No, akkor egy félórával hosszabb a thai version és a sztori is kissé más (jobb), a zenéről nem is beszélve, és az extrák is hosszabbak. Az usa kiadáson is vannak extrák: making of, interjúk, csak megvágva némileg.
Ez az US verzió elég gyatra, csak az akciók és a bunyók jók benne, de azok nagyon. Ezért vágyom az eredeti, teljes kiadásra, Amazonon kapható két ázsiai kiadás, Warrior King címen, 2 dvd-s, eredeti verzió (Hong Kong Legends és Cine-Asia). Asszem ezeket érdemes beszerezni.
már a teljesből is rengeteg minden ki lett dobva.. az amerikai dragon dynasty (weinstein) 2-disc kiadáson rajta van a thai verzió is. az usa edit a legrövidebb, és más a soundtrack. ja, meg a sztorit is átírták :)
Egy kicsit off leszek, de mivel Tony Jaa-nak és a filmjeinek nincs topikja (??), így itt szeretnék tisztázni egy furcsaságot. Ugye először volt az Ong-Bak, ami viszonylag tisztességes formában kijött magyar dvd-n is anno 2004-ben (csak öt perccel rövidebb az eredeti verziónál! talán hála Luc Besson-nak:), két évvel később másodikként jött a Tom Yum Goong avagy a The Protector, ill. magyar címen a Sárkány Bosszúja. Ezt nálunk az RTL Klub adta ki, de valami brutál lerövidített verzióval, 20 perccel rövidebb, mint az eredeti! Asszem ez US verzió. Utánanéztem az Amazonon, ott kapható az eredeti, jóval hosszabb verzió, de King Warrior címen.
Kérdésem, hogy ha valaki látta az erdetit, mondja már meg, mik maradtak ki az US-magyar rövid verzióból, mert azért 20 perc az nem kevés. Remélem, nem a bunyós részekből vágtak ki, de azt is nagyon sajnálnám,
ha az elefántos részeket kurtították meg? Netán valaki rendelkezik eredeti verziójú DVD-vel?
(megj. annyit, hogy készül a film 2. része, elvileg idén kellett volna kijönnie, persze még jöhet..., a bunyós kiscsaj is benne lesz a Chocolate-ből. Tony Jaa pedig idén májusban megnősült és várják az első gyereket, lehet már meg is van azóta...)
Gondoltátok volna, hogy ez a topik még nincs egészen 3 éves? :)
--
Donnie Yen tényleg csinált pár olyan filmet az utóbbi években, amilyet Jackienek kellett volna. Yip Man I-II., előtte meg az S.P.L., a zseniális Sammo Hunggal.
Ja, a Yip Man előzményfilm (2010, még viszonylag friss) is jó. Bár nincs benne Donnie Yen, viszont van benne egy kis időre Sammo, Yuen Biao pedig egy jelentősebb mellékszerepet kapott. VÉGRE! Verekszik is valamennyit. És nagyon jól játszik. Eléggé elhízott viszont, látszik, hogy hanyagolja a rendes testedzést.
Ha ezek a kedvenc Jackie Chan filmjeid, nem is csoda, ha többre becsülöd Jet Li-t. Szerintem harcművészeti szempontból a 70-es évek volt Jackie Chan fénykora, viszont kaszkadőrjelenetek tekintetében a 80-as években volt csúcsformában, és ekkor voltak a legötletesebbek a koreográfiái.
Amúgy én is szeretem az említett két filmet, bár a Szépfiút inkább a bájos Shu Qi miatt, a Tiltott királyságban pedig Jet Li és Jackie Chan közös jeleneteit díjaztam leginkább.
Ő a második kedvenc színészem. :) Jet Li az első, számomra Ő többet nyújt Jackie nél. És itt most inkább csak a harcművészetre gondolok. Jet szerintem jobb azon a téren.
Jackie összes filmje nagyon tetszik, talán a Jackie a szépfiú, és a Tiltott Királyság a kedvenceim tőle.
MTI-s baromság, amit többek között az Index is átvett: "A Szigorúan piszkos ügyek rendezője újraforgatta a Saolint". Úgy tűnik, ősszekeverték Andy Lau színészt és Andrew Lau (Wai-keung Lau) rendezőt. A vicces az, hogy a cikkben is szerepel, hogy Benny Chan rendezte a Saolin-t. Lehet, hogy ketten írták a cikket, és nem egyeztettek?
Megnéztem a Karate Kidet. A szomorú az, hogy ebben a filmben már semmi nincs, amiért Jackie-t szeretük anno. Egyébként nem rossz, csak teljesen sablonos. Jackie egész jól alakít, persze sokan mások is megoldották volna a szerepet.
A kiskölyök nem hazudtolja meg fekete származását, van egy természetes atletikus képessége, de aki tanult kungfut életében csak 1 évig, annak nyilvánvaló, hogy a srác képzetlen, csak megtanult néhány mozdulatot.