Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 760
Polities, Szilva, Tribill (etc.,etc.,etc....)!!!

Fő a nyugalom.

1. Polities-nek sok mindenben igaza van, de erről majd később.
2. Szilva a "moderátor" :-)))
3. Tribill-ről tudjuk (ha jól tévedek), hogy Ő egy a Matáv-nak (is) bedolgozó szakmai cég szakembere, tehát némileg elfogult, és ráadásul belterjes (direkt nem bennfentes-t írok!) információkból (is) dolgozik. És február folyamán már eleget polemizáltunk vele (is), hogy kicsit igaza is legyen...
csak annyit ajánlanék Neki, hogy vegye meg a Modem kor című távközlési szakfolyóirat elmúlt (áprilisi) számát, melyben épp a beterjesztett EHT-javaslatról nyilatkozik gyakorlatiléag mindegyik érintett fél - és akkor egy picikét jobban képben lesz a relatív realitások terén!

És akkor egy pár pontosítás (minden bruttó!):

1. TRIBILL!!! A kapcsolási díj ma 4,75, csúcsidejű/csidőnkívüli helyi hívás 9,00/4,50; belföldi távhívás (III. döv) 30,00/15,00 percenként, tehát 10 mp esetén 6,25/5,50 ill. 9,75/7,25 és mobil esetén 17,25/13,08 lesz. A kerekítés szabályai szerint tehát 6...17 Ft közé esik! És 1997 végén hol volt 15 Ft egy imulzus ára?! Ha jól emlékszem talán 10 Ft lehetett bruttó, de NEM 1 percenként!
A kd bevezetése pedig egyértelműen (és ezt a Matáv szakmai körben be is ismerte, ismeri) a számlázás átállása miatti bevételkiesést SZÜNTETTE MEG! (v.ö. és lásd: költségalapú díjstruktúra elve EU és EHT)

2. TRIBILL: A pre paid rendszerű előfizetés ugyanúgy tartalmazza a hálózat fenntartásának költségeit (épp a vezetékes szolg-ók szerint NEM költségalapúan) és MÉG ÍGY IS ALACSONYABB a percdíj GSM-MATÁV, mint MATÁV-GSM viszonylatban! És akkor olvasd még el Drozdy Győző reakcióját a 2000/2001-es összekapcsolási díjakról a hivatkozott lapban, s egy kicsit számolj utána...

Arról már nem is beszélve, hogy a mobil hálózaton ma sokkal több szolgáltatást kapsz, mint a vezetékesen. És tudtommal 1-2 éves szerződés esetén elég mélyen ár alatt adják a szolgáltatásokat/készülékeket.

Szvsz a mobil/vezetékes összehasonlító elemzésbe ne is menjünk bele, mert ebbe nagymúltú tanácsadó (cégek) is beletörték itthon a fogukat!

De az tény, hogy egy vezetékes telefon költségalapú (!!!) elszámolással díjaztott fenntartása ennek (2800) kb a harmadába kerül! Csak azt Te sem látod, hogy az egyébként magas tarifájú 198-at és a még pocsékolóbb MTT-t (illetve a kiadási gyakorlatot) is ebből finanszírozzák, amihez sok köze a hálózatnak nincs. És sajnos - ezt borítékolom - ez a helyzet a EHT parlamenti szétveretése okán, majd (ill. és/vagy) a gumitörvény miniszteri (sőt: MeH IKB!!!) rendeletei által szépen konzerválja ezt a balkáni állapotot.

Én viszonyítási alapként csak a következő példát szoktam felhozni: 1 kg kenyér áráért ma csúcsidőben kb 15 percet beszélhetsz helyben. Nos mennyi munka van az 1 kg kenyér árában (ami mellesleg - amellett, hogy alapcikk - a fogyasztói kosár alapvető és populárisan is meghatározó eleme!) mekkora munka sűrüsödik össze (vetőmag..búza...liszt...szállítás...sütés...szállítás...kereskedelem) és a 15 perces beszélgetés mögött mekkora munka van (természetesen MEGFELELŐEN valorizálva a befektetéseket is, aminél nem elhanyagolható szempont az ún. közös áramkörökkel való számolás, melyek az átviteli út durván 90%-át teszik ki!!!). Ha ebbe belegondolsz, az alapvető aránytalanságot Te is láthatod.

3. MINDENKINEK: számla részletező! Itt - sajnos - Tribillnek részben igaza van. Épp azért NEM részletes számla a neve, mert azt ingyen kellene adni. DE Tribill! Azért a Pannon ingyen küldi ki, minden cicó nélkül! A w-ről nem tudok bizonyosat, de szvsz ők sem bunkóbbak! Részemről már vároma Matáv WEB-es OSS-ét, ami a netezőknek (és nem utsó sorban a nagyfelhasználóknak!) jó alternatíva lesz - ha ingyen lesz!!! (Lassan már azt is le kell írnom: ha lesz! Mert bár a blső tezstelés megvolt, a mai napig kuss van ról aa plebsznek)
De igazság szerint jogértelmezés kérdése az egész: a régi TT a szolgáltató bizonyítási kötelezettségét írja elő, EXPLICITE. Ezt a Matáv és sjanos a HÍF is az "imlicite" oldalról közelítette meg (tételes számla a forgalmi adatokról, aztán ha reklama, akkor küldik ingyen a részletezőt, de egy belső utasítás szerint már ezt is hasbaaksztásos módszerrel kell(ene) cökkenteni, mert sokan rákaptak a "joghézagra"!)

4. TRIBILL és mindenki: az 51-es körzet kd eltörlése megérzésem szerint egyrészt a MNET váédelmében (SIC!) másrészt a most körvonalazódó elszámolási rendszer egyszerűsítése és kmoly ISDN műszaki problémák megoldatlansága miatt történt.
De hosszabb távon a KD el fog tűnni a telefóniából!

Na, remélem sikerült magam mindenkivel megutáltatnom újbóli "kinyilatkoztatásommal"! :-)))

Mindenkinek a legjobbakat!

Maus Róbert Péter
mikimaus

htlecso Creative Commons License 2001.04.27 0 0 759
Tribill: SZilvának igaza van, nem kell annyira vergődni.

Mellesleg ha nem is lebeszélni azt az előfizetési díjat de legalább mérsékelni. Merthogy azzé kicsit durva az a közel 3 guriga.
Ha nem kellene net, már régen lemondtam volna (mellesleg WESTEL rulz)

A Matáv meg bekaphatja, sorvadjon ki a veséje az összes rohadt rabló matávosnak aki segédkezik abba hogy a maradék kedvezményeket is megfújják.

szilva Creative Commons License 2001.04.26 0 0 758
Kicsit gondolkozhatnál, mielőtt billenytűzetet ragadsz... éppen te írtad, hogy az idő alapú számlázást akarták a kapcsolási díjjal "kompenzálni", és a 10 másodpercet is te említetted. Mellesleg beszélni sem sokat tudsz annyi idő alatt, legfeljebb beleböfögni a telefonba, de nem is mindenhol és minden szolgáltatóra használható az 51-es behívó.
Azért azt meg te is tudhatnád, hogy az 51-esre sem olyan baromi régen szüntették meg a kapcsolási díjat, merthogy volt.

Kicsit visszavehetnél a kioktató hangodból, mert (már néhányszor kiderült) nincs mindig igazad. Talán mástól is tanulhatnál dolgokat, és kicsit figyelmesebb lehetnél a téged körülvevő világ dolgaira. Nem kell azt hinni, hogy olyan nagy ász vagy, a többiek meg olyan hülyék.

/ignore tribill

PS.: A Vivendi nyomora nem érdekel.

Előzmény: Tribill (757)
Tribill Creative Commons License 2001.04.26 0 0 757
A netes hívásokra (51-es körzet, most kapaszkodj) a Matávnál NINCS KAPCSOLÁSI DÍJ!!! (február 1-től)
Kicsit tájékozatlan vagy te is...
A Vivendinél van, nem is kevés...
Előzmény: szilva (756)
szilva Creative Commons License 2001.04.26 0 0 756
Kíváncsi lennék én a 10 másodperces internet-hívásaidra...
Előzmény: Tribill (755)
Tribill Creative Commons License 2001.04.26 0 0 755
polites:
"Kapcsolási díj. A legaljasabb áremelési trükk. Pénz semmiért. Az aljasság kivitelezésében bűnsegéd volt Katona Kálmán akkori, távközlésben illetékes miniszter "

Hülyeséget írsz. Mitől lett volna ez áremelés? Emlékezz vissza: annak idején impulzusrendszer volt, azaz még a legrövidebb hívás is 15 Ft-ba került 98-ban.
Ma pl. egy 10 másodperces hívás, időszaktól függően, 5...9 Ft-ba kerül, kapcsolási díjjal együtt.

Az előfizetési díj hol lebeszélhető 100 %-ban? Mondj rá példát! Sem a vivendi, sem a Pannon nem biztosítja ezt, de külföldön sem jellemző a vezetékes cégeknél. A praktikummal meg ne gyere, ha a matáv is 50..100 Ft-os percdíjat számolhatna hálón belül mint a gsm cégek, ő is lebeszélhetővé tenné a 100 %-ot, méghozzá örömmel.

Más: díjat minden telco cég szed a részletes számláért, még a Pannon GSM is. Ezt sem tudtad? Akkor minek szólsz hozzá, ha ilyen tájékozatlan vagy?

Előzmény: polites (753)
Tribill Creative Commons License 2001.04.26 0 0 754
polites:

"Kapcsolási díj. A legaljasabb áremelési trükk. Pénz semmiért. Az aljasság kivitelezésében bűnsegéd volt Katona Kálmán akkori, távközlésben illetékes miniszter "

Hülyeséget írsz. Mitől lett volna ez áremelés? Emlékezz vissza: annak idején impukzusrendszer volt, azaz még as legrövidebb hívéás is 15 Ft-ba került 98-ban.
Ma egy 10 másodperces hívás, időszaktól függően, 5...9 Ft-ba kerül, kapcsolási díjjal együtt.
Az előfizetési díj hol lebeszélhető 100 %-ban? Mondj rá példát! Sem a vivendi, sem a Pannon nem biztosítja ezt, de külföldön sem jellemző a vezetékes cégeknél. A praktikummal meg ne gyere, ha a matáv is 50..100 Ft-os percdíjat számolhatna hálón belül mint a gsm cégek, ő is lebeszélhetővé tenné a 100 %-ot, méghozzá örömmel.

Más: díjat minden telco cég szed a részletes számláért, még a Pannon GSM is. Ezt sem tudtad? Akkor minek szólsz hozzá, ha ilyen tájékozatlan vagy?

Előzmény: polites (753)
polites Creative Commons License 2001.04.26 0 0 753
Kedves mikimaus!

Nekem elsősorban a Matáv árképzésével van bajom.

Főbb mocsokságaik:

1. Magas előfizetői díj. Ennek 100%-ban lebeszélhetőnek kellene lennie.

2. Kapcsolási díj. A legaljasabb áremelési trükk. Pénz semmiért. Az aljasság kivitelezésében bűnsegéd volt Katona Kálmán akkori, távközlésben illetékes miniszter

3. Pénzt kérnek a tételes számláért. Ezt nem is tudom, hogy nézheti el az APEH. Mindenki másnak tételes számlát kell adnia, ingyen.
Különösen aljas dolog ez, ha azt is tekintjük, hogy pénzt kérnek a kapcsolásért is.

Én mindenesetre eldöntöttem, hogy ha olyan konkurens telefonajánlatot kapok, amely legfeljebb 20%-al magasabb a MATÁV-énál, akkor eddigi szemétkedéseik megtorlásául otthagyom őket.

Alig várom már, hogy írhassam a felmondó levelet nekik.

Előzmény: Törölt nick (750)
polites Creative Commons License 2001.04.26 0 0 752
"Idézet a Matáv honlapjáról:
Marad a Mindenkinek csomag "

Ez a hír még az év elején bejelentett megszüntetés visszavonása.
Miközben ezt írták, tövább tárgyaltak a megszüntetésről.
:)))

Most, ne félj, nem cáfolják, csak mellébeszéléssel igyekeznek az internetezőket félrevezetni.

Előzmény: cefo (746)
originalqszi Creative Commons License 2001.04.25 0 0 751
Sajnos:(((( szokásomtól eltérően elolvastam! SZOMORÚ:(((((((((((((((((
Előzmény: John Zero (731)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.25 0 0 750
Helló Polites!

Na most én úgy általában és speciálisan sem értem, hogy tulajdonképpen - eltekintve e PR és ár bakiktól, megvezetésektől - mi bajod van a Matávval, amit más mo-i cégnél nem tapasztalsz?

Műszakilag korrektek (az más kérdés, hogy sok mindenért, amit az átlag felhasználó nem is lát én verem a nyálam), emberileg is az (az újfent más kérdés, hogy az 1212 és hasonló ügyfélközeli felületek információ-ellátottsága kívánni valókat hagy, de ezért is sok fórumon verem a nyálam - ellenben akik ott dolgoznak, sajnos olyan hülye ügyfelekkel kell megküzdjenek, hogy néha sírni tudnék és ennek ellenére szvsz nagyon kis %-ban hibáznak - még ellenebben van sok hasbaakasztás is, de hzügyben az első megjegyzésem mérvadó!).

Én kérlek szépen kissé "átalakítottam" a mobil készülékemet és egy -80dBu jelszint (tudnivaló, hogy -100-110-ig megfelelő!) mellett átlagosan 15-30 másodpercenként vált csatornát a Pannonos bázisűllomás vezérlő! és ezt meg a hasonló "történéseket" sajnálatosan naponta tapasztalom az olyan olcsó(?!) mobilhálózatok esetében.

Kereskedelem-politikailag és gazdaság-politikailag már sokkal támadhatóbb a Matáv, de ezt egy "mezei" ügyfél nem látja (láthatná, nem lenne szabad átlátnia) és a nagy gond itt leledzik!

Felmerült itt és más "Matáv-kritizáns" topikokban már soxor (és ha jól emléxem ugyanattól sajnos!), hogy a "DT ideszórta az elavult ISDN szemetet".
Az ilyenektől azért fut a hátamon végig a szőr, mert még ugyan ezt sem tudják ésszel sokan kihasználni, de már leírják, miközben az ETSI (Eu-i Távközlési Szabványosító Testület) azért még 1999/2000-ben is véglegesít(get)i az erről szóló különböző ajánlásait.

Az alapvető gond, hogy sokan nem tudnak (és nem is nagyon akarnak) különbséget tenni a beszéd-célú távközlés és az adat-célú távközlés (valamint ennek a fogalomnak a tovább szélesítése által kialakult kép és egyéb "médiás" távközlés) között.

Maga az ISDN "csak" egy köztes megoldás, mely lehetőséget ad a különböző távközlő szolgálatok "összehozására" egy (kvázi) egységes távközlő hálózatban. Ennek kétségkívül megvan a maga ára (maximált sávszélesség), de jó esetben és az átlag(SIC!) felhasználók szintjén megfelelő (mondhatni: költséghatékony) megoldás.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az xDSL technológiának alig 3 éves múltja van a gyakorlatban (azóta "áltak rá" a meghatározó félvezető gyárak a célorientált támogató chipek gyártására és válik ezáltal az xDSL berendezések előállítása egyre olcsóbbá), ehhez képest nálunk is elérhető már.

És amikor a Matávot szidjuk (szídom én is sokszor, na!) el kellene gondolkoznunk: kinek is (volt illetve lett volna) a feladata, hogy megfelelően "megágyazzon a liberalizált távközlésnek?! Ki is szúrta el a mo-i távközlési monopol-kultúrát?! Egyáltalán: az árstruktúra és a szolgáltatói "önkény" ezen a téren kinek a gyengesége miatt hatalmasodhatott el?! Természetesen az utolsó 10 év kormányai (de főleg és nagyon erősen az eéső "szabad, független és demokratikus" magyar kormánynak: Antall József és társainak) felelőssége 80%-ban a mostani helyzet. Abban az orzságban, ahol eleve kifordított preferenciák határozzák meg a gazdaságpolitikát, mit is lehetne várni?

Egyszer is kiszámolta valaki, hogy a távközlési ágazatba (en gross) befizetett "nyereség" mekkora kárt okozott a gazdaságnak az elmúlt 10 év alatt?! És megfelelő állami beavatkozással (igen, tudom, nem piackomform, de én itt most támogató és nem korlátozó irányt gondolok) mennyit spórolhatott volna aköltségvetés és mi magun is! Természetesen ebbe senki sem mer belegondolni, mert megdöbbenne! Ha az országos távközlési gerinchálózatot NEM privatizálták volna a Matávval együtt HANEM állami fejlesztéssel és okosan(Sic!) a mai szintre hozták volna, akkor most nem kellene az új EHT kapcsán szájakat betömögetni! És sokkal kiegyensúlyozottabb távközlési piac működhetne!
Ha nem hagyják tönkremenni az EPT-t (sőt: nem hagyják kilobbizni a Budapesti TC-k koncesszióba adásának ötletét!), akkor most a lakosság 25%-át tömörítő és a telefon (és egyéb távközlő) szolgálatok szvsz 50%-át fogyasztó "nagybp-i agglomeráció" és ezzel az ország - akármennyire nem szeretik ezt mostanság, de - szíve mennyivel hatékonyabban működhetne?!

Igen: sok a ha. Meg elszálltam az eredeti témától!

Én egész egyszerűen egy JÓ (jobb) MATÁVOT szeretnék, és nem halott Matávot!

Amúgy mindnekit üdvözlök!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: polites (745)
Tusky Creative Commons License 2001.04.25 0 0 749
Sajnos ezt elkapkodtam, nem néztem meg először az eredeti forrást.

Kedves Cefo, ezt nem a matáv írta el!

Tusky Creative Commons License 2001.04.25 0 0 748
A Matáv egyenlőre nem szünteti meg a Mindenkinek

Ez szép. Még magyarul sem tudnak, náluk az egyelőre = az egyenlőre szóval

Esetleg egyelőre nem szünteti meg?

Egyenlőre sikerült hozni az árakat a nyugatiakkal, illetve meg is haladtuk azt - lehet, hogy erre gondoltak fogalmazás közben?

rali Creative Commons License 2001.04.24 0 0 747
Mikori ez a hír?
Előzmény: cefo (746)
cefo Creative Commons License 2001.04.24 0 0 746
Idézet a Matáv honlapjáról:

"Marad a Mindenkinek csomag

A Matáv egyenlőre nem szünteti meg a Mindenkinek csomagot, továbbra is változatlan feltételekkel elő lehet rá fizetni. A Mindenkinek csomag mellett a Matáv többi internetes kedvezménye (150 Ft-os kedvezmény, Kedvenc szám NET) is érvényben marad.

A Matáv célja, hogy segítse az információs társadalom alapjának látványos erősödését. E célkitűzés megvalósítása érdekében új díjcsomagok bevezetésén dolgozik, hogy kedvező feltételeket teremtsen az internetezők számára. Amennyiben az internetes díjcsomagokkal, kedvezményekkel kapcsolatban bármilyen változás lesz, arról a Matáv idejében tájékoztatni fogja előfizetőit és a közvéleményt."

Ennél többet én még sehol sem olvastam. Ti tudtok többet a "nagy tervről"? ENgem elsősorban a 150 Ft-os kedvezmény érdekel. Egyet azonban megjegyeznék: bár szerintem is a világ leggenyóbb cége a Matáv, azt meg kell vallani, hogy a Net eddig csak olcsóbb lett az évek alatt. Én közel 5 éve netezek már, és akkor is annyiba került mint most. Csakhogy akkor az a havi 10-es még többet ért...

Boccs, ha hosszú lett.
Üdv:
cefo

polites Creative Commons License 2001.04.24 0 0 745
"Arra viszont - sajnálatosan - nagyon jó, hogy egy kiélezett piaci versenyre készülő IT cég amúgy rendesen saját maga rosszhírét keltse, elveszítse vezetékes(SIC!) előfizetőinek maradék bizalmát ..."

:))
A Matávnak, legalábbis nálam, ettől nem kell félnie.

Már rég elvesztette minden bizalmamat.

Nem tudok olyan céget mondani, most még a Danone-t is beleértve (!), amelyről rosszabb véleményem lenne.

Egyik kedvenc álmom az, hogy kinyitom az újságot, és az áll benne, hogy a Matáv vezetői kiugrottak a székház legfelső emeletéről. :))

Sajnos csak álom.

Előzmény: Törölt nick (744)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.24 0 0 744
Kedves "Szaktársak"!!!

Na most akkor felvázolnám azokat a lehetetlenségeket, amik a Matáv tervezett(nek mondott) elszámolási rendszere kapcsán 5 perc alatt (Sic!), amíg a cikket elolvastam, az eszembe villantak:

- Mi van azokkal, akik eddig (pl. átalánydíjas!!!) internetelérést használó ismerősük/cégük account-ját használták?!
Ebben az esetben minden ilyen eredeti előfizető kénytelen lenne - a saját jól felfogott érdekében - jelszót módosítani és azt a lehető legbiztosabban kezelni, hiszen egy esetleges visszaélés megfelelő károkat okozhat, mint egy bankkártya PIN kódjának kiadása!

- Mi lesz a FreeStart, Kiwwi (stb?) ingyenes internet-szolgáltatókkal?!
Ebben az esetben egyrészt felmerül a szektorsemlegesség megsértésének esete (kénytelen a szolgáltató átvállani a telefonköltséget és azt kiszámlázni - ami levileg lehetséges a regisztrációs opciók szerint! - és ezzel ab ovo megszűnik az ingyenesség "érzete" VAGY a 7.50-es internettarifa miatt (ami ugye magasabb lesz így, mint az esetlegesen a Matávval "társuló" ISP-k percenként kiszámlázható minimális távközlési költsége!) a piacon kifejezetten hátrányos helyzetbe kerülnek. Tehát ezek a cégek - saját üzleti érdekeik megvédése okán - kénytelenek lesznek a Matávot a GVH-nál és a HÍF-nél feljelenteni.

- Mi lesz a Számlarészletezőt előfizető Matáv-ügyfelekkel?!
Ebben az esetben vagy nem is szerepelhetnek(Sic!) az 51-es itrányba kezdeményezett hívások a részletezőn: ekkor megszűnik az ellenőrízhetőség (itt most feltételezem, hogy a Mindenkinek megszűnése miatt, az eddig rejtve maradó, átalánydíj hatálya alá tartozó hívások elvileg szerepelnének) és ez magával hozza a rendkívül kilátástalan elszámolási vitákat az előfizető-Matáv-ISP háromszögbben! (Lásd a jelenlegi szabályozást a távközlési szolgáltató bizonyítási kötelezettségéről)
HA azonban a részletezőn szerepelnek az 51-es hívások, akkor egyrészt az itt szereplő tételekért (mivel azokat NEM a Matáv számláézza ki) nem kérhetne a Matáv részletezési díjat (Sic!), másrészt mivel ez az adat a Matáv rendszeréből származik, nem használható fel más szolgáltatónál az elszámolás igazolására/vitatására.
SŐT: ha feltételezem, hogy egy Matáv előfizető nem csak egy ISP-t hív, akkor ráadásul ki és hogyan bizonyítja, hogy a valóságban ki is használta az akzuális account-ot?! Ugyanis a személyes adatok védelméről szóló törvény miatt ha a hívó letiltotta hívószámának kijelzését, akkor azt a törvényben külön megnevezett célállomásokon (112,104,105,107 és az egyedileg feljogosított - általunk rejtett! - "szakszolgálatok") kívül (ahol explicite meg fog jelenni letiltott esetben is) még magának a Matávnak sincs joga kijelezni főleg nem kiadni a hívó hívószámát - egyéb előfizetői intézkedés esetén pedig az ebből fakadó szeáélyes adatokat sem!
Amiből az következik, hogy nincs az az Isten (az Ügyészségen kívül:-))) ), aki egy vitás esetben eldönthetné, ki is használta a Matáv által forszírozott esetben eléggé megnövekedett költségvonzatú account-ot!

KONKLÚZIÓ: SENKI NE IJEDJEN MEG! NEM FOG MEGSZŰNNI A MINDENKINEK CSOMAG! NINCS SE MŰSZAKI, SE SZAKMA(POLITIKAI) SE GAZDASÁGI ALAPJA ANNAK, AMIT A MATÁV RT. TERVEZ. Arra viszont - sajnálatosan - nagyon jó, hogy egy kiélezett piaci versenyre készülő IT cég amúgy rendesen saját maga rosszhírét keltse, elveszítse vezetékes(SIC!) előfizetőinek maradék bizalmát és ezzel megalapozza a mobil-piacra történő nyitás majdani indokait! A Matáv Rt.-nek sajnálatosan egyre kevesebb gazdasági érdeke fűződik a vezetékes szolgáltatások fejlesztéséhez, támogatásához - végső soron az is elképzelhető, hogy a 2002-es piacnyitás után egy ügyes húzással megszabadul a "vezetékes portfóliótól" (mármint a DT és a konzorcium többi tagja) és ezzel magára hagyja a vezetékes előfizetőket. Ennek hatása ugyan csak 2-3 év után jelentkezik majd, de nem lesz benne köszönet!

És én egy Matáv-párti manus vagyok, aki szerint a Matáv a lehető legjobb szolgáltatást nyújtja a térségben! Tehát féltem a céget a tőzsdei/gazdasági érdekektől. És amitől mégjobban féltem: a műszaki (háttér) ellehetetlenítésétől. Meg egy esetleges újraállamosítástól!!! Ami - ha a Fidesz vagy a sajnos egyre inkább félhetően számbaveendő MIÉP (gazdaság)politikáját nézzük - nem is olyan lehetetlen.

Mindenkinek a legnagyobb tisztelettel

Maus Róbert Péter
mikimaus


Előzmény: Dark Future (740)
Liquid_FX Creative Commons License 2001.04.23 0 0 743
ADSL? Próbáltam. (Pécs) Válasz: érdeklődjek ujra 2002 tavasz/nyár, akkor talán már tudnak valamit mondani.
Előzmény: LaCk0 (742)
LaCk0 Creative Commons License 2001.04.23 0 0 742
Gyertek át a bojkottos topicba.

Elég egyértelmű hogy az ADSL-re akarnak kényszeriteni minket, de sokan nem tudnák megfizetni azt.
ADSL-t is bojkottálni kéne.

Liquid_FX Creative Commons License 2001.04.23 0 0 741
polites: thnx, ezt fogom tenni. Ilyen körülmények között egy ISDN előfizu maga az átok. (Hozzáteszem, hogy a megrendelés előtt többször érdeklődtem tarifaemelés ügyben. A válasz: a 150es kedvezmény MINIMUM év végéig marad, és ez biztos. Hazug disznók.)
Előzmény: polites (734)
Dark Future Creative Commons License 2001.04.23 0 0 740
Azt hiszem, most végre igazi ízelítőt fogunk kapni a kapitalizmus mélylélektanából.

Jelenlegi tudásunk szerint a kapitalizmus nem ismer olyan fogalmakat, mint "rendes", "jószándékú", "megértő", "humánus". Ők csak a profit maximálását tartják szem előtt, és mindent ennek rendelnek alá. (Még a szponzorálásokat is, hiszen a cég jobb hírneve és az ingyenes reklám érdekében jótékonykodnak.) Aki nem ezt teszi, azt eltapossa a piac (a jól működő evolúció harctere).

A Matáv most ismét jelesre vizsgázott:
Jelenleg ugye övé a legnagyobb mobilos cég és a legnagyobb internetszolgáltató. A mostani lépéssel (ha a versenyhivatal nem szól közbe) padlóra küldi a kisebb ISP-ket, így az internetszolgáltatóknál is a mobilos cégekhez hasonló struktúra alakul ki (pár nagy cég leosztja egymás között a lapokat). A jelenleg elképzelt tarifarendszerben még némi tartalék is van, hogy a 2002-es piacnyitáskor legyen miből engedni.

A nagyobb felhasználók (cégek, tehetősebb magánszemélyek ill. azok, akiknek a munkájához elengedhetetlen az internet) kénytelenek lesznek áttérni az ADSL-re (a szerencsésebbeknek mindez ISDN előfizetéssel súlyosbítva :-).
A kevésbé tehetősek (mivel limitált az internetezésre elkölthető keretük) kevesebbet fognak internetezni ezután, ugyanannyiért.

Miért jó ez hosszabb távon? Miután lecseng majd a most várható erőteljes ellenállás, evidencia lesz az, hogy 1 perc internet kb. 5 Ft-ba kerül (a telefon + internet együtt). Ha az átlagos felhasználó napi 1 órát van fenn a hálón, az havonta kb. 9000 Ft költség, ami egy átlagos magyar család havi bevételének majd' 10%-a.
Ha kilábal a jelenlegi válságából az internetes ipar, és egy tényleges, gazdaságilag is alátámasztott fellendülés veszi kezdetét, az országnak stratégia érdeke lesz, hogy ne maradjon le fényévekre az EU-tól. Mivel az átlagos állampolgár sem most, sem néhány év múlva nem lesz hajlandó efféle úri huncutságokra ekkora összeget szánni, az aktuális kormány feladata lesz kitalálni a megoldást. Az pedig nem lehet más, mint az államilag dotált internethozzáférés.

Ügyes.

MacPhisto Creative Commons License 2001.04.23 0 0 739
Sőt, dear Matáv, a mi seggünkbe lófasz!

Volt valaki a Matáv székházban?
Hát ott ezek bazmeg egy műmárvány piramist emeltek maguknak a belső udvaron!!!
Ugye tudjátok, milyen pénzből?!

Zoil Creative Commons License 2001.04.23 0 0 738
Továbbra is csak örülni tudok az átalánydíjak megszüntetésének. Fogadja gratulációimat a pénzügyi vezetés, a szektorból való pénzkisajtolást és a monopolhelyzet kihasználását tekintve.

Ami viszon most érdekel:
Csak én hiányolom az igérgetett "fantasztikus" helyettesítő megoldásokat, melyeket eredetileg, elvileg februártól bevezetett a MATÁV?

Dark Future Creative Commons License 2001.04.23 0 0 737
Mázlista.

Ne írjad alá a szerződést, és kész. Ha már
beszerelték, de még nem írtad alá, akkor sem
késő: engem háromszor fenyegettek meg
annakidején, hogy visszakötik hagyományosra, ha
nem írom alá. Én marha meg aláírtam...

Előzmény: Liquid_FX (732)
Simicska Creative Commons License 2001.04.23 0 0 736
Szamoljunk egy kicsit!

Eddig 4000 Ft-ba kerult havi 30*13=390 ora, ha
nem vesszuk figyelembe a hetveget, ami meg tovabb noveli ezt az idotartamot. Most 2,70-et fog percenkent kerni az inet-szolgaltatotol a Matav.
4000/2,70=1481 perc, ami kevesebb, mint 25 ora!

Azt most felejtsuk el, hogy ezt a szolgaltato nem percenkent 2,70-ert, hanem az egyeb koltsegei miatt kicsit dragabban fogja beepiteni az araiba. Ez igy is tobb, mint 15-szoros dragulas. Tehat most havi 4000 forintert meg napi 1 orat sem lehet majd netezni.

Koszonjuk szepen, kedves elek! (direkte kis betuvel!!!)

Magyarorszag, 2001

polites Creative Commons License 2001.04.23 0 0 735
Ami különösen szemét dolog, az az, hogy az év elején megszüntették az este 10 utáni kedvezményes percdíjat, ami kb. 2,60/perc volt, és egybemosták a 6 utáni kedvezménnyel, most egységesen 4,50-et kell fizetni.

Most már látjuk, hogy miért.

Előzmény: polites (733)
polites Creative Commons License 2001.04.23 0 0 734
Szerintem még ki tudsz szabadulni ebből a Matáv-csapdából.

1. Telefonon (1212) mondd le sürgősen.
2. Ne engedd bekötni, ha kijönnek.
2. Amikor kihozzák/kiküldik a szerződést, ne fogadd el, semmiképpen se írd alá.

Előzmény: Liquid_FX (732)
polites Creative Commons License 2001.04.23 0 0 733
"Az nagy baj lenne, mert akkor hétvégenként csak 50 percet tudnék netezni:(((((((((((("

Sajnos nem ilyen jó a helyzet.
150 forintért csak 40 percet tudsz majd internetezni.
Este 6 után 3,75Ft bruttó a tervezett internetes díj, de az is csak 51-es körzetszámú szolgáltatóra.

Ha más módon, pl. munkahelyi internetkapcsolattal vagy bekötve, akkor csak a normális telefondíj marad, ami csúcsidőn kívül 4,50 bruttó, ami azt jelenti, hogy 150 forintért csak 33 percet lehet internetezni.

Köszönjük Matáv!
Hogy rohadnál meg!

Előzmény: originalqszi (729)
Liquid_FX Creative Commons License 2001.04.23 0 0 732
No, én megszoptam jól. Most kértem az ISDN bekötését, erre a hazug szemétládák megszűntetik az öszes létező netes kedvezményt. Help! Még nem kötötték be, szerződést nem írtam alá, le tudom mondani az egészet a francba?
John Zero Creative Commons License 2001.04.23 0 0 731
originalqszi:
Olvasd el a cikket az Index főoldalán.
Előzmény: originalqszi (729)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!