Keresés

Részletes keresés

MetaCode Creative Commons License 2001.01.28 0 0 151
Látjátok, a chello még a Kokótól is kikapott...:-))
Anti IQ Creative Commons License 2001.01.20 0 0 150
El is dobhatod. A kerület bizonyos részein november óta működik ...
Előzmény: Filburt (149)
Filburt Creative Commons License 2001.01.19 0 0 149
Most láttam a chat-en vkit az I. kerületből, broadbandos hostról.
Az agyam eldobom, mert az UPC szerint még nem elérhető nálunk.
Sajnos nem tudtam beszélni vele, mert féreg volt és kirakták.

Most ideges vagyok.

Filburt

a tilla Creative Commons License 2001.01.01 0 0 148

ez bizony igen biztos:

a betárcsázás nem túl gyors

Előzmény: Filburt (126)
a tilla Creative Commons License 2001.01.01 0 0 147
.
.
.
.
.
.
.
.

viva UPC-kábel-internet

.
.
.
.

le a lassú és drága MATÁV internettel

.
most még levitték 44000 kbit/s-re, nehogy elszédülj

.
.
.
.
.

viva UPC-kábel-internet!

.
.
.

Előzmény: Attosz (117)
JulesBátyó Creative Commons License 2000.12.21 0 0 146
Sziasztok !

Olvasgatva a hozzászólásokat, úgy vettem észre, hogy egyeseknek a 13. kerületben van valamilyen kábelTV-es internetlehetőségük. Nos, nekem nincs, ugyanis a TVNet és a Broadband/Chello iránti érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy azon a részen egyelőre nem vehető igénybe. Hogy miért, azt nem tudom, de a kábeleket áthúzták, volt ásás-túrás is.
Akinek megy a 13-ban, az légyszi írja meg a gyandor@freemail.hu-ra, hogy merrefelé !
A legszebb, hogy az UPC aug. óta a következő hónapra ígéri :)))

JulesBátyó

wiener_user Creative Commons License 2000.12.20 0 0 145
Filburt:

nem tudom, hogy mit mér és mit nem a szolgáltató.
Úgytudom a chello proxyn keresztül megy, akkor a loggolás még egyszerübb.

Elvben ftpz-hetsz a 1234-es portról, amennyiben remote gépnek az 1234-es portján ftp szerver üzemel. Az ftp.akarmicsoda.com esetében viszont szinte biztos, hogy a 23-as portot kell használnod.

Filburt Creative Commons License 2000.12.20 0 0 144
wiener_user

Arra próbáltam célozni, hogy a szolgáltató ezekszerint valamilyen szinten logolja amit csinálok, tehát nem magukat a bitekete számolja.

Egyébként tudtommal, ha akarok, akkor ftp-zhetek a 1234-es porton, webezhetek a 4567-es porton, csetelhetek 12464-es porton (feltéve, hogy egyik sem foglalt, most nem emléxem a port listára). Szóval ez a portos dolog nem annyira egyszerű, legalábbis amennyire én tudom.

Filburt

Előzmény: wiener_user (142)
etwg Creative Commons License 2000.12.19 0 0 143
Szerintem igaza van Filburtnak,

valojaban gondolkodni kellene, ha valaki valamit állit. A Chello meg a hasonlo szolgáltatás igen hasonlit a telefonra, ahol esetleg a telefontársaság azzal jönne, hogy tisztelt hölgyem/uram ön igen gyakran zaklatja az anyosát telefonjaival, ezért az általános béke érdekében mi ugy döntöttünk (mármint a társaság), hogy csak naponta 2 percre hivhatja az adott számot. Jelenti ez azt, hogy többet nem beszélhetsz az anyossal (pl. egy más számon)? Ugye nem.

Az UPC-nél is hasonloan áll a bál. Ök egy bizonyos kapacitással rendelkeznek (adva van a központ pillanatnyi felépitésével). Ezt a kapacitást kell a tisztelt elöfizetök között valahogyan felosztani.

Hogyan?

(Vagy a rendszert tovább böviteni, amit viszont minden beszállito rendszeresen forsziroz, hiszen csak igy gyárthat több meg jobb routereket stb. Igen hasonlit a rendszer a Windowshoz, amint beépitik már jön az uj javaslat a bövitésre, és két honap mulva már semmi sem szállithato az addig ki nem bövitett rendszerhez - azaz kidobhato....).

Természetesen ehhez jön még a pillanatnyi hálozat állapota is (amit már korábban tárgyaltunk), tehát a kedves szomszéd, ha nagyon akarja sikeresen tudja befolyásolni a te hálozati forgalmadat (hála az istennek, eddig még nem a saját javára, mert akkor ugyis minden besz@rik).

Természetesen ilyen elöfeltételek mellett elöfordulhat, hogy pont neked nincs annyi kapacitásod, mint amit megálmodtál. Ez más rendszereknél is igy van, tehát az UPC nem nagyon log ki sorbol. Ráadásul az UPC (és egyebb broadband) hálozat nem erre lett eleve tervezve, ezért eme szolgáltatás mint melléktermék jelent meg, és a technika mai állása szerint nagyon nehezen kezelhetö az individuális forgalom (Ausztriában, Hollandiában stb. a UPC telefon a hálozaton belül teljesen ingyenes), mert annak ellenörzése többe kerülne mint a bevett haszon ( a mai zuhano telefonárak mellett), és ezért inkább a költségek benne vannak az alapdijban. Tehát alapjában véve a kutya sem törödik nagyon azzal, hogy mennyit használod az adott hálozatot. Ez csak akkor kérdés, ha van egy két nagykutya is a neccen (bank stb.) ezek rendszerint megkövetelik bérelt kapacitást, és az UPC-nek (stb.) ezt természetesen biztositani kell pont a te rovásodra (ilyenkor szokott összedölni a rendszer, azaz nemcsak 5 GB nem kapsz hanem egyáltalán semmit sem).

Szivesen hallanék erre is néhány javaslatot azoktol a tiszelt topikosoktol, akik rágják a gumit.

Tehát a chellonál két alap dolog veszélyezteti a forgalmat. A hálozat állapota töled a központig , illetve hányan vannak bekapcsolva. Ezt a forgalmat bizony sokszor szabályozni kell (a modemek teszik rendszerint automatikusan és a pillantnyi állapotoktol függöen a hálozatban, nem pedig attol függöen, hogy mennyi adat forgalom volt közted meg a központ között.)

A másik dolog a központ, amelyik a te kapcsolatodat irányitja oda, ahova kivánod. Ez a berendezés meg az egész hálozat kapacitását összegezve és szabályozva adja át a forgalmat a másik (rendszerint a bérelt postai !!!!! hálozatnak).

Tisztelt bennfentes kollégák (aki szerint szabályozva van a chello individuális forgalma) áruljátok már el, hogy hol is lehet ebben a rendszerben szabályozni Kiss Pisti individuális forgalmát, és mi a franc számolná az átvitt biteket KP-töl az én szerveremre, és mutatná azt ki az ügyfél irodának, hogy ki mennyi adatot vitt át.

Ausztriában 256 QAM-os moduláciot használnak (pillanatnyilag a legjobbat Europában) és a hálozatuk is elsö osztályu, mégis sokszor van, hogy nem megy a dolog, illetve nem ugy ahogy akarom. Ilyenkor én is káromkodni szoktam, de öszintén megmondva nem tudom kire - a szomszédra, aki esténként vezeték nélküli fülhallgatoval hallgatja a TV müsorát, és eteti az én modememet neki nem valo frekvenciákkal, vagy a postai kábel döglött be (az UPC és az amerikai szerver között), netalán sikerült rávenni valakit az UPC-ben, hogy éjszaka is bemenjen szolgálatba és szabályozza az én, vagy más forgalmát.

Azt hiszem itt annyi probléma lehet, hogy az UPC esetleges emlitett szabályozással csak magát tenné hidegre (vagy a konkurencia teszi ezt neki ingyenesen).

Elnézést e hosszabb elemzésért de másképp alig lehet megvilágitani a chello stb. problémáit és tévhitekkel csak rontani lehet azt amit valahogyan de már müködik.

Előzmény: Filburt (141)
wiener_user Creative Commons License 2000.12.19 0 0 142
Filburt:

A számítógépeden lévő minden internet alkalmazások az adatcsomagjait u.n. portokon keresztöl küldi ki az internetre, hasonlóan portokon várja az érkező adatokat. Természetesen az egyes alkalmazások más-más portokat használnak, így pl. telnet 21, ftp 23, http 80 -as porton keresztül kommunikál.
Minden adatcsomag tartalmazza a forrás és cél gép IP címét, illetve hogy a célgép melyik portjára kell azt küldeni.

AntiIQ:

Az esetleg nem fordult még meg a fejedben, hogy a negatív reklámot a konkurencia szokta "táplálni"?

De természetesen eszembejutott, és ezért nem fogadtam el a pirosbetűs kijelentésedet. Miért nem cáfolja a pletykákat hivatalosan az UPC?
A chello honlapja igen zavaros, sehol sincs leírva pl., hogy ki számít non-fair usernak.

Filburt Creative Commons License 2000.12.18 0 0 141
Csak annyit szeretnék kérdezni....
Hogy honnan a bánatból tudja az UPC/Chello/Broadband/akármi, hogy én

- ftpzek mint állat
- browse-olok
- vagy éppen chatelek?

Mert nagyon szélsőséges esetben akár az utóbbiból is meglehet az 5 giga... És hogyan döntik azt el, hogy melyik bit honnan jött? Ezexerint webezhetek 10 gigát, de ftp-zni csak 5-öt lehet? Vagy mi is van? B-)))))))

Filburt

hORK Creative Commons License 2000.12.18 0 0 140
az a nagy helyzet, hogy maga a chello előfizető ismerősöm se biztos a dologban. (ez nem hallomás kategória, közeli ismerős és én már voltam nála és nyomultam is a csellóján,úgyhogy ez valóban testközeli élmény)
amit írt nekem:

" > hali, a csellotol van valami irasos vagy barmi mas bizonyitekod, hogy
> valoban letezik az 5G korlat? mert egy ficak nem hajlando elhinni, en meg
> hallomashirekkel nem tudom 100%osan allitani hogy tenyleg van. szoval?

- nekem meg szerzodesembol sem kuldtek meg a sajatpeldanyt. sot, tobbfajta
elvileg ugyanolyan szerzodes van, tudod, hozzank ketten is jottek, es eltero
szerzodest hoztak. a masodikban olyan volt, hogy ha a csomagban meghatarozott
havi adatforgalmat tulleped, akkor attehetnek egy masik kisebb savszelessegu
csatornara. (ez majdhogynem igy le volt irva.) de hogy mi is az a "csomag",
amire hivatkozik, az sehol sem volt leirva. plane nem a szerzodesben. direkt
rakerdeztem a nocinel, hogy ugyanma mi az a csomag, de azt mondta, hogy nem
tudja, meg ok kizarolag egyfele szerzodessel jarkalnak, mindenfele csomag
nelkul... tenylegesen nem volt csomagmegjeloles a szerzodesen, pedig a
dekoraciot is vegigbongesztuk.

az indexen volt egy cikk, hogy "5G-s korlat nincs, de meg fogjak szuntetni"
cimmel.
"

ennyi, en ezek utan inkabb nem nyilatkozom a kerdesben hogy van-e korlat vagy nincs. szemelyszerint en 5G korlattal is elofizetnek ra, ha vegre kihuzna a nyomorult UPC a csillagpontot ide az V-ik ker szelere.

Anti IQ Creative Commons License 2000.12.18 0 0 139
wiener_user:

Mert _tudom_, hogy hazugság. Mit gondolsz, miért nem azt mondja senki, hogy " engem korlátoztak", hanem azt, hogy "azt hallottam, hogy a szomszéd kersztanyjának a kutyája látott egy macskát, akinek a gazdáját korlátozták"?
Nem egyszerűbb jólértesültnek látszani, ha negatívumakt kiabál valaki, mintha a tényekhez ragaszkodik? Hivatalos álláspontnak nem elég a szerződés?

"Még nem próbáltam a chellot, de a negatív reklámot elhiszem"

Az esetleg nem fordult még meg a fejedben, hogy a negatív reklámot a konkurencia szokta "táplálni"?

Előzmény: wiener_user (138)
wiener_user Creative Commons License 2000.12.18 0 0 138
Anti IQ!

Miért ordítod annak az ellenkezőjét, ami miatt többek is panaszkodnak? Konkrétan azt, hogyha túl sokat ftp-zel, akkor csökkentik a sávszélességedet. Az UPC hivatalos álláspontja jobban meggyőzne állításodról.
Még nem próbáltam a chellot, de a negatív reklámot elhiszem, elgondolkodtam rajta, hogy TVNET vagy Chello. Mindössze azt tettem, hogy itt bécsben is utánakérdezősködtem az itteni ügyfélszolgálaton, ahol bevallották, hogy itt is létezik ez a korlát. Az itteni álláspont: SZÖRFÖLNI BÁRMENNYIT SZABAD. Ha ezen felül még mértéktelenül FTP-zel, akkor figyelmeztető E-mailt kapsz, azonban csökkentik a sávszélességedet. Ezt a levelet akkor kapod meg, ha a SZÖRFÖLÉSEN TÚL, havi 3 Gb- nál többet töltesz le.

Úgy vélem, hogy ordításod magyarországon is igazzá tehető, egy apróbetűs megjegyzéssel ellátod. "Az állítás a szörfölésre vonatkozik"

Anti IQ Creative Commons License 2000.12.18 0 0 137
hORK:
Mutass nekem legalább egy chello előfizetőt, akinek a forgalom miatt korlátozzák a hozzáférését és saját költségemre egy 512k-s béreltvonalat építtetek ki a lakásodba, aminek a fenntartását is fizetem egy évig ...
Ne "én azt hallotam, hogy ...", hanem egy igazi élő embert mutass!!
Előzmény: hORK (136)
hORK Creative Commons License 2000.12.18 0 0 136
hát, pedig a haveromnak van korlát, és bizony van "büntető vonal". ez nem fikció, hanem gyakorlati tapasztalat, tény.
MetaCode Creative Commons License 2000.12.17 0 0 135
Még kimaradt: csellót azért mondjuk az Apocalypticától szívesen hallgatok..:-))
MetaCode Creative Commons License 2000.12.17 0 0 134
Ok, rendben, nincs korlát. Majd azért hasonlítsd össze az 5. letöltött gigád alatt és felett a sebességet, hátha lesz különbség.

Mindazonáltal a jupiszi generálisan csapnivaló, magát szolgáltatásnak nevező valamije miatt nekem mégis csak marad a TvNet... Ok, sok a belépés, de így "klubszinten" marad a juzerek száma, és remek sebességekkel lehet száguldozni. 10k bruttó havonta, ca 98-99 %-os rendelkezésre állás (legalábbis amikor nekem kellett, márpedig egy autóbaleset miatti itthon ültömben nagyon sokat lógtam fenn az utóbbi 6 hónapban).

És még valami: tartok tőle, hogy a "beetetést" követően, amikor sokan, az ország minden elérhető tájáról tömörülnek a szolgáltatásért, hiszi-piszi-jupiszi nem fogja a bővitést olyan tempóban csinálni, mint ahogy az előfizető szám növexik. Bár ne lenne igazam.

Üdv

M.

Előzmény: hORK (132)
Anti IQ Creative Commons License 2000.12.17 0 0 133
"5 giga a korlát, nem pedig 1. "

Akkor most ordítani fogok, hátha úgy meg halljátok:

A CHELLO SZOLGÁLTATÁSÁBAN NINCS FORGALMI KORLÁT !!!

Előzmény: hORK (132)
hORK Creative Commons License 2000.12.17 0 0 132
5 giga a korlát, nem pedig 1. belépési költség 2000 végéig most sincs, havi 11kba kerül. 512kbps-es a sávszélesség kifelé, nem rossz az. haveromnál láttam, normál modemnél sokkal jobb, főleg magyar oldalak esetén jön elő a különbség - bár sokszor külföld is jön 20-30k-val ami sokszorosa egy 56os modemes kapcsolatnak, éshát ugye nem csak 18h után...
Előzmény: MetaCode (130)
MetaCode Creative Commons License 2000.12.17 0 0 131
Igazad van, csak az a nem mindegy, hogy ezek a sávszélességek hány juzer között oszlanak meg...
Előzmény: Anti IQ (128)
MetaCode Creative Commons License 2000.12.17 0 0 130
Amikor én léptem be (1998. okt) 48 volt fával, no modem price, nem tudom, most mik a feltételek.

De. chello: nincs limit, valóban. Csak 1 Giga fölött adott hónapban 'tartalékvonalra' tesznek, aminek a keresztmetszete egérlyuk, a valódihoz képest. Ca egy 56k ISDN teljesitményét adja. Akkor minek is?

Meg mióta jupiszi átvette a kábeltévét, egy hetet jó, egy hetet meg nem. Küldenek felszólitót, hogy lógok 4000-rel a tvdijból. felhívom, hogy ugyan már mikorról, azt mondják, nem tudják, itt ez van...:((((( Namármost, ha ez a cég adja a chello-t, háááááát...... Boldog Satimexes békeidők...

Üdv

M.

Előzmény: Heavy_D (129)
Heavy_D Creative Commons License 2000.12.17 0 0 129
MetaCode csak azt nem szabad elfelejteni, hogy a TVNetnél a beugró 48+fa meg még a modem ami kb. 10+fa. Ez kb. 5 hónap díjja a Chellónál.
Anti IQ Creative Commons License 2000.12.17 0 0 128
Tudtommal a chellonal sincs forgalmi limit és a 34+4+2 Mbit/sec-es nemzetközi kapcsolat is "egész jó" letöltési sebességeket produkál. :)
Előzmény: MetaCode (127)
MetaCode Creative Commons License 2000.12.16 0 0 127
Kedves topiclakók,

bele-beleolvasgatva a topicba úgy éreztem, hogy meg kell osztanom Veletek az én tapasztalatomat.
13. ker-ben lakom, a Tvnet előfizetésem még az UPC előtti időkből való. (Satimex). A TvNet mostanra - szerintem - nagyon jó szolgáltatóvá fejlődött, az a 6 Mb/sec, ami külföldre szól, elég jó sebességeket (USA 10-70 Kbyte/sec (!)) ad. Forgalmi limit nincs, mint a chellónál. Árakról a www.tvnet.hu-n. Ugyan megbombázott a UPC ajánlattal, de hát belengetik a cukrot, a limit fölötti 'mellékvonalas' dologról szó sem esik. A Tvnet tájékoztatása szerint elférnek ketten az itteni gerincen, nem lesz 'kigolyózása' az egyiknek. Szóval, ott, ahol szolgáltat a Tvnet, inkább azt ajánlom, ha nagy sávszélességet akartok.

Üdv

M.

Filburt Creative Commons License 2000.12.14 0 0 126
beany

Igazad is van, és mégsincs. Amikor azt a bejegyzést írtam, amire válaszolsz, körbeérdeklődtem, hogy más kerület hogy áll. Az eredmény az lett, hogy általában lehet választani a kerületekben, hogy upc v. matáv, netán még tvnet is... Szóval elég sok kerületben (még budán is!) megoldott a kérdés... De mindegy, ez úgyis csak elméleti probléma...

Bye,

Filburt

Előzmény: beany (125)
beany Creative Commons License 2000.12.13 0 0 125
Kedves Filburt,

Rosszul látod a helyzetet. Egy területen nem éri meg senkinek, hogy több szolgáltató legyen...Miért? Egy laksá átlagos kiépítési költsége úgy 40-80e. forint. ( panel - kertes) Na most, ha egy területen elkeszdesz kiépíteni, egy másik szolgáltatónak már nem éri meg az általad kiépített területen megjelenni.

1. Mert a gerinkábelt meg kell építened.
2. A házig el kell menned.
3. Aztán 50 lakásból kötsz kettőt, mert már valakivel leszerződtek. Tetszik vagy nem, ez van.

Egy dolog a versenyhelyzet, de azért pl. a Matáv sem kötelezhető arra, hogy UPC területen adjon, ahiol jelenleg egy vételi helye sincs, de építse ki milliárdokért, hogy a lehetőség azért meglegyen. Ilyen törvény nincs!

Előzmény: Filburt (100)
Anti IQ Creative Commons License 2000.12.13 0 0 124
Filburt:
Jó a fordításod, ez tényleg azt jelenti. :)
Tudtommal a news.broadband.hu nem műxik, csak a chello előfizetőknek a news.chello.hu
Előzmény: Filburt (122)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.13 0 0 123
Nektek megy a news.broadband.hu?
Filburt Creative Commons License 2000.12.13 0 0 122
Na, reanimáljuk kicsit a topicot....

Mostanság az irc-n elég sűrűn látok ilyen hostot .bp13catv.broadband.hu, ami az én fordításomban 13. kerületi kábeltévét jelent, amit a Broadband (Chello?!) üzemeltet.

Van valakinek valami - újabb keletű - tapasztalata?

Filburt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!