Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2011.01.05 0 0 370

hat nezd, a hosszaszolasodbol arra kovetkeztem. :)

Előzmény: Törölt nick (369)
Tengerész 2 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 368

Jónapot és boldog újévet mindenkinek! Vegyünk mély levegőt és próbáljunk megnyugodni! Nem nymannal van itt a baj. Ő olyan amilyen. Nem szereti a Tilos rádiót, de hallgatja, szive joga, szabad ember. Hallott valamit benne, ami nem tetszett, hozzáteszem énnekem se tetszik, de ő úgy döntött ezért feljelenti a rádiót. Ez az ő szabad döntése, joga van hozzá. Kár volt, mert ezzel egy olyan rádiót támadott meg ami amúgy rengeteg értéket továbbít, hallgatnia kellene talán a reggeli műsorokat, mondjuk a csütörtököt, a szerdát, a pénteket, esetleg megszelidülne. A szabadság nagy dolog, a rádió ezt az értéket pátyolgatja, ami szintén nagy dolog, sokaknak volt ez az utolsó szava, mielőtt kirúgták alóla a sámlit, vagy eldörtültek volna a kivégzőosztag fegyverei. A baj a Hatósággal van. Ha erre a levélre az a válasz születik, hogy "T Bejelentő, kössz a levelét, oda fogunk figyelni...stb", a Tilos meg azt, hogy " Kedves Tilos, tessék jobban odafigyelni, mert ha nem, akkor majd mi kénytelenek leszünk büntetni..stb", akkor senki nem aggódna, pampogna, átkozódna, gyalázkodna vérmérséklete és az anonimitás védelme determinálta módon. De nem. A hatóság levele védhetetlen, az indokai hajuknál fogva előrángatottak, az egész azt sejteti, hogy szerepet tévesztettek, "Ha nem bírunk el a hegyekkel, foglalkozzunk a vakondtúrásokkal!". Meglátjuk mi lesz. Ha lesz egy ejnyebejnye, akkor rendben van, de ha lesz egy olyan büntetés, ami megzakkantja, netán lehetetlenné teszi a rádiót akkor ez egy szabadságellenes bolsevik akció, ami ellen még nymannak is kötelessége tiltakozni, ha csak nem droid, amivel nem vádolnám így ismeretlenül. És amúgy meg blogolunk, kommentelünk, de ne menjünk már le vérhörcsögbe könyörgöm....

nyman Creative Commons License 2011.01.03 0 0 364

"története és oka, hogy miért énekel arról, amiről és miért úgy, ahogy"

 

Nem enekel, mondja.

 

"Nem hinném, hogy ezzel egyenértékű lenne az, hogy te kimész az utcára egy olyan pólóban, amelyen egy konkrét személyt megnevezve az áll"

 

Miert nem? O a Tilos Radio kuratora, aki szerint semmi problema nincs ezzel.

 

"Szerintem egy mai gyerek a saját családján belül egy hét alatt több káromkodást és egyéb - az erkölcsi fejlődést súlyosan károsító vagy hátráltató - szart lát, hall és tapasztal, mint egy Ice-T-hez hasonló énekes összes számában együttvéve."

 

Ne a sajat csaladodbol indulj ki. :)

Előzmény: Törölt nick (363)
nyman Creative Commons License 2011.01.03 0 0 362

"Nyilván Ice-T szövegeiben indokolt a sok trágárság, a művész hozott társadalmi, családi, közösségi élményeiből egész egyszerűen ez fakad. Igen, ők így beszélnek".

 

Azert szerintem kulon kell valasztani, hogy hogy beszel az ember a csaladban a csaladban, a haverokkal, a kocsmaban, es hogy fejezi ki magat mas kozegben. Latjuk milyen hiszti indul be, ha veletlenul, vagy szandekosan bekapcsolva marad egy egy mikrofon a parlamentben, vagy eppen mashol. Tortek mar kette nem keves karierrt egy egy ilyen mondat miatt, holott egy kocsmaban, haveri korben valoszinuleg csak rohogtek volna. 

 

"A különbség kettőnk véleménye közt ott van, hogy szerintem nem okoz kárt egy fiatal lelki-szellemi fejlődésében, ha ilyesmit hall, szerinted meg káros, nemkívánatos"

 

Nem en allitom, hogy lelki szellemi fejlodeseben zavart okoz, hanem az NMHH indoklasban all. Azt mondom, hogy tovabbra sem szerencses, ha az hangzik el egy radioban, hogy "By the way, suck my motherfucker dick".

 

De ha ez jo, es ez a muveszet, es ez teljesen elfogadhato, akkor csinaltatok egy polot Ice-T kepevel es alairom "By the way Csabai Gabor*, suck my motherfucker dick" a legkozelebbi Tilos radios bulira arra megyek. Sot egy ket altalanos iskolai evnyitora is. :)

 

Szep mediahiszti lett belole, nehany dolog miatt neki kell menni Szalai Annamarianak meg a hivatalanak es ez kapora jott.

 

Neked is BUEK!

 

___

* Csabai Gabor a Tilos radio kuratora.

Előzmény: Cpt.Immortalis (356)
nyman Creative Commons License 2011.01.03 0 0 361

:) Gondolom te is orommel szopnad Ice-T retkes faszat. :D

 

 

Neked is BUEK!

 

 

Előzmény: Törölt nick (359)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.02 0 0 358

Hát, az a "híd" most nem épült meg. Sajnálom!

Előzmény: nyman (353)
fore1 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 357

a virtuális térben /rádió, internet/ káromkodás, valahol a 'milyen vagány gyerek vagyok'/ a fütyi meghosszabbítása effektus  szerintem.

Cpt.Immortalis Creative Commons License 2010.12.31 0 0 356

Az a baj -pontosabban nem baj- hogy művészetről nehéz vitatkozni. Ugyanis nekem meggyőződésem, hogy Ice-T papa művész, amolyan modern nagyvárosi regős... Mint ahogy művészet a Queen, Robbie Williams, Fankadeli, a Hungarica, és sorolhatnám napestig. Ne felejtsük el, hogy a ma istenített magasművészet egy jelentős része az adott korban konkrétan szarnak, popnak minősült. (udvari zeneszerzők rendelésre írt műveit nem kedvelte a kortárs kritika, például)

 

Amiről vitatkozhatnánk, az a művészi kifejezőeszközök tárháza, s azok használata. Nyilván Ice-T szövegeiben indokolt a sok trágárság, a művész hozott társadalmi, családi, közösségi élményeiből egész egyszerűen ez fakad. Igen, ők így beszélnek.

 

A különbség kettőnk véleménye közt ott van, hogy szerintem nem okoz kárt egy fiatal lelki-szellemi fejlődésében, ha ilyesmit hall, szerinted meg káros, nemkívánatos. Kérdem én: miért baj az, ha egy fiatal (gyerek) tudja, hogy bizonyos társadalmi csoportok hogy beszélnek, milyen zenét csinálnak, mi jár a fejükben? Ehhez persze nyilván kell az is, hogy a gyereknek legyen egy olyan családi háttere, ahol elmondja neki anyu-apu, hogy igen kisfiam, Ice-T környezetében így beszélnek, de ettől ez még nem illendő.

 

Bob Marley is "uszít" szinte minden dalával a rendszer (ti.: Babylon) ellen, a marihuánát és annak fogyasztását dícséri. Mégis, országos(!) kereskedelmi rádiók játsszák a dalait... Az I Shot the Sheriff-et ezerszer hallottad már te is, és -mint ahogy említetted- gondolom a szövegét is érted. Szerinted ez a dal mennyivel pol.korrektebb, mint Ice-T dala? Ha csak a primér jelentéstartalmat vesszük, "I shot the Sheriff", már akkor is "károsan hathat a kiskorúak fejlődésére", nem? Ha meg mélyebbre ásunk szövegértelmezésben, egész érdekes dolgokra bukkanhatunk... (everytime I plant a seed, he says kill'em before they grow..." Egy konzervatív-keresztény kormány irányította államban abortuszról dalolni...hááát, nem szép dolog.

 

Ezzel csak arra akartam rámutatni, hogy a médiumok (rádió, tévé, net, újság) szerepe -véleményem szerint- jóval kissebb egy gyermek fejlődésére egy _egészséges családban_ mint azt sokan gondolják. A család nevelő-formázó ereje erősebb kell, hogy legyen, mint egy trágár rapnóta szövege - ahol nem erősebb, ott meg nem az "ártalmasnak" tartott tartalom közvetítője a hibás, ergo véleményem szerint nem a médiumot kell basztatni.

 

Mindenesetre boldog -jó zenékben gazdag-  új évet kívánok neked is.

Előzmény: nyman (355)
nyman Creative Commons License 2010.12.30 0 0 355

Arra azert megkerlek, hogy hasonlisd ossze a blogodban (http://immortalis.blog.hu/2010/12/30/feljelenteni_tilos betett dalt es a szoveget. es a linken levo radioadast.

 

A youtubes klippnel azert tobb volt a kifogasolt reszben. Emlekeim szerint.

 

Egyebkent megjegyzem nekem tobb mint egy evtizeddel ezelott lerakott kozepfoku szobeli nyelvizsgam van, de valami furcsa modon ertem a szoveget. Ez nem jelent semmit, nyelvizsga nelkul is lehet nyelvet beszelni. Na jo az igazsaghoz hozzatartozik, hogy ennel durvabb akcentusokhoz is volt idom hozzaszokni.

 

A legtobb kifogas azzal jon, hogy max csak nehanyan ertettek a kifogasolt korosztalybol. Akkor ezek szerint lehet batran relativizalni? 

 

Azert latom szep kis lavinat inditott el, van par mar blogbejegyzes a temaban, amiben azert jo sok csusztatas, osszemosas van. Szerintem az uj mediatorvenynek sok koze nincs ehez, mert visszafele jellemzoen nem lehet jogszabalyt alkalmazni. Bar a Fidesz ugyes ebben.

 

Azert kivancsi vagyok, ha valami jobbos radio tolna vmi szelsojobbos szoveget Ice-T szamara analogiakent, vagy esetleg valami mas "muvesz" nem a "cops", hanem valamelyik mas etnikai kisebbsegre utalas utan kever pisztolylovest a zeneszamaba, vajon azt is ugyanigy pampognanak a kedves "bloggerek" vagy eppen ugyanezt tennek es helyeselnek a vi

 

Na mindegy. Sajnalom, ha nem erted, hogy miert zavar az alpari karomkodas. Merem allitani hogy hasonlo alpari szovegu hozzaszolast beszurnek ide az indexre, pillanatok alatt "Torolt nick"-ke valtozna a nickem.

Előzmény: Cpt.Immortalis (354)
Cpt.Immortalis Creative Commons License 2010.12.30 0 0 354

Én nem kurvaanyázok, hurrogok, egyszerűen csak nem értelek, és valahol a szívem mélyén picit sajnállak.

Előzmény: nyman (353)
nyman Creative Commons License 2010.12.30 0 0 353

Ha ez felnyomas, akkor en is. Spec nem tudtam, hogy Ice-T szama, csak autozas kozben odakapcsoltam es vki kemenyen karomkodott. Nevvel cimmel valaltam a beadvanyt, ugy ahogy ezt a nicket is vallalom.

 

De ezt a levelet meg szeptember korul irtam, akkor meg az ORTT-nek, kicsit lassan dolgoznak.

 

Tovabbra is az a velemenyem, hogy ilyen alpari dumanak nincs helye. Bar tudom van aki ezt muveszetnek nevezi.

 

Na most varom a hurrogasokat meg a kurva anyazasokat.

Előzmény: Cpt.Immortalis (352)
Cpt.Immortalis Creative Commons License 2010.12.30 0 0 352

Te nyomtad fel a Tilost, mi?

Előzmény: nyman (351)
nyman Creative Commons License 2010.09.03 0 0 351
http://tilos.hu/archivum/listen.php?file=2010/09/02/1730.m3u

21:25-tol halgassatok bele. Ez tegnap este hat elott ment par percel. Szerintetek?

Szoktam karomkodni, nem pirultam bele, de szerintem ez a szoveg meg nalam is kiutotte a biztositekot. Innen uzenem a zenei szerkesztonek, hogy "s*ck my motherf*cker d*ck", hogy egy szoszerinti idezettel eljek.

trollcsi Creative Commons License 2004.01.09 0 0 350
schrödinget! ;)
Előzmény: Mantra (344)
Timna Creative Commons License 2004.01.09 0 0 349
majd 11-én mennyél tüntetni valami jó zsidózós táblával, ne ide rondíts :)
Előzmény: Pesti értelmiségi (347)
psychoaxe Creative Commons License 2004.01.08 0 0 348
te hallgattad és ismered a rádiót vagy csak azt hallottad mit mondanak róla mostanában?
Előzmény: Pesti értelmiségi (347)
Pesti értelmiségi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 347
Na,kimutatták a foguk fehérjét a Tilosék...Ez még a fasiszta Frankán is túltett!Le kell tiltani a rádiót!
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.22 0 0 346
aztán kinek hogy tetsz?
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 345
igen, nekem is szóltak tegnap este, hogy 3 perce fenn van - mondtam is, hogy nnna!!! végre!!!

most már csak azért kell izgulni, hogy hozza a régi formáját

Előzmény: Mantra (344)
Mantra Creative Commons License 2003.03.11 0 0 344
Nemtom mikor van a jövő jövő hét, mindenesetre már hallható a Tilos az éterben a 90.3-on. :)
Előzmény: Törölt nick (343)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 343
én jövő és jövő utáni héten külföldön leszek, remélem, mire hazajövök, már nem hiába bököm meg a januárban behangolt programgombot az autórádiómon...
Előzmény: hkuti (342)
hkuti Creative Commons License 2003.02.18 0 0 342
Az én "legfrissebb" hírem a honlaporól:


"[2002. 10. 17.]

Kedves Barátunk!

Frekvenciát nyertünk, lassan érdemes lesz beállítani a 90,3 MHz-re a rádiótokat.
Pontos időpontot még nem tudunk mondani, a következő akadályokon kell átverekednünk magunkat.

szerződést kell kötnünk az ORTT-vel
el kell döntenünk, hogy hogyan fogunk sugározni. Tudjuk-e finanszírozni az Antenna Hungária a mi léptékeink szerint hatalmas költséget jelentő, de bizonyára jó minőségű szolgáltatását, vagy megkíséreljük saját magunk, olcsóbban megvásárolni az adóberendezést és üzemeltetni azt.
Pénzt kell szereznünk a nyilvánvalóan megnövekedő költségeinkre
Fel kell kötnünk a gatyánkat minden egyéb tekintetben
És még egyszer: nagyon köszönjük a sok bíztatást, segítséget és támogatást, meg az SZJA 1%-okból nekünk küldött 4,7 milliótokat. Ezt nem lehet megszokni.

Üdvözlettel
A Tilos Rádió"

Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.15 0 0 341
csak az egyik műsorvezetőnél szoktam rákérdezni időnként, amikor beszélünk, ennyi - szóval telefonügyekben nem vagyok felvilágosult
Előzmény: hkuti (340)
hkuti Creative Commons License 2003.02.12 0 0 340
Szia,és te közel vagy a tűzhöz?
Mert a honlaponjukon megadott telefonszám is süket. Ez lesz a behívószám, vagy egy másik?
Előzmény: Törölt nick (339)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.08 0 0 339
múlt hétvégén indult volna elvileg, még van egy kis gebasz, de napok kérdése

legjobb tudomásom szerint

Előzmény: hkuti (338)
hkuti Creative Commons License 2003.02.08 0 0 338
A Civil rádióban hallottam tennap, hogy hétvégén újra indul a Tilos. Érdekes, mert a honlapjukon még azt sem találtam, hogy szeptemberben megnyerték a 90,3-as frekit.

Akkor most mi lesz?

ZedIzDead Creative Commons License 2002.11.18 0 0 337
Technikai probléma, mára ígérték, hogy rendbejön.

[ZedIzDead]

Előzmény: kolhozmenedzser (336)
kolhozmenedzser Creative Commons License 2002.11.17 0 0 336
nem tudja vki, miért halt le a honlap?
zuzmo Creative Commons License 2002.09.27 0 0 335
VÉGRE EGY JÓ HÍR!
hadd ne politizáljak!
spájbl Creative Commons License 2002.09.26 0 0 334
Frekvenciát kap a Tilos Rádió

Újabb négy, a főváros körzetében fogható rádiófrekvencia odaítéléséről döntött csütörtöki ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület. A pályázat nyertesei között van a Tilos Kulturális Alapítvány.


Vékony Éva, az ORTT szóvivője elmondta: a 90,3 MHz-es sávot a Tilos Kulturális Alapítvány, a 92,1 MHz-est az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft., a 94,2 MHz-est az FM4 Rádió Kft., a 105,9 MHz-es frekvenciát pedig a Műsor Hang Konzorcium nyerte el. A meghirdetett frekvenciákon nem nyereségérdekelt, illetve közműsor-szolgáltató adók sugározhatnak.

A Tilos Rádió 1991-ben kalózrádióként indult. Akkoriban az úgynevezett frekvenciamoratórium miatt nem volt mód új rádió- és tévéadók legális beindítására, így a rádió munkatársai - a kifejezés szabadságának alkotmányos jogára hivatkozva - évekig a hatóságok elől bujkálva sugározták műsoraikat. A moratóriumot felszámoló új médiatörvény hírére a rádió 1993-ban beszüntette kalózadásait, majd a két évvel későbbi pályázaton - a Civil és a Fiksz Rádióval megosztva - törvényes frekvenciát nyert. A frekvenciaengedély öt éves időtartama alatt a non-profit Tilos Rádió Budapest kulturális életének egyik meghatározó médiumává vált. A rádió engedélye 2000-ben lejárt, az üzemeltető Tilos Kulturális Alapítvány pedig azóta több ízben hiába pályázott újabb frekvenciaengedélyért.


(hvg.hu)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!