Keresés

Részletes keresés

Tappancs Creative Commons License 2000.03.07 0 0 100
Bezzeg Csernobil még mindig sugároz ...
bikfa Creative Commons License 2000.02.24 0 0 99
Még valami: A kereskedelmi tévék kiválasztása (3 pályázó volt 2 helyre: TV2, RTL, TV3) anno nagy fejtörést okozhatott a testületnek. A politikai döntést ugyanis már meghozták a Gyuláék, de mindezt formalisan (jogszerűen?) is le kellett zongorázni NEKIK. Mivel a TV3 pályázata volt a legjobb, Dr. Révész T. Mihálynak úgy kellett igazítani a feltételeket és a szabályokat, hogy az elvárt eredmény szülessen meg. Ez kb. olyan nehéz feladat volt, mintha egy szépségversenyen a zsűrinek Claudia Schiffert megelőzve, Csala Zsuzsát kéne kihozni győztesnek.
Hááát ...
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 98
Kedves Okos Mikulás,

Egyetértek, azzal a kitétellel, hogy Horn Gyula antiszemitizmusáról nincs információm, én SZDSZ-ellenes akcóként hallottam az esetről.

Akárhogy is, ocsmány az egész... Elejétől-végéig.

Nekem a Hardy-féle híradó hiányzik a legjobban. SZVSZ a kereskedelmi csatornák híradói közül a legkiegyensúlyozottabb volt.

Előzmény: Okos Mikulás (96)
evda Creative Commons License 2000.02.24 0 0 97
Igazad van, ez nem megfigyelési ügy, ez kökemény üzlet,
méghozzá privatizációs!!!
Előzmény: bikfa (94)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.02.24 0 0 96
Kedves maskep!

Ha Horn Gyula antiszemitizmusa ellenére elfogadta volna az ORTT az Írisz ajánlatát, akkor 14 milliárd forintot fizettek volna be az államkasszába, így ha jól tudom a felét. Szóval egyből érintve leszek én is, nem csak az aki nézte a "télen-nyáront". Nem? Szóval nem reklámozzák, de megint az adófizetők szívták meg.

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 95
"Az tehát jó döntés volt, hogy a CME (amit ma már le is nyeltek) nem kapott frekit, ebben oroszlánrésze volt a jobboldali sajtónak, csakhogy sajnos az RTL és a TV2 ugyanazt a mocskot sugározza..."

Kedves Melnyikov,

Biztos ismered azt a viccet, hogy:

- Mózsi bácsi, magáé ez a sok birka?
- Hát, a fehérek az enyémek.
- És a feketék?
- Azok is...

Nem ragozom tovább, de remélem, elég nyilvánvaló. A CME-ről nem tudhatta az átlag magyar tévénéző előre, hogy mocskot fog sugározni, de az RTL-ről igen. Ez alapján nyilvánvaló, hogy (bármely) kereskedelmi csatorna olyan műsort fog sugározni, aminek a legnagyobb a várható nézettsége és egyben legkisebb az elutasítottsága. Mint minden kommersz dolognak csodálatos "polgári" kapitalista világunkban.

A jobboldali sajtó és a baloldali politikai elit tudomásom szerint (és a fentiekből is nyilvánvalóan) nem azért akarta a TV3-at kicsinálni, mert szemetet fog sugározni, hanem... Vajon miért?

Amerikában is nem a szemétért kell előfizetni kábelen, hanem a színvonalas csatornákért. Ez a szexlap-hasonlat nagyon rossz.

És végül, hadd mondjam el, hogy nagyon örülök, mert tegnap megtudhattam, amit amúgy is sejtettem: Végre mindenki jól járt, hogy a TV3 megszűnt: Jól járt az SBS, az RTL, a CME, a jobboldal, a baloldal, a centrum, az ORTT, mindenki...

...Kivéve engem, a nézőt.

Előzmény: melnyikov (90)
bikfa Creative Commons License 2000.02.24 0 0 94
Írod:" Azt volna érdekes tudni, hogy ki mit adott Laudernek cserébe és miért?"
Nem tudom. Megfigyelés ügyben nem vagyok illetékes, talán a Xénia láz ...
A mama letiltása sztori pedig közkeletű.
bikfa
Előzmény: evda (89)
nori Creative Commons License 2000.02.24 0 0 93
én is majdnem, csak azt ne higgye, hogy nem próbálják meg belekeverni OV-ékat
Előzmény: OV (92)
OV Creative Commons License 2000.02.24 0 0 92
Okos Mikulás jó ember. Okosan beszél, nincs is mit hozzáfűzni, egyetértek!!!!!!
Előzmény: Okos Mikulás (91)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.02.24 0 0 91
Ilyenkor sajnálom a liberálisokat. Sajnálom, mert nem képesek elismerni, hogy évekig küzdöttek a kommunisták ellen, aztán lepaktáltak velük. Sajnálom, mert nem képesek elismerni, hogy amíg antiszemitizmussal vádolják a jobboldali pártokat, saját baloldali koalíciós partnerük hoz ilyen alapon döntést.

Igen, pontosan erről van szó. Horn Gyula nem akarta, hogy egy zsidó kézben levő televízió nyerjen tendert. Ezért benyomta a németeket -teljesen törvénytelenül - , akik hálájukat azóta is sűrűn kimutatják.

Milyen kár, hogy Orbán Viktort ebbe nem lehet belekeverni. Intézze csak a baloldal ezt hazai pályán. Azért kíváncsi leszek a Heti Hetesre. Humorizálnak-e majd az MSZP antiszemitizmzusán az MSZP tévéjében.

Előzmény: melnyikov (90)
melnyikov Creative Commons License 2000.02.23 0 0 90
riverain a Lauder Javne gimnáziumról beszélt, kisstílű dolog belekötni a jesivába, a jelenség lényegét illetően tökéletesen igaz megállapítás volt..A Lauderban, ahol Fodor Gábor 95-ös nyulatkozata szerint majd a nemzet vezetőit képzik (nemzetvezetőket? na ez csak vicc.
A Lauderral nem az a baj, hogy zsidó gimi, hanem, hogy egy kétes figura alapította, aki Ukrajnától Szlovéniáig kétes ügyletekbe keveredett, pl. egy FBI listán szereplő szervezett bűnözői körrel is tévézett Kijevben.
Az tehát jó döntés volt, hogy a CME (amit ma már le is nyeltek) nem kapott frekit, ebben oroszlánrésze volt a jobboldali sajtónak, csakhogy sajnos az RTL és a TV2 ugyanazt a mocskot sugározza, az is félelmetes, hogy nem fizetős programként. Az ország fele meg van fosztva pl a Duna tv-től és az MTV2-től, a gusztustalan Fókusz című okádmány ellenben mindenhol jön. Én nem bánom, legyen ilyen IS, de úgy, mint a szexlap, aki akarja, fizesse meg. No meg szükség lenne egy színvonalas MTV-re is. jellemző, hogy az USA-ben már nem egy esetben megakadályozták televíziók arab kézbe jutását, pedig lóvé volt. Valahogy nekünk is el kéne gondolkodni, hogy bizonyos stratégiai ágazatok (áram, gáz, média) ne kerüljön külföldi kézbe. Hiszen egy profitorientált amerikai mammutnak egy érdeke lehet csupán: identitás nélküli konzumidiótákat nevelni, hogy ugyanazt a reklámot, sorozatot tudják nekik eladni, mint bárhol a világon, ergo kisebb költség, nagyobb haszon. Egy amerikai lapban olvastam, majd kikeresem, hogy a piac ellensége a kulturális sokszínűség! Legalább megmondja az őszintét, istenem, ha Orwell ezt látná... Ami nem sikerült a bolsevikoknak és a náciknak, már-már sikerül a MCDonaldsnak: az egyenember.
Az is igaz, úgy látom: a globhalizációnak ez a beteg formája kifulladófélben van, mindenhol újra erőre kap, kapogat a nemzeti tudat.
MB
Előzmény: Chat Noir (68)
evda Creative Commons License 2000.02.23 0 0 89
Azt volna érdekes tudni, hogy ki mit adott Laudernek cserébe és miért?
Tán dekóder tudna rá válaszolni! Mert a mama letiltását nem nagyon hiszem.
Előzmény: bikfa (82)
Lépesméz Creative Commons License 2000.02.23 0 0 88
Rezső,

"Szerintem azért hívták meg a Mao főszerkesztőjét (de soha sem együtt, hogy a másik oldal túlsúlya biztosított legyen), hogy lejárassák, meghogy lehessen demonstrálni: mi bezzeg milyen kurva függetlenek vagyunk. (Csermely se brillírozott.)
Lovast, vagy Langmárt miért nem merték behívni?"

Ezt átgondoltad?

Előzmény: rezső (40)
Tappancs Creative Commons License 2000.02.23 0 0 87
HGy sokat tett azért, hogy az szdsz-nek minél kisebb médiabefolyása legyen. Most meg a piac mondott ítéletet a TV3-ról. Egy hiszteroliberális színfolttal kevesebb.
Nincs tévém és nem is nézem. Csak javasolni tudom mindenkinek.
molar Creative Commons License 2000.02.23 0 0 86
Az Írisz Tv visszavonta bírósági keresetét, amely pernek elsőfokú itéletében az RTL Klubot elmarasztalták.
Nem tehetett mást, az RTL nemrég levetítette a Schindler listáját, ráadásul reklám nélkül.

Egy ilyen tévé csatornát nem lehet megszüntetni, ezt belátta a TV3 is.

:-( :-)

Előzmény: dekóder (83)
akkorcsakmi Creative Commons License 2000.02.23 0 0 85
Hallotta valaki ma reggel 9-kor az ATV-n Hardi tegnapelőtti elköszönésének visszajátszása után azt a kissé meredek szöveget, ami tán véletlenül keveredett adásba (kép ugyanis már nem volt, csak pár másodperc múlva jelent meg a műsorajánlat)? Valami olyasmi, hogy na végre, most majd jönnek a pártok és rendet csinálnak.
Pókerarc Creative Commons License 2000.02.23 0 0 84
Na jó, nincs erre nekem időm. Üdv, kedves rezső!
Előzmény: rezső (77)
dekóder Creative Commons License 2000.02.23 0 0 83
Se Írisz, se per
Az RTL Klub is részt vett az üzletben

Az RTL Klub végleg megmenekült attól a veszélytől, hogy be kelljen fejeznie működését. Az 1997-es tv-pályázaton vesztes Írisz TV új tulajdonosa ugyanis – azonos a perben szintén alperes TV 2 tulajdonosával – tegnap elállt keresetétől.

Egy jogerős ítélet szerint a pályáztatás szabálytalansága miatt az RTL jogsértően jutott működési engedélyhez, ezért szerződését a médiatörvény alapján fel kellene bontani. Ez ellen az ORTT felülvizsgálati eljárást indított, az Írisz TV pedig ellenkérelmet nyújtott be, miszerint a bíróság kötelezze is a médiahatóságot a szerződésbontásra. A társaság tegnap, tehát a tárgyalás előtt egy nappal visszavonta ellenkérelmét a bíróságon. Információink szerint az Írisz TV egyúttal írásban azt közölte a médiahatósággal, hogy eláll az eredeti pertől is, amit az ORTT tudomásul vett. Jogi szakértők szerint így a jogerős döntést nem kell végrehajtania az ettől egyébként is vonakodó ORTT-nek. Az RTL Klub kommunikációs igazgatója szerint „őszinte meglepetéssel értesültek a fejleményekről”.

A New York-i tőzsdén közzétett hivatalos információ szerint egyébként a TV 2 külföldi tulajdonosa egy több ügyletet magában foglaló megállapodás keretében 16 millió dollárt fizetett a hétfőn megszüntetett TV 3-ért az Írisz TV-t is létrehozó amerikai CME-nek. Ugyanakkor megállapodás született arról, hogy a tulajdon felét a TV 2 tulajdonosa 9 millió dollárért továbbadja az RTL Klubnak.

További találgatásokra adhat okot lapunknak az az információja, miszerint a közelmúltban a TV 2 és az RTL Klub tulajdonosai közös vételi ajánlatot nyújtottak be egy budapesti ügyvédi irodán keresztül a TV 3 megvásárlására. Érdeklődésünkre az ügyvédi iroda ezt nem cáfolta, csupán annyit közöltek, hogy az ügyben nem kívánnak nyilatkozni. Az RTL Klub kommunikációs igazgatója, Szabó Stein Imre viszont állította: az RTL ilyen jellegű ajánlatot sem önállóan, sem a TV 2-vel közösen nem tett. Ugyanakkor a New York-i tőzsde hivatalos információi között az szerepelt, hogy a TV 3 16 millió dolláros megvételével egyidejűleg a TV 2 tulajdonosa megállapodott arról, hogy az érdekeltség felét 9 millió dollárért eladja az idei utolsó negyedévben már kis nyereséget hozó RTL Klubnak.

Népszabadság, 2000. február 22.

bikfa Creative Commons License 2000.02.23 0 0 82
Hölgyek és Urak!
Az egyre bonyolultabbá váló ügynek szeretném megvilágítani az EGYSZERŰ hátterét:
A Lauder család, aki a parfüm-iparból szerezte vagyonát egykor úgy döntött, hogy médiavállalkozásba fog. Ez alapvetően a céget irányító - tékozló - fiú ötlete és biznisze volt. Komoly Kelet-közép Európai bástyákat akart kiépíteni (Nova, ProTV, TV3, ...), ez csak részben sikerült, mert a koronaékszer, a TV3 nem jött be. Ezzel együtt lett volna nyereséges a vállalkozás. Ezt a számítást elsősorban a Horn által delegált ORTT elnök és a jobboldali tagok egyszeri paktuma keresztülhúzta. Ennek ellenére a TV3 kábelen, műholdon erőlködött, de pár %-os nézettsége csak a veszteségek termelésére volt jó. Ezt megelégelte a cégben vétójoggal rendelkező Lauder-mama és behúzta a féket, mondván a fiának, hogy fiam a mi családunk azért gazdag, mert eddig nyereséges válkozásokba fektettük a pénzünket. Amit te művelsz az ennek pont ellenkezője. Stop. Az SBS ezt látván egyszerűen felvásárolta a konkurenciát és a többi már ismert ...
Ezek után megfogalmazhatók a kérdések:
- A kitünően tájékozott és jólképzett TV3 vezetők, profi újságírók ezt nem látták? Miért csinálnak úgy, mintha meglepetés lenne?
- Siránkozó sajtómunkások munkahelyük elvesztését miért nem a hitegető IRISZ tulajdonoson kérik számon? (Ennek is a kormány lesz az oka?)
- Mi lesz a román ProTV-vel és a Cseh társával? (megjósolható)
Üdv mindenkinek:
bikfa

PS: Érdekes politikai aspektus: Amerikában a Lauderék egyébként kőkemény republikánusok. George Pataki teljes kampányát (a zsebkendőtől a wc-papírig) ők finanszírozták.

nevtelen Creative Commons License 2000.02.23 0 0 81
"Hallottam Gyárfást panaszkodni, hogy milyen nehezen talál egy-egy nívósabb újságírót jobbról..."

Valszeg jobbra sokkal igényesebb mint balra. Ld. pl. Verebes...
:-)

Előzmény: Esbeta férje (76)
Zénó Creative Commons License 2000.02.23 0 0 80
Bocsesz, természetesen Magyar ATV!
Előzmény: Zénó (79)
Zénó Creative Commons License 2000.02.23 0 0 79
Az UPC Magyarország kábelen adja a Magyar ATN-t - benne a Napkeltét - a TV3 helyén.
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.02.22 0 0 78
Miért akkora ügy, hogy megszűnik nyolc nézhetetlen magyar adóból egy? Még mindig ott marad hét, ahol ki-ki megtalálhatja a kedvenc farfejű riportereit, szappanoperáit, klipjeit és akciófilmjeit.

Majd akkor ébresszetek fel, ha a háromnevű le akarja nyúlni a Duna Tévét. Akkor megyek veletek pofozkodni. :)

rezső Creative Commons License 2000.02.22 0 0 77
Kedves Pókerarc!

Nem beszélek mellé. Pontosan azt írom, ahogy gondolom.

Te viszont mindenáron és igen agresszívan értelmezel félre kérdéseiddel. Mintha egy Gyárfás, vagy egy Bánó...

Előzmény: Pókerarc (66)
Esbeta férje Creative Commons License 2000.02.22 0 0 76
Hallottam Gyárfást panaszkodni, hogy milyen nehezen talál egy-egy nívósabb újságírót jobbról...
(a sok tehetséges közül-ez már saját megjegyzés)
Előzmény: Pókerarc (49)
General Robert Lee Creative Commons License 2000.02.22 0 0 75

Hát szerintem abba kéne hagyniuk a folytonos antiszemitázást, és nácizást, de a legjobb lenne ha csendben feloszlanának, valahogy úgy mint a Tv3.
Előzmény: domino900 (74)
domino900 Creative Commons License 2000.02.22 0 0 74
Igaz, de akkor sem nevezhető az SZDSZ szélsőbalosnak. Én sem tudom, hogy ők most akkor baloldal, vagy jobb, de ez nem a mi bajunk, hanem az övéké.
Szerintem ők sem tudják, hogy mit csináljanak.
Előzmény: General Robert Lee (73)
General Robert Lee Creative Commons License 2000.02.22 0 0 73

Csakhogy az szdsz egy olyan stílust képvisel, ami nehezen sorolható be az irányzatok közé. Néha balosan viselkednek, néha kicsit jobbosak a gazdasági elképzeléseik. Egy biztos, amit a közéletben művelnek, az nekem nagyon antipatikus, és semmiképpen nem lehet őket centrumnak nevezni!
Előzmény: domino900 (72)
domino900 Creative Commons License 2000.02.22 0 0 72
A komcsik a szélsőbal.
A zsidók egy nép. Meg egy vallás.
Előzmény: General Robert Lee (71)
General Robert Lee Creative Commons License 2000.02.22 0 0 71

Domino900!

Én egy szóval nem neveztem a Mancsot komcsi lapnak. Ők egy másféle szélsőséget képviselnek, olyat amit az szdsz képvisel, mely a magyarság nemszeretetéből áll, és emellett visszaélnek zsidó mivoltukkal. Aki őket bírálja az antiszemitának van kikiáltva. Ez is egy szélsőség. nem csak a szélsőbalosság.

Előzmény: domino900 (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!