Szomorú vagyok...
Volt egy szuper jó koncepció, erőszakmentes, valódi mese- és rajzfilmeket vetítettek, sőt viszontláthattuk a régi, kedvenc meséinket, melyeken szinte mi is felnőttünk!
Aztán mi lett? Amerikai szemét kezdéstől zárásig. Ráadásul amik most mennek azok elé biztos nem engedném oda az unokámat! Csak néha, néha van egy normális, aranyos mese. Miért kell ebben az országban mindent tönkretenni?
Választottbírósági eljárást kezdeményezett a Minimax Rt. a Minimax.hu domainnév jelenlegi tulajdonosa és üzemeltetője, a Minimax Bt. ellen. Az ügy érdekessége, hogy a Minimax Bt.-t hat évvel a tévécsatorna hazai indulása előtt alapították, s a domainbejegyzés is megelőzte a Minimax tévécsatorna védjegyként való bejegyzését.
Van 1 jó hírem: Szeptember 15 után menni fog az adás újra az AM micron.
De van 1 rossz is, ami csak azoknak szól, akik lusták voltak szerződést kötni az AHRT-vel, mert vagy nem tudták, vagy sajnálták azt a havi bruttó 131 forintot, amit le kellett vona szurkolni a szolgáltatásért havonta. Sajnos szeptember 15- után csak a dekóderrel rendelkezők tudják majd venni az adást. Köszönjétek meg ezt azoknak, akik nem kötöttek szerződést, ugyanis ez valóban 1 szolgáltatás, és ára szerintem elfogadható, főleg ha azt veszem figyelembe, hogy egy doboz cigaretta már 270, 1 üveg sör pedig 170 körül ketyeg. A benzint már nem is említem....
Szóval mindez csak a "magyaros mentalitásnak" köszönhetö, a "minek fizessek éert, úgyis nézhetem"
Azért (mint előfizető)kíváncsi leszek a kódolás milyenségére, mert ugye lehet, hogy majd ismét beindulnak a dekódergyártó kisiparosok... DE! majd a magyar +oldja, hogy ne kelljen fizetni, utána meg zúg búg, ha majd az egész úgy ahogy van megszűnik:-(( Aztán majd lehet nézni az Állami adót....
Szóval szeptember 15 től ismét nézheti a gyerek az adást. Már ha előfizetünk...
A kölykeim már Minimax-függőek. Minden este ordítozni kell, ha híradót akarok nézni. Tényleg nagyon jó, végre valami, ami elé oda merem engedni őket. Bár negatív beütések is vannak: Némi amerikai mocsok is feltünik néha. Múltkor pl. egy szombat délelött ott hagytam a kölköket a magyar népmeséken, mire visszamentem már valami Kriptamesék című borzadály ment. Tán rajzolva se kéne öt éves kölyköknek rohadó hullákat mutogatni. Ráadásul ostoba, hajánál fogva előrángatott sztorival.
Jó lenne, ha ha a Minimax megmaradna saját kultúrkörünkben.
arra célzott h az msat tv vezetői miután hónapokig nem fizettek az antennahungáriának és a munkatársaknak leléptek izraelbe.
pedig ott szerettem meg a fecsegőtipegőket, meg a hé arnoldot,lásd kultúra topic: hánnyok a nikkeloldontól.
Fogták és egy magyar népmese kellős közepén eltűntették a műsort reggel 10kor. (még mielőtt a királyfi kiderítette volna, hogy ki volt az aranyruhás lány)
Jöttek a színes csíkok, meg az őrült kapcsolgatás, hogy az adó ment ki vagy mi van. Aztán este láttam az obligát szöveget, hogy kódolták. (mert persze nem olvastam ezt a topicot:)
Az MSat helyére kerül, ha jól tudom, amelynek (MSat) vezetői rövid időre 1 ismert K.-Keleti üdülő "övezet"-re távozotak "osztály"kirándulni. Amúgy Minimax rulez (jobb mint a TV3 volt)
hat, hogy jo e... az meg kerdeses. nem biztos, h a rajzfilmek tobbsege eleri a mai gyermekek ingerkuszobet. bar a kezdemenyezes szepnek indult... hogy eletkepes e, majd kiderul.
Tenyleg jo. Egyebkent reggel es kora este van adas. A fennmarado idoben jelenleg semmi nincs, viszont hamarosan indul a Game Channel, ami szamitogepes jatekokkal foglalkozik majd...
Végre 1 színvonalas rajzfilm csatorna indult el MA.-on is, csak sajnos nem mindenhol fogható.
Régi magyar rajzfilmek: Pityke, Kukkori, Mek-Elek, Bubo dr., stb.
Én is csak véletlenül 1 ismerősömnél láttam ahol AM-micro van...
Tudjátok hol (lesz) még fogható?
Lesz-e teljes adás idő (most ha jóltom csak este muxik)
vagy egyeb infok