Meghalt Vágó István közölte a Demokratikus Koalíció.
Váratlanul elhunyt Vágó István barátunk és társunk. A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk. A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában. István, nyugodj békében!
Valószínűleg magamba beszélek, de az RTL Goldon (Film+ 2 utódja) elkezdték ismételni a friderikuszos részeket és A széfet, ha esetleg valaki szeretne nosztalgiázni. Hátha újraindul a Legyen ön is milliomos. Továbbra se látok rá sokkal nagyobb esélyt, de szerintem már eleget "pihent". A kinézet és a szabályrendszer maradhatna a 2013-as, esetleg a nyereményeken emelhetnének kicsit és gyakrabban lehetnének különkiadások, esetleg tematikus hetek. Műsorvezetőnek valami okos, csinos nő kéne, úgy biztos lenne nézettség. Tudok is ilyet, nemrég végzett Sanghajban nemzetközi politikát, de a média is érdekli (YouTube-on van vlogja). Van/volt más országokban női műsorvezetője a játéknak?
Feladtak megint egy helyesírási kérdést ezzel a szöveggel: Melyik kifejezést nem húzná alá egy nyelvtan tanár? Így, két szóba írva, nyelvtan tanár. A kérdésgyártó szerintem menjen el krumplit kapálni, hátha ott nehezebben csinál hülyét magából. Pont egy helyesírási kérdésnél! Mint akinek fogalma sincs a helyesírásról, csak kinyitotta a szótárat, és kimásolt egy szót jól meg hármat rosszul, mert ez jó ötletnek tűnt, és vizsgáztat másokat olyanból, amiből őt kéne megbuktatni... Esetleg ha olvassa, egy baráti tanács: máskor a saját kérdését is ellenőrizze le a szótárban.
Kivéve persze, ha a kérdésíró jól írta, és a tévénél rontották így el, mert akkor valaki más vegye magára a dörgedelmet.
A szárazjég gázhalmazállapotát firtató kérdésre 49% a hidrogén-kloridot jelölte meg.
Feltétel a max. 100-as IQ? Vagy mi történt? Mindenki kémiafóbiás? Ha Vágó Pista lett volna, akkor fogta volna a fejét, mert ő ugyebár vegyipari végzettségű.
Először dinitrogén-monoxidnak olvastam, így elgondolkodtam egy kicsikét. (gyk: Az a habpatronban lévő gáz N2O.) Utána leesett és egy jót röhögtem rajta.
Amúgy profi volt a kérdésíró, mert két egymástól teljesen eltérő területet talált, hogy alaposan elgondolkodhasson a játékos.
Na ja! Aki nem ismeri a Tüskevárat, az nem lehet 5-ös, vagy 4-es sem magyarból! Na de akkor meg mi a fenét keres a Színművészetin??? Ráadásul 8-szor!
Amúgy ennyire romlott az átlag, vagy csak a RTL szűrte ki a túl okosokat? Mert régen a 75% az 500 000-3 millió közötti sávban végzett! A maradék 25, meg vagy elvérzett az elején, vagy a 2-300-as fogott ki rajta, vagy ritkább esetben 3 millálánál tovább is jutott. Most meg már az is öröm, ha a 2-300-ason túlmegy valaki. A kismamán kívül nem is rémlik senki, aki túlment volna. Sőt olyan is alig van, aki nyert egyáltalán valamit. Volt ilyen egyáltalán a kismamán kívül???
Szerintem most már mindenki kiéhezett egy másfélmilliós nyereményre, csak lesz most már ilyen!
Más dolog az, hogy még mindig a régi összegek vannak, hiába volt egy csomó infláció azóta! :(
Sajnos többszöri összevissza kapálózás után eltalálta végre a Bélát (tiszta véletlenül állt meg ott pont azon), utána Fridi rugdosta át egy egyszerű számtanpéldán, aztán kiesett végre. Nálam az Afrikánál verte ki a biztosítékot. Még jó, hogy a másik szobából hallgattam, és értelmes munkát végeztem közben.
Friderikusz meg úgy osztotta a tagot, mint Máté Krisztina. Bárki mással csinálta volna, azt mondom, ez tahóság, de ez a nyikhaj szabad préda volt, és legalább a közönséget elszórakoztatta.