilre egy üzenetet, ahol kitérnek a hejesírás problémáira, mert hogy azt muszály...
A trutymó = bélsár, nem? Valamit ezzel akartál egy előző beírásodban.
Hát papókám neked arról fogalmad sincs, hogy én milyen nyugodt vagyok, bár tényleg nem tudom megfejteni az általad bevetett idézőjelek tömegét. Ez nem helyesírási probléma, hanem egyszerűen az, hogy sajna valóban nem értem pontosan azt, amit mondani akarsz.
Mint ahogy az is zűrzavaros, amit most írsz. Mi van a regisztrációval és a trutymóval? Ha pedig tényleg nem lenne világos, amit írok, szerintem most inkább aludd ki magad. Megártott a sok ügyintézés.
A hejesirással" nem illik foglalkozni, mert az hüjeség, és egyébként is közölték az első emilen, amit registratiookór kaptál, ezt is elintéztük? Mi van a trutymóval?
Reagálj kérlek arra, hogy kis genyó elhatárolta magát a cigányságtól, tekintve, hogy Őkelme mindössze egy "tisztes" zsebtolvaj, király a bűnözők között, nem holmi cigányféle.
OFF
Atyus, bocs roszra kattintottam, az elozmenyt nenezd de most mar beirom ide.
Szal en is furcsallottam, hogy csak vasarnap delutan tudtuk meg, hogy hetfon errejar par ember. Raadasul a topik a Torzsasztalba kapott helyet, nem a politikaba. Itt csak a fociganyozos topikba kerult egy link. En igyekesztem meg egy-ket helyre beszurni. Szal mint eszrevettem sokan mozognak itt akik a Torzsasztal nem olvassak, csak a Politikat, ugyhogy nemtom ez szandekos volt, vagy igy jott ki. Azert gondolom a meghivott vendeget nem a vasarnapi ebedkor tuttak meg, hogy hetfon jonnek, hanem legkesobb penteken.
ON
Nem értem pontosan atyus (aki most itt előlépett provokatőrré, és ez jó érzés nekem, aki ugye mint sunyi rasszista fasisztapalánta díszelgek, néhány bélsárral összefüggő utalással) idézőjeleit. Már mint azt, hogy az idézőjeleknek hol az eleje és a vége, de azért nem tartom kizártnak, hogy egy hivatalban - puszta jóindulatból - azzal igyekeznek segíteni az arra rászorulóknak, hogy rábeszélik őket: vallják magukat cigánynak. Aki pedig erre a "rásegítésre" azt mondja, hogy "Nem vagyok cigány!", az az ő baja. Mehet dolgára, pontosabban dolog nélküliségre segély híján. (No, akkor ezt is elintéztük!)
Szóval az ember valóban nehezen tudja magát túltenni a "társadalmi érintkezés" ezen új módiján, amikor a bemutatkozás azzal kezdődik, hogy "Nem vagyok cigány!". Persze gondolom, hogy Patmore nem sétálgat esténként a világváros olyan félvilági helyein, amit nosztalgiázva Marx térnek nevezünk, és így legfeljebb csak azt számolgatja, hogy hány napja nem tudom magam túltenni a lopáson. Kiváló a számolási művelet és egyben meglehetősen primitivizáló a megközelítés, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy a város ilyen helyein való sétálgatás - különösen lomtalanítás idején - nem kifejezetten biztonságos időtöltés. Azt azonban elmondhatom, hogy azóta nem találkoztam az illetővel, így a pénztárcámat sem lopta el. Eddig.
Székkutas mestert pedig meg kell nyugtatnom. Amint a tolvaj visszaadja pénztárcámat, azonnal nyitok egy ilyen topikot. Az pedig, hogy engem esetleg cigánynak nézett volna a tolvaj, az is meglehetséges, hiszen azért egy zsebtolvaj sem lehet mindenben tökéletes. De azért is sétálok most már szinte minden este az inkriminált helyen, hogy legalább megkérdezhessem az illetőt:
- Miért tetszett azt mondani, hogy "Nem vagyok cigány!", amikor ez engem egyáltalán nem érdekelt? Talán székkutas mesterrel együtt azt tetszik gondolni, hogy cigány vagyok? Esetleg a stratégiát is egyeztetik?
Valójában persze nem érdekel, hogy az illető minek tartja magát. Csak hát ugye ez a tagadás… Így titkon még arra is gondoltam, hogy az illető bejelentkezik itt valamilyen "jópofa" nicknévvel, és elregéli az esetet a saját nézőpontjából.
De biztosan sok a dolga… Szorgalmas, elfoglalt ember. A munkájának él. Robotol a családjáért. Nem úgy, mint hajnalpír, aki inkább lusta. Nem bogoz, csak kiáltoz. Nem is lesz a szakmájának nagymestere!
De végül is. Hát mennyit kell rimánkodni egy tolvajnak azért, hogy árulja már el a nagy titkot?
Felsoroltam SZVSZ kiknek lehet dolga programot adni a cigányok egyes rétegeinek integrálása érdekében. Én egyikhez sem tartozom. Nem foglalkozom programadással. Élem az életem, az önmagában a "program" része.
Tehát a botozás nem pragmatikus, akkor mit akarsz vele? Most valami kisgyerekek nagy mesekönyve készül?.....:)