Az alaprecept negyedrészét elvesszük, fellangyositjuk, 8dkg fözöcsokoládét és 5dkg vajat keverünk hozzá.
Kávés szaloncukor:
1/4 adag szaloncukormasszát 2dl tejszinben fözött erös kávét adunk hozzá. Tüzre tesszük és az eredeti sürüségre fözzük be. Levéve a tüzhelyröl, 5dkg vajat keverünk bele.
Vaniliás szaloncukor:
1 rud vaniliát kettö hasitunk, kikaparjuk a belsejét és 8dkg vajhoz hozzáadva habosra kikeverjük és a langyos cukorhoz vegyitjük.
Citromos szaloncukor:
A felmelegitett cukorhoz 2db citrom lereszelt héját és a kicsavart levét keverjük hozzá.
Narancs szaloncukor:
2 darab narancs héjához 3-4 darab kockacukrot dörzsölünk. A cukor megsárgult részét egy éles késsel a kikevert cukoranyaghoz kaparjuk. Ugyancsak hozzáöntünk egy narancs kinyomott levét is. Jol elkeverve márványlapra boritjuk és a megfelelö nagyságra felvágjuk.
Rumos szaloncukor:
A felmelegitett cukoranyaghoz 1 deci erös rumot öntünk, befözzük az eredeti sürüségre, majd levéve a türhelyröl 6dkg vajat keverünk hozzá.
Nem tudom, ki hogy van vele, de én több izüt tervezek késziteni de nem annyiszor, igy a méreteket ahhoz képest fogom csökkenteni.
Nekem mind a hat iz tetszik, de nem készitek 9kg cukorbol, csak az egy adagbol!
Ezt a topicot azzal a szándékkal nyitottam, hogy
egyfajta virtuális szakácskönyv legyen.
Úgy láttam, hogy ilyen témájú topic még nincs az
index-en, szóval HAJRÁ !!!
Én nem tudok főzni, de lassacskán meg kell tanulnom,
ha nem akarok éhen halni...
P.s.: aki nullásozni merészel, legalább irjon
egy valamirevaló receptet is, ne pazarolja a
sávszélességet hiába :))