Ha tanulni akarsz, számtalan reiki tanárt találsz. Első lépés legyen, hogy tudakold meg a tanár mestervonalát. Ha konkrét vonal helyett nyakatekert mesét ad elő, felejtsd el. Például a RAI-nak nincs mestervonala.
A rövid vonalakat azért javasolom, mert kevesebb a hozzáadott okosság. Legyen a tanárnak írott tanfolyami jegyzete, amiből később vissza tudod keresni a gyakorlatokat. A tanár legyen elérhető a tanfolyam után is, ha kérdéseid vannak. Bővebben olvashatsz: https://reikidunavarsany.hu/reiki-hitelesseg/
Budapesten folyamatosan indulnak tradicionális reiki 1 és 2-es tanfolyamok.
T R A D I C I O N Á L I S R E I K I
Egy a számtalan út közül, amely a teljesség felé vezet.
Mikao Usui, egy a múlt század elején Japánban élő szerzetes életét tette arra, hogy megtalálja, hogyan gyógyította Jézus a betegeket. A választ végül is ősi buddhista iratokban, több ezer éves szanszkrit szútrákban találta meg és Reiki-nek (univerzális életenergia) nevezte el. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Életenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük.
A Reiki több mint egy természetgyógyászati módszer, sokkal inkább személyiségfejlesztő program, transzcendentális iskola, fokozatokra épülő ősi beavatás, amely csak századunkban lett elérhető az átlagember számára. Olyan tudás, amelyért valaha vagyont, karriert, családot hátrahagyva kolostorba vonultak az emberek.
A Reiki energiája más, mint a természetgyógyászok által használt bioenergia. A bennünket körülvevő energiaóceánban a bioenergia, a fizikai test; éltető; ereje, alacsonyabb szintű, míg a Reiki az Univerzum legmagasabb szintű (isteni) megnyilvánulása, amelynek közvetítésére, csatornázására különleges behangolások után lesz képes a jelölt.
A Reiki életet és fejlődést támogató energia, amely az emberre test-lélek-szellem teljességében hat. Helyreállítja a test és lélek egészségét, mivel ezek alapfeltételei a fejlődésnek. Ezen túl enyhíti a fájdalmakat, segíti és harmonizálja a személyiség fejlődését, fejleszti a kreativitást, megkönnyíti a stressz és a nehéz szituációk elviselését, megfékezi a negatív érzelmeket és hozzájárul emberi kapcsolataink harmonikusabbá tételéhez is. Támogatja a test betegségeinek gyógyulását. Az előzőekből következően a Reikivel segíteni lehet minden fizikai, érzelmi és mentális problémán, saját magunknak és másoknak.
A Reikivel kapcsolatban nincsenek dogmák, hiedelmek. Világnézetre és vallásra való tekintet nélkül működik. Feltétele viszont, hogy a jelölt - sőt mindenki, akinek energiát közvetít - hajlandó legyen addigi életén pozitív irányba változtatni, és a változásért tudjon áldozatot is hozni.
A Reikit ajánlom mindazoknak, ... akik még elkerülték azt, hogy a reikisek egyre bővülő családjába tartozzanak.
A 2011-évben is folyamatosan indulnak tradicionális reiki 1 és 2-es tanfolyamok. A tanfolyamok idejéről és helyszínéről, és a kedves érdeklődök felmerülő kérdéseire, E-mail-ben; telefonon netán személyesen tudok válaszolni.
Üdvözlettel: Tamás Dénes Tradicionális reiki mester e-mail: tadenes@gmail.com
Sziasztok! Kálazi Ági vagyok, tradicionális reiki mester, tanár. 1994 óra folyamatosan tartok tradicionális Usui reiki tanfolyamokat országszerte. Szívesen várlak titeket is. Részleteket itt találtok: http://www.kalaziagi.try.hu/
Szia! A tradicionálisban két napos az egyes avatás És hidd el, kell is a két nap. Kérlek áruld már el az árakat! Cserébe én is "elárulom, hogy 8000-ért avatok egyest.
Jövőhéten megyek az első beavatásra. De sajnos nem tudok két mester között választani.:-( Mi szerint döntsek? Az egyik két nap alatt , az egyik egy nap alatt oktat.És az ár is nagyon különböző ( ötszörös).köszönöm
Segítséget szeretnék kérni,hátha valaki tudja a mesterem elérhetőségét. A neve Király István. 1995-ben végeztem nála,többször voltam "ismételni",de most érzem igazán szükségét,hogy találkozzam vele.
Neked nem mondták a beavatáson, hogy ha ilyet érzel akkor mi is történik?
Nos, amikor ilyet érzel, akkor legalább egy angyal (hívhatod másnak is, ahogy tetszik) jelenik meg melletted, és valamire próbálja felhívni a figyelmedet, de lehet hogy "csak" segít rajtad valamiben.
Ajánlanék neked ezügyben elvégezni egy angyaltanfolyamot.
Tanárt
Körülbelül 6hónapja kaptam meg reiki 1-es beavatásomat. Monthatom alapjaiban változtatta meg az életemet, csupa jó dolog történik velem azóta. Viszont van két dolog amit nem tudok hova tenni. Éjszakánként ritkán légáramlatokat érzek magam körül ilyenkor bizsergés és forróság tölt el, a fülem folyamatosan cseng nem tudom mire vélni a dolgot. Ilyenkor kicsit meg is izzadok, ez a tisztulás jele vagy esetleg segítők közeledése lenne? A másik pedig: mikor magamat kezelem néha nagyon gyorsan elkezd dobogni a szívem minden homályossá válik és olyan mintha ki akarnék mozdulni a testemből de innen nem merek továbblépni. Kérem aki tud ezzel kapcsolatban adjon tanácsot!
Sziasztok!
'94-ben avatott egyesbe Kálazi Ágnes, '97-ben kettesbe Hamikus Zsuzsanna (Zsuzsikus). A legtöbbet Sipos György (Sipi) és Zsuzsikus csoportjába jártam (ebben a sorrendben).
'99-ben megszakadt a kapcsolatom a társasággal, mert találkoztam életem párjával, és ez az új létforma köt le azóta is. Mostanában kezd halványan megint érdekelni a téma.
A kettes avatás óta foglalkoztat, ezért nagyon érdekelne, hogy ki hogyan élte meg a "két kéz érintését". Nekem leesett az állam, mert soha semmilyen meditáción nem éreztem semmit, és reikizés közben sem voltak közel sem ilyen konkrét érzéseim.
A mindenség ott lakik szívetekben legbelül; színesen, sugárzóan, akárcsak a varázslatosan könnyed, szárnyaló felhők a naplemente színeiben pompázva.
Akár a tökéletes akkordok, amelyek magukkal ragadnak, s repülni tanítanak a világ fölött örökkévalóan, időtlenül, s boldogan.
Oly végtelen és csodálatos minden pillanat...
Ezért hát boldogságotok úgy ragyogjon, akár az aranyló nap.Szeretetetek, akár az illatos, édes szellő lengje be a béke szárnyaló végtelenjét lelketekben.
Legyen tiétek a mámoros csönd, a lángoló bölcsesség.
Ahoy mindenki!!!
Roppantul zöldfülű és ultrakezdő elem vagyok, akit néhány hónapja megajándékoztak egy Reiki 1.-gyel. A dolog hihetetlenül működik, de szeretnék "kicsit" többet is tudni, meg úgy egyáltalán! Nagyon mulya vagyok a témához, de nagyon lelkes- kérlek, meséljetek nekem valamit erről! De minél többet, ha kérhetlek Benneteket:))))))
kedves banyusss,
ha olvasol angolul és igazi csemegére vágysz, ajánlanék és is egy oldalt: The Reiki Threshold,
ami a linkgyűjteményben is benne van, vagy a
www.threshold.ca/reiki/ címen elérhető
az oldal első Tera-Mai mesterem, Rick Rivard anyaga és sok érdekesség mellett az eredeti japán tradíciókról (Takata előtti japán Reiki, mai japán iskolák, stb)is olvashatsz
jó hétvégét!
Vandorr, ezen csak hasznos hely van, na nem úgy van ám az, hogy gyere cipó, hamm, bekaplak :)) Most szépen módszeresen végigbogarászom az egészet. Na persze, csak azt értem, ami magyarul meg angolul van, a többit meghagyom másnak :))
Mindezzel együtt érdekes dolog ez az egész reiki, pláne, amikor egyes "irányzatok" elkezdik bizonygatni, hogy az o reikijük mennyivel jobb, és eredetibb a másikaknál...