Keresés

Részletes keresés

zszigi Creative Commons License 2000.07.25 0 0 44
Sziasztok!

Szeretném a sgítségeteket kérni.
Hozzájutottam egy 810Mb-os winchesterhez, és ezért úgy gondoltam, hogy
kipróbálom a linuxot, úgyis annyi jót hallottam és olvastam róla.
A telepítés sikerült is, csak éppen a hangkártyámat nem sikerült életre lehelni.
A hangkártyám rá van integrálva az alaplapomra.
A chipset típusa: soundblaster pro.
A SUSE 6.3-at telepítettem fel.
Még csak ismerkedem alinux-al, ezért azt szeretném kérni,hogy ha lehet akkor
minél részletesebben írjátok meg a telepítés és a konfigurálás módjait.

Előre is köszönök minden segítséget: Zszigi

lant Creative Commons License 2000.06.27 0 0 43
Bocs, hogy belepofatlankodom a topicba, de latom, hogy el es surgosen kellen valami jotanacs az alabbiakra:
suse 6.3 a serveren
az intraneten IE4
es amikor IE-bol akarnek ftp lehivast, pl: ftp://ftp.suse.de - err-t ir vissza: 500 illegal PORT call

ez most browser vagy server?

a suse /etc/services beallitasai szerintem jok - hol masutt kellene utanna nezni meg?

elore is ksz

Előzmény: simson (42)
simson Creative Commons License 2000.06.22 0 0 42
A linket elszúrtam itt van helyesen: SuSE 6.4 letöltés.
simson Creative Commons License 2000.06.22 0 0 41
A 6.4 a kando oldaláról letölthető. Valami nálam sem stimmel, de nem tudom, hogy a Virge kártya vagy a monitor. Beállítom a felbontást 1024x768-ra és utána átmegy szundiba a monitor és már csak a reset segít. Ez van a 3 és a 4 verziónál is. Azt hiszem hagyom a francba Linuxot valahogy nem tudok ráállni.
robicsek Creative Commons License 2000.04.16 0 0 40
Akkor legalább meg vagyok nyugodva hogy lehet nem én vagyok a béna..
Szvsz várjunk egy picit, hátha megjelenik a suse.de -n valami.
Előzmény: SzG (39)
SzG Creative Commons License 2000.04.15 0 0 39
Röhögni fogsz, én is igy jártam. Megpróbáltam itthon feltenni S3 Virge 4mMb-os kártyámra, e nem hagyja magát.
Előzmény: robicsek (38)
robicsek Creative Commons License 2000.04.15 0 0 38
hát leginkább a www.suse.de -n nézd meg:))

más: S3Virge kártya, sehogy se birt felmenni a 4-es XFree.
Valakinek tapasztalat?

Előzmény: SzG (37)
SzG Creative Commons License 2000.04.12 0 0 37
Hol lehet hozzáférni a 6.4-hez?
Mit tud, amit a 6.3 nem?
SzG
Előzmény: kisember (36)
kisember Creative Commons License 2000.04.11 0 0 36
hali SzG.
én mŕr felsepertem a 6.4-et sokkal job mint a 6.3
a sound (alsa-val!)és a sax is kevesebb hibŕval
tapasztalat 5 nap utŕn +
üdv p.
Előzmény: SzG (35)
SzG Creative Commons License 2000.04.07 0 0 35
Hát ez az, pont az a baj hogy nem tudom! :-)
Van valakinek tapasztalata vele, mit ud? Nagyon gáz feltenni, egyáltalán hogyan kell?
Meséljetek drága véreim!
SzG
Előzmény: TaXiN (34)
TaXiN Creative Commons License 2000.04.06 0 0 34
XFree86 4.0

Supported Hardware
o Intel 810 motherboards:
o i810,
o i810-dc100,
o i810e

---------------

]Fel merjem azt tenni?

]Az X elindult, de csak 640*480 16 színnel.

-Te tudod.

SzG Creative Commons License 2000.04.06 0 0 33
Taxin!

Mármint a 4-es Xfree? Fel merjem azt tenni?

Egyébiránt találtam valami rpm-es drivert az Intelnél, de a Yast nem teszi fel. Úgy néz ki mintha hiba nélkül telepítené, de aztán úgy jelzi mintha sose lett volna feltéve.
SzG

Előzmény: TaXiN (32)
TaXiN Creative Commons License 2000.04.06 0 0 32
SzG !

Intel 810-es : ugy tom, az uj XFree tudja.

SaMBa: http://cryzis.vmg.sulinet.hu/vmghome/szamitastechnika/linux/dolgozat.htm
Itt SaMBa is van. usingsamba.pdf, meg a http://larix.efe.hu/~zelek/szerver.html

windowsos erőforrásokat elérni?
smbclient progi - kb ftp stilusnak felel meg
smbmount - felkapcsolni.
R6 printtool meg nyomtato felrakasra jo.

Előzmény: SzG (30)
ouzo Creative Commons License 2000.04.06 0 0 31
1. nem tudom a választ, de ne használj saxot.
2. a KDE alatt van samba konfig program.
3. Nekem tök jól működött az smbmount.
4. Be kell fordítani az IPX-t a kernelbe, és van egy csomag, amibe pont ilyen novell utilok vannak.
Üdv:
Ouzo
Előzmény: SzG (30)
SzG Creative Commons License 2000.04.05 0 0 30
Sziasztok!

Tisztelt cégemnél is feltettem egy SuSE-t a hálóra. Fel is ment, de azért van pár apró gondom, talán tudtok segíteni:

1, Az inkriminált gépben egy alaplapra integrált Intel 810-es chipsettel. Az X elindult, de csak 640*480 16 színnel. A chipsetete nem ismeri fel, csak a 740-est. Nem tudom melyik server kell egyáltalán hozzá, a mezei VGA azért elég gyökér. A többivel nekem meg sem mozdult. :-(

2, Sikerült a SAMBA felrakása is, látom is más gépek alól a linuxot, de csak a Home könyvtárakat, illetőleg a nem is létező nyomtatókat. Hogy tudom elérni, hogy tetszőleges könyvtárat meg tudjak osztani?

3, Hogyan tudok linux alól megosztott windowsos erőforrásokat elérni?

4, Tudok valahogy Novell kötetet olvasni, vagy akár bindery módon bejelentkezni?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

SzG

atyakukac Creative Commons License 2000.03.31 0 0 29
nekem is csinált ilen huleséget, de kikerultem a gaf telepitö marhaságait azzal hogy boot flopit csináltam ( othon a masodik pcre is igy ment fel amelyikben nincs cd FTP keresztül)
egzebként szerintem a yast2(grafikus) telepíto csak a staandard esetekre jó amikor megmondod neki hogz a lemez ezen nem hasynált területén vagy a halálra itélt /dev/hdxz particion csináljon egy MÜKÖDO rendszert. Én már jobb szeretem ha én mondhatom meg hogy mit hova...( elég kusza a particióim sokasága, több distrib is fent van...)
Előzmény: Traxy (17)
SzG Creative Commons License 2000.03.22 0 0 28
Április 3-tól lesz 6.4! Sajna a legfrisebb X még nem lesz benne.
:-(
simson Creative Commons License 2000.03.22 0 0 27
Miért nem lehet a Yast2-vel beállítani a partíció méretét?
Vagy lehet csak én nem tudom.
Ott van kétféle telepítési mód és egyikben sem esik szó a partíciók méretezéséről vagy formázásáról, ráadásul ha kijelölök neki egy helyet akkor is önkényesen máshová akar települni.
Rhiannon Creative Commons License 2000.03.22 0 0 26
Hello

SzG a www.suse.de/en allatt a download -nal megtalalod a frissitett csomagokat a leirasokkal eggyutt. Letolteni az ftp.suse.com-rol vagy barmellyik mirrorrol tod. pl. ftp.bke.hu

SzG Creative Commons License 2000.03.21 0 0 25
Tud valaki a 6.3-hoz kijött javításokról? Mi lehet bennük, érdemes levadászni őket? Esetleg valami hír a következő verzióról?
Előzmény: nandi (24)
nandi Creative Commons License 2000.03.11 0 0 24
Van valakinek tapasztalata soros kábelkapcsolat
beüzemelésében?Milyen szoftver kell hozzá, mit
kell a configban beállítani?
kerdojel Creative Commons License 2000.03.05 0 0 23
Kedves netizen,
allitottam ojjat, hogy mutasdalinuxodmegmondomkivagy?:)

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: netizen (22)
netizen Creative Commons License 2000.03.05 0 0 22
Off:

Kicsit uncsi mar ez a mutasdalinuxodmegmondomkivagy ;o) IMHO. Kb olyan a szememben, mint ha azt kellene eldonteni, hogy az OB vagy a Libresse tampon-e a jobb. Orok igazsag, nem en talatam ki, de mindenki ugy es azzal elvez, amivel tud.

Ezt most pl egy Debian 2.2 alol irom. Ez is kafa, abbol a szempontbol, hogyha tuljutsz egybizonyos holtponton, total onjaro, beallitja frissiti magat - se belezni, se piszkalni nem kell. Na ja kb 3 napomba kerult mire ledugtam rendesen ennek a kompakknak a torkan ;o)

Előzmény: kerdojel (21)
kerdojel Creative Commons License 2000.03.05 0 0 21
Robicsek!
Ha a nepszeruseg szamit, meg hogy hanyan szavaznak ra, akkor hasznalj windowst:)))))))

sotetbunkokerdojelbacsi

Ps: a voksolok minosege, nem pedig a mennyisege a kulcskerdes:))

Előzmény: robicsek (19)
Sfakutya Creative Commons License 2000.03.05 0 0 20
Sziasztok !

Tud valaki segíteni ?
1./Hogyan kell internetet megosztani két LAN kártyával összekötött gépen ?
2./Samba servert hogyan kell beállítani, működtetni ?
Sfakutya

robicsek Creative Commons License 2000.03.05 0 0 19
Előzmény: robicsek (18)
robicsek Creative Commons License 2000.03.05 0 0 18
Öki, na én se hittem volna, hogy eccer én adok Linux tanácsot.
Viszont van nekem egy ilyen SuSE 6.3, echte dobozos, kézikönnyvvel, 6CDvel (20 kemény dollárért vettem, két hónapja - azaz tul bonyolult dolgot ne kérdezzetek, de nálam minden megy(net, X, hang, stb):)).
Szóval a hanghoz rakd fel a pay csomagból a opss-t (igy hivják ott, nem ossnek, ismeretlen okoból:)
aztán rootként a /tmp/opsslinux-3.81z ben inditsad el oss-install -t.
AZtán válaszolgass neki, ennyi, a kártya innentől él, azaz kell egy soundon -nal bekapcs.

A CDken van pár audio CD lejátszó sw, ha CDt akarsz lejátszani akkor adjál magadnak read jogot a /dev/hdc -re (különben csak rootként tudsz zenét hallgatni :)

Traxy Creative Commons License 2000.03.05 0 0 17
Hát én itt a SuSe 6.3 után epekedve látom, hogy nektek legaláb iskerült feltelepíteni... Nekem a CD-ről való boot-olsát követően eljut odáig, hogy Starting detecting hardware, oszt szépen lefagy. A 6.2-vel nem volt semmi gondom. Kivettem a hálókártyát is, de nem az volt a baja. Volt valakinek ilyesmi? Nekem a CPanoráma mellékletéről van meg a linux.
Köszi, Traxy.
Dimy Creative Commons License 2000.02.28 0 0 16
Hali !

Aki ért az AWE64 felélesztéséhez, az pls irja ide, ha lehet, csalakozom Öki kolléga igényéhez.
Nekem eddig a 6.1-hez adott OSS-sel ment, de ay csak a 2.2.7 kernellel hajlando menni, ezért nem tudtam még kernelt cserélni, pedig már azért lassan 2.2.14 jön :) Szoval pls help, ha lehet...

Öki Creative Commons License 2000.02.27 0 0 15
Sziasztok!

Biztosan soxor leírtátok már, de mivel kevés időm van mostanság a listákat bujni, szeretnék step by step segítséget kérni (kezdő lévén) hangosítás terén.

SB AWE 64 -es kártyát kellene zenére, hangra bírnom, de abszolúte nem tudom, hogy hol, illetve honnét kezdjem az élesztési eljárást.

A Linuxot fel tudtam tenni, most már a SuSE 6.3 -as ketyereg a gépemen. Az Internet kapcsolatot is sikeredett magamtól beállítani, de ezzel a hangkártya dologgal nem vergődöm zöldágra...

Amennyiben valaki leírná lépésről-lépésre a teendőket, (akár magánban is lehet) azt nagyon szépen megköszönném!

Öki

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!