Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2022.01.19 0 0 70085

Szia!

 

Nekem Brother 929 D Overlock-om van, megnéztem a használati útmutatóját ennek is, és a Singer S14-78  Overlock-nak is ami a tiéd. Az a helyzet, hogy mindkét gép egyformán 4 szálas overlock, és mindkettőnek teljesen azonos a befűzési rendszere, és az enyémet fejből is tudom. De azért mindkét használati útmutatóban pontosan utánanéztem a befőzési rendszerüknek is, és a szerkezeti felépítésüknek is.

 

Itt vannak a használati útmutatók: >>

Brother 929 D Overlock: >> https://download.brother.com/welcome/doch000103/929d_ug.pdf

Singer S14-78 Overlock: >> https://www.hasznalati-utasitasok.hu/singer/s14-78/haszn%C3%A1lati-utasit%C3%A1s

 

Befűzés sorrendje és módja!!!: >>

1.: Még abban is megegyezik mindkét gép, hogy az alsó hurokfogó befűzését egy ún. "automata befűző rendszer" segíti, ami azt jelenti, hogy ez esetben a cérnát nem közvetlenül az alsó hurokfogóba fűzöd be, hanem itt az alsó hurokfogótól jobbra van egy ún. kihúzható-betolható "befűző-villa", amelyet előbb jobbra ki kell húzni, azután a cérnát a befűző villába be kell akasztani, utána a cérnát az alsó hurokfogó szarvának átm. 1 mm-es furatán átfűzni, majd ezután a befűző villát jobbról balra ütközésig és és a halk kis kattanásig be kell tolni <---ezzel az alsó hurokfogó be is van fűzve. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*! (FIGYELEM!: >> E műveletsor előtt az alsó hurokfogó cérnája számára színes festékpontokkal megjelölt fémlemez-cérnavezetőkön jobbról balra haladva a cérnát szabályosan végig be kell fűzni! Ennek jelző festékpontjai a lemez-cérnavezetőkön <---[melyek legalul vannak!!!] zöld színűek.)

 

2.: Utána a felső hurokfogó szarvának átm. 1 mm-es furatán a hozzá jövő cérnát át kell fűzni. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*! (FIGYELEM!: >> E műveletsor előtt a felső hurokfogó cérnája számára színes festékpontokkal megjelölt fémlemez-cérnavezetőkön jobbról balra haladva a cérnát szabályosan végig be kell fűzni! Ennek jelző festékpontjai a lemez-cérnavezetőkön <---[melyek közvetlenül az alsó hurokfogó hasonló lemez-cérnavezetői fölött vannak!!!] kék színűek.)

 

3.: Ezután a cérnavezetőkön történ átvezetés után be kell fűzni a jobb oldali tűt. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*!

4.: Ezután a cérnavezetőkön történ átvezetés után be kell fűzni a bal oldali tűt. Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni*!

 

*Figyelem!: >> Ott, ahol azt írtam, hogy "Végül a cérnát a varrótalp alatt előre és enyhén balra kell húzni!", ott ez a művelet is -- (cérnánként mind a négy cérna esetében) -- szigorúan a befűzés előírt sorrendjében történik!

 

Ez a gép 4 szálas? A 4 szálasok esetén a befűzési sorrend is fontos:

1.: Alsó hurokfogó,

2.: Felső hurokfogó,

3.: Jobb oldali tű,

4.: Bal oldali tű.

 

[!] Ha a gép ennek ellenére sem hurkol, akkor át kell vizsgáltatni és meg kell javíttatni egy biztos kezű és tudású varrógép-műszerész szakemberrel!!!

Előzmény: Ica972 (70077)
Carina_S Creative Commons License 2022.01.15 0 0 70084

Szerintem az eladónak lesz igaza. Megmondom, miből gondolom.

 

Ez egy szemfelszedőtűhöz való, a szemszedőtűt fel-le mozgató befogószerkezete. Vagyis egyszerűbben szólva ez egy kézi szemfelszedőkészülék, méghozzá szerintem egy kézi harisnyaszemszedő készülék. És ebbe a kézi harisnyaszemfelszedő készülékbe egy nagyon kis méretű kanalas tű kell hogy járjon bele. Ennek a kézi harisnyaszemszedő készüléknek az alján lévő, derékszögben meghajlított, kicsit hosszúkás "U" alakú dróthurok távtartóként szolgál a nylonharisnya felett lenyomásra készen álló szemfelszedőtűnek a felszaladt harisnyaszem felett tartásához, mielőtt a harisnyaszemszedő tűt belenyomod a nylonharisnyádba vagy a harisnyacomvfixedbe, és a felszedés alatt álló harisnyaszemet magasan a hurok felé szedi a kanalas tű, majd az újabb soron következő szembe való belenyomás előtt a hurok biztosítja a harisnyaszemszedő tűnek azt, hogy az előző, már felszedett szem alja alá tudjon nyomódni a tű kanalának ekkor legjobban felfelé álló leghegye is, mert ui. ez a feltétele annak, hogy a kanalas tű legalján lévő szemszedő horog csak felszedendő szembe akadjon bele -- és a már felszedett szemet még véletlenül se tudja tovább húzni, mert különben két szemet szedne fel és húzna át az előző szemen ez a tű egyszerre! -- , és ezáltal az előzőleg már legutoljára felszedett szemen csak egy szemet húzzon át (= vagyis szedjen fel!) egyszerre. -- Ha nem így lenne, akkor ui. a legutolsó szemen két szemet húzna és szedne át a harisnyaszemszedőtű!!!

 

Megmondom, miből gondolom, hogy ez egy kézi harisnyaszemfelszedő készülék, és nem pedig egy gépi varrótűvel dolgozó, kézi láncöltést készítő varrókészülék. Te ugye sima varrótűhöz való kézi varrókészülékre tippeltél.

 

Én már láttam is és használni is próbáltam azokat az ún. kézi varrógépeket, amelyeknek vagy villamos adapterről működő elektromotoros meghajtása van, vagy pedig kézzel kell őket az öltések létrehozásához marokra fogva összenyomni, majd visszaengedni, és ezt öltésenként megismételni (hosszabb varrat esetén több tízszer, vagy akár több százszor is).

 

Ezeknek a kézi varrógépeknek van a tűjük alatt egy igen kezdetleges, nagyon sokszor hibázó hurokfogójuk is, amely, ha egy kicsit is sietni próbálsz a varrással, akkor a cérnahurkot kissé elhúzza a tű alól arról a pontról ahová a lefelé a hurokba szúrni akaró gépi varrótűnek céloznia és beszúródnia kell, és a tű mellétalál, és az öltés így hibásan jön létre, és meghúzáskor szétválik, mivel a két öltés, az utolsó előtti és a legutolsó így ekkor nem fűződik egybe!

 

A te általad lefotózott szemfelszedő készülék ui., ha varrókészülék lenne, akkor a hosszúkás "U" alakúra meghajlított derékszögű öltéstávtartó funkcionálna hurokfogóként, ami egyfonalas láncöltés létrehozásánál a gépi varrótűvel éppen úgy egy sor hibás, össze nem kapcsolódott öltéssort készítene, mint amilyen hibás öltéssort a motoros vagy a kézzel nyomkodhatós kézi varrógép is készít!

 

A varrótűvel szemben viszont a kanalas tűs harisnyaszemfelszedő tű akkor sem hibázik sohasem, ha nincsen alatta semmilyen hurokfogó sem, mert nincs szüksége semmilyen hurokfogóra sem a harisnyaszemek hibátlan felszedéséhez. Ehhez csak arra van szükség, hogy a tű kanala és ezzel az egész kanalas tű mérete kellően kis méretű legyen ahhoz, hogy egyszerre csak egy harisnyaszembe tudjon a soron következő szem felszedésekor beakadni, és ezzel csak egy szemet tudjon felszedni, mert ha többet is felszed egyszerre, akkor azzal a finom női nylonharisnyák szemeit  összetéphetné! A másik feltétel még a hibátlan szemfelszedéshez, hogy a harisnyaszemfelszedőt tűt a nylonharisnyába a felső nyomóvégével mindig kissé a függőlegestől hátrafelé döntve kell belenyomni (kb. 70 fokban hátrafelé megdöntve a tűt), hogy az utoljára felszedett szemen a következő felszedendő szemet a tű keresztülhúzza és ezzel teljesen felszedje, és hogy csak egy szemet szedjen fel ekkor, és sohasem többet!

 

Az egész művelethez a harisnyaszem-felszedéskor a női nylon-harisnyanadrágot, vagy női nylon-harisnyacombfixet egy befőttes üvegre kell rászedni, úgy, hogy a felszaladt rész az üveg száján belül legyen, utána az üveg szájára vékony befőttes gumival rá kell a harisnyát szorítani, majd a harisnyát kézzel kissé meg kell feszíteni, és ha ez megvan, akkor lehet ezzel a kézi harisnyaszemszedő készülékkel az üvegre rászedett női nylonharisnyát a felszaladt szemsoroknál (szemsoronként) a szemfelszaladást felszedni, "visszaszedni".

 

________________________________________

((Nemegyszer szedtem már fel magamnak női harisnyacombfixeket, mert túl csinosak és túl drágák ahhoz, hogy egy apróbb sérülés, szemfelszaladás miatt rögtön kidobjuk őket. Van ilyen kézi harisnyaszemszedő készülékem is mint ami a képen van, meg van egy "Vibromat Baby" márkájú harisnyaszemfelszedő gépem is. Van mini kanalas tűm is ami direkt kézi harisnyaszemszedő-tűnek lett gyártva. -- Az emlegetett kézi varrógépem is van sajnos nyomkodós is és motoros is, és sajnos a saját káromon jöttem rá, hogy ezek a '90-es években a csomagküldő szolgálatok által piacra dobott "Home Shopping Kft."-s amerikai és kínai gyártmányú selejtes "varrógép"-kacatok mekkora pénzkidobások!))

 

Előzmény: budaij (16904)

Előzmény: budaij (16905)
Eaglet Creative Commons License 2021.01.02 0 0 70083

Sziasztok, Neuman Veritas varrógépünknél a felső száll szorítója nem műkődik, hol tudnánk ennek utánanézni ?

4Hópihe Creative Commons License 2020.03.24 0 0 70082

ha van még itt valaki!

segitséget szeretnék kérni.

 a quilting template néven ki hajlitható müanyag lapocskák a varrható mintával .. ha nem folyamatos a

a nyilás a tünek akkor hogyan varrjak vele végig egy motivumot?

vagy ez csak arra való,hogy felrajzoljam a textilra???

holloo Creative Commons License 2018.07.09 0 0 70081

Sziasztok!

 

Szeretnék benni, egy olcsó, praktikus varrógépet, semmi komoly munkára, csak eseti javításokra. Régebben egy Tesco-s varrógépem volt, annak idején 18 eFt-ért vettem, szóval valami ilyesmit keresek újonnan. Ki mit ajánl erre a célra?

 

evatomi Creative Commons License 2018.07.01 0 0 70080

Sziasztok ! 

Függyönyvarráshoz házilag , sajátkezüleg , mekkora méretű ólomzsinort kell egy organza függönybe varrni ? Több féle méretben is találtam 35 gramm-tól 400gramm per méterig. Szóval ki tudna valamit tanácsolni súly per métert illetően ? 

 

Ica972 Creative Commons License 2018.06.22 0 0 70079

Köszönöm!!😊

Előzmény: ULAIVA (70078)
ULAIVA Creative Commons License 2018.06.22 0 0 70078

Van erre egy jobb topik, itt kérdezd:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9048066

Előzmény: Ica972 (70077)
Ica972 Creative Commons License 2018.06.20 0 0 70077

Sziasztok!Van esetleg köztetek olyan akinek Singer S14-78  Overlockja van??Vagy esetleg ért hozzá??Lenne egy pár kérdésem!Tökéletesen müködött a gép eddig!Gondoltam ráfér egy tisztitás!Ezzel nem is volt baj.Takarítás,ujra befűzés meg volt rendben!Majd jött a fekete leves!!Nem hurkol le a gép!Ezerszer ujrafűztem mindent ellenőriztem.De nem varr!!!!🤔.Ha valaki tud homályosítson már fel,hogy mit csesztem el!Szép napot!

Aranycsillag66 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 70076

Kedves Kreatívok! Köszöntök minden errejárót! :-) Szeretnék szőni, ehhez keresek (álló)szövőkeretet, akkorát, amin legalább 70 cm x 120 cm-es szőnyeget tudnék alkotni.  

Ugye tudtok segíteni ? :-)

Szaki725 Creative Commons License 2017.12.03 0 0 70075

Minőségi táskák és plüss állatok rendelésre. Jön a karácsony! Lepd meg szerettedet olyan ajándékkal, amit sehol nem kapna meg. Hiszen csak a képzeleted szab határt a vágyaidnak.

 

https://www.facebook.com/Homemade-Fabric-Works-408630322536807/

4Hópihe Creative Commons License 2017.10.19 0 0 70074

igen. köszönöm szépen a segitséget.

 

Előzmény: rochie (70073)
rochie Creative Commons License 2017.10.14 0 0 70073

Ez egyszerűbben kivitelezhetőnek tűnik:

https://www.youtube.com/watch?v=XkxfvMVnZV4

 

Itt a hagyományos nehezebb módszer:

https://www.youtube.com/watch?v=I4zZWwbPlfc

 

...mármint ha erre a mintára gondoltál. :)

Előzmény: 4Hópihe (70072)
4Hópihe Creative Commons License 2017.10.06 0 0 70072

köszi, kezdek belejönni...

már nem bánkodom,hogy költöttem rá..

 

---------------------------

azt szeretném megkérdezni a patchwork világából,hogy a rombusz alapu négyszögeket,hogyan kell könnyedén összevarni?esetleg van e gyorsvarró technika hozzá??

találtam egy térbelinek tünő sablon 2-3-2-"kocka" van egymáson. és nem tudom hol kezdjen el  a varrást..

Előzmény: Törölt nick (70071)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.31 0 0 70071

Pihe!

Hajlított nyelű körkést vettél? Abból létezik balkezesek számára kialakított is, az egyenes nyelűt meg gyakorlatilag mindegy, hogy melyik kézben tartod. A lényeg, hogy vágás közben az anyagra merőlegesen tartsd és a vonalzónak lazán nekinyomva vezesd.

Előzmény: 4Hópihe (70067)
4Hópihe Creative Commons License 2017.06.20 0 0 70069

köszönöm szépen..

 nem adtam fel probálkozom.. volt már sikeres csik.. és igazad van tul ovatos voltam az elsö tekerésnél..az is számit..

 

Előzmény: freyya (70068)
freyya Creative Commons License 2017.06.17 0 0 70068

Eleinte én is sokat bénáztam vele, könnyebb volt ollóval vágni. Aztán ráéreztem, és belejöttem. Nekem igazán földön ülve megy, rátérdelek a vonalzó egyik végére, a másik végét balkézzel lefogom, a körvágót pedig enyhén az anyagra nyomva a vonalzó mentén magamtól elfelé végiggurítom. Magabiztos mozdulattal kell úgy, hogy a kör merőleges legyen a vonalzóra. Ha óvatosan csinálod, sokkal könnyebben elviszi az anyag. Csak gyorsan, határozottan.

Előzmény: 4Hópihe (70067)
4Hópihe Creative Commons License 2017.06.15 0 0 70067

sziasztok.

ha van még itt valaki!

vettem egy körvágót,de nem tudom használni.

bal kezes vagyok.

elhuzza az anyagot,az anyag elvezeti hiába probálom vonalzó mellett. van valami technika?

 a szerszám éles.

audrey9404 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 70066

Szia!

Facebook-on a keresőbe írd be, hogy szövöde, vagy szövőműhely, ad pár találatot. Amúgy Szőnyben van a Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület, ott is van pár kézműves foglalkozás, bár szövés szerintem nincs. Ha találsz valamit a környéken, szólj nekem is :)

Előzmény: reka000 (70065)
reka000 Creative Commons License 2017.01.22 0 0 70065

helló mindengk én még nem nagyon néztem körül itt, de amúgy Tatán komárom-esztergom megyében lakok bár ez nem érdekes nah az érdekelne h komárom-esztergom megyében vagy budapesten tud e valaki szövés szakkört v tanfojamot v egyéb kézimunkával kapcsolatos szakkört vagy tanfojamot amin megtanulhatnám a szövés fortélyait leginkább ez érdekel de más kézimunkát is szívesen megtanulnék van otthon szövő keretem

remélem érthető volt a zagyválásom XD a választ előre is köszi

 

üdv Réka

zsenzso Creative Commons License 2016.02.21 0 0 70064

Üdvözlöm!

 

Sosem tanultam varrni, saját káromon tanultam meg valamennyire, szeretek varrogatni.

 

Megnéztem az oldalt, és mivel csak icipicit tudok angolul, a google-fordító meg olyan, amilyen, engem zavar, hogy magyar nyelven nem olvasható a weblap. 

 

Néhány varrógépet itthon is árulnak, az ára mindnek legalább 10.000.- forinttal olcsóbb itthon. 

Én semmiképpen nem rendelnék az adott áruházból, ráadásul  a masinákat szeretem kipróbálni, de legalább megszemlélni, megtapizni. 

 

 

Előzmény: Armator (70063)
Armator Creative Commons License 2016.02.05 0 0 70063

Üdv!

Nagyon megköszönném azon emberek segítségét, akik jártasak a varrásal kapcsolatos iparágban Magyarországon. Azok hozzászólását is nagyon megköszönöm, akik hobbi szinten varrnak.
EZ NEM REKLÁM BEJEGYZÉS! Kérlek ne töröljétek, tényleg csak tanácsot kérek!

Röviden - egy speciáis internetes webáruházat fejlesztünk, mely varrással és vasalással kapcsolatos felszerelésekkel foglalkozik (ingyenes kiszállítással egész Magyarország területén). A magyar nyelvű oldal itt található: armator.eu/hu/

Amit alapvetően tudni kell:
1. Érthetőek a termékek leírásai az áruház további oldalain, melyek már angolul és nem magyarul szerepelnek, vagy zavaró-e ez így Önöknek?
2. Vannak-e esetleg egyéb, más olyan termékek is, melyeket szívesen látna, vagy amiket épp keres?

Válaszuk a fentiekkel kapcsolatosan nagyon fontos lenne számomra. Minden hozzászólást előre is nagyon köszönök. :-)

4Hópihe Creative Commons License 2016.01.12 0 0 70062

köszönöm szépen

én is ezt tettem.

óriási ágytakaró varrásába kezdtem. a közepénél a tűzéseket,hogyan  oldjátok meg,hogy a gép alá férjen,amikor kész a szendvics???

Előzmény: marcsimama (70061)
marcsimama Creative Commons License 2016.01.11 0 0 70061

Pihécske, sajnos én nem hallottam ilyen programról. Minden foltos ismerősöm kockás papírozik.

Előzmény: 4Hópihe (70060)
4Hópihe Creative Commons License 2016.01.09 0 0 70060

mosolyt mindenkinek!!!

segitséget szeretnék kérni.. létezik olyan pw. program amibe beadagolom hány négyzetlapom van hányféle szin és kiszámol nekem egy látvány tervezetet???

vagy játsszak nyugodtan kockás papiron rajzolgatva a lehetöségeket???

nyikita11 Creative Commons License 2015.11.30 0 0 70059

Hello mindenkinek.Én sem jártam itt jó régen.De most ez az ötletem támadt,hátha tud valaki segiteni.Keresnék valakit Dabason.Ismer vaki foltost ott,köszönöm a segitséget

 

mamka2 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 70058

Én is benéztem, kerestem a válltömés ötleteket és itt vagyok.:)

 

Jolimama Creative Commons License 2015.07.29 0 0 70057

:-)

Az én blogom is él, kitartok:-)

Reménykedem, hogy visszatér még   az igény a fórum és blog használatára.

Előzmény: Bejus70 (70056)
Bejus70 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 70056

Ezt nagyon sajnálom én is. Manapság az emberek maximum egy lájkot képesek nyomni...

Az én blogom még él és annak az oldalsávjában mindig ott lesz ennek a fórumnak a linkje, mert ide korábban naponta benéztem.

Szerettem ezt a közösséget. Nagyon sokat tanultam tőletek. :)

Jolimama Creative Commons License 2015.06.30 0 1 70055

Kár, hogy nincs erre mozgás. Gyakran benézek, talán az elsők között volt ez a topik, amire rátaláltam.

 

Másfele viszi az embereket a netes világ, fórumok, blogok nagyon kiürülnek. Pedig ezek voltak az olyan helyek, ahol viszonylag kis körben tudtunk beszélgetni.

Igaz, én nem varrtam-varrok, de kötés-horgolás itt is előfordult.

Előzmény: régimaple (70054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!