Keresés

Részletes keresés

micu Creative Commons License 2000.02.21 0 0 62
Az olyan jellegű feladatokra, ahol szükség van desktopra, azaz Jucika szöveget szerkeszt vagy ilyesmi, ott a KDE, vagy a GNOME, ahol ugyanúgy lehet pakolászni az alsztalban mint W$ alatt. De a legfapadosabb ablakkezelőben is van menü ahonnan a user a programot indítja, azaz nem a fa struktúrában kell keresnie. Ahol nem képzett userek vannak, 90%-ban a KDE megy, ami nagyvonalakban ugyanazt a felületet adja, mint a W$, csak vannak virtuális asztalok is, ami
sokat javít az áttekinthetőségen. De ha mindenáron ragaszkodsz a konzolhoz, a shell egy tab-ra felsorolja az adott karakterlánccal kezdődő parancsokat. Ebből a szempontból sokkal fejlettebb mint a W$, bár állítólag az NT registry-be is be lehet valamit írni hogy tudja ezt.
Egyébként bármilyen monitort be tudsz állítani a linux alatt, ha ismered a vizszintes/függőleges frissítési frekvenciákat, vagy azt mondod neki, hogy ő egy valamilyen monitor (pl nem-interlészes, stb). Ezen a téren egyébként W$-ral is lehet nagyokat szívni, különösen a gyártók által adott képernyő beállító szoftverekkel, bár a VGA üzemmódban való újraindítás legtöbbször segít. A hardvertámogatás egyébként főleg a gyártók dolga (a W$-hoz sem a Microsoft írja a legtöbb drivert), most hogy terjed a Linux, egyre több gyártó is támogatja.

Üdv:Micu

Előzmény: pancho (61)
pancho Creative Commons License 2000.02.21 0 0 61
John Zero:
"A legtobb user meg uj programot se "tud" telepiteni. Azaz tudna, csak fel tole, hogy elrontana a gepet, stb."
Meg nem azért fizetik. Azt meg ne várja el senki tőle, hogy ingyen dolgozzon valamit. Pláne ha van rendszergazda is a cégnél (mert aki otthon tud mondjuk Win95/98/NT-t telepíteni + konfigolni, nem hiszem el, hogy a vállalat ügyfélgépén nagy gond lenne neki ugyanezt megtenni).
Én is csatlakozom a Jucika a Holdban van véleményhez. Azért, mert a Unix - amúgy nagyon logikus - soklépcsős címtárszerkezetében (directory structure) esetleg nem találja meg, amit keres, a Windowsban meg oda rakja, ahova akarja, meg kipakolja a szükséges mappákat/fájlokat az Asztalra, és nem kell utána bogarásznia, hogy hova a fenébe mentette. Valljuk be nyugodtan, a Unix rendszerek még elég nehézkesek a kvázi-számítógépanalfabéta felhasználók részére. A Windowshoz képest nagyon.
(Talán nem véletlen, hogy az újabb Linuxok is kezdeik átvenni a Windows egyes dolgait, pl. már a telepítés kezdetétől grafikus felület, grafikus felületen való konfig stb., de a hardvertámogatásuk még mindig nagyon messze van a Windowsétól pl. 14"-os monitorok terén is, pedig az nem a legelvetemültebb HW-cucc.)

micu Creative Commons License 2000.02.20 0 0 60
Én is voltam anno az istenség kategóriában, azon kevés programozók közé tartoztam, akik ki-be járkáltak a gépterembe... régi szép idők, az akkori mainframeknek olyan paramétereik voltak, hogy azon még a win95 sem igen menne el, linuxból is csak a fapados...
Nekem az a tapasztalatom, hogy bármilyen vállalati környezetbe szükség van valamiféle rendszergazdira. Kisebb cégeknél ezt esetleg meg lehet oldani külsősökkel, vagy ha valaki a cégnél mellesleg ért ehhez is. Nagyobb cégeknél > 10 gép viszont már felelőtlenség igy megoldani a dolgot.
A linuxos gépen pötyögő jucik azért nincs a holdban, mert a linux grafikus felülete igen nagy métékben konfigurálható. Egyebek között a Windows felülete is beállítható, ha valaki azt szereti. És hogy mennyire lehet rá szép felszínű klienst csinálni, lásd http://www.linux.uzlet.com (kis önreklám :)). Jucika ebben az esetben teljesen csereszabatos, neki egy ugyanolyan felületű progit kell kezelnie mint NT alatt. De ha csak a novell vagy az NT server helyett telepítesz linuxot, már az is valami, és ehhez nem kell speciális szoftver és klines oldalon a windows-ok vidáman NT szervernek nézik a linuxos szervered. (De ha akarod, Novell-nek is nézhetik...)
A rendszergazdi már más lapra tartozik, itt viszont vehetsz magadnak ilyet is, olyat is, sőt olyat is ami mindkettőhöz ért.
A problémát szerintem ha megoldani nem is, de legalább megbeszélni meg lehet a törzsasztalon is, szerintem az itt folyó viták egy része átszivárog a közéletbe is. Az ilyen helyeknek egyre nagyobb a véleményformáló ereje.

Üdv: Micu

Előzmény: Törölt nick (58)
Aty Creative Commons License 2000.02.20 0 0 59
O.K. John Zero!
Igazad van a Mac-kal kapcsolatban, de. Én használtam már almást és valóban más dimenzió, mint egy noname PC. Csakhogy ez egy más PC-s kultúra más előzményekkel. Szoftvert például itt Európa közepén bajos hozzá szerezni. (Bár pl. Office létezik.) Ezenkívül nyomulj be bármelyik jónevű(nek mondott) szervízbe és tegyél fel néhány kérdést a Macintosh-al kapcsolatban. szerintem egy hétig söprögetik az álkapcájukat...
Más
Még mindíg kitartok amellett, hogy a mezei júzer ne telepítsen programokat
a munkahelyén, mert a következményekkel általában nem neki kell megbírkóznia.

Aty

Előzmény: John Zero (57)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.20 0 0 58
Aty, akkor sorban. Valahogy úgy, ahogy azt az (56)-ban írtad.

(57) 30 év alatt én mindenféle júzerrel találkoztam. Én még az istenség-féle kategóriába is tartoztam bizonyos ideig (nagygépes világ, a gépterembe földi halandó csak levegővételi engedéllyel, papucsban, láb és kézmosás, illetve mindenféle rituálék alkalmával tette be a lábát.

Én találkoztam már habzószájú megrendelővel is, nemcsak beosztottal. Nos ezeknek ugyanaz szok lenni a problémájuk, mint a linuxosoknak a Windows-zal, szeretnék tudni, átlátni és megérteni, meg kézbentartani a rendszerüket (ami valljuk be természetes igény).

Az ilyen kis megrendelő meg baromra nem szeretne kérni a rendszergazdától való függőségből, magyarázhatod neki. Több olyan helyet ismerek, ahol a főnöknek elege lett a dologból és kivágatta a francba a drága hálót. Most valami adathordozón kommunikálnak, mert azt át tudják tekinteni. Ilyen is van.

A nagyobb cégeknél ez persze másként van. Főnöke válogatja, na meg a főnök barátai, illetve tanácsadói azok, akiknek hisz, hogy mi fog történni.

Ennek a szakmának a lefontosabb szabálya, hogy a pofafaktor dönt. Ezért sem értem a linuxos hőzöngést. Kaptam már én is olyan kérdést, hogy a Novell (stb.stb.stb.) miért nem nyitott forráskódos?

A linuxos gépen pötyögő Jucika pedig pont azért van a Holdban, mert az adott munkakörre csereszabatos ember kell. Ez pedig odébb van, mert annak is örülnének, ha tömegesen lenne IT-t már szocializált emberek.

Ezt a problémát pedig nem nekünk kell itt a tasztalon megoldani, ehhez sok és komoly politikai döntés kellene, ami nagyon régen hiányzik (nem a Windows-Linux ellentétre gondolok, hanem általában az IT-re).

John Zero Creative Commons License 2000.02.20 0 0 57
Aty:
"A legtöbb vállalatnál a következő a szitu: a júzer nyomja a melót és ne a munkahelyén élje ki buherátori képességeit."

Na igen. Alap programok fel, aztan kesz. A legtobb user meg uj programot se "tud" telepiteni. Azaz tudna, csak fel tole, hogy elrontana a gepet, stb.

"Gondoljatok bele egy olyan munkahelyen, ahol a kolléganők az insert billentyű szerepével sincsenek tisztában csak egy valamilyen szinten "felhasználóbarát" rendszer lehet elfogadott."

Igen. De arra, hogy nem a legfelhasznalobaratabb rendszer a gyoztes, szinten van pelda: lasd Macintosh (bar most az iMac jon fel).

Hiaba volt a legfelhasznalobaratabb rendszer, megis a Windows lepett a helyebe (gondolom foleg az MS Office miatt, meg ilyenek, na meg az ara miatt).

Előzmény: Aty (55)
Aty Creative Commons License 2000.02.20 0 0 56
Miért kéne Jucikának tudnia arról, hogy a cégnél van egy Novell, NT, Unix, ... szerver. Jucikának valószínűleg van egy Windows x.y-ja és örül, ha megtalálja a power gombot.
A véleményem mint rendszergizdának: majd ha jucika is linux-os kliensgépen dolgozik, akkor lehet temetni a Windows-t. De addig el kell fogadni hogy létezik...
Szerintem te még nem találkoztál a habzó szájú, magukat vérprofinak képzelő júzerek rohamával.

Üdvözlet,
Aty

Előzmény: pancho (49)
Aty Creative Commons License 2000.02.20 0 0 55
Szervusz kedves Kopasz (Dakota?) indián!

Teljesen igazat adok neked! Egy profitorientált cégnél egy a lényeg: dőljön a lé. (Márpedig a gengszterváltás óta csak ilyen cégeknek kéne létezniük!)
A legtöbb vállalatnál a következő a szitu: a júzer nyomja a melót és ne a munkahelyén élje ki buherátori képességeit. Az IT átadja a vasat többnyire a picipuha szoftvereivel és neked semmi jogod arra, hogy átkonfiguráld a rendszert. Ebben az esetben a Windows meglehetős stabilitással eldöcög. A Micro$oft azért létezik még mert kereslet van a cuccaira.
Gondoljatok bele egy olyan munkahelyen, ahol a kolléganők az insert billentyű szerepével sincsenek tisztában csak egy valamilyen szinten "felhasználóbarát" rendszer lehet elfogadott.
Üdv,
Aty

Előzmény: John Zero (46)
micu Creative Commons License 2000.02.20 0 0 54
Sajnos, csak 99/11-em van :-(
Üdv:Micu
Előzmény: SaGa (52)
SaGa Creative Commons License 2000.02.20 0 0 53
Bocs!

a 7. oldalom kezdődik, a 9. a vége...

SaGa

Előzmény: SaGa (52)
SaGa Creative Commons License 2000.02.20 0 0 52
Sziasztok!

Pimasz leszek és önreklámozó...

Az összes, ehhez hasonló irányba elment topichoz ott a hozzászólásom az
Új Alaplap 1999/10. szám 9. oldalán kezdődő cikkben.

SaGa

Degeczi Creative Commons License 2000.02.20 0 0 51
OFF, de szep emlek :-)
A Coreldraw 2.0 egy komoly, felnott program volt a Win3.1 idejebol. Az 1M-s 286-on Win3.0 alatt a Corel 1.2-t hasznaltam, 3 lemez volt az egesz (program, fontok, filterek). De mar ez is '90-ben jelent meg.
Előzmény: John Zero (48)
micu Creative Commons License 2000.02.20 0 0 50
Üdv:

Tmurphy: "a Win2K sokkal gyorsabban működik..." Hány mega rammal ? M$-ék egyébként azt mondták, hogy adott hardveren a 95/98-nál is sokkal gyorsabb. Ez pedig szerintem csak többprocesszoros, legalább 128MB rammal rendelkező configgal lehet... Egyébként az Intel-ék is azt mondták hogy jóval erősebb vas kell alá ..
John Zero:
"Requires Windows Media Player" Na, pont ez az a dolog, ami miatt tartok a W2K-tól. Ha ugyanis az internet szerver oldalát is sikerül megszerezniük, ontani fogják magukból a gagyi egyplatformos, zárt forráskódú, sőt a visszafejtés is a licenszben megtiltó protokollokat, amikről senkinek nem lesz fogalama, valójában mit csinál. Ez hosszabb távon oda vezet, hogy aki a W2K forráskódjával rendelkezik, az bármit megtehet, senki nem fogja tudni ellenőrizni. Félek, 10 év múlva a háló, ami ma számomra a szabadságot jelképezi, az elnyomás egyik ezközévé válik, mindenütt ott lesz a Nagy Testvér.
Más: "Akkor meg az NT5 hibája, hogy csak Intel alatt fut.." Na igen, ez a másik bajom a W$ monopóliummal. Csak azok a hardver platformok fognak élni, amit M$-ék támogatnak. Ezáltal úgy irányítják a hardver piacot, ahogy akarják.
Kopasz Indián:
"A Linux az bizony kurva olcsó, de a könyvelöirodában nem szoktak olyanul tudni ..."
Mert W2K-ul, vagy Novellül igen ? Megnézem én azt a Jucikát, aki fel tud rakni egy Novell szervert! Nem is beszélve az esetleges adatbázisszerverről, stb. Az a rendszergizdi pedig, aki nem tud felrakni egy RedHat linuxot, jobb ha sürgősen keres valami más, a képességeinek megfelelő elfoglaltságot...
Pancho: Hát igen, a W2K lassan tényleg eléri a linux színvonalát, legalábbis a szolgáltatásait illetöen... Kérdés csak az milyen áron, és hogy jó-e ez bárkinek is, az M$ kivételével ?

Üdv:Micu

pancho Creative Commons License 2000.02.20 0 0 49
A Win2K-ban is administrator (rencergizda) jog kell ahhoz, hogy pl. programot telepíts, törölj stb., tehát mindez itt is igaz.
Már megadhatók lemezkvóták (persze csak NTFS5 fájlrendszerrel), stb., stb. Szóval csakugyan egész jó a rendszer (mondhatni benne van mindaz, amit az Unixosok mindig hiányoltak). Mountolás szintén van (ha elfogynának a betűk).
Én mindenesetre találtam nála hibát. Az Easy CD Creatorral kifeküdt mint állat (kék képernyő, és ezután nem hajlandó bootoláskor egy stop errorról továbblépni, pedig ez már a végleges verzió, nem beta).
Előzmény: micu (32)
John Zero Creative Commons License 2000.02.20 0 0 48
En most nem mondtam, hogy szar a windows. (Persze ettol meg lehet szar ;)

A Windows 2.1 meg tenyleg szar volt ;) Meg program manager se volt hozza, az csak a 3.0-ban jott be. CorelDraw (2.x?) viszont mar volt ala, ha jol emlexem ilyen festo-emberek ikonnal.

Viszont az NT5-ot ugy be-hypeoljak, mintha valami vilagmegvalto dolog lenne (hogy vegyek a parasztok). Pedig csak egy egyszeru oprendszer, A Windows NT4 rakovetkezo valtozata. Van benne sok ujitas, igen, de ezek tobbnyire 4 eves hianyossagok javitasai (pl. DPMS monitor kezeles, stb.) Erre azert nem kellene ilyen buszkenek lenni...

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.20 0 0 47
John Zero, nem kellene inkább szakmai érveket hozni? Szerintem az a topik nem arról hogy szól hogy szar a vindóz, nem arról szól, hogy miért utálom a vindózt.

Olyan, hogy jó rendszer, nos olyan nincs. Ha neked, pl. valami ősi időkben egy vágó plottert kellett üzemeltetned, akkor nem az volt a kérdés, hogy a Windows 2 pont akármennyi milyen szar volt, hanem azt, hogy menjen a munka, és dőljön a pénz. Ilyen kurva egyszerű ez ma is.

John Zero Creative Commons License 2000.02.20 0 0 46
hontalan:
Aha.
Ezekszerint ha a Windows 3.1 nekem mukodik, akkor az egy jo rendszer es mindenki aki szidja, az csak becsmerli.
Előzmény: hontalan (45)
hontalan Creative Commons License 2000.02.19 0 0 45
Kedvwes Újlaki!
Van olyan tapasztalatod, hogy a Windows 2000 nem működik, ráadásul bizonyítottan nem a kezelő averziója vagy képzetlensége miatt?
Érdekes, nekem működik.
Hontalan
Előzmény: Újlaki (42)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.19 0 0 44
Akkor most az a kérdés, hogy Magyarország eurokonform lesz, avagy sem. Meg annál is sokkal érdekesebb, hogy erre milyen szakmai körök fognak felfigyelni. És mit fog szólni hozzá a másik oldal.

Az amerikaiak számára a szabadság fontos, és nem is akarnak semmit sem csinálni, de az európaiak másképpen ítélik meg.

Ez ugy hír. A hír mint tudjuk az, amit valaki elhallgatna. Minden egyé csupán reklám.

johannes Creative Commons License 2000.02.19 0 0 43
Számítástechnika - Windows 2000: német fenntartások
-egz erdekes MTI hir... -
BP0258 4 250 MTIk3035 kod: számítástechnika/IPAR fk: DE/US
ld: Dorogman László, az MTI tudósítója jelenti: Berlin,2000. február 18., péntek (MTI) -

A német hatóságoknak fenntartásaik vannak a Microsoft által az amerikai piacon csütörtökön forgalomba hozott Windows 2000 szoftverrel kapcsolatban, emiatt késedelmet szenvedhet a program megjelenése a németországi piacon. Mint
berlini lapok pénteken megírták, a német szakembereknek biztonsági
aggályaik támadtak amiatt, hogy az új szoftver egy része, a Diskeeper
nevű rendszerkarbantartó program az Executive Software nevű alvállalkozó cégtől származik; ennek a főnöke, Craig Jensen pedig nyíltan hirdeti rokonszenvét és tagságát a szcientológia egyházban. Ez a szervezet huzamosabb idő óta szálka a német hatóságok szemében, s az alkotmányvédő hivatal (belső elhárítás) megfigyelés alatt tartja a szervezet németországi irodáit és
tevékenységét. A Diskeeper felülvizsgálatát, amelyhez a Microsoft már
beleegyezését adta, a Szövetségi Informatikai Biztonsági Hivatal fogja elvégezni, mégpedig az Egyesült Államokban. A vizsgálat célja annak
kiderítése, vajon a számítógépek merevlemezéről (winchester) a tulajdonos
tudta nélkül eljuttathatók-e személyes adatai harmadik személyekhez (hatóságokhoz). Ez ugyanis lehetőséget teremtene a felhasználók
ellen irányuló adatgyűjtésre. A Windows 2000 szoftvert elsősorban üzletembereknek ajánlja a Microsoft. Németországi bemutatása a
jövő héten kezdődő CeBIT informatikai vásáron esedékes. +++
gke/kdl 16.02 LMT 1180200 11773

Előzmény: Újlaki (42)
Újlaki Creative Commons License 2000.02.19 0 0 42
"...Nem tudom ezzel ki hogyan van, de szerény véleményem szerint egy programot akkor becsméreljen valaki, ha képes arra, hogy annál jobbat készítsen. Nem szeretni lehet... "

Ne haragudj, de ez egyszerűen hülyeség. Utoljára ilyet a párt- és KISZ-titkárok mondtak, csak program helyett rendszer volt a mondatban.

Ha rossz az autót, a tévéd, ha beázik a fürdőszobád, ha lezuhan a repülő, akkor kuss, mert csak az kritizálhatja, aki jobbat tud csinálni? Képzeld el, hogy kifesteted a lakást, és foltos lesz a fal. Amikor szóvá teszed, a kőműves aszondja: - Uram, hölgyem (nem kívánt törlendő)! Meg tudja szebben csinálni? Nem? hát akkor legyen szíves, fogja be a kedves pofáját! Akkor becsmérelje a munkámat, ha jobban meg tudja csinálni!

A kőkorszak vége óta munkamegosztás van: aki jobban tudja, az csinálja, a többiek meg valamivel fizetnek érte. Ha valaki rosszul csinálja, akkor visszakérik a pénzt.

Más kérdés, hogy ha valami nem működik, rosszul működik, és ezt valaki szóvá teszi, azt a magyar nyelv elfogadott szemantikája szerint nem becsmérlésnek nevezik.

Előzmény: Tmurphy (37)
John Zero Creative Commons License 2000.02.19 0 0 41
vbela:
"- Azért mert az Intel nem támogat több procit együtt. Ugy az is az NT hibája, ha nincs megfelelő vas?"

Akkor meg az az NT5 hibaja, hogy csak Intel-alapu gepen fut.
Mondjuk ok, legyen eleg a 16 processzor, de ezt a Win2000-nek csak a legdragabb valtozata tamogatja. Azaz ez plusz koltseg.

Előzmény: vbela (40)
vbela Creative Commons License 2000.02.19 0 0 40
>Es miert csak 16 processzort?

- Azért mert az Intel nem támogat több procit együtt. Ugy az is az NT hibája, ha nincs megfelelő vas?

- Mert ennyi is bőven elég :)

De asszem ezek a beszólásoknak semmi köze a topic címéhez.

Előzmény: John Zero (35)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.19 0 0 39
Nos, mindenféle gépeken mindenféle windózok futnak. Meglehet, hogy véres a torka itt-ott, de müxik, és stabil.

Robicsek a NASDAQ-t említette, de fel lehet hozni a VISA-t.

Személyes tapasztlat: Tmurphy-t támasztja alá. Az igaz, hogy többet kér mint egy W98, vagy W98SE. A lelke neki ott van, hogy bizonyos felteleíett programok még nincsenek W2K-ra kihegyezve. Ekkor diszkréten maga alá csinál a sw, vagy speciális esetben a W2K (Easy SCSI 5.0 pl.)

Stabilitás, ha én nem b@sztam el a dolgokat, akkor megy. De a debugolást érdemes végig csinálni. Ja, és ciki, de azért jó sok mindent át kell tanulni.

Kisebb helyeken van neki egy nagy előnye: olcsóbb az üzemeltetés. Ezt a novelles specialisták nagyon tudják utálni, hiszen, ha a Novellel valami baj van, akkor az tíz rongy óránként. Szerencsére évi egy-két ilyen szok lenni.

De egy favágó helyen (5-10 gép) eéág egy W2K. Na persze drága, de valakinek össze kell vetni a Novellel.

A Linux az bizony kurva olcsó, de a könyvelő irodában nem szoknak olyanul tudni, tehát oda fogunk jutni, ahol a Novellnél vagyunk (Support oldalon).

Tényleg mennyibe kerül ma egy linukszos rencerszoftveres?

A W2K alapvető idomításához nem kell sok ész (a berhelés persze nem ez a kategória).

John Zero Creative Commons License 2000.02.19 0 0 38
Knight:
A video, amit belinkeltel:

"Requires Windows Media Player"

Na errol ennyit ;)
Felrakhattak volna Real formatumban is...

Előzmény: Knight of Improbability (30)
Tmurphy Creative Commons License 2000.02.19 0 0 37
Üdv!

Érdekelne azért, hogy akik ilyen szépen kifejezik negatív véleményüket a rendszerről, azok egyáltalán látták-e már működés közben.

Nem tudom ezzel ki hogyan van, de szerény véleményem szerint egy programot akkor becsméreljen valaki, ha képes arra, hogy annál jobbat készítsen. Nem szeretni lehet...

Micu, a Win2k sokkal gyorsabban működik egy mezei Intel Celeron-on is, mint az NT 4-es.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe Knight of Improbability asztaltársunk által közzétett linket, igaz közel másfél órás anyagról van szó, de érdemes végignézni.

Tmurphy

robicsek Creative Commons License 2000.02.19 0 0 36
Ha már különbözo" siteoknál tartunk, akkor azt szoktam mondani, hogy ha a NASDAQnak teljesítmény, meg megbízhatóság szempontjából jó a Windows (mert teljesen azon fut), akkor azért az nem semmi.
A Dell.com különben nem No 1 e-commerce site, ha a forgalmat nézzük, de mindegy.
John Zero Creative Commons License 2000.02.19 0 0 35
Knight:
De allitod-e azt, hogy a Dell cegnel minden egyes gepen Win2000 fut?
Szerintem nem.

A videot nem neztem meg, de ha a lenyege szerepel valami HTML oldalon, akkor azt elolvasom.

"Encrypting, journaling file rendszer."

Csak eppen valoszinuleg nem az export verzioban. Bar a torvenyjavaslat az exportkorlatozasok feloldasara mar talan nemsokara ervenybe lep, de addig... Na mindegy. Mindenesetre a titkositas is mar minden normalis rendszerben megtalalhato.

Journaling file rendszer -- ez is ma mar kb. minden modern op. rendszerben megtalalhato (a Win98 az nem op. rendszer ;)

Power-management laptopokhoz: ez se ujdonsag, a tobbi Windows valtozat mar reg tudja, es mas op. rendszerek is.

Terheles elosztas - eddig is hasznaltak Unixos clustereket sok helyen. Orulok, hogy vegre a Windows is eljutott idaig ;)
De miert csak 32 gepet tud?
Es miert csak 16 processzort?

IPSEC ... nem rossz. De ez se ujdonsag mar. Linux ala legalabb 1-2 eve mar letezik.

Előzmény: Knight of Improbability (30)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.19 0 0 34
Tasztaltársak! Volt egy idedobott csont (8. hozzászólás). Elsiklottatok felette?
micu Creative Commons License 2000.02.19 0 0 33
Egészen addig a pillanatig, amíg nem jön egy terrorista, aki megfinanszírozza a forráskód visszafejtését az első biztonsági hibáig, és le nem gyalulja az egészet... Persze, ezt nem most érdemes megtenni, hanem ha már jó sok W$2K rendszer lesz.
Üdv:Micu
Előzmény: Knight of Improbability (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!