Keresés

Részletes keresés

ribizli Creative Commons License 2000.03.16 0 0 32
Lányok, asszonyok, ki találta ki vajon azt a mérhetetlen marhaságot, hogy a fogamzásgátló tabletta elmulasztja a menstruációs görcsöket??? Hiszen ha fogamzásgátlót szed valaki, _nincs_normális_menstruáció!! Ha leállítjuk a testünk normális hormonháztartását, persze, hogy nem működnek a "hagyományos" menstruációs panaszok sem. Én mindezzel együtt erősen megdorgálnám azokat az orvosokat, akik lelketlenül minden nőgyógyászati problémára fogamzásgátlót ajánlanak és írnak. Még mindig nem lehet tudni, hosszú távon (utódoknál) mit okozhat. És beavatkozni a szervezet hormonális működésébe imho piszok nagy merészség!
A menstruációs fájdalmak legjobb ellenszere az önszuggesztió szerintem, egyszerűen szembe kell nézni a gonddal és nem félni a fájdalomtól, görcsöktől. Én tizenéves koromban hisztis voltam, és sokkal rosszabb volt minden menstruációs ciklusom, később - néha fájdalomcsillapító segítségével - le tudtam küzdeni a félelmemet, és ma már egészen jól viselem. Az alhas melegen tartása bevált, éjjelente párnával a hasamon alszom, és nagyon jólesik úgy üldögélni a kényelmes fotelben, hogy egy pulóvert tekerek a derekam köré. (Azért néha lecsatolnám derékban a testem alsó részét, mert a derekam is tud fájni. :-) )
Az értágítás is segít, akár alkohollal, akár erős teával, kávéval.
A szülés sem mindig jótékonyan változtat a dolgon: egy ismerősöm sokkal hisztisebb lett a második szülés után, mint előtte menstruáció előtt.
Tudomásul kell vennünk, hogy szórakoznak a hormonjaink, de mennyivel jobb ez, mintha nem működnének rendesen! (A hátrahajló méhről szóló dumát minden nőgyógyász elsüti, szerintem így ez marhaság lehet...)
ribizli
banya Creative Commons License 2000.03.16 0 0 31
X polgártársam!

Na tessék, már megint kivétel vagyok... :(( Jó pár évig szedtem fogamzásgátlót (attól sem volt jobb a helyzet), de hát öregszem, erősen közelítek - ezügyben - kritikus kor felé, meg dohányzom is, így aztán no fogamzásgátló... Viszont kinéz még jónéhány év menstruálás. Sajnos... Miért is nem lettem inkább fiú????? :)))

Megtudná valaki magyarázni, hogy az izületi, reumás betegségekre való gyógyszerek miért hatásosak a görcsökre?

Hella Creative Commons License 2000.03.16 0 0 30
Ez érdekes. Reumás ízületi fájdalmak, mozgásszervi betegségek sajna nálam bejátszanak amúgy is. Attól függetlenül tényleg nem fájt semmim! Pláne a hasam nem.

De köszi, vigyázni fogok!

Nálad lehet amúgy orvosi szaktanácsokat is kérni?

Előzmény: whisper (29)
whisper Creative Commons License 2000.03.16 0 0 29
Hella drága!

A Tilcotil egy igen komoly gyulladás és fájdalomcsillapító szerkentyű. Általában reumás ízületi fájdalmakra adják, meg különfále mozgásszervi betegségekre. Mellékhatása ua, mint a cataflamnak - tehát gyomorra vigyázni!!!!
Ha égető gyomorfájás van a bordaív alatti tájékon, az lehet jelzés egy kialakuló fekélyről. Nekem nagy segítségett tett ilyen alkalmakkor az Ulceran tabletta. Csak elég sokáig kell szedni, a tünetek elmúlása után még kb 1 hétig. Tudom javasolni.
So, Tilcotillal vigyázni ám!

Üdv

Előzmény: Hella (28)
Hella Creative Commons License 2000.03.16 0 0 28
A lent említettek legtöbbjét én is próbáltam.

1. Ridol - mellékhatásként olyan kába voltam két napig, mint aki benyomott. Már jó pár éve nem szedem

2. Cataflam - mellékhatáskén gyomorfájás, ami a mai napig is fáj (lehet, hogy fekélyem lett?)

3. Fogamzásgátló - bevált, igaz, nem teljesen mulasztotta el a fájdalmat, de nem volt olyan erős a görcs

4. Most, hogy abbahagytam a fogamzásgátlót, a nőgyógyászom felírt egy tuti gyógyszert. A neve: Tilcotil.

Skacok! Mintha meg sem jött volna! Nem görcsöltem, és nem voltak mellékhatások sem! Szuper!

yin Creative Commons License 2000.03.16 0 0 27
Köszi whisper, ez nagyon jó áttekintés.

Nekem a természetes gyógymód nem használt soha (cickafark tea, Menofitt csepp és társai). A No-spa, a Meristin, a Ridol és egyéb fájdalomcsillapítók sem értek sokat. Legjobb a Naprosyn+Troparin Combinatum együtt. (De azt veszem észre, hogy az utóbbi 1-1,5 évben már csak az 1., esetleg a 2. napon fáj -igaz, akkor eléggé.)

Ti is tapasztaltok a nehéz napokon szédülést, koncentrációképtelenséget, és általános kiütöttség-érzést? Ezzel mit lehet tenni?

kiseszter Creative Commons License 2000.03.16 0 0 26
Ha tényleg csak a természetes gyógymódok jöhetnek szóba, akkor ajánlanám a
pásztortáskából készített teát, és a ruhába göngyölt, melegített sót a pocira. Nekem ezek anno segítettek.

Ui: leginkább mégis a tabletta a legjobb ellenszer. Azóta híre sincs a fájdalomnak. rendszeres májfunkció vizsgálattal még biztonságos is - ha nem cigizel mellette.

Burung Kuntul Creative Commons License 2000.03.16 0 0 25
En is mindig nagyon rosszul voltam, qrtara fajt a hasam... ami nekem segit ilyenkor...

1. semmi esetre sem veszek ulofordot, hanem azon a heten csak zuhanyozok
2. a kakaopor tartalmu kajak nagyon jo gorcsoldoak.. par szelet csoki, vagy jo tomeny forro kakajo
3. testmozgas... egy jo kis kifaraszto futas vagy aerobic utan teljesen elmulik (nekem edzes utan mindig elmult a fajdalom aznapra), de nem szabad a haskornyeket meg a derekat megterhelni, ha lehet, mellozzetek a "gyertyat", lebegoulest, pavat meg ilyesmit
4. lehetseges, hogy a pango salakanyaggal teli belek is bekavarnak... egy kis hashajto ilyenkor csodakat muvel

Azert erdemes lenne dokit felkeresni, nincs-e fertozes, van ugy, hogy ez all hatterben.

Burung

whisper Creative Commons License 2000.03.16 0 0 24
Pár szó a gyógyszerekről
Az bennük a trükk, hogy egyedileg kell megtalálni a hatásosat. Van akinél a fogalmazásgátló bejön, másnál nem. Ennek individuális okai vannak, nemigen lehet megmagyarázni. Ezért többfélét ki lehet próbálni.
Cataflam - diclofenac tartalmú készítmény, az alábbi neveken kapható még:Diclofenac Stada, Diclofenac Pharmavit, Huma-Difenac, Olfen, Voltaren. Van akinél ez jön be. Mellékhatásként gyomorfekély, gyomor- bélvérzés lehet érzékenyeknél
Apranax - naproxen tartalmú, további nevek: Huma-Naprox, Naprosyn, Naproxen, Servinaprox. Elég erős hatású fájdalomcsillapító, gyull.csökkentő. Mellékhatás, mint előbb.
Ridol - összetett, inkább simaizomgörcsre van, van benne kis értágító, kodein, algopirin. Kodeinre érzékenyeket kiüti.
Meristin - kombinált, paracetamol(Rubophen), görcsoldó és kábító fájdalomcsillapító(barbiturát) van benne. Ez okoz álmosságot, kábaságot, plusz még a görcsoldó is. Hozzászokás alakulhat ki!!!!
Asszem ezeket láttam elhangozni eddig. Lehet még próbálkozni a következőkkel: No-Spa, Bricanyl. ez utóbbi elernyeszti a méh simaizomzatát, lehet kombinálni az előzőek közül valamelyikekkel, pl. diclofenac, bricanyl, No-Spa

Hölgyeim, lehet válogatni. (Nőgyógyászt előtte megkeresni, egyébként is csak receptre adják ki ezeket).

Üdv

nori Creative Commons License 2000.03.16 0 0 23
Az én tapasztalatom: húsz éves korom előtt rettenetesen erős görcseim voltak, volt, hogy elájultam, nem segített sem a Meristin, sem a Ridol, viszont hányingert meg gyengeséget, azt okozott. Akkoriban olvastam egy jógakönyvet, amiben le volt írva egy gyakorlat, hogyan kell az egész testet ellazítani a kéz- és lábujjhegyektől felfelé haladva. Ez segített, de időben, még a görcs kialakulása előtt el kellett kezdeni, volt olyan, hogy a laborok előtt feküdtem le egy padra (egyetemista voltam). Később, amikor fogamzásgátlót kezdtem szedni, már nem volt erre szükség, mert már csak enyhe, elviselhető görcseim voltak.
Vandorr Creative Commons License 2000.03.16 0 0 22
Most mindenki mást mond? Tegyük fel, hogy a gyógyszer kizárva. Én a Magne B6 tablettát láttam a kedvesen, hogy használt és a banán. De milyen egyéb természetgyógyászati módszerek lehetnek vajon?
tosh Creative Commons License 2000.02.22 0 0 21
nekem vannak tapasztalataim oldalbordailag, akinek megaszonta az orvosnőgyógyász naccsosúr, hogy "hát kedveském, pettye van, a méhe hátrafele hajlik, így hát fájni fog az mindég". szopás.

amúgy próbálgassa a szentem a lent Lmondott dolgok legtöbbjét, és legjobban a melegítőpárna jön be (de ez meg csúnya régi ndk-s gyártmány, szerintem van belőle ebben az országban még hat db.)

Vandorr Creative Commons License 2000.02.22 0 0 20
Nyman eltévesztette a gondolattársítást.
Nem tudom, hogy hatásában a fogamzásgátló nem hormongyógyszer-e?
nyman Creative Commons License 2000.02.21 0 0 19
Ebben nincsenek tapasztalataim, de ajanlanek egy topikot Melyik a legjobb tisztasagi betet? cimmel :))
Előzmény: Vandorr (-)
X polgártárs Creative Commons License 2000.02.21 0 0 18
Izé szal ez nem az asztalom...de azért belepofádzanék:
Ha hormongyógyszer nem is, de (rögtönzött közv.kutat. /4-ből 4/ után) a fogamzásgátló szedése elmulasztja a görcsölést.

Előzmény: banya (14)
Yv Creative Commons License 2000.02.21 0 0 17
Fogamzásgátló segített eleinte, de aztán kb. egy éve újra visszatért..
Apranax nekem nem erős, Cataflam használ (lehet kapni, bár csak orvos írhatja fel, és mikor veszem mindig figyelmezetnek, hogy ez milyen nagyon erős gyógyszer.. nem veszem észre), de már abból is több kell:(
Olyankor otthon kell feküdni az ágyban és semmit nem csinálni.
Kedvesemmel csak hétvégén találkozunk, de amikor éppen olyan hétvége van, akkor az én kívánságomra halasztunk. Nem akarom, hogy szenvedni lásson.
Mondták, hogy szeretkezni kell, mert az orgazmus méhösszehúzódásokat eredményez és az milyen jó. Hát lehet, de az is biztos, hogy olyankor nem vagyok képes szeretkezni... Amikor nem fájt, akkor képes voltam, de újabban nem.:(
Viszont az érdekes, hogy mikor tizenéves voltam, akkor mindig akkor fájt, mikor éppen megvolt, most meg előtte két napig, amikor megjön, az enyhülést hoz, olyankor már csak tompán érzek valamit a hasimban.
Most tudom, hogy nagyon fog fájni, mert tegnap egy számomra kemény túra után lecsücsültem egy hideg sziklára. Már most érzem, hogy felfázhattam:(
Miért nem vagyok fiú?
Vandorr Creative Commons License 2000.02.21 0 0 16
Mi ez a PMS Relief? Tudnál róla egy kicsit bővebben?
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.19 0 0 15
Sziasztok!

Nekem a PMS Relief nevű California Fitness termék elég sokat használt. Ez gyógynövény alapú. Egy pár nappal korábban el kell kezdeni szedni.
Esetleg Ridol kúp, de attól aznapra ki is ütöttem magamat.
Az Apranax egyátalában nem segített.
A Cataflam viszont igen, de állítólag ezt már ne lehet kapni.
Rajtam speciel a szülés is segített.

Piglet

banya Creative Commons License 2000.02.19 0 0 14
Kedveseim!

A makacs gorcsoles nem mulik el sem szulestol, se (nagyon) rendszeres nemi elettol, se hormongyogyszertol... :((( Tudom, mert kiprobaltam mindet... :))))
Amitol viszont mulik: Humaprofen nevu gyogyszer. Recept nelkul kaphato es tenyleg hasznal.
Lehet, hogy csak peches vagyok, de nekem bazira tud fajni, volt mar, hogy ugyeletes orvost is hivni kellett, mert annyira rosszul voltam. :((( Szoval profi vagyok modszerekben... :))))

Epoilacoda Creative Commons License 2000.02.19 0 0 13
Az Apranax semmi... Probald ki egyszer a Ridolt - fel szemet beveszel, es fel ora mulva mar csak tuzetes szemrevetelezes utan tudsz nyilatkozni, fiu vagy-e, avagy leany... :-)
Előzmény: Ha (7)
Vandorr Creative Commons License 2000.02.17 0 0 12
Ez igen érdekes, mármint a ciszták.
Előzmény: Mucuska (10)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.16 0 0 11
Bár ez inkább a HUSZ rovatba tartozik, egy alapos vérfürdő is sokat segíthet...
Mucuska Creative Commons License 2000.02.16 0 0 10
Sziasztok!

A meleget nem ajánlanám, mert a nőgyógyászom mondta, hogy az elősegítheti a ciszták kialakulását.......

Az Apranax nekem jó volt, ok, hogy erős, de hatékony...

Valaki írta hormontartalmú szereket: ez a nőgyógyász felelőssége kellene, hogy legyen. Mert ugye egy rendes doki nemcsak felirja hasraütésszerűen a gyógyszert, hanem előtt kikérdezi, sőt ki is vizsgálja (májfunkció stb) a páciensét.

Mellesleg jómagam is évekig szedtem gyógyszert (Diane35), és mellette rendszeresen jártam ellenőrzésre, főleg májfunkcióra...lekopogom, eddig semmi bajom.
Sőt, mióta abbahagytam, én is újra erősen görcsölök...
Tényleg szülni kéne....

ennyike
Mucus

mimike Creative Commons License 2000.02.16 0 0 9
Létezik egy könyv, a címe: Intim torna. Vannak benne feladatok a mensturációs görcsök enyhítésére. Ugyan nekem is veszettül tud görcsölni az egész alhasam, de még nem próbáltam tornázni kgöcsölés közben, mert akkor csak kuporodni jó. Lehet, hogy jót tesz, talán ki kéne próbálnod.
Egyébként éppen ma ajánlották nekem is a kis felest. Merthogy kitágítja az ereket. :-)))
mimike.
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.16 0 0 8
A másik oldalról nézve:
- Mucuska-féle orvos, gyógyszer,
- A (nagyon) rendszeres nemi élet, valamint a szülés szokta rendbe hozni.

Ha Creative Commons License 2000.02.16 0 0 7
Én nem ajánlanám az Aparanaxot, bitang erős. És sajnos a hormon készítmények sem tesznek jót. (Nekem olyan mellékhatásokat produkáltak, amik a tudomány mai állása szerint nem is létezhetnének, ám mégis léteztek.)
Szerintem próbálj egy kicsit tornázgatni, meg nekem a meleg is szokott segíteni.
Előzmény: Vandorr (4)
Ha Creative Commons License 2000.02.16 0 0 6
Én nem ajánlanám az Apranaxot, bitang erős. És sajnos a hormon készítmények sem tesznek jót. (Nekem olyan mellékhatásokat produkáltak, amik a tudomány mai állása szerint nem is létezhetnének, ám mégis léteztek.)
Szerintem próbálj egy kicsit tornázgatni, meg nekem a meleg is szokott segíteni.
Előzmény: Vandorr (4)
misitisi Creative Commons License 2000.02.16 0 0 5
Nekem a meleg párna a hasra, vagy a forró fürdő hozta meg az enyhülést!

Próbáld ki!

misitisi

Vandorr Creative Commons License 2000.02.16 0 0 4
Szia!
Mi az a aparanax?
Egyébként a hormontartalmú fogamzásgátlótól lehet, hogy elmúlik, de esetleg egy kis foltot (CT, ultrahang) kaphatsz a májadba... Vagy nem így véled?
Előzmény: Mucuska (1)
ujraitt Creative Commons License 2000.02.16 0 0 3
tarkoloves: 100%osan enyhiti a bajokat. es nemcsak a havibajt. TUTI!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!