Keresés

Részletes keresés

Shang_Tsung Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 1165

Robin Williamsnél parkinsonkór állapítottak meg. Nem lett volna okosabb a gyógytorna és gyógymasszőr mint az önakasztás?

Előzmény: nepomuk (1164)
nepomuk Creative Commons License 2022.02.25 0 0 1164

"Ja és szerintem gyávaság."

Akkor szerinted a halálos beteg aki már csak szenvedéssel tud élni és nem szeretné ezt tovább folytatni az gyáva?

"Buddha első nemes igassága: az élet szenvedés. Ez elől elszaladni szerintem gyávaság. Buddha se futást mondott"

Ilyet Buddha soha nem mondott. 
Budha azt mondta:
-Van szenvedés az életben. 
-A szenvedésnek van oka. 
-Van út amellyel a szenvedésből ki lehet lépni. 

Előzmény: Shang_Tsung (1159)
blagi Creative Commons License 2022.02.25 0 0 1163

Magadnak mond'sz ellent...

Előzmény: Shang_Tsung (1162)
Shang_Tsung Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 1162

gyávaság

Mert...?

Mert halálba menekül a probléma elől, ahelyett hogy azon izzadna hogy megoldja.

Nincs bátorsága nekifeküdni a megoldásnak

Példa.

Dávid király inkább megöli önmagát, mint hogy Góliátot megölje.

Vagy példa2

Anyuci meddő és inkább kinyírja magát, mint hogy örökbefogadjon.

Stb

Sztem az élethelyzetektől nem halálba kell szökni, hanem megoldani őket, mint matekon a dogát. Lehet a matektanár pszichopata, akkor majd a második doga sikerül, mer másik tanár lesz addigra......

elterito Creative Commons License 2022.02.24 0 0 1161

primitív szemét szöveg

blagi Creative Commons License 2022.02.24 0 0 1160

gyávaság

Mert...?

Shang_Tsung Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 1159

Ja és szerintem gyávaság.

Gyávaság ami hasonlatos ahhoz mikor valaki  a ringben bármi okból ledobja a bokszkesztyűt

Gyávaság ami menekül az élet atta nehézségek elől.

Buddha első nemes igassága: az élet szenvedés. Ez elől elszaladni szerintem gyávaság. Buddha se futást mondott

Előzmény: Shang_Tsung (1158)
Shang_Tsung Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 1158

"NEHÉZ MEGBOCSÁTANI AZ ÖNGYILKOSOKNAK"

https://www.rockbook.hu/hirek/nehez-megbocsatani-az-ongyilkosoknak

Na ez érdekes gondolat, mert mikor Dávid a halált választotta bennem keserűség volt, düh és gyűlölet a környezete iránt. Én nem Dávidra nehezteltem, hanem arra a sok egoista szarra akik belehajszolták a történtekbe.

nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1139

Bocsi, de erre megint a vallásosban kell reagáljak! Tudod, én nem csípem az offolást!

Amúgy az egyik előző hsz.-odra már reagáltam is ugyanott!

Előzmény: Sgeck0 (1137)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1138

Hát, mán meg is ütöttelek, nem érezted? Lehet, már a légellenállástól eltört a lapát nyele?

A sörözős-átdumálósban benne vagyok! Elébb persze csak így virtuálisan.

Előzmény: Sgeck0 (1136)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.08.23 0 3 1137

Neked nem kell befogadnod a szívedbe Dagobert bácsit, meg semmit se kell csinálnod, akár az anyját is szidhatod, ő akkor is szeret. Ő a szeretet.

Előzmény: nemkelltabu (1129)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.08.23 0 3 1136

ehe wicces vagy. Mér is kéne ellenségnek, ha egyszer benned van az ideg ne sajnálj, vezesd le hehe.

Én amúgy jártam toleranciatanfolyamra 2007-ben és izé.

Nem értem,hogy neked miért szívlapátos az én véleményem, de elfogadom.

Azé  mondom üssé, vezesd le, oszt utána leülünk sörözni oszt átdumáljuk.

Előzmény: nemkelltabu (1129)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1135

Még ne menj el!

Miért szokott lelkifurdalásod lenni? Már, ha megfogalmazható anélkül, hogy valami magáénjellegű dolgot kelljen részletezned...

Meg a magad alatt levés... magyarul depresszió. Érdekes ez, ha az érintett sem látja az okát!

Előzmény: Törölt nick (1133)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1134

Nekem jó, ha odavisszük, de most mennem kell, este reagálok.

Előzmény: nemkelltabu (1132)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1133

Igen, nekem ezzel mindig az a bajom, ha indokolatlanul vagyok magam alatt, még hozzáadódik a lelkifurdalás is, hogy de nincs is rá okom. 

Remélem, Te felerősödsz. Szép napot.

Előzmény: nemkelltabu (1131)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1132

Látod, egy érdekes dolog, hogy erre hivatkozol!

Magam is sokszor szemrehányom magamnak, hogy ilyen átélés után még pesszimista tudok lenni?!?

Másik dolog viszont, hogy szerintem nem csoda történt!

Illetve, ha olvastad azt a beszámolómat, tulajdonképpen 100%-ra nem tudom, mi történt, de úgy vélem, nem a csoda a legvalószínűbb magyarázat. Így viszont sokkal érdekesebb! Az ilyen esetek vizsgálata talán elvezethetné a szakembereket abba az irányba, ahol közelebbi válaszokat kaphatnának a rákkal kapcsolatos kérdésekre, de ehelyett inkább, ha már elnémítani nem tudják az ilyen átélésekről beszámoló embereket, legalább agyonhallgatják az ilyen beszámolókat.

De, ha ezt a szálat folytatni akarjuk, inkább menjünk a Te topicodba, a "Csak úgy" -ba, mert itt hamar OFF zátonyra futunk!

Előzmény: Törölt nick (1130)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1131

Most vettem észre, hogy egy betűt lefelejtettem fontos helyről!

Tehát az adott mondat mégegyszer, a pótolt betűvel:

"...Saját tapasztalatom az, hogy egy nagyon mély csüggedtség, kilátástalanság (nem feltétlen külső, hanem akár belső okok miatt) és elkeseredettség!..."

Mert úgy vélem, hogy az ilyen belső okok még csüggesztőbbek tudnak lenni, mint a külsők!

Előzmény: nemkelltabu (1127)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1130

Szia Tamás.

Az elrohan úgy is, ha nem rontottad el.

Bocs, hogy megint a gyógyulásodra hivatkozom, ami végülis egy csoda, nem segített Neked, hogy átértékelj?

Ezt magamtól is kérdem persze.

Előzmény: nemkelltabu (1127)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1129

"...ezzel sajna részint egyetértek. Az életünk nem a saját tulajdonunk, hanem Dagobert bácsié és aki eldobja az életét az vele fog találkozni. és jajj lesz..."

Nah, többek közt az ilyenek miatt érzem úgy, hogy egyre inkább eltávolodom Dagobert bácsitól!

"...gondoltam az öngyilkosságot, most már túl negyvenen gyávaságnak. Gyávaság, hogy valaki nem tud farkasszemet nézni a lelki terhével..."

Akkor erre automatice életbe léptetem a 1121. hsz.-omban leírtakat, magyarán te meg farkasszemet kell nézzél a jó nagy lendülettel beforgatott virtuális szívlapátommal! :-))

...Azután pedig, a Bélának írtakhoz hasonlóan, átengedem neked a döntést, hogy innentől kezdve ellenségnek tartasz-e, vagy sem?

Előzmény: Sgeck0 (1126)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1128

Mivel ez itt OFF, majd a vallásos topicban válaszolok. :-)

Előzmény: Sgeck0 (1125)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.23 0 0 1127

Szia 'Embi...' !

Szerintem talán nem is az a fő kérdés, hogy mi tudja kicsapni, hanem, hogy milyen érzés az, amikor ki van csapva (a "biztosíték")?

Saját tapasztalatom az, hogy egy nagyon mély csüggedtség, kilátástalanság (nem feltétlen külső, hanem akár első okok miatt) és elkeseredettség!

...Hogy mégis megpróbáljak a kérdésedre némi konkrétummal is szolgálni, nálam pl. olyan érzés gyakran bejátszik, hogy elrontottam az egész életemet, és  már nem tudom visszacsinálni, mert elrohant az idő...

Előzmény: Törölt nick (1124)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.08.23 -1 3 1126

"az életünk nem a saját tulajdonunk, ezért nem is dönthetünk felőle"

ezzel sajna részint egyetértek. Az életünk nem a saját tulajdonunk, hanem Dagobert bácsié és aki eldobja az életét az vele fog találkozni. és jajj lesz.

Én amúgy tinédzserkoromban hősiesnek gondoltam az öngyilkosságot, most már túl negyvenen gyávaságnak. Gyávaság, hogy valaki nem tud farkasszemet nézni a lelki terhével..............

Előzmény: nemkelltabu (1123)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.08.23 0 3 1125

"Látod, én nem olvasom a 'Teremtés kontra evolúci' -t!

(Egyáltalán, a hívő kontra ateista vitatopicok sosem érdekeltek.)"

Pedig wicces hely. A keresztények rendszeresen beégnek és sokat lehet nevetni. eztet még mindig úgy írom, hogy hetente járok templom meg evangélizálni............

Előzmény: nemkelltabu (1123)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.22 0 0 1124

Tamás, Neked mi lenne az, ami kicsapná a főbiztosítékot?

Előzmény: nemkelltabu (1121)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.22 0 1 1123

Szia!

Látod, én nem olvasom a 'Teremtés kontra evolúci' -t!

(Egyáltalán, a hívő kontra ateista vitatopicok sosem érdekeltek.)

Az öngyilkosság viszont érdekes téma, már ha értelmes érvelők veszik vizsgálat alá!

Értelmetlen érvelőknek azokat tartom, akik olyasmiket írnak, hogy az "élet ajándék", meg "az életünk nem a saját tulajdonunk, ezért nem is dönthetünk felőle", meg ehhez hasonló fennkölt, zagyvalék baromságok..! Az ilyenek csak dogmákat szajkóznak értelmes gondolatok nélkül.

Előzmény: hiper fizikus (1122)
hiper fizikus Creative Commons License 2020.08.22 0 0 1122

Egyet értek veled, de lásd a teremtés kontra evolúció vitát, ennek a vitának sem lesz soha vége .

Előzmény: nemkelltabu (1121)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.22 0 1 1121

Helo 'JOP'!

Nem tudom, olvasod-e még a topicodat?

Én azokat, akik kígyót-békát kiabálnak az öngyilkosokra, szívlapáttal verném pofán, jó nagy lendületből!

Ezzel nem kampányolni akarok az öngyilkosság mellett, hanem leszólni azokat a hájfejű, beképzelt barmokat, akik veszik maguknak a bátorságot, hogy ítélkezzenek azok felett, akiknél a keserűség egy adott pillanatban, vagy pillanatokban kicsapta a főbiztosítékot!

Undorító dögök az ilyenek, akik másokat mindig készek elítélni olyan dolgokért, amihez az ítélkezőknek speciel nincs is semmi közük!

Üdv: Tamás

Előzmény: JOP (-)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2020.08.21 -4 0 1120
Előzmény: Z.DANI (1115)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.08.21 -1 3 1119

Találtam egy érdekeset.

Dante poklában az öngyilkosok a Hetedik körbe kerülnek.

Sose olvastam Dante művét, de most kedvem támadt hogy.

Z.DANI Creative Commons License 2017.09.12 0 0 1115

Aki öngyilkos akar lenni,az gondoljon arra:vannak,akik meghalnak egészen kicsi korukban,pedig bizonyára szívesen élnének öregkorukig is akár.Ő,íme nem halt meg kisgyerekként,megérte ezt,megérte azt, íme itt a lehetőség,hogy éljen még, minden egyes pillanatban itt a lehetőség...és tessék,le akar mondani erről!

Aki így gondolja ,megérdemli az életet?

Tudja,mi az élet?

Az élet mindig érdemes,nem is kicsit,csak látni kell!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!