Keresés

Részletes keresés

Telly01 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 564

Szia!

 

Amennyiben a saját ügyvédednél (az ő banki alszámláján) helyezed letétbe a vételárat addig, amíg be nem lesz jegyezve az ingatlan a nevedre (persze erre határidőt kell szabni), valamint senki nincs oda bejelentve, se haszonélvező és teljesen per, teher és igénymentes, valamint a nullszámlák, közösköltség, stb. is rendben lesznek, akkor már van biztonságod. Mert csak ezek maradéktalan megléte nyugtathat meg. A cím és a név alapján be lehet szerezni a helyrajzi számot, valamint a tulajdoni lapot, amire bárkinek lehetősége van. De javaslom megnézni az önkormányzatnál az érvényben lévő szabályozási tervet is, hogy kiderüljön, miért is akarják eladni az ingatlant. Mert amennyiben nem adnak elég infót akkor lennie kell valami magyarázatnak is. Addig az ügyvédi letét (de csakis a te ügyvédednél) maradjon a helyén, s ugyanakkor ez az eladónak is garancia arra, hogy megkapja a vételárat. Amennyiben hitel is van benne, akkor a banki kifizetés előtt úgyis be kell jegyezni a banki jelzálog jogot. Ezt megelőzően tulajdonossá kell válni. A foglalót is letétbe lehet helyezni, aminek a viszontfelhasználását feltételhez kötve szerződésben lehet megfogalmazni. Ezeknek a feltételeknek, mint korlátoknak az elfogadásával az eladó talán átruházhatja a foglaló összegére vonatkozó követelését egy olyan valakire, aki esetleg neki ad el egy másik lakást. Ha olyankor türelmetlen valaki, amikor úgy nem kapott még pénzt, hogy Ő még nem teljesített (lásd a fenti felsorolást), akkor az mindig gyanús...

Előzmény: nici76 (534)
Telly01 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 563

Tisztelt Hírdető!

 

Úgy gondolom, hogy sokkal jobb befektetési lehetőség rejlik az ajánlatom mögött, tehát értéktartósságban, értéktermelésben "ütősebb" lehetőségre hívom fel a figyelmét. Továbbá véleményem szerint jelentős megtakarítást lehet nagyobb felület abszolválása mellett elérni. Ezért kérem, hogy levelemet olvassa el figyelmesen, végig.

A lakás két külön bejárattal rendelkezik, ezért kis átalakítással külön választva kiadható. Az átalakításra tudok javaslatot tenni, mivel egyébként építész vagyok. Ez pl.: a hiteltörlesztés nagy részét tudja fedezni, mivel nagyon jó helyen található. kb. 15 perc séta alatt három egyetem is elérhető. És a nappali, illetve az éjszakai közlekedés is nagyon jó (pl.: a kékmetrónál kb. 10 perc alatt vagyok ott gyalog, a 4-6-2-2/A villamosnál, a 23, 54, 12es buszoknál kb. 5 perc, a 30 és 30/A villamosnál 3-4 perc alatt). A dunaparti sétány kb. három percre van gyalog a lakásból. Az éjszakai járatokkal közvetlenül, átszállás nélkül el lehet jutni a Boráros térről Erzsébetre, csepelre, a Móricz zsigmond körtérre, a Moszkva térre (körúton végig), vagy a Mester utca és a Ferenc körút kereszteződése mellől Békásmegyerre, illetve a Bosnyák térre is.

Emellett a lakás a főváros talán legfelértékelődőbb területén fekszik. Becslésem szerint eddig évente 2-3 millió forint között emelkedett az értéke, amióta megvettem. Ez a lakás a legvilágosabb a házban, mivel a legfelső emeleten fekszik. Állapota jó. Meg kell ismerni...

Két vízóra van. A 2,5 szobás, 72nm-es, V. emeleti, belső udvari lakáshoz jár egy pincei tárolórekesz, amit nem tudom, hogy melyik, és milyen állapotú, mert soha nem érdekelt. A ház a XX. század első harmadában épült téglából. A szobák és az előszoba parkettás, a konyha műköves, a spájz (amiből vizes helyiség is lehet), valamint fürdőszoba PVC padlóval bír. A belső ajtók még igazi fából lehetnek. A csendes házban lift van, amely szintén igényli már a felújítást.

A lakás ára 17 millió forint, amely jóval alatta van a környéki újépítésű házaknak. Pl.: kb. 50-80 méteres sugarú körben ~450 ezer-től 1 millió forintig adják egy négyzetméterét az új lakásoknak. A használt lakások általában 270 ezer-től 280 ezer forintig vannak az Ipar utca környékén meghirdetve. Az enyém csak ~236.111,-forint/m2 áron van hirdetve. Tehát 2-3 millióval már most kedvezőbben, mint a becslésem szerinti értéke. Azaz kvázi esetleg rögtön nyerhet vele a vásárló 2-3 milliót. A környéki luxuslakások lakói miatt emelkedik a nívója a területnek. Úgy gondolom, hogy ez húzza erőteljesen felfelé a lakás értékét is. (A Petőfi híd melletti területből elitkörnyék válik.) És nagyon fejlődik a környék...

Emlékeim szerint a legutóbbi szabályozási tervezet bemutatásakor az önkormányzatnál elmondták, hogy az utca, a környék jövőjét tekintve csökkentett forgalmú, passzázs szerű kialakítást fog kapni.

Érdemes végiggondolni, hogy feltétlenül kamattámogatású hitellel-e a legjobb megvenni, mivel az max. 5 millió forint lehet használt lakások esetén. Más típusú hitelösszeg esetén többet lehet felvenni és esetleges bérbeadás esetén nagy részét kitermelheti a tulajdonos a törlesztő részletnek, miközben egy az eredetileg is elképzelt lakásméret helyett egy jóval nagyobbat abszolvál. Amennyiben valakinek a hitelképessége kiegészítésre szorul és ezért nem kapna annyi hitelt, akkor érdemes papíron pótlólagos fedezetet, adóstársat keresni, ami a felvehető hitel összegét jelentősen emelheti. De ugyanakkor a bérbeadásból származtatható bevétel (az adóstárs kockázatát is csökkentve) jeletősen csökkentheti a havi törlesztőrészlet mértékét. Van olyan pézintézet amelyik késleltetett törlesztéses rendszert is tud vállalni (hogy legyen idő az esetleges átalakításra és így például esetleges bérlő keresésére), persze megadott keretek mellett...

Hogy miért éri meg még, hát azért, mert még csak most fog igazán felértékelődni az egész ház, mivel például a homlokzatának Külső-belső felújítása is évek óta téma. Talán most, hogy a környék ennyire nívós lesz, szerintem a hatóságok is többet foglalkoznak ezzel az üggyel oly módon, hogy jobban támogatják az ilyen jellegű fejlesztéseket is. Hasonlóan téma a kaputelefon is. Ezekre emlékezetem szerint már van is pár millió forint körüli tartaléka a társasháznak.

A lakásnak - amely a házban a legvilágosabb lak - én vagyok a kizárólagos tulajdonosa. A többit személyesen érdemes megbeszélni.

A +36-30-45-66-211-es telefonszámon várom jelentkezését, illetve gyors válaszát, és ne felejtse el, hogy a vevő egy életre szólóan előnyt szerezhet, ha bátor és meri álmait megvalósítani.

Előzmény: lukrecica (561)
cs.k. Creative Commons License 2006.08.05 0 0 562
sziasztok!

KERESSÜK életünk első kis fészkét Bp-n, 6-11 mFt-ért, lehet - kisebb - felújításra váró is. Szeptember környékén szeretnénk költözni.


elképzeléseink:

1.5 vagy 2 szoba (nappali+háló),

tégla,

napfényes-világos,

erkély/terasz

kényelmes konyha,

ha sokadikemeleten van, liftet is fontos,

jó közlekedés,

biztonságos környék.


emil: hablaty@gmail.com

telsz: 20/4 39 39 19
lukrecica Creative Commons License 2006.07.27 0 0 561

Sziasztok,

eladó lakást keresek a budai oldalon (zöldben).

Min. 70 nm, felújítandó 22-24 milláért legfelső emeleti (max.3. em, lift nem érdekes) világos, nem panel, viszont erkélyes!!!

ha van ötlet írjatok pls. kösz

klau76 Creative Commons License 2006.07.27 0 0 560
Bérelnénk 4 szobás bútorozott családi házat a 16. kerületben. Max 120 ezer+rezsiért.Sürgős lenne.

06/20/332-5124

kemenesklaudia@hotmail.com

klau76 Creative Commons License 2006.07.27 0 0 559
Bérelnénk 4 szobás bútorozott családi házat a 16. kerületben. Max 120 ezer+rezsiért.

kemenesklaudia@hotmail.com
klau76 Creative Commons License 2006.07.27 0 0 558
Bérelnénk 4 szobás bútorozott családi házat a 16. kerületben. Max 120 ezer+rezsiért.
clarissab Creative Commons License 2006.07.27 0 0 557

Udv Mindenkinek!

 

En a XIV. keruletben a Bosnyak terhez kozel keresnek kb. 50-55nm-es , 2 szobas, ablakos konyhas, ablakos furdoszobas, egyedi futesu -lehetoleg cirkos-,  hasznalt lakast teglahazban. (1.-2.-3. emeleten, a foldszint es 4. emelet sajnos kizarva) Erkely es tarolo elony! kb. 13-15M koruli aron.

Ezuton erdeklodenek, hogy tud valaki eladot? Hitelfelvetel szukseges, azaz tehermentesnek kell lennie! Nagyra ertekelnem a segitsegeteket!

 

Koszonettel!

Clarissab (email: draworange@yahoo.com)

gabi0826 Creative Commons License 2006.07.26 0 0 556

Én is szíves figyelmetekbe ajánlok egy óbudai 78m2-es, régi építésű lakást:

http://zapor2b.tar.hu

M.Bazsi Creative Commons License 2006.07.26 0 0 555

Ajánlom figyelmetekbe a következő linket:

 

http://expressz.hu/ingatlan/lako/tarsashaz/showAdvert,2492193,345,1.html#advertShow

 

Ha valakit érdekel, kérem hívjon! Sűrgős lenne! 

cs.k. Creative Commons License 2006.07.20 0 0 554

sziasztok!

 

KERESSÜK életünk első kis fészkét Bp-n, 6-8 mFt-ért, lehet - kisebb - felújításra váró is. Szeptember környékén szeretnénk költözni.

 

 

elképzeléseink:

1.5 vagy 2 szoba (nappali+háló),

tégla,

napfényes-világos,

erkély/terasz

kényelmes konyha,

ha sokadikemeleten van, liftet is szeretnénk,

jó közlekedés,

biztonságos környék.

 

 

emil: hablaty@gmail.com

telsz: 20/4 39 39 19

 

Karina

ariadne25 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 553

 

CSALÁDI HÁZ ELADÓ SÜRGŐSEN CSEPELEN!!

 

XXI.ker.ben eladó 50 m2 felújítandó családi ház 1200 m2 telken. A telek két utcára nyílik, pár gyümölcsfa található rajta. A ház 1950-es években téglából épült, szerkezetileg jó állapotban van, cseréptetős, 2 szoba, konyha, kamra, fürdőszoba,előszoba. Fűtés cserépkályhával megoldott, gáz az utcában van. víz, villany, garázs, pince, melléképület van. Amint írtam felújításra szorul, van benne fantázia. Napos, csendes a környék.

Irányár: 13,5 M Ft

 

Akinek esetleg felkeltettem az érdeklődését írjon a következő e-mailre: ariadne25@freemail.hu

dkry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 552

Garzont keresek!

 

Garzont keresek Budapesten (7, 8, 9 ker kizarva), vagy Szegeden, Hodmezovasarhelyen 25 m2-tol maximum 4 m Ft-ig jo allapotban (felujitast nem igenylot), illetve kisebb felujitas eseten 3.5 m Ft-ig!

 

Lehetoleg jo kozlekedesnel legyen, nem villany futeses, nem tul sotet,  es lehetoleg galiriazott!

 

Ha barki tud valami ilyesmit kerem jelentkezzen a dkry2@yahoo.com e-mail cimen. Ezt a topikot nem nezegetem!

 

Koszonom elore is!

 

Udvozlettel

 

Krisztina

futrinka30 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 551

Eladó lakás!!!

Bp, VIII. ker-ben 3 éves házban 40 nm-es 1+1/2 szobás társasházi lakás eladó!

Irányár: 12.200.000. HUF

Lejmi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 550

Akció!
9.000.000,-Ft-ért Öné lehet békásmegyeri 66 nm –es, világoskonyhás, 4. emeleti, jó elrendezésü, de variálható lakótelepi lakás, ha azt 2006. július 15-ig megvásárolja.
Tel: 06-20-9384656

taksi Creative Commons License 2006.06.22 0 0 549

ha 2 metro megalloval beljebb mar eleg kozel volna,

akkor kerlek irj tj_kassak@hotmail.com cimre a tovabbiakert

udv.tj

BigDaddyZ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 548
akkor sajnos tárgytalan, messze van
Előzmény: willliams (547)
willliams Creative Commons License 2006.06.20 0 0 547
Gyöngyösi utca eleje a duna plázával szemben
Előzmény: BigDaddyZ (546)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.06.20 0 0 546
hol van helyileg? (ker+utca)
Előzmény: willliams (545)
willliams Creative Commons License 2006.06.19 0 0 545
Szia! Lenne egy eladó lakásom, 1.5 szobás, 49 nm-es, felújított. Ezen a számon bővebb infot is kaphatsz. Tel.sz.: (20)3554822
Előzmény: BigDaddyZ (539)
pistiii Creative Commons License 2006.06.15 0 0 544
Eladó garzon

 

XIX kerületben Kossuth térhez, piachoz közel 5 lakásos társasházban eladó  28 nm-es gázfűtéses garzon házrész beépített konyhabútorral, kamrával, kis saját lekerített kerttel.

A konyha és a fürdőszoba padlólapos, a szoba szőnyegpadlós, a kamra pvc burkolatú.

A lakáshoz tartozik még egy külső tároló helyiség is.
Ár: 6,800,000,-Ft
Tel: 0630-452-4849
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.06.13 0 0 543

Asszem a 30%os gázáremelés után szinte mindegy lesz :) de lehetőleg konvektor vagy cirko.

Elérhetőség érdekes móka lesz a héten, telefonom/számom csere alatt, céges mailem csak partnerektől fogad és no access to public mailboxes :(

majd kitalálok valamit...

Előzmény: hágé (542)
hágé Creative Commons License 2006.06.13 0 0 542

hm... gondolom ne panel legyen, és ne távfűtés (pláne most, ugye...)

 

adsz vmi elérhetőséget? szívesen segítek amiben csak tudok :)

hage kukac freemail pont hu-ra írhatsz nyugodtan

Előzmény: BigDaddyZ (541)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.06.13 0 0 541

Ahogy különböző portálokon a kínálatot nézegettem valahol 50-65 nm között. Nem bánnám, ha a felújítással nem kellene tökölni (láttam olyat is ami pucér beton+tégla volt, háááát...)

kp egy összegben kifizetem.

Előzmény: hágé (540)
hágé Creative Commons License 2006.06.12 0 0 540

hali

nm-ben mekkorát gondoltál? min-max

felújított vagy felújítandó érdekel? hitelre vagy kápé?

több kérdésem nincs első körben :))

Előzmény: BigDaddyZ (539)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.06.12 0 0 539

Üdv,

 

nem tudom, ez-e a megfelelő topik, de lakásvásárlás előtt vagyok.

15M HUF magasságáig keresek 2 különnyíló szobás, preferáltan utcára néző lakást, esetleg galériázva a 6. és 13. kerületekben.

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 538
Ez azért nem valószínű, mert ha netán az új lakó nem fizeti, jó eséllyel fogják követelni attól, akinek a nevén vannak ezek a szolgáltatások, szerintem kevesen hagyják nyitva ezt a kiskaput...
Előzmény: nici76 (536)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 537
Mindenesetre tény, hogy elég sok a gyanús elem egyszerre, a személyihez esetleg hívhatsz okmányszakértőt ($$$), de tényleg, ha bármi kételyed van, inkább ne vedd meg.
Előzmény: Törölt nick (535)
nici76 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 536

Köszi a választ, a közüzemi számlái jó esetben az előző tulajdonos nevén vannak...és lustaságból nem írták át például...

 

(remélem, hogy nem pedig az "igazi" tulajdonos nevén vannak:-))))

 

A Földhivatalban elvileg be tudok tekinteni az adás-vételi szerződésébe is?-gondolom külön eljárás keretében..

 

Előzmény: Törölt nick (535)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 535

- állítása szerint a lakás a 2 gyereke nevén van. ő csak haszonélvező

 

Ez elképzelhető, sok ilyen megoldás van. Kell egy lemondás a haszonélvezeti jogról.

 

- a lakáson jelzálog van

 

Ilyen is van. Szerződésbe be kell foglalni, hogy amíg nem fizeti ki, addig nincs fizetés (bár igazából ez úgy az igazi, ha a vételár törlesztése és a jelzálog visszafizetése térben és időben egy helyen, ügyvédek jelenlétében megy végbe, pl. ott a helyszínen elindítja az átutalást - de ezt az ügyvéded pontosan fogja tudni)

 

- helyrajzi számot nem ad meg, tullapot majd ő kér ki...

 

Sokra nem megy vele, Te is kikérheted. Nézzétek át jól.

 

- tudom, hogy a közüzemi számlái nincsenek az ő nevén

 

Kérdés, kinek a nevén vannak?

 

- a kapucsengőn is csak filctollal van kiírva az üvegen

 

Érdektelen

 

- szomszédoktól tudom, hogy néhány éve lakik csak ott

 

Ez is.

 

Ha a tulajdoni lap alapján kételyeid merülnének fel, akkor inkább keress egy másik lakást.

Előzmény: nici76 (534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!